De Ni Niveauer Af Læger Og Deres Forskelle

Læger skal gennemgå omfattende uddannelse, før de kan praktisere medicin selvstændigt. Når de først har modtaget uddannelse, er der muligheder for at øge deres løn og prestige på det medicinske område gennem en række forfremmelser. Som læge kan hvor meget træning, erfaring og færdigheder du har, bestemme din evne til at bevæge dig opad i disse niveauer. I denne artikel diskuterer vi, hvad niveauerne af en læge er, og forskellene mellem niveauerne.

Relateret: Hvad er en læge? Guide til, hvad læger gør, hvor de arbejder og gennemsnitlige lønninger

Niveauer af læger

Hospitaler har et hierarki af læger, der er på forskellige niveauer i deres ansvar og uddannelse. Afhængig af ambition og uddannelse kan en læge stige til ethvert niveau i dette hierarki uanset speciale, selvom der er færre ledige stillinger, jo højere niveau i hierarkiet er. De højeste niveauer i hierarkiet er mere tilbøjelige til at involvere administrativt ansvar og mindre tilbøjelige til at involvere at arbejde direkte med patienter. Her er de forskellige niveauer af læge på et hospital:

Medicinstuderende

Et traditionelt hospital beskæftiger sjældent medicinstuderende, men som en del af uddannelse og træning kan medicinstuderende være til stede på undervisningshospitaler under supervision. I denne indstilling kan medicinstuderende studere en patients diagnose og holde sig opdateret om patientens behandlinger og bedring. De udfører også hospitalsrotationer som en del af deres skolegang og kan også tage en patients historie og udfylde papirarbejde, som en beboer eller deltager gennemgår og godkender for nøjagtighed.

Medicinstuderende er ikke læger, før de dimitterer fra deres uddannelser. I løbet af en medicinstuderendes fjerde år kan de ansøge om placering på et opholdsprogram.

Relateret: Sådan bliver du læge trin for trin

Praktikant

National gennemsnitsløn: $37.386 om året

Primære pligter: En praktikant er nyuddannet fra medicinstudiet, som er i det første år af ophold. Selvom praktikanter ikke kan praktisere medicin uden opsyn af en tilstedeværende, kan de tage patienthistorier, udføre undersøgelser og mødes med familiemedlemmer. De udfører også visse medicinske procedurer under opsyn og observerer procedurerne for beboere og behandlere.

kammerat

National gennemsnitsløn: $48.829 om året

Primære opgaver: En fellow er en læge, der har haft tre eller flere års opholdsuddannelse og har accepteret et stipendium for at fortsætte med at uddanne sig til et speciale som neurologisk kirurgi eller afhængighedspsykiatri. Denne ekstra træning er forskellen mellem en almen læge og en specialist. Stipendiater kan rådføre sig om behandlingsplaner, mens de arbejder tæt sammen med en behandlende læge, som også er specialist. Fellowships varer typisk et år og er meget konkurrencedygtige.

Afdelingsleder

National gennemsnitsløn: $79.884 om året

Primære opgaver: Hospitaler består af en række forskellige afdelinger, der er specialiserede i forskellige skader eller sygdomme, som alle ledes af en afdelingsleder. For eksempel kan pædiatrisk afdeling og psykologisk afdeling have forskellige læger, der er ansvarlige for hver afdeling og er ansvarlige for at føre tilsyn med de andre læger på holdet, lede behandlinger og udføre præstationsvurderinger. Afdelingslederen fører tilsyn med behandlende læger og refererer til lægefaglig direktør.

Hovedbeboer

National gennemsnitsløn: $84.510 om året

Primære opgaver: En chefbeboer er en seniorbeboer, der leder opholdsprogrammet på deres hospital. De overvåger og leder andre beboeres opgaver i programmet og hjælper også med at træne beboerne. De taler for deres beboere i det større hospitalsmiljø og kan også arrangere seminarer og læringsmuligheder for deres beboere. Den primære beboer kan være i deres sidste opholdsår eller kan allerede have afsluttet de tre års ophold, afhængigt af programmets krav. De refererer til behandlende læger og afdelingsledere.

Ældre beboer

National gennemsnitsløn: $84.510 om året

Primære opgaver: En ældre beboer er bosiddende i det tredje år af bopæl. Læger kan ikke praktisere selvstændig medicin, før de har haft tre års uddannelse som beboer og nogle gange op til otte års opholdsuddannelse for specialister. Beboere modtager denne træning ved at arbejde med patienter for at diagnosticere og oprette behandlingsplaner under opsyn af deres primære beboer og behandlere. De deltager også i seminarer og kliniske runder, som er en undervisningsmetode, der inkluderer præsentation af en patients symptomer og behandlinger i et gruppeforum.

Junior beboer

National gennemsnitsløn: $84.510 om året

Primære pligter: En yngre beboer er i deres andet år af ophold. De kan udføre mange medicinske procedurer uden opsyn, men stadig observere ældre beboere og tilstedeværelser til træningsformål. De kan tænke over, om de vil forfølge et speciale, og i så fald hvilken. De modtager også fortsat uddannelse under afdelingsledere og specialister under deres ophold.

Medicinsk direktør

National gennemsnitsløn: $205.427 om året

Primære opgaver: En medicinsk direktør er det højeste niveau af en læge, og de har den største magt og ansvar på et hospital eller en klinik. De koordinerer og leder læge- og sundhedsydelser for en hel facilitet eller en medicinsk afdeling inden for en facilitet. De fører tilsyn med personalet og udfører ansættelses- og resultatgennemgange. De uddanner og vejleder personale og opdaterer og håndhæver hospitalspolitikker, som omfatter regler, teknologi og sundhedslove. De står også for hospitalets regnskab og den generelle administration af hospitalet.

Læs mere: Lær om at være lægedirektør

På lægebesøg

National gennemsnitsløn: $249.078 om året

Primære opgaver: En behandlende læge er en fuldt uddannet læge med tre eller flere års opholdsuddannelse. De varetager planlægning og udførelse af behandlinger for deres patienter. De hjælper også med at uddanne beboere og praktikanter. En behandlende læge kan have yderligere uddannelse i et speciale og kan attestere deres viden om dette speciale hos American Board of Medical Specialties (ABMS). Behandlende læger refererer til deres afdelingsleder.

Relateret: Lær om at være læge

Hvad er forskellene mellem niveauerne af læger?

Her er nogle forskelle mellem niveauet af læger på et hospital:

Erfaring

Efterhånden som læger arbejder med deres specialer, bliver de mere erfarne og får flere forbindelser i industrien og på deres egne hospitaler. Efterhånden som de får denne erfaring, kan de blive værdsat i deres speciale og forfremmet til et nyt niveau af læge, der svarer til deres talenter og færdigheder. At blive afdelingsleder eller lægefaglig direktør afhænger af, hvor dygtig og kendt lægen er og de forbindelser, han eller hun har på det medicinske område.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive læge?

Ansvar

Enhver læges ansvar omfatter deres patients liv og velvære, men jo højere en læge er i hierarkiet af stillinger på deres arbejdsplads, desto mere sandsynligt er det, at de er ansvarlige for andre lægers beslutninger og præstationer ud over de administrative opgaver.

Jobtilgængelighed

Fordi højere niveauer inden for det medicinske område er så prestigefyldte, kan færre job være tilgængelige, efterhånden som læger avancerer i deres karriere. Det betyder, at stillinger på højere niveau er mere konkurrencedygtige, fordi de normalt modtager mere løn ud over at være prestigefyldte og knappe. For eksempel kan der på et sygehus være fem læger i kardiologi, men kun én afdelingsleder, og mens der kan være seks forskellige afdelinger på sygehuset, er der kun én lægefaglig leder.

Lennart Kjær
Lennart Kjær Læger skal gennemgå omfattende uddannelse, før de kan praktisere medicin selvstændigt. Når de først har modtaget uddannelse, er der muligheder for at øge deres løn og prestige på det medicinske område gennem en række forfremmelser. Som læge kan hvor meget træning, erfaring og færdigheder du har, bestemme din evne til at bevæge dig opad i disse niveauer. I denne artikel diskuterer vi, hvad niveauerne af en læge er, og forskellene mellem niveauerne.