Din Guide Til At Blive Pipefitter

Din Guide Til At Blive Pipefitter

Karriere i faglærte kan være en tiltalende mulighed for dem, der nyder praktisk arbejde, der også inkluderer strategi og færdigheder. Rørfitting kombinerer for eksempel logistisk og planlægningsevne med højt specialiserede færdigheder som formning og svejsning af rør. Rørmontører yder også værdifuld støtte til faciliteter, der kan være vigtige for et samfund, såsom hospitaler og raffinaderier. I denne artikel diskuterer vi pipefitter jobbeskrivelsen, vigtige færdigheder for faget, og hvordan man bliver pipefitter for at hjælpe dig med at nå dine egne karrieremål.

Hvad er en pipefitter?

Rørmontører er dygtige håndværkere, der er ansvarlige for rørsystemer, der håndterer højtryksmaterialer som damp og hydraulikvæske. De kan arbejde for virksomheder, der specifikt håndterer denne slags opgaver, eller de kan arbejde for virksomheder og faciliteter, der kræver systemvedligeholdelse, såsom forsyningsselskaber, raffinaderier og hospitaler. Deres arbejde adskiller sig fra VVS, ofte betragtet som en lignende karriere, fordi de arbejder med rør, der håndterer materialer under højt tryk, hvorimod bolig- og kommerciel VVS normalt er lavt tryk. Rørmontører kan også udføre mere af deres arbejde off-site sammenlignet med on-site karakteren af ​​det meste VVS-arbejde.

Relateret: Sådan bliver du blikkenslager

Hvad laver en pipefitter?

Rørmontører håndterer rørnetværket, der transporterer højtryksvæsker og gasser som damp og hydraulik. De planlægger ofte disse systemer, bruger specialiserede teknikker til at bøje og forbinde dem, installere røret i henhold til krævede spekulationer og udføre fejlfinding og reparation. De forsøger ofte at gennemføre denne proces i fungerende bygninger uden at forstyrre beboerne på anlægget, hvilket betyder, at de ofte koordinerer logistikken og arbejder for at rumme andre i løbet af deres arbejde. Rørmontører arbejder normalt også med stor opmærksomhed på sikkerheden, til deres egen fordel, for deres team og alle andre i bygningen.

Relateret: Svejsecertificeringer: Ofte stillede spørgsmål

Pipefitter færdigheder

Her er nogle færdigheder, der kan gavne dig i din jagt på en pipefitting-karriere:

  • Meddelelse
  • Kritisk tænkning
  • Samarbejde
  • Planlægning og logistik
  • Skøn
  • Tunge løft
  • Udholdenhed
  • Overholdelse af sikkerhedsprotokol
  • Skæring, gevindskæring, bøjning af rør
  • Svejsning

Relateret: Konstruktionsfærdigheder: Definition og eksempler

Rørmontør arbejdsmiljø

Rørmontører arbejder i en række forskellige miljøer afhængigt af deres speciale eller arbejdsgiver. De kan arbejde på det sted, hvor et rørsystem skal installeres, eller de kan arbejde på et andet sted for at planlægge, forberede og samle rørene, der er nødvendige for en bestemt facilitet. De bruger ofte en betydelig mængde tid på deres fødder og kan engagere sig i tunge løft. Rørmontører arbejder med en række specialiserede elværktøjer og tungt udstyr samt svejseudstyr.

På grund af risikoen forbundet med disse værktøjer og de højt tryksatte gasser og væsker, de støder på, er rørmontører ansvarlige for at sikre det højeste niveau af sikkerhedsstandarder på arbejdspladsen i henhold til den officielle protokol og nuværende bedste praksis. Da nogle af de gasser og væsker, de kan støde på, kan være giftige, bærer de også ofte personlige værnemidler (PPE) såsom åndedrætsværn og ansigtsmasker.

Sådan bliver du rørpasser

Hvis du ønsker at forfølge en karriere som pipefitter, er her nogle trin, der kan hjælpe:

1. Optjen et diplom

De fleste pipefitter-stillinger kræver mindst en gymnasieeksamen eller tilsvarende, og mange kræver også en teknisk eller faglig uddannelse. Hvis du går på gymnasiet, så fuldfør dine studier med særlig opmærksomhed på kurser, der kan hjælpe med at understøtte din optagelse på en videregående uddannelse og i din pipefitting-karriere. Overvej at tale med en rådgiver om de bedste kurser for optagelse på universitetet i dit sted eller på det sted, hvor du gerne vil gå i skole.

Hvis du har brug for en tilsvarende legitimation, udforsk muligheder for test og kurser, der opfylder dette krav. Overvej online muligheder såvel som lokale uddannelsesmuligheder, såsom dem, der leveres af et uddannelsescenter eller community college.

Relateret: GED vs. High School Diploma: Forskelle, ligheder og hvordan man vælger

2. Gå på en handels- eller teknisk skole

Dernæst vil du sikkert gerne finde en handels- eller teknisk skole, der vil understøtte alle nødvendige lærlingetimer og certificeringer, du har brug for for at blive rørmontør. I mange stater kræver det en kombination af undervisningstid og praktiske timer at blive en kvalificeret pipefitter. Undersøg kravene i din stat eller den stat, hvor du gerne vil arbejde som rørmontør, og overvej at bruge disse oplysninger til at vejlede din handels- eller tekniske skolebeslutning. Du ønsker måske også at overveje faktorer som undervisning og gebyrer og økonomisk støtte.

Sørg for at udnytte disse lærings- og praksismuligheder i videst muligt omfang, fordi disse færdigheder kan hjælpe dig til at blive en succesfuld pipefitter. Du kan også overveje at deltage i læringsmuligheder uden for undervisningen, hvis de er tilgængelige for dig.

3. Gennemfør din læretid

Du skal sandsynligvis gennemføre lærlingetimer for at blive certificeret som rørmontør. Undersøg omhyggeligt de relevante lærlingeoplysninger i det område, hvor du gerne vil arbejde, og udforsk, hvordan dit program støtter dig i dette krav. Overvej, om du er interesseret i et bestemt specialområde inden for pipefitting-karrieren, og tænk på at fokusere på disse særlige færdigheder i din læretid, hvis det er muligt.

4. Opnå de nødvendige certificeringer

Som en del af din uddannelse og læretid vil du sandsynligvis også gennemføre alle nødvendige tests for at blive kvalificeret som pipefitter. Udnyt dine universitets- og lærlingeressourcer så meget som muligt for at hjælpe dig med at forberede dig. Det kan du gøre ved at stille spørgsmål og gennemgå relevant materiale selvstændigt eller sammen med en kollega eller klassekammerat. Udforsk testteknikker og -strategier for at hjælpe dig med at yde dit bedste.

Relateret: Typer af vurderinger, der tester jobfærdigheder

5. Søg efter jobåbninger for pipefitter

Dernæst skal du kigge efter jobåbninger for pipefitter på det sted, hvor du gerne vil arbejde. Hvis du kan eller har lyst til at flytte, kan du overveje at se på åbninger andre steder også. Vær opmærksom på kravene til hver rolle, og tænk over, hvordan de stemmer overens med din egen baggrund og færdigheder. Vær opmærksom på søgeord i de jobopslag, du finder, fordi disse kan hjælpe dig med at udvikle og skræddersy dit CV og følgebrev til hver stilling, du søger.

6. Forbered dine ansøgningsmaterialer

Mens du udforsker mulighederne for pipefitting-job, skal du udvikle et CV og følgebrev, der forklarer, hvordan du vil passe godt til hvert job. Mange arbejdsgivere bruger ATS-programmer (Ansøgersporingssoftware) til at screene ansøgninger, før en ansættelseschef ser dem. Disse programmer bruger normalt jobannoncenøgleord til at filtrere ansøgere, så det kan være nyttigt at inkludere disse specifikke søgeord i dit CV og følgebrev. Prøv at skræddersy dit ansøgningsmateriale til hver stilling, du søger for muligvis at øge dine chancer for succes.

Relateret: Få dit CV set med ATS-nøgleord

7. Interview med succes

Når dit ansøgningsmateriale er vellykket, kan du blive inviteret til samtale til pipefitter-stillinger. Prøv at forberede dig til dit interview ved at undersøge spørgsmål, du kan blive stillet enten online eller ved at besøge en erfaren kollega inden for pipefitting-området. Overvej at bede en betroet ven eller mentor om at hjælpe dig med et falsk interview for at hjælpe dig med at føle dig sikker og forberedt til din interviewoplevelse.

Hanne Brøndum
Hanne Brøndum Karriere i faglærte kan være en tiltalende mulighed for dem, der nyder praktisk arbejde, der også inkluderer strategi og færdigheder. Rørfitting kombinerer for eksempel logistisk og planlægningsevne med højt specialiserede færdigheder som formning og svejsning af rør. Rørmontører yder også værdifuld støtte til faciliteter, der kan være vigtige for et samfund, såsom hospitaler og raffinaderier. I denne artikel diskuterer vi pipefitter jobbeskrivelsen, vigtige færdigheder for faget, og hvordan man bliver pipefitter for at hjælpe dig med at nå dine egne karrieremål.