De Bedste Erhvervsgrader Til Dit Felt

Business grader giver dig et stærkt fundament i principper, teorier og strategier, der er afgørende for virksomhedens karriere. At vælge den rigtige erhvervsuddannelse til dine professionelle mål kan hjælpe dig med at finde givende job inden for dit felt, mens du giver et afkast af din investering i din uddannelse. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du vælger den bedste erhvervsuddannelse til dit ønskede felt og introducerer dig til professionelle certificeringer, der kan hjælpe dig med at fremme din karriere.

Top business grader

Områder som regnskab, økonomi, menneskelige ressourcer og marketing kræver ofte forretningsuddannelser. Visse brancher såsom sundhedspleje og internationale relationer kan drage fordel af en erhvervsuddannelse eller certificering, afhængigt af stillingen. Nedenfor er ni business grader for at forberede dig til dit fremtidige erhverv. Lad os se nærmere på hver af disse grader mere detaljeret med eksempler på karrierer, du kan forfølge med hver.

Forretningsadministration

Med denne velafrundede bachelorgrad kan du forvente at mestre forretningsgrundlaget, forstå, hvordan virksomheder fungerer, udvikle organisatoriske strategier og lære, hvordan virksomheder planlægger ændringer i branchen. Med en bachelor i business administration kan du også udvikle mange af de analytiske, beslutningstagnings- og kritiske tænkningskompetencer, der er afgørende for at arbejde i ledelse eller administration.

For en mere avanceret grad, overvej at forfølge en Master i Business Administration (MBA) for at forbedre dine ledelsesevner og mestre regnskab, finans og forretningsjuridiske koncepter på højt niveau. Som en af ​​de mest prestigefyldte grader i erhvervslivet kan en MBA kvalificere dig til at arbejde for private equity-firmaer eller i det strategiske planlægningsfelt. Denne grad kan også hjælpe dig med at positionere dig selv til ledende roller med højere lønninger. Hvis du er interesseret i at blive administrerende direktør (CEO) eller chief financial officer (CFO), kan en uddannelse i business administration forberede dig.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Specialist i forretningsudvikling
 • Forsikringsgaranti
 • Programleder

Regnskab

Når du tager en bachelor i regnskab, lærer du at analysere regnskaber, udarbejde dokumenter til intern og ekstern brug og styre forretningsdriften. For at lære mere avancerede koncepter, overvej at forfølge en master i regnskab for at forstå virksomhedens finansielle rapportering, ledelsesregnskab og juridiske spørgsmål om regnskab. 

Ud over din bachelor- eller kandidatuddannelse kan du tage eksamen for din certificerede revisor (CPA) licens. Uddannelseskravene til CPA-eksamenen varierer i hver stat, hvor mange stater kræver minimum 150 kredittimer for en bachelorgrad. Nogle fagfolk vælger at tage kurser på masterniveau, mens de forfølger deres bachelorgrad for at øge deres kredittimer og udvikle deres regnskabsviden.

En regnskabsuddannelse kan forberede dig til at blive skatterevisor, der hjælper kunder med at planlægge selvangivelser, en omkostningsbogholder, der hjælper virksomheder med at reducere omkostningerne og samtidig optimere overskuddet eller en regnskabschef, der håndterer finansiel forecasting.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Revisor
 • Omkostningsbogholder
 • Regnskabsansvarlig specialist

Økonomi

Denne uddannelse giver dig mulighed for at studere mikro- og makroøkonomi, offentlig politik og dit valg af erhvervsrelaterede valgfag, såsom selskabsret eller international markedsundersøgelse. Du kan endda specialisere dig i økonomi om folkesundhed, byplanlægning, økonomisk udvikling eller internationale relationer, afhængigt af dit universitets tilbud. Du kan også overveje at forfølge en kandidatgrad i økonomi, som kan lære dig at analysere regeringens politikker, udføre markedsundersøgelser på højt niveau og forudsige markedstendenser.

En økonomiuddannelse kan forberede dig til at blive en økonom, der indsamler data, fortolker markedstendenser og udtænker løsninger til presserende økonomiske problemer. Med denne grad kan du også blive en markedsanalyseanalytiker, der specialiserer sig i markedsprognoser eller en politikanalytiker, der foreslår løsninger på problemer, der påvirker offentligheden. Efter at have opnået erfaring inden for området, kan du endda bruge din økonomi til at forfølge en avanceret rolle, såsom en ledelseskonsulent.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Business analytiker
 • Dataanalytiker
 • Miljøøkonom

Entreprenørskab

Når du studerer iværksætteri, kan du tage kurser lige fra forretningsplanlægning og ledelse til marketing og økonomi. Du lærer at styre projekter, vurdere risici og træffe effektive beslutninger, der påvirker en organisation positivt. De fleste gymnasier, der tilbyder entreprenørskabsuddannelser, hjælper dig også med at erhverve erfaringer fra den virkelige verden gennem et lærlinge- eller praktikprogram.

Entreprenørskab kan vejlede dig i forretningsplanlægning og oprettelse af en ny virksomhed. Du kan også bruge dine forretningskompetencer til at arbejde for etablerede startup-stiftere eller ved at hjælpe andre iværksættere med at starte og administrere deres organisationer.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Virksomhedskonsulent
 • Driftsleder
 • Salgsleder

Finansiere

Når du studerer finans, lærer du det grundlæggende i regnskab, økonomi, forretningsprincipper og projektledelse. Du kan også få mulighed for at blive ekspert i emner lige fra statistik og organisationsændringer til forretningsstrategi og erhvervsjura. For at blive ekspert på dette område kan du også overveje at opnå en mastergrad i finans for at lære finansiel teori, kvantitativ finansiering, værdiansættelse og andre vigtige emner.

Med en finansuddannelse kan du blive en finansanalytiker, der har specialiseret sig i at undersøge aktier, obligationer, fusioner og opkøb, eller du kan søge en finansiel planlæggerrolle, hvor du rådgiver kunder om økonomistyring og investeringer. Hvis du har stærke matematiske færdigheder og en god sans for risikostyring, kan du starte en karriere som aktuar, et af de hurtigst voksende erhverv på området.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Finansiel analytiker
 • Økonomisk planlægger
 • Aktuar

Sundhedsadministration

Mange job inden for sundhedsadministration kræver mindst en bachelorgrad, og mange arbejdsgivere foretrækker kandidater med en kandidatuddannelse. Acceptable bachelorgrader kan omfatte virksomhed eller offentlig administration eller medicinske videnskaber, såsom sygepleje. At forfølge en MBA i sundhedsadministration er almindeligt for at udvikle dine lederevner, mens du lærer om sundhedspolitik og -lovgivning, folkesundhedsspørgsmål, sundhedsinformatik og sundhedssektorens virksomhed.

Disse grader gør det muligt for dig at forfølge en karriere som sundhedsadministrator, hvilket involverer at føre tilsyn med overholdelse, administrere organisatoriske økonomier, søge investorer og opbygge effektive teams. Du kan overveje at forfølge en sundhedsadministrationsgrad, hvis du ønsker at fremme din karriere inden for områder som sygepleje, socialt arbejde eller medicinsk forskning. Visse stillinger kræver yderligere uddannelse og certificering, herunder dem i plejehjemsadministration. Kravene varierer i hver stat.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Sundhedsadministrator
 • Hospice administrator
 • Sundhedsinformationschef

Menneskelige ressourcer

Når du tager en bachelor i personaleledelse, lærer du at rekruttere og fastholde talenter, uddanne og motivere medarbejdere og navigere i nationale regler på arbejdspladsen. Med en kandidatgrad inden for dette felt kan du blive dygtig til regnskab, organisatorisk vækststyring og personaleteknologi.

Med denne grad starter du typisk som en HR-specialist, der interviewer ansøgere, ansætter kandidater og administrerer fordele. Efter at have opnået et par års erfaring, kan du forfølge en rolle som personalechef, der vurderer og planlægger arbejdsstyrkens behov, overvåger personalegoder og styrer rekrutterings- og samtaleprocesserne. I denne administrative rolle kan du også arbejde tæt sammen med topledere for at løse strategisk planlægning og talenterhvervelsesplaner for virksomheden.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Personale specialist
 • Uddannelses- og udviklingskoordinator
 • Corporate rekrutterer

International forretning

Med en bachelor eller en master i international business kan du blive ekspert i global bankvirksomhed, nye finansielle markeder, virksomhedsledelse på tværs af grænser og pengepolitik rundt omkring i verden. Når du afslutter din uddannelse, kan du også få erhvervserfaring, som du kan udnytte, når du opbygger din karriere.

International forretning giver dig mulighed for at vælge mellem en række forskellige ledelsesroller i multinationale selskaber. Du kan blive en ledelsesanalytiker, der forsker i og udvikler løsninger til komplekse forretningsspørgsmål. Du kan også forfølge en ledende rolle, der kræver, at du vejleder virksomhedens strategi, forhandler aftaler, vurderer resultatindikatorer og samarbejder med andre ledere for at øge rentabiliteten.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Ledelsesanalytiker
 • Logistikchef
 • International revisor

Markedsføring

Når du forfølger en marketingvirksomhed som hovedfag, kan du studere det grundlæggende i finansiering af reklameinitiativer og forskning i forbrugeradfærd. Marketinggraden giver mange kreative muligheder, der ikke er råd til i andre erhvervsuddannelser. Du kan øve dig i at oprette reklamekampagner, pitche indholdsideer, der booster publikums engagement og bruge sociale medier til at øge brandloyaliteten. Med en master i marketing kan du videreudvikle dine kompetencer og blive ekspert inden for områder som marketingsforskning, marketingteknologi eller global markedsføring.

Efter at have afsluttet dit marketingstudium, kan dit første job være en markedsanalyseanalytikerrolle, som involverer at gennemgå markedsforholdene og rådgive virksomheder om at skabe produkter. Når du har fået nogle års erfaring, kan du måske forfølge en stilling som brand manager, der udvikler relevante produkter, planlægger mediekampagner og koordinerer promotionstrategier. I en ledende rolle kan du blive en marketingchef, der opsøger markeder for produkter og udtænker prisstrategier.

Jobs at forfølge med denne grad:

 • Marketingchef
 • PR-specialist
 • Markedsanalyseanalytiker

Certificeringer på næste niveau

For at få højt specialiseret viden i en bestemt niche, overvej at forfølge en professionel certificering for at supplere din grad. Her er fem af de mest profitable virksomhedscertificeringer.

Certificeret leder (CM)

Når du ønsker at positionere dig selv som en leder i din branche, kan det give dig en fordel at opnå en Certified Manager-certificering fra Institute of Certified Professional Managers. For at modtage en CM-certificering skal du bestå tre kvalificerende eksamener, der dækker forskellige ledelseskoncepter, herunder bedste ansættelsespraksis, finansielle operationer og strategisk medarbejderengagement. Med denne legitimation kan du tilegne dig kritiske ledelsesevner, forberede dig på at lede effektivt på arbejdspladsen og demonstrere din parathed til avancement.

Project Management Professional (PMP)

Hvis du ønsker at guide teams gennem planlægning og eksekvering af komplekse projekter, kan en Project Management Professional-certificering fra Project Management Institute hjælpe dig med at blive flydende på dette felt. Denne certificering kræver, at ansøgere skal bestå en 200 spørgsmåls eksamen om projektledelsesstrategi og at tjene yderligere "professionelle udviklingsenheder", der bevarer deres kvalifikationer. PMP'er kan mestre en række forskellige forretningsmetoder og lede teams mere effektivt.

Professionel i forretningsanalyse (PBA)

Som erfaren projektleder vil du måske specialisere dig endnu mere, så du kan udføre mere succesfulde projekter. Professional in Business Analysis-certificeringen fra Project Management Institute kan hjælpe dig med at erhverve de væsentlige analytiske færdigheder, du har brug for. PBA-certificeringen kræver, at ansøgere består en 200 spørgsmåls eksamen og tjener yderligere "professionelle udviklingsenheder" for at bevare deres kvalifikationer.

Certificeret Brand Manager (CBM)

Hvis du planlægger at forfølge et marketingspeciale, kan en certificeret Brand Manager-legitimation fra Association of International Product Marketing and Management (AIPMM) forbedre dine kvalifikationer. Du kan opnå din CBM-certificering gennem et træningskursus og undersøgelse om marketingstrategi og brandudvikling gennem AIPMM. Denne certificering hjælper dig med at mestre nøgleaspekter af brand management, så du kan opbygge og positionere stærke brands, integrere marketingkommunikation i organisationen og maksimere brandværdien. 

Certificeret Supply Chain Professional (CSCP)

For driftseksperter kan Certified Supply Chain Professional-legitimationen fra American Production and Inventory Control Society (APICS) hjælpe dig med at adskille dig fra konkurrenterne. Du kan forberede dig til eksamen ved hjælp af APICS's udleverede træningskursus, men du skal bestå eksamen med 150 spørgsmål, som tester din viden på hvert trin i forsyningskædeprocessen. Med denne professionelle legitimation kan du overvåge end-to-end supply chain management, optimere virksomhedens ressourceplanlægningsaktiviteter og øge dit indtjeningspotentiale.

Natasja Munk
Natasja Munk Business grader giver dig et stærkt fundament i principper, teorier og strategier, der er afgørende for virksomhedens karriere. At vælge den rigtige erhvervsuddannelse til dine professionelle mål kan hjælpe dig med at finde givende job inden for dit felt, mens du giver et afkast af din investering i din uddannelse. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du vælger den bedste erhvervsuddannelse til dit ønskede felt og introducerer dig til professionelle certificeringer, der kan hjælpe dig med at fremme din karriere.