De Bedste Måneder At Søge Job

En vellykket jobsøgning afhænger af både personlige og eksterne faktorer. Lav et fremragende CV, giv stærke referencer og gør et godt indtryk ved samtaler på det rigtige tidspunkt af året, og du vil modtage jobtilbud. Det er vigtigt at kende den bedste tid på året til at fokusere på din jobsøgning. I denne artikel diskuterer vi de bedste måneder til at søge job, månederne til at undgå at søge job og tips til at søge job på det rigtige tidspunkt.

Relateret: The Essential Job Search Guide

Bedste måneder at søge job

Ansættelse har en tendens til at følge en sæsonbestemt ebbe og flod, der er konsekvent og forudsigelig. Der er nogle undtagelser efter branche, men generelt er det de måneder, du vil have størst succes i din jobjagt.

januar

Efter feriesæsonen vender ansættelsesledere tilbage til arbejdet, klar til at besætte ledige stillinger. De første par uger af januar er generelt stadig langsomme, da folk vender tilbage fra ferie, men stillinger bliver ofte slået op i løbet af denne måned. Forvent at indsende ansøgninger i løbet af januar, men ikke høre tilbage fra ansættelsesledere før senere.

februar

Februar er et toptidspunkt for ansættelse. Jobs bliver slået op i januar, og ansættelsesledere begynder ofte at interviewe topkandidater i februar. Ansættelsesprocessen kan være langsom, fordi virksomhederne har tid og ressourcer til at vælge den bedste kandidat til stillingen. Februar er måneden, hvor du lægger størst vægt på din ansøgning og til at kommunikere med virksomheder, du er interesseret i at arbejde for.

marts

Marts fungerer meget som februar i ansættelsesprocessen. Der er normalt stadig ledige stillinger fra starten af ​​året, og ansættelsesledere er interesserede i at sætte de bedste folk ind i disse roller.

April

April er ofte, når ansættelsesledere begynder at føle sig lidt mere presserende i ansættelsesprocessen. Hvis de endnu ikke har været i stand til at besætte en stilling opslået i starten af ​​året, vil de begynde at arbejde hårdere og hurtigere for at finde en kvalificeret kandidat. April er et godt tidspunkt til at foretage opfølgende opkald eller indsætte nye ansøgninger til job, der har været åbne i et stykke tid.

Kan

Maj er, når de fleste gymnasier og universiteter holder eksamen. Dette gør maj til en topansættelsesmåned for virksomheder, der er interesseret i at erhverve det bedste nye talent lige ud af skolen. Hvis du allerede er medlem af arbejdsstyrken, der leder efter en ny stilling, kan du bruge denne bedste ansættelsestid til din fordel, før sommerens langsomme ansættelsesmåneder ankommer.

september

September er en tid med fornyet kraft for at ansætte ledere. Efter sommermånederne fulde af ferier og langsomme ansættelser er virksomheder ivrige efter at besætte ledige stillinger inden årets udgang. Nogle virksomheder kan stå over for ledige stillinger fra ansættelser i begyndelsen af ​​sæsonen, som forlod virksomheden efter kun et par måneder på jobbet.

oktober

Ligesom april og maj er oktober et presserende ansættelsestidspunkt. Ansættelsesledere ønsker at besætte ledige stillinger inden feriesæsonen begynder, og før nøglemedarbejdere i ansættelsesprocessen holder ferie. Derudover er dette den sidste mulighed, ansættelsesledere har for at besætte stillinger inden det nye år.

Relateret: 3 vaner, der kan øge dine chancer for at få et job

Måneder at undgå, når du søger job

Ligesom der er måneder med høje ansættelsesrater, er der måneder med lave ansættelsesrater. Din jobsøgning kan tage længere tid, hvis du fokuserer på det i disse måneder.

juni

Efter en stærk ansættelsessæson i første halvdel af året er juni, hvor jobsøgende kan begynde at se færre muligheder. Ofte er budgetterne stramme på denne tid af året, da virksomheder justerer deres udgifter i løbet af tredje regnskabskvartal. Mange virksomheder vælger at vente på nyansættelser til efter de langsommere sommermåneder.

juli

Juli er traditionelt en meget langsom ansættelsesmåned. Mange medarbejdere holder ferie i løbet af juli, så ansættelser kan blive sat i bero, mens vigtige beslutningstagere er ude af kontoret. Det tredje regnskabskvartal begynder også i denne måned, så virksomheder kan vente med at ansætte nye, indtil de ser, hvordan deres økonomi forventes at se ud i andet halvår af året.

august

August kan være et vendepunkt for nogle ansættelsesledere. Ligesom januar kan nogle virksomheder begynde at slå job op mod slutningen af ​​august, men samtaler og ansættelsesbeslutninger bliver sjældent taget i løbet af august. Mange mennesker er stadig på ferie i denne måned, hvilket kan stoppe ansættelsesprocessen.

november

Efter efterårets ansættelsesvanvid er det i november, hvor virksomheder viser, at det er gået i stå i ansættelser. Ofte er stillinger allerede blevet besat under efterårsansættelser, og virksomheder er tilbageholdende med at ansætte før feriesæsonen.

december

December er traditionelt den dårligste måned for ansættelse. Virksomheder ønsker at vente, indtil de har deres budgetter for det nye år, med at træffe ansættelsesbeslutninger. Derudover tager feriesæsonen normalt folk ud af kontoret, hvilket påvirker beslutningstagningen. Mange virksomheder fastfryser ansættelser i løbet af december og venter til det nye år med at træffe beslutninger om ansættelse.

Relateret: Guide: Sådan vælger du en karriere

Tips til at søge job på det rigtige tidspunkt

At vide, hvornår du skal søge en stilling, kan i høj grad påvirke dine chancer for at modtage en samtale og jobtilbud. Brug disse yderligere tips til at hjælpe din næste jobsøgning til at blive en succes:

Opdater dit CV.

Uden for spidsbelastningsmånederne skal du holde dit CV opdateret og klar, hvis du finder et godt jobopslag. Spar tid på at omformatere og redigere dit CV og ansøg hurtigt til gode muligheder.

Få nye færdigheder.

Brug de langsomme ansættelsesmåneder til at få nye færdigheder og erfaring. Tag en klasse eller opnå en ny certificering inden for dit felt. Frivillig eller praktikant hos en virksomhed, du er interesseret i at arbejde for på fuld tid. Disse færdigheder og erfaringer kan hjælpe dig med at finde et fantastisk job, når ansættelsessæsonen vender tilbage.

Led videre.

Bare fordi nogle måneder traditionelt er langsommere at ansætte end andre, betyder det ikke, at der ikke er nogen stillinger opslået i disse tider. Bliv ved med at søge en stilling i de frie måneder. Du kan finde en stilling, du ellers ikke ville have fundet.

Kend undtagelserne.

Ikke alle brancher følger de traditionelle ansættelsesmønstre. Lærere, for eksempel, bliver ofte ansat i sommermånederne, når skoleadministratorer ved, hvem der er eller ikke vender tilbage. Revisorer ansættes ofte i løbet af december som forberedelse til skattesæsonen i starten af ​​året. Forstå ansættelsesmønstrene for din branche.

Netværk.

Brug de langsomme ansættelsesmåneder til at netværke. Deltag i konferencer eller kommuniker med dem i din branche online. Opbyg forbindelser, der måske kan hjælpe dig med at finde en stilling, når ansættelsessæsonen vender tilbage.

Vurder økonomien.

Ansættelse kan følge et relativt konsekvent sæsonmønster, men det er stadig afhængig af økonomien. Brug værktøjer som Bonjoures's Hiring Lab til at vurdere aktuelle jobforhold og planlægge din jobsøgning i overensstemmelse hermed.

Petrea Holm
Petrea Holm En vellykket jobsøgning afhænger af både personlige og eksterne faktorer. Lav et fremragende CV, giv stærke referencer og gør et godt indtryk ved samtaler på det rigtige tidspunkt af året, og du vil modtage jobtilbud. Det er vigtigt at kende den bedste tid på året til at fokusere på din jobsøgning. I denne artikel diskuterer vi de bedste måneder til at søge job, månederne til at undgå at søge job og tips til at søge job på det rigtige tidspunkt.