Co-Op Jobs: Definition Og Hvordan De Fungerer

Co-Op Jobs: Definition Og Hvordan De Fungerer

Når studerende leder efter måder at positionere sig selv som værdifulde kandidater på arbejdsmarkedet, kan det hjælpe at forfølge et co-op job. En co-op, forkortelse for cooperative education, er et unikt program, der tilbyder oplevelse i den virkelige verden før eksamen. Gennem et samarbejdsprogram kan eleverne få praktisk erfaring inden for deres studieretning, som de kan bruge til at forbedre deres færdigheder og arbejde hen imod deres karrieremål. I denne artikel forklarer vi, hvad co-op job er, diskuterer kravene for at få et co-op job og udforsker fordelene ved at have et co-op job som studerende.

Hvad er co-op jobs?

Co-op-job, også kendt som kooperativ uddannelsesjob, er job, der tilbyder en unik balance mellem klasseværelseslæring og oplevelse i den virkelige verden ved at integrere læringsmuligheder for studerende. Disse er typisk betalte fuldtidsstillinger inden for den studerendes valgte felt, og de kan eller måske ikke give nogen skolekredit i stedet for traditionelle klasseværelseskurser. Den løn, de tjener, afhænger også af den branche, de arbejder i.

Nogle andelsjob varer et semester, mens andre kan forlænge et helt år. Typisk vil studerende, der deltager i en co-op, veksle semestre. For eksempel kan de tage kurser i et semester og derefter bruge det næste semester på at arbejde i et co-op job, hvor de kan anvende den viden, de har opnået i klasseværelset. Normalt arbejder studerende i en entry-level rolle, da de får erfaring og videreuddanner sig i løbet af deres junior eller senior år på college.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er kooperative uddannelsesprogrammer, og hvordan fungerer de?

Hvorfor folk foretrækker co-op jobs frem for praktikpladser

I modsætning til praktikophold giver co-op jobs en mere dybdegående og omfattende erhvervserfaring, som giver eleverne et forspring i forhold til deres jævnaldrende. Studerende investerer mere tid i co-ops, hvilket hjælper dem med at yde et væsentligt bidrag til organisationen, i modsætning til praktikanter, der måske kun arbejder på deltid i løbet af to til tre dage om ugen.

En anden grund til, at co-op jobs er så tillokkende for eleverne, er, at de ofte er betalte stillinger, hvilket betyder, at eleverne kan kompensere for nogle af deres skoleomkostninger. Afhængigt af institutionen vil studerende muligvis heller ikke blive opkrævet undervisning, mens de er i en co-op. Derudover tilbyder co-ops en mere niche tilgang end praktikophold. Dette er især tiltalende for studerende, der ønsker at specialisere sig inden for et specifikt område af deres felt.

Relateret: Hvad er forskellen mellem et samarbejde og et praktikophold

Hvad er kravene for at få et andelsjob?

De kvalifikationer, eleverne skal bruge for at få et samarbejdsjob, vil afhænge af deres skoles ansøgningskrav og den organisation, de ønsker at arbejde for. De fleste co-op jobs har GPA og kredit time krav. Hvert program og hvert studieområde har også sine egne kvalifikationsretningslinjer. Der er dog ingen grund til at være indskrevet som fuldtidsstuderende for at deltage i kooperativ uddannelse.

Studerende med andelsjob skal ofte indsende arbejdsskemaer i løbet af deres andelsperiode. Disse formularer omfatter arbejdsterminsmål og -mål, evaluering af elevernes præstationer og en arbejdsrapport, der forklarer deres ansvar i løbet af deres arbejdsperiode. Det er vigtigt at bemærke, at de fleste andelsjob også er bedømt. Samarbejdsuddannelsens koordinator og din vejleder på din arbejdsplads bestemmer dine karakterer.

Endelig kræver de fleste institutioner, at studerende gennemfører et minimum antal kredittimer, før de bliver berettiget til en samarbejdsmulighed. De kræver også typisk, at du er blevet optaget på en uddannelse, før du melder dig til et andelsjob. Det er vigtigt at stifte bekendtskab med din skoles samarbejdsprogram, før du leder efter et samarbejdende job. Hvis et kollegium ikke har en kooperativ uddannelsesstruktur, kan studerende stadig prøve at få et co-op job, hvis de følger kravene og skaber en gyldig struktur for at modtage merittimer for deres arbejde.

Fordele ved at have et andelsjob som studerende

Her er nogle af de vigtigste fordele ved at forfølge et co-op job under college:

Unik læringsoplevelse

Samarbejdsuddannelse giver eleverne en dybere og rigere uddannelseserfaring med indsigt i deres karriere i den virkelige verden. Ved at vælge et andelsjob har de studerende mulighed for at veksle mellem studie og arbejde. De kan også optjene universitetskredit for at arbejde i et job, der er relateret til deres karriere, og få eksponering for situationer i den virkelige verden, som de ikke kan opleve i klasseværelset. Derudover giver co-ops studerende mulighed for at lære mere om deres karrieremuligheder ved at opleve forskellige arbejdsmiljøer før eksamen. Det kan hjælpe med at styrke deres beslutning om at vælge en bestemt karriere.

Mulighed for netværk

Når studerende kommer ud på arbejdsmarkedet før eksamen, giver det dem mulighed for at skabe vigtige forbindelser og skabe relationer til arbejdsgivere og andre i deres branche. Selvom det ikke altid er tilfældet, ender mange andelsstuderende med at modtage tilbud på fuld tid fra deres andelsarbejdsgivere. For ikke at nævne, det udvider øjeblikkeligt deres netværk, så de vil være bedre placeret på arbejdspladsen, når de afslutter deres uddannelse.

Bedre indkomst

Mens mange praktikophold er ulønnede, er samarbejdsvilkår typisk betalt. Arbejdsgivere betaler konkurrencedygtige lønninger og nogle gange endda flytteudgifter. Derudover vil nogle institutioner ikke opkræve undervisning eller andre omkostninger for studerende med aktive samarbejdsjob. Selvfølgelig betyder betalt erhvervserfaring, at arbejdsgivere forventer et højere niveau af professionalisme og produktivitet fra studerende, men da disse ofte er fuldtidslønnede stillinger, er dedikationen det værd.

Stærkere CV

Arbejdsgivere foretrækker, at nyuddannede universitetsuddannede i det mindste har en vis erfaring fra det virkelige liv på dagens konkurrenceprægede marked, og co-ops kan hjælpe dig med at opfylde disse forventninger. Co-op job giver praktisk arbejdserfaring, der kan øge beskæftigelsesegnetheden og dit potentiale til at avancere inden for dit felt. At få tilføjet denne oplevelse til dit CV kan give dig et forspring i forhold til dine jævnaldrende og hjælpe dig med at imponere potentielle arbejdsgivere.

Relateret: Guide: Sådan får du et job efter college

Brancher, der ansætter andelshavere

Selvom enhver virksomhed kan ansætte andelshavere, skal virksomheder opfylde et sæt specifikke krav for at opslå en andelsstilling. Disse virksomheder har brug for godkendelse fra gymnasier til at ansætte studerende fra deres co-op-programmer. Ansættelse af andelshavere er en omkostningseffektiv strategi for både små og store virksomheder, der leder efter motiverede og kvalificerede medarbejdere. Samtidig får eleverne chancen for at anvende deres klasseværelsesviden i et arbejdsmiljø.

Mange brancher ansætter co-op medarbejdere, herunder:

 • ingeniørarbejde
 • Arkitektur
 • Forretning
 • Markedsføring
 • Landbrug
 • Fødevarevidenskab
 • Miljøstudier
 • Videnskab
 • Geografi
 • Computer videnskab
 • Teknologi
 • Gæstfrihed

Erland Hald
Erland Hald Når studerende leder efter måder at positionere sig selv som værdifulde kandidater på arbejdsmarkedet, kan det hjælpe at forfølge et co-op job. En co-op, forkortelse for cooperative education, er et unikt program, der tilbyder oplevelse i den virkelige verden før eksamen. Gennem et samarbejdsprogram kan eleverne få praktisk erfaring inden for deres studieretning, som de kan bruge til at forbedre deres færdigheder og arbejde hen imod deres karrieremål. I denne artikel forklarer vi, hvad co-op job er, diskuterer kravene for at få et co-op job og udforsker fordelene ved at have et co-op job som studerende.