Den Komplette Guide Til At Blive Retspsykiater

Hvis du er interesseret i en karriere, der kombinerer elementer af medicin og retshåndhævelse, kan du overveje at blive retspsykiater. Politi og advokater er ofte afhængige af ekspertise hos læger inden for psykiatriområdet for at hjælpe dem med at opklare forbrydelser, og deres arbejde kan bidrage til retssagers udfald. At lære at blive retspsykiater kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karriere passer til dine professionelle mål.

I denne artikel forklarer vi, hvad en retspsykiater er, hvad de laver, hvordan man bliver retspsykiater, og hvilke færdigheder du kan udvikle for at forberede dig til denne karriere.

Relateret: 12 psykiatrikarrierer og hvordan man vælger mellem dem

Hvad er en retspsykiater?

En retspsykiater er en læge, der har specialiseret sig i at evaluere den mentale sundhed hos personer, der er involveret i forbrydelser. De vurderer deres patienters mentale sundhed, diagnosticerer og behandler lidelser og udarbejder rapporter, som de skal levere til retshåndhævende myndigheder og advokater, der er involveret i deres patienters sager. De kan også vidne i retten om, hvordan en patients mentale sundhed kan have bidraget til deres adfærd relateret til forbrydelsen. Retspsykiatere kan afgøre, om en person er mentalt parat til at stille for retten, eller om de skal forblive fængslet før deres retssag for at opretholde den offentlige sikkerhed.

Relateret: Forskellen mellem en rådgiver, psykolog og psykiater

Hvad laver en retspsykiater?

En retspsykiaters arbejde kan foregå på gerningssteder, på kontorer og i retssale, afhængigt af deres patienters fremskridt i strafferetssager. De begynder typisk at arbejde med patienter efter forbrydelser, og politiet har identificeret en eller flere mistænkte, hvorefter retspsykiateren vurderer deres mentale helbred. Dernæst analyserer retspsykiatere de data, de har indsamlet under deres observation, for at diagnosticere og behandle deres patienter, mens de bestemmer, hvordan deres mentale helbred kan have påvirket forbrydelsen. Efter at have vurderet deres patienter, giver retspsykiatere anbefalinger til retten baseret på deres resultater.

Hvordan bliver man retspsykiater

Sådan bliver du retspsykiater i seks trin:

1. Få en bachelorgrad

Folk, der søger en karriere som retspsykiater, starter typisk med at få en bachelorgrad i retsmedicin eller et beslægtet felt, såsom kemi eller biologi. En uddannelsesbaggrund i naturvidenskab hjælper eleverne med at udvikle en dybdegående forståelse af, hvordan hjernen fungerer og biologiens indvirkning på menneskelig adfærd. Dette giver de studerende et grundlag for en karriere i psykiatrien ved at forberede dem til medicinstudiet.

2. Gennemfør lægestudiet

Som autoriserede læger fuldfører retspsykiaterkandidater medicinsk skole, før de begynder deres karriere. Medicinstudiet tager fire år at gennemføre, og de første to år består af akademisk undervisning i klasseværelset og laboratoriemiljøer. De fleste medicinske skoleprogrammer kræver, at studerende studerer en række medicinske discipliner, men dem, der er interesserede i at blive retspsykiatere, kan vælge at tage kurser, der fokuserer på psykiatri.

I løbet af de sidste to år af medicinstudiet gennemfører eleverne rotationer af kontorassistenter, der giver dem mulighed for at praktisere, hvad de har lært i kliniske omgivelser. De deltager i kontoropgaver inden for mange praksisområder, herunder psykiatrien.

Relateret: 44 medicinske skoleinterviewspørgsmål (med eksempler på svar og tips)

3. Gennemfør et ophold i psykiatrien

Efter at have afsluttet medicinstudiet begynder kandidater på et opholdsprogram. De kan vælge et specialeområde til deres bopæl, som giver nye læger mulighed for at praktisere under supervision af erfarne læger inden for deres område. Dem, der søger en karriere som retspsykiater, gennemfører toårige opholdsprogrammer i almen psykiatri. Under deres ophold tager psykiatere eksamener for at blive lægeautoriserede læger i deres stater.

4. Gennemfør et fællesskab

At gennemføre et ophold i almen psykiatri giver læger den erfaring, de skal bruge for at praktisere som læger, men at vælge et subspeciale inden for psykiatrien kræver gennemførelse af et stipendium. Et retspsykiatristipendium er et toårigt program, hvor en autoriseret psykiater får specifik erfaring inden for retsmedicin. Disse programmer kræver typisk, at lægen udfører forskning, får praktisk erfaring og gennemfører akademiske kurser.

5. Modtag bestyrelsescertificering

Læger, der har gennemført et stipendium i retspsykiatri, kan ansøge om en indledende certificering i retspsykiatri gennem American Board of Psychiatry and Neurology (ABPN). APBN-bestyrelsens certificeringsprocessen indebærer at bestå en undersøgelse af de retspsykiatriske principper, læger lærer under deres stipendium. Selvom det er valgfrit, kan denne certificering hjælpe kandidater med at forbedre deres chancer for at få et job i feltet.

6. Find og søg job

Efter at have opfyldt uddannelses- og licenskrav og opnået bestyrelsescertificering, kan retspsykiatere begynde at lede efter jobåbninger. Disse fagfolk arbejder typisk i kriminalforsorgen eller psykiatriske institutioner. De har ofte en typisk arbejdsuge med fri om aftenen, weekender og helligdage, selvom nogle retspsykiatere kan arbejde ekstra timer, når det er nødvendigt, såsom under deres patienters retssager.

Retspsykiater færdigheder

Her er nogle færdigheder, du kan udvikle og anvende for at nå dine mål som retspsykiater:

Meddelelse

Retspsykiatere har højt udviklede kommunikationsevner, som giver dem mulighed for at få en forståelse af hver patient og lære at tale med dem effektivt. Ved at praktisere aktiv lytning kan retspsykiatere lære, hvordan deres patienter kommunikerer og strategierer metoder til at indsamle den information, de har brug for for at stille diagnoser. De kan også fortolke nonverbal kommunikation, såsom kropssprog, for at forudsige deres patienters humør og følelser.

Kritisk tænkning

Hver patient, en retspsykiater arbejder med, er unik, så de håndterer hver enkelt patients sag individuelt. Mens retspsykiatere kan identificere visse mønstre blandt personer, der er ansvarlige for forskellige typer forbrydelser, kræver hver situation, at de udvikler en forståelse af hver involveret person. De forskellige elementer i hver sag gør kritiske tænkningsfærdigheder afgørende for arbejdet som retspsykiater.

Interpersonelle færdigheder

Nogle gange indebærer indsamling af information fra en patient at gøre sig fortjent til deres tillid. Når retspsykiaterens patienter føler, at de kan stole på dem, kan de føle sig mere tilbøjelige til at give psykiateren detaljer om deres tanker og følelser samt deres beretning om, hvad der skete under forbrydelsen. Retspsykiatere kan opnå dette niveau af tillid ved at øve interpersonelle færdigheder, såsom empati, konflikthåndtering og forhandling.

Relateret: Alt hvad du behøver at vide om vigtigheden af ​​interpersonel kommunikation på arbejdspladsen

Observationsevner

Mens nogle patienter, der taler med retspsykiatere, føler sig trygge ved at tale med dem, kan andre opleve begrænsninger, der hæmmer deres evne til at kommunikere. I disse tilfælde kan retspsykiatere observere deres patienters adfærd for at afgøre, om det kan give dem information om deres mentale helbred. De kan også observere deres patienters kommunikation med andre mennesker for at lære mere om, hvordan de fungerer.

Frans Jespersen
Frans Jespersen Hvis du er interesseret i en karriere, der kombinerer elementer af medicin og retshåndhævelse, kan du overveje at blive retspsykiater. Politi og advokater er ofte afhængige af ekspertise hos læger inden for psykiatriområdet for at hjælpe dem med at opklare forbrydelser, og deres arbejde kan bidrage til retssagers udfald. At lære at blive retspsykiater kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karriere passer til dine professionelle mål.