Definitiv Guide Til Hovedfag I Retsvidenskab

Kriminalvidenskab som hovedfag kan give dig mange forskellige karrieremuligheder, når du er færdig med din uddannelse. Fra traditionelle kontorroller til laboratoriemiljøer og gerningssteder, vil du finde mange forskellige job, der kræver en retsmedicinsk grad. Hvis du er interesseret i hovedfag inden for retsmedicin, er der flere ting at overveje. I denne artikel diskuterer vi, hvad retsmedicin fokuserer på, hovedfag i retsvidenskab på bachelor- og kandidatniveau og flere typer jobs, som en hovedfag i retsmedicin kan forberede dig til.

Hvad er retsmedicinsk videnskab?

Retsmedicinsk videnskab fokuserer på processerne med at undersøge, fortolke og trække beviser fra gerningssteder. Dette karrierefelt omfatter en række videnskabelige discipliner, herunder fysik, biologi og kemi. Retsmedicinsk videnskab er blevet en meget væsentlig del af indsamling af beviser, opklaring af forbrydelser og medvirken til den overordnede retsproces. Hvis du forfølger en hovedfag i retsmedicin, er der mange relevante roller, du kan finde på området, hvilket gør retsmedicin til et udfordrende, engagerende og givende karriereområde at gå ind i.

Relateret: Hvad er retsmedicinsk videnskab: Definition og trin til at komme ind i feltet

Hvorfor skal du vælge retsmedicin som hovedfag?

Der er mange fordele ved at vælge retsmedicin som hovedfag. En fordel ved at forfølge en karriere inden for dette felt er muligheden for en engagerende og aktiv karriere. Overvej disse yderligere fordele ved at forfølge retsmedicin som din hovedfag:

Jobvariation

Hovedfag i retsmedicin kan give dig fordelen ved at have en bred vifte af karrierevalg. Fra at efterforske økonomisk kriminalitet som revisor til at udføre gerningsstedsundersøgelser til udelukkende at fokusere på at dokumentere og analysere fingeraftryk, er der mange typer job, du kan finde på dette felt. Derudover vil mange af de forskellige roller inden for retsmedicin kræve de samme overførbare færdigheder, som du vil udvikle under din uddannelse og træning.

Forskellige arbejdsgivere og miljøer

En anden fordel, der bygger på den jobvariation, du kan forvente, er mangfoldigheden i arbejdsmiljøer og arbejdsgivere, du også finder. For eksempel giver retsmedicinsk videnskab muligheder for at arbejde med retshåndhævelse, rets- og domstolsmedarbejdere og andre fagfolk, du måske ikke kommer til at arbejde med i andre karriereområder.

Derudover kan mange af de arbejdsmiljøer, du finder inden for retsmedicin, gå ud over et traditionelt kontormiljø. For eksempel arbejder gerningsstedsteknikere ofte uden for kontoret for at efterforske forbrydelser på mange forskellige områder. En retsmedicinsk psykolog kan dele deres arbejdstid mellem rådgivning på kontoret og vidneudsagn i retssalen.

Avancement muligheder

Du kan også drage fordel af karrierefremskridt i mange af jobs inden for retsmedicin. For eksempel starter mange retsmedicinere i praktik- og teknikerroller på begynderniveau og arbejder sig op til ledende tekniker- og videnskabsmandsroller. Ud over avancementmuligheder kan en hovedfag i retsmedicin også overføres til karrierer inden for strafferet, hvilket giver dig masser af måder at fremme din karriere på i fremtiden.

Indkomstpotentiale

Din evne til at tjene en betydelig løn er også en fordel for at forfølge en hovedfag i retsmedicin. Fra entry-level roller til avancerede stillinger kan du øge dit indkomstpotentiale markant afhængigt af dit gradsniveau, specifikke legitimationsoplysninger og professionel uddannelse. På samme måde kan du opleve, at nogle entry-level roller i retsmedicin (såsom retsmedicinsk regnskab) kan tilbyde højere indkomstniveauer end andre (såsom en fingeraftrykstekniker) umiddelbart i starten af ​​din karriere.

Relateret: Hvor meget tjener en retsmediciner?

Hvilke studieemner dækker hovedfag i retsmedicin?

Der er forskellige uddannelsesniveauer, når du hovedfag i retsmedicin. Typisk starter retsmedicinere deres uddannelse med en associeret grad og afslutter derefter en bachelorgrad og nogle gange en mastergrad, afhængigt af hvilken slags rolle de ønsker at arbejde i. I løbet af hvert uddannelsesprogram vil du gennemføre kurser, der dækker en række forskellige emner, du skal bruge for at komme ind i karrieren.

Associerede uddannelser

Med start på associeret niveau kan du forvente at fokusere på emner inden for strafferet, psykologi, fysik, kemi, strafferet og procedurer som forudsætninger for at gennemføre din bachelor i retsmedicin. Selvom en associeret uddannelse måske ikke giver dig alle de kvalifikationer, du skal bruge for at gå ind i en karriere inden for retsmedicin, er det et glimrende første skridt i at opbygge din viden og forståelse af feltet.

Bacheloruddannelser i retsmedicin

En bacheloruddannelse i retsmedicin tager omkring fire år at gennemføre og vil typisk omfatte kurser, der fokuserer på retsmedicinsk psykologi og antropologi, retsmedicinsk instrumentering, efterforskningsteknikker og -metoder og toksikologi. Denne del af din uddannelse er et glimrende tidspunkt til at afgøre, om du ønsker at forfølge et specialiseret område inden for retsmedicin, såsom regnskab, psykologi eller endda retsmedicinsk statistik. Flere hovedfag i retsvidenskab på bachelorniveau omfatter:

 • Computer efterforskning
 • Efterforskende retsmedicin
 • Retsmedicinsk biologi
 • Retsmedicinsk antropologi
 • Retskemisk kemi

Kandidatuddannelser i retsmedicin

En kandidatuddannelse for retsvidenskabelige hovedfag giver dig mulighed for at specialisere dig i et underområde af retsmedicin, så du kan lære om feltet mere i dybden. Et uddannelse på kandidatniveau tager normalt omkring to år at gennemføre, efter du har opnået din bachelor. På en kandidatuddannelse kan du specialisere dig inden for områder som retsmedicinsk statistik, analytisk metodologi, retsmedicinsk patologi og analytisk kemi. Flere hovedfag i retsvidenskab på kandidatniveau omfatter:

 • Digital retsmedicinsk videnskab
 • Retsmedicinsk psykologi
 • Retsmedicinsk adfærdsmæssig sundhed
 • Retsmedicinsk toksikologi
 • Retsmedicinsk regnskab
 • DNA-analyse

Relateret: Uddannelseskrav til en karriere som retsmediciner

Hvordan man vælger, hvad der skal tages som hovedfag for retsmedicin

Hvis du forsøger at beslutte, om retsmedicin er den rigtige hovedfag for dig, så overvej disse tilgange for at hjælpe dig med at afveje dine muligheder og træffe et valg for dit hovedfag:

1. Identificer, hvilke områder af retsmedicin interesserer dig

Find ud af, hvilke aspekter af karriereområdet, der interesserer dig. Måske nyder du at grave gennem økonomiske oplysninger, lave beregninger og analysere numeriske data. I dette tilfælde kunne retsmedicinsk regnskab eller statistik være et passende fokus. Når du ved, hvilke specifikke aspekter af arbejde i retsmedicin tiltaler dig mest, kan du indsnævre de store og uddannelser, der vil hjælpe dig med at nå dine karrieremål.

2. Bestem de forudsætninger, du skal bruge for feltet

Find ud af præcis, hvilke kurser du skal bruge for at komme ind på en bachelor- og derefter en kandidatgrad i det hovedfag, du er interesseret i. Hvis du for eksempel beslutter dig for at opnå din mastergrad i DNA-analyse, skal du forstå, hvad kurser og studieemner, du skal bruge for at opfylde kvalifikationskravene til den rolle, du forfølger.

3. Beslut dig for, hvor meget tid du kan bruge på din uddannelse

De fleste arbejdsgivere ønsker retsvidenskabelige hovedfag med mindst en bachelorgrad, hvor mange kræver, at kandidater har kandidatgrader. En bacheloruddannelse vil som minimum tage dig fire år at gennemføre, når du går på fuld tid, og hvis du planlægger at gennemføre en kandidatuddannelse, kan du forvente yderligere to års uddannelse. Det er her, det er meget vigtigt at overveje tidsforpligtelsen, og om tidsrammen passer til dine karrieremål.

4. Rådfør dig med en akademisk rådgiver for information

Tal med en karriererådgiver eller akademisk rådgiver for at finde ud af mere om, hvilke typer retsmedicinske programmer dit college eller universitet tilbyder. Disse fagfolk kan hjælpe dig med at identificere dine behov for økonomisk støtte, bestemme de bedste programmer til dine karrieremål og hjælpe dig med at vælge klasser og kurser, der opfylder både en bachelor- og mastergradskrav.

5. Gennemse aktuelle job for at få indsigt i feltet

En anden tilgang til at vælge en hovedfag inden for retsmedicin er at se på nuværende job for at få et indblik i, hvilke former for karrieremuligheder der vil være tilgængelige for dig med dine legitimationsoplysninger. At se på relevante stillinger kan også hjælpe dig med at få en idé om, hvad arbejdsgiverne vil søge efter, når du starter din jobsøgning efter endt uddannelse.

6. Overvej dine lønforventninger

Tænk på det indkomstniveau, du ønsker, når du går ind i din karriere. Nogle entry-level karrierer inden for retsmedicin giver muligvis ikke en så væsentlig indkomst som andre. For eksempel vil en retsmedicinsk revisor typisk tjene mere end en fingeraftrykstekniker på entry-level. At overveje dine lønforventninger vil hjælpe dig med at indsnævre potentielle karrierer og i sidste ende hjælpe dig med at vælge din retsvidenskabelige hovedfag.

Relateret: 10 populære job i retsmedicin

Typer af job, du kan forfølge med en retsmedicinsk hovedfag

Når du tænker på en retsmedicinsk hovedfag, skal du overveje følgende job inden for området, som du kan forfølge:

1. Fingeraftrykstekniker

National gennemsnitsløn: $33.724 om året

Primære opgaver: Fingeraftryksteknikere undersøger og behandler de fingeraftryk, som retshåndhævere og efterforskere af gerningssted bringer til analyse. Disse fagfolk vil også ofte betjene og overvåge teknologiske enheder såsom biometriske scanningssystemer og elektroniske fingeraftryksenheder.

2. Kriminaltekniker

National gennemsnitsløn: $46.345 om året

Primære opgaver: Kriminalteknikere udfører vigtige roller i efterforskning, indsamling og organisering af bevismateriale fra gerningssteder. Disse fagfolk arbejder sammen med politi, detektiver og andre retshåndhævende embedsmænd for at sikre gerningssteder, indsamle og analysere fysisk bevismateriale og skrive rapporter om deres resultater.

Relateret: Lær om at være en gerningsstedsefterforsker

3. Retsmedicinsk tekniker

National gennemsnitsløn: $50.178 om året

Primære opgaver: Kriminaltekniske teknikere udfylder to professionelle roller: gerningsstedsundersøgelse eller laboratorieanalyse. I kriminalitetsundersøgelsesroller udfører retsmedicinske teknikere mange af de samme opgaver som gerningsstedsteknikere. I laboratorieanalyseroller arbejder disse fagfolk med de fysiske beviser, efterforskere bringer til analyse, evaluering og dokumentation.

Relateret: Lær om at være retsmediciner

4. Retsmediciner

National gennemsnitsløn: $65.160 om året

Primære opgaver: Retsmedicinere går videre fra roller som teknikere og laboratorieassistenter og kan være involveret i en række forskellige processer, der fokuserer på indsamling, analyse og dokumentation af gerningsstedsbeviser. Adskillige roller for en retsmedicinsk videnskabsmand omfatter toksikologer, kemikere og læger og retsmedicinere.

5. Retsmedicinsk revisor

National gennemsnitsløn: $89.161 om året

Primære opgaver: Retsmedicinske revisorer undersøger finansielle data for at identificere manglende penge og bestemme metoder til inddrivelse af pengemidler. Retsmedicinske revisorer bruger deres resultater som bevis under retsmøder, hvor de kan vidne som ekspertvidner om økonomisk kriminalitet.

Relateret: Lær om at være retsmedicinsk revisor

Janus Klausen
Janus Klausen Kriminalvidenskab som hovedfag kan give dig mange forskellige karrieremuligheder, når du er færdig med din uddannelse. Fra traditionelle kontorroller til laboratoriemiljøer og gerningssteder, vil du finde mange forskellige job, der kræver en retsmedicinsk grad. Hvis du er interesseret i hovedfag inden for retsmedicin, er der flere ting at overveje. I denne artikel diskuterer vi, hvad retsmedicin fokuserer på, hovedfag i retsvidenskab på bachelor- og kandidatniveau og flere typer jobs, som en hovedfag i retsmedicin kan forberede dig til.