Den Essentielle Guide Til At ændre Sundhedskarrierer I 6 Trin

Den Essentielle Guide Til At ændre Sundhedskarrierer I 6 Trin

At arbejde i sundhedsvæsenet kan give en givende karriere. Den dynamiske og stadigt voksende industri giver mulighed for professionel vækst gennem forfremmelser, efteruddannelse og karriereovergange. At lære om fordelene ved at skifte sundhedskarriere og de trin, du kan tage i processen, kan hjælpe dig med at beslutte, om en ændring er den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du ændrer sundhedskarriere, tips til at navigere i et karriereskifte i sundhedssektoren og 40 sundhedskarrierer, du skal overveje.

Hvordan kan du drage fordel af en ændring i sundhedsplejen?

Overvej at skifte sundhedskarriere, hvis du vil lære mere om en anden sektor af industrien. At udforske en ny niche kan være en mulighed, hvis du føler, at du har opnået den højeste rolle inden for dit felt og ønsker at fortsætte med at vokse. Hvis du nyder sundhedsbranchen, har du masser af muligheder for at flytte ind i et nyt sundhedsområde i stedet for at prøve at finde et job i en anden branche.

Din nye karriere kan give fordele, herunder:

 • Mere interessant eller engagerende arbejde
 • Et mere gunstigt eller nyt arbejdsmiljø
 • Et positivt karrieresyn
 • Mere eller mindre rejser, afhængigt af din præference
 • Flere personalegoder, såsom forsikringsdækning, pensionsopsparing og fri
 • En højere løn

Sådan ændrer du sundhedskarriere

Følg disse seks trin for et problemfrit karriereskift:

1. Beslut dig for, hvorfor du vil skifte karriere

Tænk over, hvorfor du vil skifte karriere. At identificere din motivation for forandring hjælper med at indsnævre dine muligheder for en ny stilling. Du ønsker måske at skifte til:

 • Tjen flere penge
 • Har en mere fleksibel eller fast tidsplan
 • Led et team
 • Har mere eller mindre direkte patientbehandling

Læs mere: 15 grunde til, at du måske ønsker at skifte job

2. Evaluer dine færdigheder

Overvej, hvad du nyder ved dit nuværende job og de områder, hvor du lykkes, såsom patientkommunikation, problemløsning eller projektledelse. Du ønsker måske at finde et andet job, der indeholder disse elementer.

Hvis du har en uddannelse eller specialiseret uddannelse, skal du bestemme, hvordan du muligvis kan bruge den viden i andre karrierer. For eksempel skifter nogle læger ud af patientbehandling og bruger deres erfaring til at undervise i kandidatstudier eller på en medicinsk skole.

2. Gennemfør efteruddannelse

En ny rolle kan kræve visse forudsætningskurser. Undersøg, hvordan du tilmelder dig og tager kurser, enten personligt eller online. For eksempel kan flytning fra en patientplejerolle til en administrativ rolle kræve kurser i sundhedsadministration.

Overvej programmer designet til arbejdende fagfolk, som generelt er mere fleksible og kan tilbyde nat- og weekendundervisning. Du kan også kigge efter virksomheder, der betaler for nogle eller alle de nødvendige kurser, som en ledig stilling kræver.

Relateret: Opkvalificering og gå tilbage til skolen: Hvornår, hvordan og hvorfor du bør

3. Få relevante certificeringer eller licenser

Mange sundhedsjob kræver certificeringer eller licenser, der er specifikke for denne rolle. For eksempel, hvis du skifter fra en registreret sygeplejerske til en kritisk sygeplejerske, skal du muligvis opnå en certificering i avanceret hjertelivsstøtte.

15 nyttige sundhedscertifikater inkluderer:

 • Certificeret sagsbehandler (CCM)
 • Certificeret klinisk medicinsk assistent (CCMA)
 • Certificeret kodningsspecialistlægebaseret (CCS-P)
 • Certificeret EKG-tekniker (CET)
 • Certificeret medicinsk administrativ assistent (CMA)
 • Certificeret sygeplejerske (CNA)
 • Certificeret professionel i elektroniske sundhedsjournaler (CPHER)
 • Certificeret professionel i sundhedsinformations- og ledelsessystemer (CPHIMS)
 • Certificeret professionel i sundhedsrisikostyring (CPHRM)
 • Certificeret Patient Care Technician (CPCT)
 • Certificeret apotekstekniker (CPhT)
 • Certificeret flebotomitekniker (CPT)
 • Fellow fra American College of Health Care Executives (FACHE)
 • Registreret adfærdstekniker (RBT)
 • Registreret sundhedsinformationsrådgiver (RHIA)

4. Anmod om at skygge eller være frivillig

For at lære mere om karrierer, der interesserer dig, kan du overveje at skygge eller arbejde frivilligt med en professionel, der arbejder i feltet. Shadowing giver dig en nøjagtig skildring af en stillings daglige ansvar og krav. Du kan selv se, om arbejdsmiljøet, pligterne og tidsplanen tiltaler dig. For eksempel kan en pædiatrisk sygeplejerske skygge en sygeplejerske for at se, hvad rollen indebærer.

Læs mere: 40 Job Shadowing-spørgsmål (med prøvesvar)

5. Forskning ledige stillinger

Når du ved, hvilken karriere du gerne vil forfølge, skal du søge efter ledige stillinger i din nuværende virksomhed, på online jobtavler og gennem virksomhedens hjemmesider. Du kan også netværke gennem venner, familie og sociale medier for at lære om mulige muligheder.

6. Ansøg og interview

Når du finder stillinger, der interesserer dig, skal du ansøge med dit CV eller CV, følgebrev og andre dokumenter, som arbejdsgiveren anmoder om, såsom referencer eller kopier af professionelle licenser. Husk at opdatere dit CV for at fremhæve dine nye karrieremål, præstationer fra din tidligere stilling og overførbare færdigheder, især hvordan de vedrører den nye stilling.

Hvis du bliver inviteret til samtale, så vær forberedt på at diskutere dine grunde til at skifte karriere. Undersøg virksomheden, så du kan give specifikke detaljer om, hvad der begejstrer dig ved stillingen. Del mere om dine professionelle præstationer og stil spørgsmål for at vise din interesse for jobbet.

Fem tips til at lave en ændring i sundhedsplejejob

Her er fem tips til at hjælpe dig med at gøre en lettere overgang til en ny sundhedskarriere:

1. Oprethold positive relationer

Vedligeholdelse af gode relationer til dine tidligere vejledere og kolleger kan sikre, at du er velkommen til at søge relevante job i din tidligere virksomhed, hvis de bliver ledige. Tidligere kolleger og ledere er også gode ressourcer til referencer og anbefalingsbreve.

2. Vær villig til at lære

Fordi du allerede arbejder i sundhedsvæsenet, har du et stort grundlag af viden og færdigheder at bringe til en ny stilling. Men der er også nye færdigheder, software og procedurer involveret i enhver ny rolle. Vær åben over for at lære ny information og måder at udføre opgaver på. Stil spørgsmål om alt, hvad du ikke helt forstår. Dette viser din vejleder, at du er interesseret, engageret og motiveret til at lære hurtigt.

3. Netværk

Deltag i professionelle netværksgrupper for at lære mere om sundhedsorganisationer i dit område og skabe kontakter med en række forskellige virksomheder. Deltagelse i netværksgrupper kan hjælpe dig med at holde dig opdateret om branchenyheder og -tendenser, mulige jobåbninger og karrieremuligheder, såsom konferencer og workshops.

4. Overvej at flytte ind i en lederrolle

Hvis du kan lide dit arbejdsfelt, men er klar til en ny udfordring, så overvej en overgang til ledelse. At flytte ind i en administrations- eller lederrolle kan give muligheder for faglig vækst, højere løn og større ansvar. For eksempel kan registrerede sygeplejersker overveje at blive sygeplejerskeadministrator eller sygeplejedirektør.

5. Tal med din vejleder om dine planer

Selvom et job muligvis ikke bliver annonceret, kan din virksomhed muligvis tilbyde eller oprette en stilling, der stemmer overens med dine nye mål og interesser.

40 sundhedskarrierer at overveje

Mens du overvejer at skifte job, så overvej følgende liste over sundhedskarrierer. De fleste forventes at være i høj efterspørgsel i det næste årti. Nogle kan kræve yderligere træning eller uddannelse.

 • Audiolog: Audiologer arbejder med patienter for at forebygge og behandle høre- og balanceproblemer.
 • Behavioural health case manager: Behavioural health case managers udvikler og implementerer plejeplaner for klienter. Opgaverne omfatter at udføre vurderinger af klientindtag, indsende dokumentation, tjekke ind på patienter og anbefale passende sundhedsløsninger.
 • Klinisk forsøgsleder: En klinisk forsøgsleder gennemgår forsøgsresultater, foretager ændringer i forsøgsstrukturen, hvis det er nødvendigt, og analyserer og fortolker data.
 • Underviser: Mange undervisnings- og uddannelsesrelaterede erhverv til rådighed for dem med avancerede grader. Sundhedspersonale kan være ansat på medicinske skoler, gymnasier og andre specialprogrammer, såsom diabetesuddannelse, kræftstøttenetværk og stofmisbrugsprogrammer.
 • Genetisk rådgiver: Genetiske rådgivere udfører genetisk testning og arbejder med dem, der er i risiko for eller er blevet diagnosticeret med en arvelig lidelse eller tilstand.
 • Sundhedsmarkedsføring: Marketingkarrierer i sundhedssektoren involverer at skabe og implementere strategiske marketingplaner for sundhedsorganisationer, såsom mediekampagner, onlineannoncer og fokusgrupper.
 • Wellness-coach Wellness-coacher kan arbejde virtuelt for at hjælpe kunder med at nå sundheds-, medicinske og/eller fitnessmål. De kan lave ernærings- eller træningsplaner og mødes med kunder en-til-en via videokonferencer for at diskutere mål og spore fremskridt.
 • Hjemmesundhed eller ledsagerhjælp: Hjemmesundhedshjælpere kan tilbyde lægehjælp og støtte i hjemmet gennem en hjemmeplejeorganisation. Ledsager hjælpere tilbyder ikke-medicinsk assistance, såsom ambulant hjælp, madlavning og rengøring.
 • Hospitals- eller facilitetsadministrator: Hospitals- eller facilitetsadministratorer er ansvarlige for den daglige drift af sundhedsfaciliteter.
 • Anæstesiplejerske: Anæstesiplejerske hjælper med at administrere anæstesi og overvåge patienter, mens de er under anæstesi.
 • Sygeplejerske-jordemoder: Sygeplejerske-jordemødre hjælper med at tage sig af mødre og babyer gennem graviditet, fødsel, fødsel og bedring.
 • Sygeplejerske: Praktiserende sygeplejersker arbejder under en tilsynsførende læge for at diagnosticere og behandle patienter.
 • Ortotist eller proteselæge: Ortotister er specialiseret i at forsyne patienter med specialiserede medicinske hjælpemidler, og proteser specialiserer sig i at designe og tilpasse proteser eller kunstige lemmer til patienter.
 • Farmaceutisk salg: Farmaceutiske salgsrepræsentanter sælger medicinsk udstyr og lægemidler til faciliteter og udbydere.
 • Fysio- eller ergoterapeut: Fysioterapeuter arbejder med patienter, der kommer sig efter sygdom, skade eller andre kroniske tilstande for at udvikle styrke, fleksibilitet og udholdenhed. Ergoterapeuter hjælper patienter med at lære at være så fysisk uafhængige som muligt, når de udfører daglige opgaver.
 • Lægeassistent: Lægeassistenter arbejder under læger og yder direkte patientpleje gennem undersøgelse, diagnose og behandling.
 • Praksisleder: Praksisledere fører tilsyn med driften af ​​private praksisser og klinikker og administrerer personale, planlægning, opgørelse og legitimation.
 • Stråleterapeut: Stråleterapeuter er specielt uddannet til at betjene medicinsk stråleudstyr og udføre strålebehandling.
 • Registreret sygeplejerske: Registrerede sygeplejersker er autoriseret til direkte patientbehandling og udfører opgaver, herunder måling af vitale tegn, undersøgelse af patienter, overvågning af sundhedstilstand og administration af medicin.
 • Forskningsassistent: Forskningsassistenter kan arbejde i en række medicinske laboratoriemiljøer for at hjælpe med at indsamle data, kommunikere med undersøgelsesdeltagere og registrere testresultater.

Yderligere sundhedsprofessioner

Har du fundet en ny sundhedsrelateret karriere, der interesserer dig? Hvis ikke, er her nogle opgaver, du bør overveje:

 • Atletisk træner
 • Kardiovaskulær teknolog eller tekniker
 • Diætist eller ernæringsekspert
 • Tandplejer eller tandplejer
 • Diagnostisk medicinsk sonograf
 • Akutmedicinsk teknolog/paramediciner
 • Lægeassistent
 • Medicinsk eller klinisk laborant
 • Medicinsk journal eller sundhedsinformationstekniker
 • Medicinsk servicechef
 • Massage terapeut
 • MR-teknolog
 • Nuklearmedicinsk teknolog
 • Ergoterapeutisk assistent
 • Apotek tekniker
 • Phlebotomist
 • Fysioterapeutisk assistent
 • Åndedrætsterapeut
 • Tale-sprog patolog
 • Kirurgisk teknolog

Frans Povlsen
Frans Povlsen At arbejde i sundhedsvæsenet kan give en givende karriere. Den dynamiske og stadigt voksende industri giver mulighed for professionel vækst gennem forfremmelser, efteruddannelse og karriereovergange. At lære om fordelene ved at skifte sundhedskarriere og de trin, du kan tage i processen, kan hjælpe dig med at beslutte, om en ændring er den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du ændrer sundhedskarriere, tips til at navigere i et karriereskifte i sundhedssektoren og 40 sundhedskarrierer, du skal overveje.