Computer Engineering Vs Electronic Engineering: Nøgleforskelle

Computer Engineering Vs Electronic Engineering: Nøgleforskelle

Computerteknik og elektronisk teknik er lignende karriereveje med mange af de samme færdigheder, uddannelseskrav og jobopgaver. Ingeniører i hver disciplin studerer principperne for matematik, naturvidenskab, teknik og datalogi. At forstå forskellene mellem hver karrierevej kan hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om, hvilken vej der er den rigtige for dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi karrierevejene for computer- og elektronikteknik, giver kravene til at forfølge dem og fremhæver nogle af de vigtigste forskelle mellem dem.

Hvad er computerteknik?

Computerteknik er undersøgelse, design, udvikling og fejlfinding af computerhardware og -software. Ingeniører designer computerhardware, såsom harddiske og hukommelsesenheder, og sikrer dens kompatibilitet med tilsvarende software. Mange eksperter betragter computerteknik som en delmængde af elektronisk teknik, fordi computeringeniører arbejder med mange af de samme dele og metoder som elektroniske ingeniører.

Læs mere: Sådan bliver du computeringeniør

Hvad er elektronikteknik?

Elektronikteknik er undersøgelse, design, udvikling og fejlfinding af elektriske komponenter, såsom bundkort, hukommelsessystemer, telekommunikationssystemer og printkort. Elektronikteknik kan omfatte undergrupper som computerteknik og hardwareteknik og omfatter en bred vifte af erhverv. Elektriske ingeniører bygger og tester elektriske komponenter og fører tilsyn med reparationer eller fejlfinding.

Læs mere: Hvad er en elektroniktekniker?

Computerteknik vs. elektronikteknik

Computerteknik og elektronisk teknik er lignende erhverv, men der er nogle vigtige forskelle at udforske langs karrierevejen for hvert erhverv. Her er nogle af disse forskelle:

Uddannelse

Både datateknik og elektronik kræver, at studerende gennemfører en bacheloruddannelse i relevante studier. Mange ingeniører gennemfører kandidatuddannelser efter afslutningen af ​​deres bachelorgrader for potentielt at tjene en højere løn og få flere praktiske færdigheder. Mens de to studieretninger deler mange ligheder, er der nogle vigtige forskelle i studieemnet for både elektro- og computerteknik. Elektronikingeniører studerer:

 • Elektriske kredsløb
 • Indlejrede systemer
 • Mikroelektronik
 • Signaler og systemer
 • Elektromagnetiske felter
 • Digital logik og logikdesign

Computeringeniører studerer:

 • Software Engineering
 • Mikroprocessorer
 • Computer videnskab
 • Anvendte tekniske algoritmer
 • Systemprogrammering
 • Differentialligninger
 • Mikrocomputer arkitektur

Elektroniske ingeniører studerer principperne for elektricitet, strøm, mikroelektronik og hvordan elektricitet interagerer med hardwaredele. Computeringeniører studerer funktionen af ​​computerhardware og hvordan man designer, bygger og bruger hardware med dens software. Computeringeniører hjælper ofte med softwareudviklingsprocessen som eksperter i den hardware, de bygger. Dette hjælper software- og computeringeniøren med at tilpasse deres mål og skabe synkron software og hardware.

Uddannelse og licens

Ingeniører har mulighed for at opnå yderligere licenser og uddannelse for at øge deres løn, kvalifikationer og jobmuligheder. Visse virksomheder kan kræve, at elektroniske eller computeringeniører har visse certificeringer eller licenser, så overvej virksomhedens politik, før du ansøger. Her er nogle vigtige forskelle i programmerne for ekstra træning og licenser for computer- og elektroniske ingeniører:

 • Elektroniske ingeniører kan opnå yderligere certificeringer gennem International Society of Certified Electronics Technicians (ISCET) eller Electronics Technicians Association (ETA).
 • Computeringeniører kan opnå yderligere certificeringer gennem forskellige online certificeringsprogrammer inden for hardware, software, netværk og andre discipliner.
 • Der er typisk flere yderligere certificeringer tilgængelige for computeringeniører.

Ingeniører har også mulighed for at blive licenseret gennem Fundamentals of Engineering (FE) eksamen. Eksamen viser ingeniørens forståelse af principperne for den generelle ingeniørdisciplin, herunder sikkerhed, matematik og andre begreber. Studerende med en bestået karakter på FE-eksamenen opnår en ingeniørlicens, som kan hjælpe dem med at sikre sig lettere ansættelse.

Arbejdsopgaver

Computer- og elektronikingeniører deler flere opgaver. De arbejder hver især i en række forskellige miljøer, herunder fremstilling, kontorer og laboratorier. Deres specifikke opgaver er dog forskellige, afhængigt af den specifikke uddannelse og certificeringer, ingeniøren har. Elektronikingeniører udfører mange opgaver, herunder:

 • Design og produktion af elektroniksystemer
 • Sikring af korrekt strøm gennem systemer
 • Design af digitalt signaludstyr og elektroniske gateways
 • Fejlfinding og vedligeholdelse af elektroniksystemer
 • Udførelse af reparationer
 • Udvikling af innovative nye systemer for at spare omkostninger eller øge elektronikens produktivitet og reaktionsevne
 • Ændring af eksisterende elektronikdesign for at opfylde specifikationer

Computeringeniører udfører opgaver som:

 • Design og produktion af computerhardware og -software
 • Udførelse af minimale kodningsopgaver til softwaredesign
 • Installation af computerkomponenter
 • Test og vedligeholdelse af computerkomponenter
 • Ændring af computerkomponenter til nye specifikationer
 • Samarbejde med softwareingeniører for at sikre synkronicitet mellem software og hardware

Løn

En anden forskel mellem computer- og elektroniske ingeniører er deres årlige lønninger. Computeringeniører tjener en national gennemsnitsløn på omkring $52.858 om året. Elektroniske ingeniører kan tjene en løn på omkring $105.687 om året. Afhængigt af det uddannelsesniveau, en ingeniør opnår, og de certificeringer, de har, kan deres løn være højere. Det område, de arbejder i, og den virksomhed, de arbejder for, kan også påvirke deres løn. For eksempel kan en elektronisk ingeniør, der arbejder i Californien for et større teknologifirma, tjene en højere løn end en ingeniør i Ohio med en bachelorgrad og ingen yderligere certificeringer.

Læs mere: Hvad er den gennemsnitlige løn for en computeringeniør?

Arbejdsmiljø

Mens elektroniske og computeringeniører ofte deler lignende arbejdsmiljøer, kan disse også variere afhængigt af de specifikke opgaver, ingeniøren udfører. For eksempel kan en elektronisk ingeniør i en forskningsrolle arbejde i et laboratorie- eller forskningscentermiljø, hvorimod en computeringeniør, der designer hardware, kan arbejde i et designlaboratorium eller på produktionsgulvet. Hvert arbejdsmiljø har specifikke uddannelses- og sikkerhedskrav, som ingeniøren skal følge.

Relateret: 15 job i elektronik

Færdigheder

Elektroniske og computeringeniører bringer lignende færdigheder til deres job, da de begge arbejder inden for ingeniørvidenskab. Der er dog nogle vigtige færdighedsforskelle at forstå, før du forfølger en af ​​karriererne. Disse omfatter:

 • Computerfærdigheder: Mens elektroniske ingeniører har computerfærdigheder, har en computeringeniør mere avanceret computerviden og -færdigheder, som de udvikler gennem deres karriere. Disse færdigheder hjælper med at adskille dem fra elektroniske ingeniører og andre fagfolk som hardwareingeniører og dataloger.

 • Elektronikfærdigheder: Både elektronikingeniører og computeringeniører har elektronikfærdigheder, men elektronikingeniøren har en mere fuldstændig forståelse af, hvordan elektricitet bevæger sig gennem komponenter, og hvordan man designer elektroniske komponenter.

 • Designfærdigheder: Ingeniører bruger designfærdigheder til at skabe nye komponenter og opdatere eksisterende komponenter, men computer- og elektroniske ingeniører servicerer forskellige komponenter. Hver bringer en forståelse af principperne for ingeniørdesign, men anvender dem forskelligt baseret på de særlige forhold i deres projekter.

 • Mekaniske færdigheder: Ingeniører arbejder direkte med mekaniske komponenter og værktøjer, hvilket betyder, at mekaniske færdigheder er nødvendige for begge karriereveje. Elektronik- og computeringeniører arbejder dog med forskellige mekaniske enheder, hvilket kræver mere hardware-specifikke mekaniske færdigheder.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Kristian Carstensen
Kristian Carstensen Computerteknik og elektronisk teknik er lignende karriereveje med mange af de samme færdigheder, uddannelseskrav og jobopgaver. Ingeniører i hver disciplin studerer principperne for matematik, naturvidenskab, teknik og datalogi. At forstå forskellene mellem hver karrierevej kan hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om, hvilken vej der er den rigtige for dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi karrierevejene for computer- og elektronikteknik, giver kravene til at forfølge dem og fremhæver nogle af de vigtigste forskelle mellem dem.