De Bedste Tidspunkter At Ansøge Om Et Praktikophold: Plus Tips Fra En Universitetskarrierecoach

De Bedste Tidspunkter At Ansøge Om Et Praktikophold: Plus Tips Fra En Universitetskarrierecoach

Praktik er en form for erfaringsbaseret læring, der integrerer studerendes akademiske læring med praktisk anvendelse og kompetenceudvikling i et professionelt miljø. Praktikophold kan være en nyttig måde at udforske arbejde i en specifik branche eller rolle uden et langsigtet engagement. Hvis du er studerende og stadig beslutter dig for den rigtige karrierevej, kan disse udforskende roller være nyttige til at opdage den type arbejde, der begejstrer dig.

Praktik giver de studerende mulighed for at få værdifuld anvendt erfaring og skabe forbindelser inden for faglige områder, de overvejer for karriereveje. Deltagelse i mindst ét ​​praktikophold er blevet en almindelig del af college-oplevelsen. Ifølge National Association of Colleges and Employers' 2017 Student Survey Report har hver afgangsklasse siden 2013 haft mindst 60 % af eleverne til at deltage i et praktikophold eller co-op i løbet af deres tid på college.

Når du har besluttet dig for, at du vil deltage i et praktikophold, er næste skridt at bestemme, hvilken type praktikplads du skal søge og hvornår. I denne artikel sad vi sammen med Julie Brewer, karrierespecialist ved University of Texas ved Austin's Moody College of Communication Career Center for at diskutere overvejelser, du skal gøre dig, når du har besluttet at ansøge om en praktikplads, ansøgningstips og almindelige tidslinjer, du skal huske på .

Hvornår skal man søge praktikpladser

Timing er vigtig at huske på afhængigt af virksomhedens størrelse. Større virksomheder med mere konkurrencedygtige programmer har tendens til at have tidligere ansøgningsdatoer. For mindre strukturerede programmer, eller små virksomheder og startups, vil praktikmuligheder sandsynligvis dukke op i løbet af forårssemesteret og endda i løbet af de første par uger af sommerferien. Standardpraktikprogrammer kan have en varighed på 10-15 uger i efteråret og foråret og 10-12 uger i sommersemesteret.

Her er nogle almindelige tidslinjer, du skal tage i betragtning, når du ansøger om praktikpladser:

Tidslinje for ansøgning om efterårspraktik

Rekrutteringsperiode for konkurrencepraktik: Marts-august
Rekrutteringsperiode for mange arbejdsgivere: Juli-august Praktikvarighed
: september-begyndelsen af ​​december
Gennemsnitlig længde og timer: 10-15 uger eller varigheden af ​​efterårssemesteret; 10-20 timer/uge på deltid

Tidslinje for ansøgning om forårspraktik

Rekrutteringsperiode for konkurrencepraktik: August-november
Rekrutteringsperiode for mange arbejdsgivere: November-januar Praktikvarighed
: Medio januar-maj
Gennemsnitlig længde og timer: 10-15 uger eller varigheden af ​​forårssemesteret; 10-20 timer/uge på deltid

Tidslinje for ansøgning om sommerpraktik

Ansættelsesperiode for konkurrencepraktik: September-december
Ansættelsesperiode for mange arbejdsgivere: Februar-april Praktikvarighed
: juni-august
Gennemsnitlig længde og timer: 10-12 uger; 20 timer for PT, 40 timer for FT

Valg af praktikplads

Der er mange personlige og akademiske faktorer, der kan have indflydelse på, hvilken type praktik du søger, og hvornår du skal begynde at søge. Som en bedste praksis skal du starte din praktikudforskning mindst tre til seks måneder før din forventede startdato, inklusive tid til forskning, ansøgning, interview og gennemgang af tilbud. Ansøgningsdatoer, påkrævede materialer og frister for at ansøge om akademisk merit kan variere afhængigt af branche og college, så sørg for at gøre dig bekendt med dit universitet eller målrettede industristandarder.

Her er nogle overvejelser, du skal gøre dig, før du begynder at ansøge om praktikmuligheder:

Store vs. små virksomheder

For nogle studerende kan det være en svær beslutning at beslutte sig for, hvor de skal søge praktikpladser. Praktikoplevelser hos en stor virksomhed kontra en lille virksomhed eller nystartet virksomhed kan variere meget. Brewer siger,

"At arbejde i en stor virksomhed er en meget anderledes oplevelse end en i en startup. Hos en stor virksomhed vil du få mere vejledning, men du vil arbejde på en mindre del af kagen i et meget mere fokuseret område. Ved en opstart kan du måske få et større overblik og arbejde med flere områder af virksomheden. Du har måske mere målbare resultater, fordi det, der kan virke som mindre indsats, kan have stor indflydelse på en lille virksomhed."

Lønte vs. ulønnede praktikophold

Praktikophold kan være lønnet eller ulønnet afhængigt af virksomheden. Kompensation kan også variere baseret på branche, placering eller erfaringsniveau. Typisk er der mere konkurrence om betalte praktikophold, og de har ofte tidligere ansøgningsfrister end dem, der er ulønnede.

Der er mange faktorer, du skal overveje, når du beslutter dig for, om du vil forfølge eller acceptere et ulønnet praktikophold, herunder dine økonomiske ansvar, krævede timer om ugen og værdien af ​​oplevelsen. Det primære mål med at deltage i et praktikophold er at få praktisk erfaring inden for din studieretning eller potentielle karrierevej. Selvom et ulønnet praktikophold måske ikke giver økonomisk værdi, kan oplevelsen være lige så meningsfuld for din karriereudvikling som en betalt praktik.

Når de vurderer, om de skal ansøge om et ulønnet praktikophold eller ej, opfordrer Brewer eleverne til at tænke tilbage på deres oprindelige intention om praktik. "Husk på, at dette er en investering i din karriere, så at have praktikerfaring, selvom det er ulønnet, kan hjælpe dig med at forhandle en højere løn, når du leder efter fuldtidsbeskæftigelse."

Hvis du bliver præsenteret for en ulønnet praktikmulighed af høj kvalitet, men du også har økonomiske forpligtelser at opfylde, kan du måske undersøge muligheden for at påtage dig skole, et lønnet job og praktik. Selvom det kan være en udfordring at balancere disse ansvarsområder, kan det være en værdifuld afvejning. For at vurdere, om det er fordelagtigt at acceptere et ulønnet praktikophold, kan du overveje at tale med tidligere praktikanter for at få indsigt i, hvor værdifuld de fandt, at oplevelsen var. Du bør også rådføre dig med en karriere- eller akademisk rådgiver på din institution, hvis du har brug for hjælp til at beslutte den bedste fremgangsmåde.

Uanset om dit praktikophold er lønnet eller ulønnet, så drag fuld fordel af den erfaring og viden, muligheden giver. Den sande værdi af et praktikophold ligger i den erfaring, du får ved at arbejde på industriprojekter, lære nye færdigheder og påvirke forretningen. Fremtidige arbejdsgivere vil være interesserede i, hvordan du er vokset som professionel, ikke hvis du blev betalt for arbejdet.

Praktik for akademisk merit

Mange gymnasier og universiteter tilbyder akademisk merit for at deltage i praktikophold, og nogle programmer kan endda kræve praktikophold for at afslutte eksamen. Tal med din akademiske rådgiver om deadlines og praktikkriterier, der er nødvendige for at opfylde din skoles krav, før du begynder at ansøge. For eksempel kan nogle institutioner kræve, at virksomheden yder direkte og daglig supervision og vejledning, regelmæssig adgang til vejlederen, tildeler meningsfulde projekter med læringskomponenter og stiller de nødvendige ressourcer til rådighed for at fuldføre praktikansvaret.

Mange universiteter har lempet deres krav på kontoret eller i felten som følge af coronavirus. Spørg dit college eller universitet for at se, hvordan kravene har ændret sig på grund af virkningen af ​​COVID-19, før du ansøger.

Læs mere: College Praktik Tips: Udvælgelse, typer og fordele

Sådan søger du om praktikplads

For at finde praktikmuligheder skal du besøge virksomhedens hjemmesider, jobtavler som Bonjoures.com eller dit college eller universitets karriereservicewebsted. Her er flere yderligere tips til at sikre dit næste praktiktilbud.

Hvad skal du medtage på dit CV, når du har lidt eller ingen erfaring

Når du træder ind på arbejdsmarkedet for første gang og laver et CV uden erhvervserfaring, bør du fokusere på andre oplevelser, der hjalp dig med at udvikle et professionelt færdighedssæt, dele dine største styrker og fremhæve din uddannelse.

Hvis du søger til dit første praktikophold, er her et par eksempler på oplevelser, du måske vil have med på dit første CV:

 • Ethvert job, du har haft
 • Fritidsaktiviteter såsom klubber og sport
 • Akademiske organisationer
 • Ledererfaring
 • Frivilligt arbejde

Når man overvejer tidligere erfaring at inkludere på et CV, minder Brewer gerne eleverne om, "Det behøver ikke at være en formel praktik for at inkludere på dit CV. Du kan bygge en hjemmeside til en ven, der starter en virksomhed eller administrere sociale medier for en organisation, som du er frivillig i. Den erfaring kan være lige så relevant som en formel praktik.”

Det er vigtigt at fremhæve de relevante færdigheder, du har udviklet i hver rolle – især dem, der er inkluderet i praktikopslaget. Angiv desuden alle præstationer, du er stolt af, såsom forbedringer, du har lavet over tid, eller specifikke mål, du har nået.

For eksempel, hvis du ansøgte om en markedsføringspraktikstilling, kan du inkludere frivillig erfaring på dit CV som dette:

Sandyville Community Library
Library Assistant
2019 – i dag

 • Registrer og spor lån til biblioteksmedlemmer
 • Sæt bøger tilbage til deres rette placering
 • Hjælp gæster og personale med at finde nyttige ressourcer til deres arbejde
 • Vedligeholde sociale mediekonti, herunder Facebook, Twitter og Instagram
 • Optjente og vedligeholdt et femstjernet anmeldelsesgennemsnit på bibliotekets Facebook-side

Læs mere: Sådan opretter du et CV til et praktikophold

Brug en applikationssporing for at holde dig organiseret

Overvej at søge om flere praktikmuligheder for at øge dine chancer for at få et tilbud, ligesom du ville gøre ved almindelige jobansøgninger. For at forblive organiseret anbefaler Brewer at oprette en applikationssporing i et regneark, der indeholder detaljerede oplysninger om mulighederne og status for hver. Anbefalede detaljer at spore for hver mulighed omfatter:

 • Navn på praktikmuligheden
 • Selskab
 • Industri
 • Om muligheden er betalt eller ubetalt
 • Beliggenhed
 • Tjekliste over nødvendige materialer til ansøgningen (cv, følgebrev, anbefalingsbreve osv.)
 • Deadlines (når ansøgningsmateriale forfalder)
 • Navn og kontaktoplysninger på den ansættende leder og andre forbindelser, du har i virksomheden

Afvejning af et tilbud

Når du har modtaget et tilbud, kan du undre dig over, hvordan accept kan påvirke din karriere på lang sigt. Brewer minder eleverne om, at praktikophold er din tid til at prøve en rolle eller branche uden et stort engagement. Hvis du har flere tilbud og ikke ved, hvad du skal vælge, anbefaler Brewer at stille dig selv disse tre spørgsmål:

 • Hvilken mulighed vil give mig en ny oplevelse, jeg ikke allerede har?
 • Hvilken mulighed vil hjælpe mig med at udfylde et kompetencehul for at forberede mig til eksamen?
 • Hvem vil jeg gerne arbejde med?

Brewer siger: "Du kommer til at bruge meget tid sammen med folket, så overvej, hvilket firma eller team, der føler sig mere tilpasset din arbejdsstil. Nogle studerende vil gerne tage den samme type praktik igen og igen, men nu er det tid til at prøve noget nyt."

Hvis du har fået forlænget et tilbud, men har brug for yderligere tid til at beslutte dig, skal du kommunikere din anmodning til rekruttereren eller ansættelseschefen så hurtigt som muligt. En ekstra uge er en rimelig forlængelse at anmode om, men hvis du har brug for længere tid, skal du være opmærksom på, at virksomheden kan have interne deadlines for at få udvalgt praktikanter, så det kan påvirke din berettigelse.

Her er en eksempel-e-mail, hvis du har brug for at anmode om yderligere tid til at veje et tilbud:

Kære ansættelseschef,

Tak for tilbuddet om stillingen som personalepraktikant. Jeg er begejstret for muligheden for at bruge sommeren på at arbejde tæt sammen med dit team og lære mere om branchen. Jeg vil gerne anmode om yderligere tid til at gennemgå detaljerne, før jeg træffer en beslutning. Ville det være muligt at indsende et svar inden udgangen af ​​ugen?

Tak,
Jacob Richards

Hvis arbejdsgiveren har brug for en beslutning med det samme, eller overvejelsesperioden er slut, og en arbejdsgiver har brug for et svar, så spørg dem, om der er nogen måde, de kan give en til to dage mere til at tage stilling til. Hvis de ikke kan give dig mere tid, så overvej om virksomheden er værd at tage imod tilbuddet, hvis du ikke har hørt tilbage fra andre muligheder.

Bruno Petersen
Bruno Petersen Praktik er en form for erfaringsbaseret læring, der integrerer studerendes akademiske læring med praktisk anvendelse og kompetenceudvikling i et professionelt miljø. Praktikophold kan være en nyttig måde at udforske arbejde i en specifik branche eller rolle uden et langsigtet engagement. Hvis du er studerende og stadig beslutter dig for den rigtige karrierevej, kan disse udforskende roller være nyttige til at opdage den type arbejde, der begejstrer dig.