CNS Vs. NP: Hvilket Sygeplejefag Er Det Rigtige For Dig?

CNS Vs. NP: Hvilket Sygeplejefag Er Det Rigtige For Dig?

De fleste sygeplejekarrierer kræver en vis grad af træning og uddannelse. Selvom både kliniske sygeplejersker og sygeplejersker har specialiseret uddannelse i sygepleje, varierer deres daglige arbejdsopgaver. Mens en praktiserende sygeplejerske generelt fokuserer på direkte patientbehandling, bruger en certificeret sygeplejerske specialist deres administrative færdigheder til at forbedre systemet. I denne artikel diskuterer vi forskellene mellem de to, samt hvilken type jobmiljø og pligter du kan forvente af hver type karriere.

Hvad er et CNS?

En CNS, som står for klinisk sygeplejerske specialist, er en kliniker med uddannelse i sygepleje og administrationsledelse. CNS'er evaluerer ofte en afdelings politikker, sikrer kvalitetspleje til patienter og leverer ressourcer, som sygeplejersker har brug for for at hjælpe patienterne. Disse fagfolk uddanner også lejlighedsvis sygeplejestuderende.

Relateret: Hvad er en klinisk sygeplejerske?

Hvad er en NP?

En NP, ellers omtalt som en sygeplejerske, er en sundhedsudbyder, der yder primær medicinsk behandling til patienter på en medicinsk klinik eller et hospital. NP'er vurderer patienter, stiller diagnoser, laver behandlingsplaner og ordinerer medicin. De gennemgår også patentjournaler og vedligeholder klientbehandlinger. NP'er arbejder ofte uafhængigt, mens de interagerer direkte med patienter i et klinisk miljø.

Relateret: Sådan bliver du sygeplejerske

CNS vs NP

Mens både en CNS og en NP arbejder i den medicinske industri og hjælper patienter, er uddannelseskravene, træningen og arbejdsmiljøet for hver enkelt person forskelligt. Her er en liste over forskelle mellem disse erhverv:

Løn

Fordi CNS'er og NP'er har forskellige jobopgaver og roller, har de også ofte forskellige lønforventninger. Den gennemsnitlige årsløn for en certificeret sygeplejerske specialist er $95.043 om året. CNS'er kan også være berettiget til overarbejde, hvor mange tjener et gennemsnit på $16.250 om året i overtidsbetaling.

Sygeplejersker har en gennemsnitlig årsløn på $113.484 om året. De kan også være berettiget til overarbejde, hvor mange NP'er i gennemsnit tjener $17.500 om året i overtidskompensation.

Begge stillinger modtager normalt gode arbejdsfordele, herunder sygesikring, pensionshjælp, fleksibel skemalægning og tilgængelig uddannelse. Lønforventningerne kan variere mellem begge stillinger, alt efter hvor du arbejder. Derudover kan uanset om du er deltids-, fuldtids- eller kontraktansat også gøre en forskel i lønindtjeningen.

Relateret: Hvor meget tjener en sygeplejerske?

Arbejdsmiljø

En af de største forskelle mellem en CNS og en NP er arbejdsmiljøet. NP'er er mere tilbøjelige til at arbejde på et lægekontor, fordi de kan ordinere medicin. De kan også arbejde i ambulante klinikker eller langtidsfaciliteter, såsom plejehjem eller plejehjem. En NP kan også arbejde selvstændigt i privat praksis med deres egen sagsmængde af patienter.

Certificerede sygeplejespecialister vil normalt arbejde på et hospital eller en lokal sundhedsklinik. De arbejder tæt sammen med andet medicinsk personale, nogle gange fører de tilsyn med andre sygeplejersker og er ofte en del af sundhedsvæsenets administration. En CNS kan også arbejde inden for uddannelse og undervise aspirerende sygeplejersker.

Mens en NP typisk fokuserer på, hvordan de kan forbedre komforten og plejen af ​​deres individuelle patienter, er en CNS mere fokuseret på, hvordan de kan forbedre komforten og plejen af ​​en befolkning.

Relateret: Hvor lang tid tager det at være sygeplejerske

Karrierevej

Specialiseringer er tilgængelige i både CNS og NP karriereveje. Sygeplejersker kan vælge et speciale inden for akut pleje, voksenpleje, gerontologi eller mental sundhed. Nogle få karrierespecialiseringer, der er tilgængelige for en CNS, omfatter gerontologi, mental sundhed og samfundssundhed.

Uddannelseskrav

Uddannelsesprogrammerne for disse karrierer tager en tilsvarende tid, som normalt er to eller tre års supplerende uddannelse efter afslutningen af ​​en bachelorgrad. Begge programmer kræver også gennemførelse af et ophold.

Både en CNS og en NP kræver, at studerende gennemfører en Master of Science Degree in Nursing (MSN). Under skolegang til en CNS kan eleverne forvente at dække emner som infektionssygdomme, prænatal pleje, forskningsteknikker og undervisningsfærdigheder. NP-studerende kan forvente at gennemføre klasser som primær pleje, langtidspleje og diagnose og behandling af tilstande. Nogle klasser overlapper de to programmer, såsom anatomi, fysiologi, kemi og ernæring.

Certificeringer er også et krav for begge karrierer. Sygeplejersker vil arbejde hen imod certificeringer med American Nurses Credentialing Center (ANCC) eller American Academy of Nurse Practitioners. CNS-studerende vil arbejde hen imod certificeringer med American Nurses Credentialing Center. Begge certificeringer vil også kræve videreuddannelse for at opretholde licens.

Uddannelseskrav

Disse fagfolk gennemfører uddannelsen til begge programmer i form af praktik og ophold. En kandidatuddannelse omfatter både forelæsningstimer og praktisk træning. Studerende vil normalt vælge et praktikophold og ophold i et miljø, hvor de ønsker at arbejde. De kan også rotere mellem forskellige sygeplejespecialer for at få en bredere erfaring. Både en CNS og NP skal fortsætte med at træne og forny deres certificering hvert tredje år.

Færdigheder

Visse færdigheder, såsom kommunikation og problemløsning, kan være nyttige, når du arbejder i en medicinsk eller sygeplejerske karriere. Andre færdigheder kan dog være særligt gavnlige for at hjælpe dig med at vælge mellem en CNS eller NP.

NP'er arbejder ofte alene og besøger patienter individuelt. Dette kræver gode kommunikations- og organisationsevner. Sygeplejersker skal også være fortrolige med deres beslutningstagning og problemløsningsevner. NP'er udvikler også rapport og opbygger relationer med patienter for at håndtere en sagsbelastning.

Certificerede sygeplejespecialister arbejder ofte i et team, så godt teamwork, tidsstyring og lederevner er særligt vigtige. CNS' behov for at være analytisk, når de kommer med løsninger på afdelingsproblemer. Derudover er præsentationsfærdigheder vigtige, da CNS'er muligvis skal dele kommende planer.

Job opgaver

De daglige opgaver for hver rolle kan også variere. En certificeret sygeplejespecialists stilling er normalt mere lærerig, uanset om de leder en afdelings team eller underviser sygeplejestuderende. CNS'er påtager sig ofte en pædagogisk rolle med patienter. De kan give patienter adgang til ressourcer eller yde konsultation til andre medicinske teammedlemmer. Disse fagfolk udfører også administrative opgaver, herunder måling og forbedring af afdelingens logistik.

En praktiserende sygeplejerske bruger det meste af deres arbejdsdag med patienter, lytter til symptomer og stiller diagnoser. De ordinerer også medicin og gennemfører visse medicinske procedurer. NP'er fokuserer normalt primært på øjeblikkelig og langvarig pleje. Mens en CNS bruger meget af deres tid på at evaluere politikker, involverer NP'er sig direkte i patientbehandling.

Arnold Duus
Arnold Duus De fleste sygeplejekarrierer kræver en vis grad af træning og uddannelse. Selvom både kliniske sygeplejersker og sygeplejersker har specialiseret uddannelse i sygepleje, varierer deres daglige arbejdsopgaver. Mens en praktiserende sygeplejerske generelt fokuserer på direkte patientbehandling, bruger en certificeret sygeplejerske specialist deres administrative færdigheder til at forbedre systemet. I denne artikel diskuterer vi forskellene mellem de to, samt hvilken type jobmiljø og pligter du kan forvente af hver type karriere.