Din 6-trins Guide Til At Blive Distributør

Din 6-trins Guide Til At Blive Distributør

Distributører spiller en nøglerolle i bevægelsen af ​​produkter fra producenter til detailforbrugere - de håndterer ofte salg og transport af varer til handlende. Med dette kan det være en yderst tilfredsstillende og lukrativ karrierevej at deltage i distributionsområdet, især for dem, der er involveret i specialiserede produktmarkeder. Hvis du overvejer at blive distributør eller starte din egen virksomhed, er der et par vigtige skridt, du kan tage for at starte din rejse. I denne artikel skitserer vi, hvad en distributør er, hvordan du kan blive det, hvilke færdigheder du bør udvikle og de gennemsnitlige løn- og jobudsigter for distributører.

Hvad er en distributør?

Distributører er typisk uafhængige virksomhedsejere, der transporterer produkter fra producenter til markedsmiljøer. De er en vigtig del af kæden af ​​udbud og efterspørgsel. Distributører køber ofte produkter, opbevarer dem og sælger dem gennem forskellige processer, afhængigt af deres specifikke formål. De kan fungere som detaildistributører, der sælger sådanne produkter til forbrugere direkte, eller som engrosdistributører, der køber varer fra producenter og sælger produkterne til andre organisationer, såsom detailhandlere, handlende, entreprenører og institutioner, til videresalg eller brug.

I lighed med detailsalg er det primære mål bag distribution at købe varer og sælge dem med fortjeneste. Forholdsvis håndteres størstedelen af ​​distributionen dog udelukkende i business-to-business-sektoren, snarere end business-to-consumer. Mest væsentligt tjener distributører som bindekraften mellem producenterne af et produkt og slutforbrugerne. Dette kan være en meget lukrativ virksomhed, især på nichemarkeder, hvor distributører kan give distributører eksklusive rettigheder til at sælge bestemte produkter i bestemte regioner.

Relateret: Sådan starter du en distributionsvirksomhed

Hvad laver en distributør?

Distributører køber normalt produkter fra producenter og sælger dem til købere som detailhandlere til kommercielt videresalg eller brug. De kan vælge at sælge ethvert produkt - fra fødevarer til biler, distributører kan vælge den branche, de opererer i. Herfra indgår distributører forretningsaftaler med producenter, der dikterer vilkårene for deres forhold. Producenter kan angive kontraktpriser for køb af bulksalgsvarer foretaget af distributører. I de fleste tilfælde tager distributører dog det primære ansvar for de operationer, der er nødvendige for at sælge produkter, mens producenterne udelukkende fokuserer på at skabe de nævnte produkter.

Distributører danner typisk forretningspartnerskaber med et netværk af detailforretninger eller købere, som de kan sælge produkter til. Disse købere køber produkter fra distributører, ofte til engrosprisniveauer, og videresælger dem til slutforbrugere. Mange distributører håndterer transportlogistikken, såsom forsendelse, bag disse salg, hvilket er en betydelig fordel for både producenter og detailhandlere. Distributører kan sende produkter indenlandsk eller internationalt, afhængigt af deres specifikke branche.

Derudover er kundeservice en stor del af distributionsvirksomheden – som salgsprofessionelle skal distributører bygge infrastrukturen til at yde kundesupport til detailhandlere gennem deres organisation. Mens mange konceptualiserer kundeservice som ansvaret for producenter, der bygger produkter, er det typisk ikke tilfældet. Distributører kan tage sig af regnskabsmæssige problemer, forsendelsesfejl, produktmangel, defekter og andre kunderelaterede bekymringer. Det er ofte distributørens ansvar at erstatte produkter med aktive garantier eller dem, der er beskadiget i forsendelsesprocesser.

Relateret: Hvad er Supply Chain Management, og hvorfor er det vigtigt?

Sådan bliver du distributør

At blive distributør kan være en meget givende virksomhed fuld af profitable muligheder. Den nøjagtige vej, du skal tage for at blive distributør, afhænger af, hvilken branche du er interesseret i, hvor du bor, og hvor meget finansiering du skal investere i at starte en virksomhed. Med dette er der dog få vigtige trin, du kan følge for at etablere grundlaget for din distributionskarriere. Her er seks trin, du kan tage mod at blive distributør:

1. Identificer din branche

Det første skridt til at blive distributør er at identificere den branche, du gerne vil tjene. Inden du etablerer din virksomhed, skal du beslutte, hvad du vil sælge, og hvem dine kunder vil være, da distributører typisk specialiserer sig i en bestemt branche eller sælger produkter til specifikke forbrugerbaser.

Du bør prøve at beslutte, hvilket produktmarked du er interesseret i - du kan vælge enhver branche, fra teknologiske produkter til engrossalg af restauranter. For at gøre din beslutning lettere, undersøg forskellige industrier og de produkter, der sælges inden for dem. Denne forskning kan hjælpe dig med at finde information om åbninger for distributører, potentielle fortjenstmargener og forventet industrivækst. Sådan information kan være afgørende for at træffe en informeret beslutning og opbygge en virksomhed, der er forberedt på vækst.

2. Registrer din virksomhed lovligt

For at fungere som distributør skal du registrere din virksomhed lovligt. Du skal muligvis erhverve licens eller anden registrering afhængigt af den stat, din virksomhed er beliggende i. For at sikre, at du overholder lokale forretningsregler, skal du kontakte dit lokale myndighedscenter for virksomhedslicens og bede om oplysninger om procedurerne for registrering som en ny distributionsvirksomhed. De vil give dig alle de nødvendige applikationer og komponenter til at registrere din virksomhed lovligt.

Dette er et vigtigt skridt, da opretholdelse af juridisk overholdelse af lokale regler kan hjælpe dig med at undgå uoverensstemmelser i fremtiden. Derudover vil nogle af de producenter og købere, du vil interagere med som distributør, kræve, at du fremlægger dokumentation for din virksomhedslicens, videresalgsafgiftsattest eller andre føderale identifikationselementer, før du arbejder med dig.

3. Søg leverandører og producenter

Når du har etableret din distributionsvirksomhed som en juridisk enhed, bør du begynde at undersøge potentielle leverandører og producenter, der håndterer de produkter, du er interesseret i at distribuere. Du kan ofte finde information om at blive produktdistributør på en producents hjemmeside eller ved at kontakte dem direkte. Nogle producenter foretrækker at sælge deres produkter gennem eksklusive distributionsaftaler, mens andre arbejder med uafhængige distributører, der sælger produkter fra forskellige producenter.

Da der er et stort udvalg af producenter derude at vælge imellem og forskellige typer distributionsaftaler, er det en god idé at indsamle så meget information som muligt, før du forpligter dig til at arbejde med leverandører og producenter. Du vil fokusere din energi på at bejle til leverandører og producenter, der kan tilbyde dig et gensidigt fordelagtigt partnerskab. Detaljerede oplysninger kan hjælpe dig med at træffe beslutninger om disse forhold.

Relateret: 10 tips til netværk som iværksætter

4. Planlæg din logistik

En vigtig del af at starte en virksomhed er at planlægge logistik i overensstemmelse hermed. Du bør starte med at identificere din budgetmæssige kapacitet gennem økonomiske beregninger. Dette vil hjælpe dig med at få en bedre idé om, hvor mange penge du kan investere i at ansætte andre medarbejdere og købe produkter. Herfra kan du prøve at finde et lager til at opbevare de produkter, du ønsker at distribuere, og udarbejde en plan for, hvordan din virksomhed vil fungere.

I udkastet til din forretningsplan bør du inkludere grundlæggende oplysninger om transport, forsendelse, kundesupportinfrastruktur og regnskabsspørgsmål. Denne plan vil være utrolig nyttig til at få din distributionsvirksomhed i gang. Du kan bygge mere kompleksitet og strategi ind i disse processer, efterhånden som du udvikler din virksomhed omkring den type producenter og leverandører, du skaber partnerskaber med.

5. Ansøg som distributør

Når du har identificeret potentielle producenter og leverandører, bør du ansøge om at blive distributør hos dem. Hver virksomhed vil have sine unikke ansøgningsprocesser, men næsten alle leverandører vil bede dig om at gennemgå en ansøgningsproces for at se, om du vil passe dem godt som distributør af deres produkter. Disse processer kan kræve personlige møder, rundvisninger i faciliteter, analyse af regnskaber, bevis for remburser fra dit pengeinstitut og andre trin.

Hvis du bliver accepteret som distributør, kan du starte det håndgribelige arbejde med at flytte produkter fra leverandører til købere. Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle leverandører, især større, måske først tilmelder dig i deres robuste distributøruddannelsesprogrammer. De designer disse programmer for at hjælpe distributører med at udvikle den nødvendige viden til at sælge deres produkter effektivt.

6. Byg relationer

Når du designer din virksomheds drift omkring de partnerskaber, du har skabt med leverandører og købere, bør du arbejde målrettet på at opbygge tillidsfulde arbejdsrelationer med dem. Disse relationer er en vigtig del af opretholdelsen af ​​en sund distributionsforretning, da producenterne sikrer en konstant forsyning af produkter, mens køberne sikrer en stabil salgsstrøm. Disse enheder vil hjælpe dig med at udvikle en profitabel forretningsmodel og vokse som virksomhed.

Derfor bør du identificere et kontaktpunkt hos alle de virksomheder, du interagerer med – disse personer kan hjælpe dig med effektivt at navigere i fremstillings- og købsprocesser. De vil kende kulturen på deres arbejdsplads, og dette kan være utrolig nyttigt, mens de leder en distributionsvirksomhed. Derudover kan de holde dig informeret om produktdetaljer, så du kan yde effektiv kundesupport.

Relateret: Syv dele af Supply Chain Management for en succesfuld distributionsvirksomhed

Løn og jobudsigt

Distribution er et lovende og stabilt karriereområde, der forventes at vokse i takt med, at markederne for e-handel og leverbare forbrugerprodukter udvides. Ifølge US Bureau of Labor Statistics (BLS) forventes transport, opbevaring og distribution at vokse med 4 % i beskæftigelse i løbet af de næste 10 år fra 2019 til 2029. Ydermere, mens den nøjagtige løn til distributører varierer afhængigt af størrelsen af ​​deres virksomhed og den type industri, de betjener, er den gennemsnitlige nationale løn for distributører $13,53 i timen med potentiale for en gennemsnitlig provision på $17.500 om året baseret på succesen med salgsoperationer.

Relateret: Guide til distributionskanaler

Færdigheder for en distributør

Der er en række forskellige færdigheder, der kan være nyttige, når du arbejder som distributør. Afhængigt af din specifikke branche og størrelsen af ​​din virksomhed, vil de nøjagtige færdigheder, du skal bruge for at få succes som distributør, variere. På trods af dette er der nogle få grundlæggende færdigheder, du bør fokusere på at udvikle, når du starter din nye karriere, som kan hjælpe dig med at komme lettere ind på distributionsområdet. Disse færdigheder omfatter:

  • Salgsfærdigheder: Da distributører primært håndterer salget af varer og produkter til købere som detailhandlere, købmænd og andre virksomheder, bør de have fremragende salgsevner. Disse salg skaber overskuddet bag distributionsvirksomheder. Derfor er det vigtigt for distributører at udvikle færdigheder, der kan hjælpe dem med at forstå deres køberes behov, den type produkter, de sælger, og hvordan de effektivt kan engagere deres købere.
  • Interpersonelle færdigheder: Distributører bør udvikle de stærke interpersonelle færdigheder, der typisk ledsager salgsfærdighederne nævnt ovenfor. Fra cold calling købere til at etablere relationer med producenter, skal distributører bruge deres interpersonelle færdigheder til at skabe tillidsfulde forretningspartnerskaber. Disse færdigheder er særligt vigtige, da sikre partnerskaber er en afgørende komponent i opbygningen af ​​en succesfuld distributionsvirksomhed.
  • Forhandlingsevner: Mange succesfulde distributører er i stand til at indgå lukrative aftaler med både producenter og købere. For at tjene penge, vil du gerne være i stand til at forhandle købs- og salgsaftaler, der gavner din bundlinje. Derfor kan udvikling af en stærk base af forhandlingsevner hjælpe dig på lang sigt som distributør.
  • Operationelle færdigheder: De fleste distributører har brug for de operationelle færdigheder, der er nødvendige for at drive en virksomhed. Disse operationelle færdigheder kan hjælpe distributører med at administrere medarbejdere, logistik, budgetforhold, kundeservice og andre nøglekomponenter i at vedligeholde en virksomhed. Når virksomheder vokser, kan medarbejderne påtage sig disse opgaver, men i begyndelsen vil en distributør være ansvarlig for disse pligter.
  • Forskningsfærdigheder: Distributører skal holde sig ajour med tendenserne i deres særlige brancher. Derfor er det vigtigt for distributører at finpudse deres forskningsfærdigheder, så de kan forudsige, hvilke produkter markedstendenserne vil favorisere. At udvikle en skarp sans for at lave disse forudsigelser kan hjælpe distributører med at finde relevante, salgbare produkter og holde sig på toppen af ​​deres brancher.
  • Kommunikationsevner: Da distributører regelmæssigt har kontakt med producenter og købere, kan det være nyttigt at udvikle færdigheder til at kommunikere effektivt. Disse vitale færdigheder vil komme i spil i næsten alle aspekter af ledelsen af ​​en distributionsvirksomhed, herunder salg, forhandling og drift. Derfor kan distributører have stor gavn af at etablere en solid base af kommunikationsevner.

Jobs, der ligner en distributør

Hvis du overvejer at blive distributør, er der forskellige relaterede karrierer, du kan overveje i din jobsøgning. Her er en liste over 10 job, der ligner en distributør:

1 . Grossist

2 . Merchandising specialist

3 . Logistikchef

4 . Forsyningschef

5 . Indkøbschef

6 . Produktionsleder

7 . Driftsleder

8 . Transportansvarlig

9 . Lagerbehandler

10 . Lagermedarbejder

Ulrik Callesen
Ulrik Callesen Distributører spiller en nøglerolle i bevægelsen af produkter fra producenter til detailforbrugere - de håndterer ofte salg og transport af varer til handlende. Med dette kan det være en yderst tilfredsstillende og lukrativ karrierevej at deltage i distributionsområdet, især for dem, der er involveret i specialiserede produktmarkeder. Hvis du overvejer at blive distributør eller starte din egen virksomhed, er der et par vigtige skridt, du kan tage for at starte din rejse. I denne artikel skitserer vi, hvad en distributør er, hvordan du kan blive det, hvilke færdigheder du bør udvikle og de gennemsnitlige løn- og jobudsigter for distributører.