De Bedste 25 Liberale Studier: Kunstjob, Der Betaler Sig

De Bedste 25 Liberale Studier: Kunstjob, Der Betaler Sig

Når du beslutter dig for dit college hovedfag, vil du gerne vide, hvilke beskæftigelsesmuligheder der gælder for den uddannelse.

Hvis du overvejer en liberal kunst (eller studier) grad, har du utallige karrieremuligheder, lige fra kunst og underholdning til politik og offentlig politik. I denne artikel diskuterer vi 25 af de bedste liberale studiekarrierer, der betaler sig godt for at hjælpe dig med at begynde at planlægge din karrierevej.

Hvad kan du gøre med en liberal uddannelse?

Når du hovedfag i liberal arts, tager du kurser i en række forskellige fag, herunder kunst, historie, filosofi og statskundskab. Med et liberalt studie som hovedfag kan du arbejde inden for et af følgende områder:

  • Kunst og underholdning
  • Forretning
  • Uddannelse
  • Menneskelige ressourcer
  • Journalistik
  • Markedsføring
  • Politik
  • Projektledelse
  • Offentlig politik

25 bedste liberale studier job

Her er 25 af de bedste job, du kan få med en liberal kunst eller studier. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket for hver stillingsbetegnelse nedenfor."

1. Kundeservicemedarbejder

National gennemsnitsløn: $13,59 i timen

Primære opgaver: Kundeservicerepræsentanter hjælper kunder med at forstå, købe og returnere varer. De besvarer kundespørgsmål personligt, over telefonen og online og kan også demonstrere produkter og tjenester for kunder. Disse fagfolk behandler ordrer og betalinger og hjælper kunder med at løse problemer. Mange kundeservicerepræsentanter håndterer også retur- og refusionsbetalinger.

Læs mere: Lær om at være kundeservicerepræsentant

2. Ungdomsrådgiver

National gennemsnitsløn: $14,56 i timen

Primære opgaver: Ungdomsrådgivere arbejder i skoler, kriminalforsorgen og religiøse eller nonprofitorganisationer, hvor de hjælper unge patienter med at løse mentale og følelsesmæssige problemer. De mødes regelmæssigt med børn og teenagere for at vurdere problemer og give vejledning og råd. Disse fagfolk overvåger patientens fremskridt og diskuterer opdateringer med forældre og pårørende. Mange ungdomsrådgivere har specialiseret sig i at arbejde med patienter under specifikke omstændigheder, såsom straffeattest eller stofmisbrugsproblemer.

3. Kurator

National gennemsnitsløn: $15,73 i timen

Primære opgaver: Kuratorer arbejder på kunst, historie og andre typer museer, hvor de erhverver nye genstande og skaber udstillinger. De forsker i historiske og kulturelle emner, udvikler udstillingstemaer og skriver essays for at uddanne museumsmæcener. Disse museumsfagfolk udvikler ture og workshops for lånere og fører tilsyn med kuratoriske og tekniske medarbejdere. Kuratorer er også ansvarlige for at opbygge relationer med potentielle kunst- og artefaktdonorer samt promovere deres institution ved offentlige og private arrangementer.

4. Akademisk rådgiver

National gennemsnitsløn: $38.683 om året

Primære opgaver: Akademiske rådgivere hjælper universitetsstuderende med at vælge klasser, udvælge store studieområder og udvikle succesfulde college-karrierer. De sikrer, at eleverne tager vigtige klasser til deres hovedfag og skal kende kravene til eksamen. Nogle akademiske rådgivere hjælper også universitetsstuderende med at ansøge om kandidatskole eller postgradueringsjob. Mange akademiske rådgivere arbejder også som professorer og hjælper studerende, der har hovedfag i deres specialeområde.

5. Bevillingsskribent

National gennemsnitsløn: $43.032 om året

Primære opgaver: Giv forfattere research og skaber indhold til finansieringsansøgninger. De indsamler information om tilskudsrelaterede projekter og skriver overbevisende beskrivelser af projekternes mål og virkninger. De kan også gennemgå tidligere tilskudsansøgninger for at gøre deres indsendelser mere effektive. De fleste tilskudsforfattere specialiserer sig i visse typer finansieringsmuligheder eller arbejder på tilskud fra specifikke organisationer.

6. Lovfuldmægtig

National gennemsnitsløn: $43.965 om året

Primære opgaver: Lovgivende assistenter udfører støtteopgaver for fortalergrupper og politikere, herunder for føderale og statslige senatorer og repræsentanter. De udarbejder og redigerer lovforslag og ændringsforslag, får støtte til lovforslag og sporer deres fremskridt gennem lovgivningsprocessen. Disse fagfolk foreslår ideer til ny lovgivning og ændringer af eksisterende lovforslag. De kan også mødes med vælgere og lobbyister for at vurdere deres støtteniveau.

7. Kommunikationsmedarbejder

National gennemsnitsløn: $45.425 om året

Primære opgaver: Kommunikationsmedarbejdere koordinerer officiel kommunikation og korrespondance fra en organisation. De er ofte ansvarlige for at udarbejde og korrekturlæse kommunikation og implementere trykte og digitale marketing- og reklamekampagner. De skriver e-mails og notater, udvikler brochurer og nyhedsbreve og designer reklamemateriale. Kommunikationsmedarbejdere arbejder typisk med marketing- og reklameteams.

8. Afdelingsleder

National gennemsnitsløn: $47.690 om året

Primære opgaver: Afdelingsledere fører tilsyn med personalet og arbejdsproduktet inden for en organisatorisk division. De er ansvarlige for at udføre strategiske planer og overholde budgetter oprettet af ledere. De overvåger medarbejdernes output og ydeevne, administrerer personale og ansættelser og kommunikerer jobforventninger til medarbejderne. Afdelingsledere sikrer også, at deres afdelinger følger de påkrævede processer og regler.

9. Publicist

National gennemsnitsløn: $49.854 om året

Primære opgaver: Publicister hjælper kunder med at få dækning i medier som aviser, magasiner, radioshows, hjemmesider og tv. De skriver pressemeddelelser, pitcher historier til medieredaktører, planlægger interviews og hjælper kunder med at bevare effektive offentlige billeder og omdømme. Disse PR-medarbejdere planlægger også salgs- og pressearrangementer for kunder. Publicister kan arbejde med virksomheder, ledere, politiske personer, skuespillere, musikere eller andre berømtheder.

10. Redaktør

National gennemsnitsløn: $56.433 om året

Primære opgaver: Redaktører arbejder typisk for magasiner, aviser, bogudgivere og websteder, hvor de anmoder om og anmelder artikler og manuskripter til udgivelse. De anmoder om og accepterer bidrag fra forfattere, retter grammatiske fejl og tegnsætningsfejl og reviderer indhold for at forbedre læsbarheden. Redaktører arbejder også sammen med forfattere for at udvikle overbevisende historieideer, der passer til publikationens fokusområde, og som vil appellere til læserne.

11. Arkivar

National gennemsnitsløn: $65.561 om året

Primære opgaver: Arkivarer arbejder i museer og historiske samfund, hvor de bevarer, opbevarer og vedligeholder artefakter, dokumenter og andre originale genstande. De er ansvarlige for at oprette papir- og elektroniske poster, der dokumenterer samlingsobjekter. Mange arkivarer fungerer som databaseadministratorer. Arkivarer fører også tilsyn med restaureringen, som normalt involverer rengøring af historiske genstande og udstillinger, hvilket kan omfatte sikring af sikker visning af artefakter. Mange arkivarer specialiserer sig i særlige epoker af historien eller visse typer genstande.

12. Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $61.373 om året

Primære opgaver: Tekstforfattere skaber skriftligt indhold til marketing- og reklameformål. De er ansvarlige for at skrive overbevisende indhold, der interesserer kunder og sælger produkter. De lærer om produkter og tjenester til salg, og de undersøger relevante kundebehov og motivationer. Derefter udvikler tekstforfattere salgssider, direct mail-materiale, tv- og radiomanuskripter og andre typer reklamer og marketingmateriale.

13. Personalespecialist

National gennemsnitsløn: $49.577 om året

Primære opgaver: Personalespecialister rekrutterer, interviewer og ansætter medarbejdere. De diskuterer beskæftigelses- og udviklingsbehov med ledere, skriver jobbeskrivelser og offentliggør jobopslag. De screener ansøgere, gennemgår CV'er, ringer til referencer og interviewer kandidater. Disse personalemedarbejdere diskuterer kompensation og fordele med kandidater og overvåger uddannelse og orientering for nye medarbejdere. Nogle HR-specialister specialiserer sig i rekruttering, mens andre hjælper med hvert trin i ansættelsesprocessen.

Relateret: Lær om at være HR-generalist

14. Forskningsassistent

National gennemsnitsløn: $61.483 om året

Primære opgaver: Forskningsmedarbejdere studerer virksomheder, markeder, sektorer og andre organisationer, hvor de er ansvarlige for at hjælpe beslutningstagere med at udføre deres job med succes. De arbejder ofte for konsulentfirmaer eller i virksomheder, hvor de samler primære og sekundære forskningskilder, analyserer materiale og præsenterer deres resultater. Når de afslutter et projekt, samler forskningsmedarbejdere typisk deres resultater i skriftlige rapporter, der inkluderer grafer og illustrationer.

15. Bibliotekar

National gennemsnitsløn: $60.006 om året

Primære opgaver: Bibliotekarer arbejder i offentlige og akademiske institutioner, hvor de hjælper lånere med at finde bøger og information til fritid og professionel brug. De hjælper lånere med at gennemgå referencematerialer og undersøge emner online, og de vælger relevante bøger og materialer, som biblioteket kan anskaffe. Bibliotekarer er ansvarlige for at overvåge nye bog- og medieudgivelser og for at vedligeholde og forbedre databaser. Nogle bibliotekarer underviser også i kurser om effektiv forskning, især hvis de arbejder på universitetsbiblioteker.

Læs mere: Lær om at være bibliotekar

16. Byplanlægger

National gennemsnitsløn: $69.015 om året

Primære opgaver: Byplanlæggere laver programmer designet til at udvikle offentlige og private arealer. De overvejer faktorer som befolkningstilvækst, offentlig transport, veje og miljøproblemer, når de udvikler planer. Disse fagfolk mødes med offentligheden for at præsentere ideer til arealanvendelse og vurdere meninger, og de accepterer bud fra udviklere. Byplanlæggere er ansvarlige for at forstå zoneinddelingsforskrifter og byggekoder, så de kan anbefale passende planer til by- og samfundsembedsmænd.

17. Træningsleder

National gennemsnitsløn: $67.186 om året

Primære opgaver: Træningsledere skaber og overvåger programmer designet til medarbejderudvikling. De er ansvarlige for at identificere produktivitetsproblemer og træningsmangler, bestemme hvilken type træningshold og afdelinger har brug for og indkøb eller udvikling af relevante materialer. Træningsledere arrangerer også træningssessioner for at orientere nye medarbejdere og forberede eksisterende medarbejdere på fusioner og andre organisatoriske ændringer.

Læs mere: Lær om at være uddannelsesleder

18. Account Executive

National gennemsnitsløn: $67.177 om året

Primære opgaver: Account executives arbejder for reklamebureauer, hvor de fungerer som bindeled mellem kreative direktører og kunder. De deltager i kundemøder, skriver kreative briefs, der skitserer reklameprojekter, definerer budgetter for kampagner og udvikler annonceringsstrategier. De sender annoncer til kunder og deler kundefeedback med det kreative team. Kontochefer overvåger også projekttidslinjer og løser problemer relateret til budgetter, kopi og kreative elementer.

Læs mere: Lær om at være Account Executive

19. Webudvikler

National gennemsnitsløn: $76.186 om året

Primære opgaver: Webudviklere laver hjemmesider og de er typisk ansvarlige for både udseende og funktion af siden. De taler med kunder for at bestemme hjemmesidens behov, bruger sprog som HTML og CSS til at skrive kode og inkorporerer digitale applikationer. De fleste webudviklere arbejder sammen med grafiske designere eller videoredigerere for at udvikle yderligere visuelle elementer til de websteder, de opretter.

Læs mere: Lær om at være webudvikler

20. Politikanalytiker

National gennemsnitsløn: $87.950 om året

Primære opgaver: Politikanalytikere påvirker politik ved at forske i komplekse emner og udgive data eller essays. De indsamler statistik, undersøger offentlige meninger, udfører cost-benefit-analyser og forudsiger resultaterne af gældende og foreslået lovgivning. Politikanalytikere kan arbejde for offentlige agenturer, nonprofit tænketanke eller forskningsorganisationer. De kan specialisere sig inden for flere forskellige områder, herunder byplanlægning, uddannelse og videnskab.

21. Journalist

National gennemsnitsløn: $35.420 om året

Primære opgaver: Journalister arbejder for aviser, magasiner, tv-netværk og andre medier, hvor de rapporterer om emner af interesse. De er ansvarlige for at udvikle historieideer, der appellerer til deres publikum, undersøge primære informationskilder og skrive eller fortælle fortællinger. Mange journalister fokuserer på specifikke emner, såsom kunst og kultur eller aktuelle begivenheder.

22. Studieordningsansvarlig

National gennemsnitsløn: $67.981 om året

Primære opgaver: Læreplansledere arbejder sammen med lærere, uddannelsesadministratorer og skoledistrikter for at udvikle instruktionsstrategier. De observerer lærere og træner instruktører til at bruge undervisningsmateriale og -teknikker. Disse fagfolk mødes også med administratorer for at gennemgå elevernes standardiserede testresultater og implementere måder at forbedre dem med lærebøger, teknologi og undervisningsmetoder. Mens nogle læseplanledere arbejder med en række forskellige elever, er nogle specialiserede i bestemte fag eller klassetrin.

23. Ledelsesanalytiker

National gennemsnitsløn: $88.312 om året

Primære opgaver: Ledelsesanalytikere arbejder sammen med organisationer for at forbedre effektiviteten og øge indtjeningen. De identificerer effektivitets- og produktivitetsproblemer ved at interviewe medarbejdere, observere medarbejdere på arbejde og gennemgå regnskaber. Derefter anbefaler de nye arbejdsprocesser og systemer, der kan løse de problemer, de opdager. Efter implementering af ændringer fortsætter de fleste ledelsesanalytikere også med at overvåge fremskridt og resultater af deres arbejde.

24. Projektleder

National gennemsnitsløn: $81.580 om året

Primære opgaver: Projektledere er ansvarlige for at udvikle planer og strategier for komplekse projekter, såsom produktudvikling eller bygningskonstruktion. De indsamler og analyserer data for at estimere mængden af ​​tid, de samlede omkostninger og det nødvendige materiale og arbejdskraft til projekter. Efter at have afsluttet deres analyser udarbejder disse fagfolk projektplaner og foreslår metoder til at reducere omkostningerne. Projektledere arbejder typisk tæt sammen med entreprenører, ingeniører og afdelingsledere.

Læs mere: Lær om at være projektleder

25. Programanalytiker

National gennemsnitsløn: $96.725 om året

Primære opgaver: Programanalytikere vurderer succesen og effektiviteten af ​​en organisations indsats. De er ansvarlige for at bestemme succesmålinger, indsamle data, analysere resultater og anbefale ændringer, der kan gøre programmerne mere effektive. Programanalytikere kan interviewe medarbejdere og programdeltagere og gennemgå økonomiske data, mens de overvejer forslag til forbedringer.

Læs mere: Lær om at være programanalytiker

Knud Christoffersen
Knud Christoffersen Når du beslutter dig for dit college hovedfag, vil du gerne vide, hvilke beskæftigelsesmuligheder der gælder for den uddannelse.