Deltids Freelance Skribent Job

Deltids Freelance Skribent Job

Virksomheder, influencers, webstedsejere og andre indholdsudgivere leder alle efter enkeltpersoner til at skabe indhold, så de kan øge deres læsertal. I denne artikel diskuterer vi nogle af de bedste deltids freelance skrivejob, som du kan gøre til en fuldtidskarriere.

Deltids freelance skrivejob for at tjene penge ved siden af

At finde et deltids freelance skrivejob er en måde at tjene ekstra penge på, mens du studerer, skifter karriere, søger deltidsbeskæftigelse, eller du ikke kan arbejde fuld tid. Følgende er nogle af de bedste freelance skrivejob, du kan overveje til din deltidskoncert. For den mest opdaterede information fra Bonjoures, klik venligst på lønlinket for hver jobtitel nedenfor.

1. Skønhedsskribent

National gennemsnitsløn: $28.777 om året

Primære opgaver: Skønhedsskribenter har omfattende viden om makeup og hudplejeprodukter, og de ved, hvordan man skriver om disse populære genstande. Ansvaret omfatter at skrive engagerende og præcist indhold, der afspejler målgruppens tone, pitche artikler, undersøge nye trends og interviewe eksperter for at løse skønheds- og hudplejespørgsmål.

2. Forfatter på sociale medier

National gennemsnitsløn: $37.404 om året

Primære opgaver: Forfattere på sociale medier skaber indhold til et brands sociale medieplatforme, herunder Facebook, Twitter og Instagram. Ansvaret omfatter at skrive engagerende indhold i brandets stemme for at få målgruppen engageret, opdatere information på sociale mediesider og spore indsigter såsom engagement, trafik, delinger og samtalehastigheder. Forfattere på sociale medier kan svare på brugerkommentarer eller direkte beskeder, netværke med branchefolk og bruge betalt annoncering til at øge brandbevidstheden.

Relateret: Lær om at være Social Media Manager

3. Bevillingsskribent

National gennemsnitsløn: $42.634 om året

Primære opgaver: Bevillingsskribenter arbejder med at udvikle forslag, indsamle information, skrive udkast og indsamle godkendelser. Ansvaret omfatter overvågning, sporing af data, overholdelse af forslagsfrister, forberedelse af præsentationer og rådgivning med projektledere.

4. E-mail marketing skribent

National gennemsnitsløn: $44.118 om året

Primære opgaver: E-mailmarketingskribenter opretter marketingkampagner via e-mail for at promovere tjenester eller produkter. Rollen går ud på at skrive et klart og spændende marketingbudskab til målgruppen, tilføje grafik, billeder og andre medier. Forfattere til e-mailmarketing kan oprette e-mail-marketing-skabeloner, udvikle en personaliseringsstrategi, redigere og korrekturlæse e-mailen, før de sender den ud.

Relateret: Komplet guide til nyhedsbrevsmarkedsføring

5. SEO-skribent

National gennemsnitsløn: $52.219 om året

Primære opgaver: SEO-skribenter skaber søgemaskineoptimeret indhold på søgemaskinelister som Google og Bing. Rollen indebærer optimering af en kundes hjemmeside, herunder alt-tags, metabeskrivelser, sidetitler, ankertekster og mere. SEO-skribenter skal arbejde på backlinks, lave søgeordsforskning, komme med blogindlæg og skrive indhold.

Relateret: Guide: Hvad er SEO?

6. Videospil forfatter

National gennemsnitsløn: $55.565 om året

Primære opgaver: Videospilskribenter udvikler dialog og plot, der bruges i videospil. Ansvaret omfatter at designe historien, skabe interessante karakterer og skrive fortællingen til spillet. Videospilskribenter kan samarbejde med designere for at skabe en fortælling, der passer ind i designet, arbejde på redigeringer leveret af redaktøren og pitche historielinjer, når det er nødvendigt.

Relateret: Sådan bliver du videospilforfatter

7. Casestudieforfatter

National gennemsnitsløn: $57.572 om året

Primære opgaver: Casestudieforfattere analyserer, evaluerer og syntetiserer information til fremragende skrivning. Rollen indebærer at lave en plan, være organiseret, udarbejde indhold og revidere til redigering. Casestudieforfattere kan lede forskningsudviklingen, interviewe, gennemgå dokumenter og udvikle træningsinitiativer til at understøtte casestudierne. De kan også producere visuelt materiale til casestudierne og lede et team af forfattere.

8. Teknisk skribent

National gennemsnitsløn: $57.572 om året

Primære opgaver: Tekniske forfattere arbejder sammen med et team for at få indgående kendskab til de dokumenter eller produkter, de er ansat til at skrive om. Opgaverne omfatter at skabe indhold af høj kvalitet, der lever op til organisationens standarder og afspejler målgruppens forventninger. Ved at skabe udviklervejledninger, grænsefladetekst og onlinevejledninger kan tekniske forfattere også skrive tutorials, redigere eksisterende teknisk indhold og genbruge tekst, når det er muligt.

Relateret: Lær om at være en teknisk forfatter

9. Hvidbogsforfatter

National gennemsnitsløn: $57.572 om året

Primære pligter: Hvidbogsforfattere producerer autoritativt indhold for at informere læseren om et bestemt emne. Hvidbogsforfattere har ekspertviden om det emne, de skriver om, men de skal stadig udføre omfattende research for at skabe nøjagtigt indhold. Andre pligter for hvidbogsforfattere omfatter at skabe indhold, der hjælper læserne med fuldt ud at forstå et emne, træffe en beslutning eller løse et problem.

Relateret: En komplet guide til hvidbøger

10. Artikel forfatter

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære opgaver: Artikelskribenter skaber indhold til trykte og online magasiner. Ansvaret omfatter at undersøge et emne og udsende pitches af høj kvalitet til redaktører. Artikelskribenter skal også skrive interessant, fnugfrit indhold, der afspejler magasinets tone, interviewe, verificere fakta og levere fejlfrit indhold, der følger reglerne i husets stil.

11. B2B-indholdsforfatter

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære opgaver: B2B-indholdsforfattere skaber indhold rettet mod erhvervslæsere. Rollen indebærer at udvikle klare call-to-actions, skrive i en professionel tone og komme med overskrifter, der er svære at ignorere. B2B-indholdsforfattere er fortrolige med analytics og kan bruge det til at skabe spændende indhold til læsere, og de ved, hvordan man sælger produkter uden at gå efter den hårde sælgende tilgang.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad betyder B2B? Definition og populære Business-to-Business roller

12. Blogskribent

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære opgaver: Blogskribenter skaber indhold til hjemmesider, uanset om det er en personlig hjemmeside eller en kundes. Bloggeres ansvar omfatter at udføre research, pitche og oprette blogindlæg; de skal skrive, redigere, uploade indhold og udgive det. Blogskribenter kan endda få til opgave at promovere indholdet. Brug af SEO-optimeringsværktøjer, overvågning af læsernes svar og holde sig orienteret om branchetendenser er andre måder, hvorpå de bedste blogskribenter trives.

13. Underholdningsskribent

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære opgaver: Underholdningsforfattere skaber underholdningsindhold til sladderwebsteder, hobbyspots, trykte magasiner og mere. Til denne rolle skaber forfattere indhold, der er sjovt og interesserer målgruppen. Opgaverne omfatter research, interview og levering af korrekturlæst og redigeret arbejde til redaktøren inden for den fastsatte deadline.

14. Ghostwriter

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære pligter: Ghostwriters skaber indhold til en professionel eller et brand ved at afspejle deres respektive tone, værdier eller mål. Rollen indebærer at samarbejde med redaktører, kampagneledere eller fagfolk for at definere indholdsmål, udføre research på de tildelte artikelopgaver og implementere SEO-strategier, når det er nødvendigt. Ghostwriters skaber forskelligt indhold fra artikler til blogindlæg, indhold på sociale medier, e-mails og mere.

15. Gaveguide-skribent

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære pligter: Gaveguideskribenter laver overbevisende lister for at opmuntre læserne til at købe produkter. Rollen indebærer at undersøge unikke gaveideer, skrive godt indhold og samarbejde med marketingfolk og designere. Forfattere af gaveguider skal bruge affiliate marketing-teknologi til at finde de bedste produkter og spore konverteringsraten gennem analytiske værktøjer.

16. Pressemeddelelsesskribent

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære opgaver: Pressemeddelelsesforfattere skriver pressemeddelelser til fagfolk, brands og organisationer. Ansvaret omfatter skrivning, redigering og korrekturlæsning af tekst, samtidig med at du markedsfører og distribuerer indholdet til de rigtige kanaler. Pressemeddelelsesforfattere har kontakt til andre fagfolk såsom fotografer, kunstnere og trykkere og udfører generel administration. Andre opgaver omfatter at pleje professionelle relationer, forhandle kontraktvilkår og finde udgivelseskontrakter for kunder.

17. Produktskribent

National gennemsnitsløn: $59.632, om året

Primære opgaver: Produktskribenter skaber indhold, der beskriver produkter. Rollen indebærer at skrive teksten til hjemmesidebannere og brochurer, samarbejde med designere og lave salgspitch-e-mails for at lokke potentielle kandidater. Andre opgaver omfatter anvendelse af SEO-principper, udførelse af konkurrencedygtig forskning og promovering af produkter på sociale medier.

18. Nyhedsskribent

National gennemsnitsløn: $60.547 om året

Primære pligter: Nyhedsskribenter skriver historier i et tempofyldt miljø. Ansvaret omfatter at besøge websteder, gennemføre interviews og skrive historier. Nyhedsskribenter producerer objektive og faktuelle rapporter, der er kortfattede og detaljeorienterede. Andre opgaver omfatter udvikling af broer, redigering af nyhedsankre kan læse op og redigere videoer.

Relateret: Lær om at være journalist

19. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $62.077 om året

Primære opgaver: Tekstforfattere skaber indhold, der afspejler et brands stemme og får målgruppen til at interessere sig. Rollen indebærer at samarbejde med PR-teamet, designere, fotografer og andre professionelle om at skabe praktiske marketingprojekter. Tekstforfattere skal også følge SEO-regler, kildemedier såsom billeder, korrekturlæse og redigere deres indhold.

Relateret: Lær om at være tekstforfatter

Sigurd Thomsen
Sigurd Thomsen Virksomheder, influencers, webstedsejere og andre indholdsudgivere leder alle efter enkeltpersoner til at skabe indhold, så de kan øge deres læsertal. I denne artikel diskuterer vi nogle af de bedste deltids freelance skrivejob, som du kan gøre til en fuldtidskarriere.