Definitiv Guide Til Alternative Karrierer For Socialrådgivere

En socialrådgivers karriere fokuserer primært på at yde støtte og hjælp til andre i nød i deres lokalsamfund. Socialarbejdere udfører typisk opgaver i deres job, der opfylder forskellige støtte- og bistandsroller, herunder opsøgende lokalsamfund, direkte pleje, fortalervirksomhed og rådgivning.

Men hvis du er socialrådgiver, der overvejer en alternativ karriere, er der en række forskellige områder, som dine legitimationsoplysninger til socialt arbejde vil kvalificere dig til. I denne artikel vil vi se på, hvilke former for alternative karrierer for socialrådgivere, der er derude, hvilke former for overførbare færdigheder du skal bruge for at få din karriereændring og flere forskellige job, du kan udføre med din baggrund i socialt arbejde.

Hvad er alternative karrierer for socialrådgivere?

Alternative karrierer for socialarbejdere omfatter roller, der kræver mange af de færdigheder og viden, som du har udviklet under din uddannelse og gennem din karriere. For eksempel inkluderer en uddannelse i socialt arbejde ofte kurser i psykologi, sociologi, menneskelig udvikling og endda statskundskab. Med denne uddannelsesmæssige baggrund kan du forfølge en karriere inden for et af disse felter, eller du kan forfølge et højere gradsniveau, der bygger på en af ​​disse specialer for at gå over til en alternativ karriere.

Relateret: Sådan laver du et karriereskift

Hvad er nogle overførbare færdigheder, som socialrådgivere har?

Socialarbejdere har baggrunde og færdigheder, som de nemt kan overføre til alternative karriereområder. Mange af disse overførbare færdigheder inkluderer bløde færdigheder, men med stigningen i teknologibrug og computerapplikationer til mange on-the-job-opgaver (som dataindtastning, registrering og andre applikationer), er tekniske færdigheder lige så vigtige. Når det er sagt, har socialarbejdere typisk følgende overførbare færdigheder, der er anvendelige for mange typer roller:

 • Interpersonelle færdigheder: Socialarbejdere er meget dygtige til at navigere i sociale situationer, uanset om de er positive eller negative. Dine evner til at forstå andres behov, forblive medfølende, have tålmodighed og løse konflikter vil være ekstremt vigtige i enhver karriere, du beslutter dig for at forfølge.
 • Kommunikationsevner: Offentlig tale, forhandling, aktiv lytning og effektiv skrivning er kommunikationsevner, som socialarbejdere bruger regelmæssigt til at udføre deres job og kan overføres på tværs af mange forskellige karriereområder.
 • Kritiske tænkeevner: Socialarbejdere hjælper andre med at løse problemer og stoler på deres kritiske tænkeevner til at analysere detaljer og træffe logiske beslutninger. Disse færdigheder kan nemt overføres til alternative job.
 • Organisatoriske færdigheder: Håndtering af dokumenter, tidsplaner, aftaler og din evne til at styre din tid og prioriteter er organisatoriske færdigheder, som mange arbejdsgivere vil lede efter uden for socialt arbejde.
 • Tekniske færdigheder: Dine færdigheder med grundlæggende computerfærdigheder - som at vedligeholde en digital database til optegnelser - kan også overføres til en række alternative karrierer. Derudover er disse hårde færdigheder gavnlige for at blive ved med at udvikle, uanset hvilket alternative felt du går ind i.

Relateret: 10 bedste jobfærdigheder for enhver branche: Overførbare færdigheder, du har brug for

Tips til at finde alternative karrierer

Overgangen til en alternativ karriere uden for dit socialfaglige område kan virke udfordrende, men der er flere måder at gøre din jobsøgning nemmere og mere effektiv på. Når du begynder at lede efter forskellige job, skal du overveje følgende tips:

 • Opdater dit CV: Inkluder erhvervserfaring, der viser dine overførbare færdigheder og kvalifikationer. Sørg også for at inkludere dine præstationer, der fremhæver disse overførbare færdigheder.
 • Start netværk: Netværk med fagfolk og eventuelle nære bekendte, du har, som arbejder inden for områder, du er interesseret i at forfølge. Hvis du for eksempel er interesseret i marketing og kommunikation, så opsøg andre inden for området, som du kan lære af og finde job igennem.
 • Bed om henvisninger: Ræk ud til fagfolk i dit netværk, som du kender, eller til kunder, som du har arbejdet med, og bed om en reference eller henvisning, der fremhæver din succes og dine kvalifikationer. På samme måde, hvis du kender nogen, der arbejder for en virksomhed, du er interesseret i, så bed dem om at henvise dig til arbejdsgiveren.
 • Brug passende ressourcer: Online jobtavler kan være fremragende ressourcer til at finde din næste stilling, men det kan være mere fordelagtigt at bruge ressourcer, der giver jobopslag og muligheder inden for det specifikke felt, du skifter til.
 • Deltag i karrieremesser og seminarer: Se efter muligheder for at opbygge dit netværk, finde ledige stillinger og dele dine færdigheder og ekspertise gennem jobmesser, karriereudviklingsseminarer og andre professionelle konferencer. Disse typer arrangementer kan hjælpe dig med at finde alternative job.
 • Udvikl dine hårde færdigheder: Fortsæt med at arbejde på dine hårde færdigheder, såsom dine computerfærdigheder, tekniske evner, præsentationsevner og analytiske færdigheder, da mange karriereområder kan kræve, at du har et vist niveau af erfaring med disse typer færdigheder.

Relateret: Tips fra en rekrutterer: Sådan skiller du dig ud, når du skifter karriere

Alternative jobs for socialrådgivere

Her er otte alternative job for socialarbejdere at udforske:

1. Karriererådgiver

National gennemsnitsløn: $32.980 om året

Primære opgaver: Karriererådgivere stoler på deres interpersonelle, kommunikations- og problemløsningsevner for at hjælpe andre med at identificere og vurdere deres interesser, færdigheder og evner, når de forfølger deres karrieremål. Denne type alternative job kræver mange af de samme færdigheder, som socialrådgivere udvikler i deres karriere.

2. Paralegal

National gennemsnitsløn: $48.905 om året

Primære opgaver: Paralegals udfører juridisk forskning, udarbejder udkast til retsdokumenter, korresponderer med advokater og domstolsprofessionelle, gennemgår dokumenter og arkiverer optegnelser. Mange af de organisatoriske, forskningsmæssige og analytiske færdigheder, socialarbejdere udvikler, kan overføres til denne profession.

Relateret: Lær om at være advokatfuldmægtig

3. Gymnasielærer

National gennemsnitsløn: $49.419 om året

Primære opgaver: Gymnasielærere er ansvarlige for at uddanne og lede gymnasieelever i et klasseværelse. At passe, vejlede, støtte og undervise teenagere kræver de samme færdigheder, som socialt arbejde gør, så en karriere inden for uddannelse er en fremragende overgang for mange socialrådgivere.

Relateret: Lær om at være gymnasielærer

4. Opsøgende koordinator

National gennemsnitsløn: $50.522 om året

Primære opgaver: Opsøgende koordinatorer arbejder normalt i nonprofit- og samfundsorganisationer og støtter organiseringen og planlægningen af ​​fundraising-begivenheder og salgsfremmende begivenheder. Tidsstyring, organisering og opmærksomhed på detaljer, sammen med din evne til at tale offentligt og opbygge relationer, er flere færdigheder i socialt arbejde, du kan overføre til denne rolle.

5. Mægler

National gennemsnitsløn: $63.444 om året

Primære opgaver: Mæglere, såsom juridiske mæglere, fungerer som en neutral part for at lette diskussioner, forhandlinger og retssager mellem modstående parter. Forhandling, konfliktløsning og fremragende kommunikations- og interpersonelle færdigheder er nødvendige for denne profession, og mange af disse færdigheder kan overføres fra socialt arbejde.

6. Personalechef

National gennemsnitsløn: $71.949 om året

Primære opgaver: Personalechefer er ledere, der koordinerer, planlægger og leder de overordnede administrative processer i en virksomhed eller organisation. Rekruttering, interview og ansættelse er typiske arbejdsopgaver for en HR-chef, så interpersonel, kommunikation, organisatorisk og kritisk tænkning er alle overførbare færdigheder, som socialrådgivere kan bruge i denne rolle.

Relateret: Lær om at være HR-chef

7. Pædagogisk konsulent

National gennemsnitsløn: $76.730 om året

Primære opgaver: Uddannelseskonsulenter bistår forældre, elever og skoleorganisationer med pædagogisk og akademisk planlægning. Interpersonelle færdigheder, effektiv kommunikation, organisation og problemløsningsevner er alle træk, du kan overføre fra din karriere i socialt arbejde til en karriere som pædagogisk konsulent.

Relateret: Lær om at være konsulent

8. Ejendomsmægler

National gennemsnitsløn: $82.503 om året

Primære opgaver: Ejendomsmæglere bruger forhandlingsevner, kommunikationsteknikker, interpersonelle færdigheder og sociale færdigheder til at hjælpe købere og sælgere i købs- og salgstransaktioner af ejendomme og boliger. De færdigheder, du bruger i din rolle som socialrådgiver (som din evne til at forhandle og interagere med mennesker i dit lokalsamfund) er også vigtige i ejendomsmæglerfag.

Relateret: Lær om at være ejendomsmægler

Elmer Matthiesen
Elmer Matthiesen En socialrådgivers karriere fokuserer primært på at yde støtte og hjælp til andre i nød i deres lokalsamfund. Socialarbejdere udfører typisk opgaver i deres job, der opfylder forskellige støtte- og bistandsroller, herunder opsøgende lokalsamfund, direkte pleje, fortalervirksomhed og rådgivning.