Chief People Officer Vs. Chief Talent Officer: Hvad Er Forskellen?

Chief People Officer Vs. Chief Talent Officer: Hvad Er Forskellen?

Human resource management er vigtig for nyansættelser, ændringer i politik og effektivitetsudvikling i en virksomhed. Chief people officers og chief talent officers er begge stillinger, der hjælper med at ansætte medarbejdere, strategisere udvikling og justere politiske behov. At forstå mere om disse stillinger kan hjælpe dig med at lære, hvordan hver af dem påvirker din virksomhed. I denne artikel diskuterer vi chefchefer vs talentchefer, herunder deres forskelle og pligter.

Hvad er en folkechef?

En chief talent officer er en HR-medarbejder, der skaber strategier for at acceptere nye ansættelser. Udover at ansætte nye talenter udvikler de også rekrutteringsstrategier til specifikke roller i virksomheden. De kan planlægge langsigtede ansættelsesstrategier for at udfylde en fremtrædende position inden for en virksomhed, såsom en afdelingsleder, leder af QA eller en chef HR-rolle. Chief people officers kan endda udvikle ansættelsesstrategier i hele afdelinger i et kvartal med det formål at genudvikle virksomhedskulturen gennem nyt talent.

Chief people officers er også ansvarlige for talentudvikling i en afdeling. De kan uddanne nye ansatte direkte eller udvikle træningsprogrammer for ledere til at implementere hvert nyt kvartal. Chief people officers fører tilsyn med performance management i en udviklingsafdeling, og de kan revurdere processer og udvikle nye planer, som ledere kan bruge.

Relateret: En guide til C-Suite-stien: Hvad du behøver at vide

Hvad er en chief talent officer?

En chief talent officer er en personaleleder, der understøtter den overordnede forretningsplan gennem talentstyring og præstationsovervågning. De orkestrerer nyansættelser, udviklingsændringer, politikjusteringer og træningssessioner for at sikre, at hele organisationen udvikler sig mod sine forretningsmål. Cheftalentchefen giver ledelse til en personaleafdeling ved at formulere behov til den øverste ledelse og tilbyde resultater til produktions- eller effektivitetsudfordringer. De tilbyder kontekst til interessenter vedrørende langsigtede projekter såsom byggekonstruktion eller andelsannoncekontrakter.

En chief talent officer kommunikerer med medarbejdere på alle niveauer for at evaluere den aktuelle tilstand for hver afdeling i en virksomhed. De leder ledere i udviklingsplaner og uddanner medarbejdere. De kan endda kommunikere direkte med bestyrelser for fuldt ud at forstå forretningsforventninger og nuværende mål. Chief talent officers overvåger nyansættelser på virksomhedsniveau og søger højttalenterede personer til topstillinger såsom lead managers og supervisorer.

Relateret: Vejen til job på C-niveau: Arbejde mod direktionen

Chief people officer vs. chief talent officer

Nogle forskelle mellem en chief people officer og en chief talent officer er følgende:

Fokus

Chief people officers fokuserer primært på individerne i en afdeling. De sigter mod at ændre en afdelings produktivitet ved at orkestrere nyansættelser til specifikke stillinger. Chief people officers styrer ofte hele ansættelsesprocessen, inklusive ansøgningsgennemgang, indkaldelsessamtaler og endelige vurderinger. Ved at vurdere arbejdsmarkedet for stillinger inden for en afdeling, sigter chefcheferne på at ændre en afdelings produktivitet og holde effektiviteten så optimal som muligt. Chief people officers ansætter ikke til stillinger ud over den afdeling, de leder.

Chief talent officers, mens de også ansætter enkeltpersoner, gør det af andre stillinger og forskellige årsager. De orkestrerer ansættelseskampagner til chefstillinger snarere end standardmedarbejderafdelingsjob og er ikke så involveret i ansættelsesprocessen, som chefchefer er. Chief talent officers arbejder på at ændre en virksomheds produktionshastighed frem for en individuel afdeling. Mens afdelingsændringer kan være nødvendige for forretningsforbedring, kan talentchefer uddelegere afdelingsopgaver til andre medarbejdere.

Relateret: Hierarkiet af HR-jobtitler (med løn og jobbeskrivelser)

Ansvar

Chief people officers fører tilsyn med en eller flere afdelinger, når de ændrer politikker eller organiserer nyansættelser. De kommunikerer ikke med mange medlemmer uden for deres afdelingsjurisdiktioner, og orkestrerer sjældent nyansættelsesmøder til stillinger ud over ledelsesniveau. De politikker, de ændrer, fører kun tilsyn med afdelingernes drift. Chief people officers arbejder på at netværke med potentielt talent for en afdeling og kan danne langsigtede relationer med eventuelle nyansættelser.

Chief talent officers fører tilsyn med alle afdelinger i en virksomhed og foreslår frit ændringer til større politikker. De kommunikerer til næsten alle ledelsesniveauer i en virksomhed, inklusive bestyrelsen. Chief people officers orkestrerer nyansættelser under ledelsesniveauet, cheftalentofficerer gør det samme for dem i lederstillinger eller højere. Cheftalentofficerer rekrutterer generelt ikke medlemmer på et personligt grundlag, og bygger ikke relationer med nyansatte, som chefchefer gør. De netværker ikke for at rekruttere talenter, men kan uddelegere opgaven til et andet medlem i afdelingen.

Relateret: Arbejde i Human Resources

Uddannelse

Chief people officers kræver en associeret grad eller højere, før de kan begynde at ansøge om stillingen. Derudover kræver stillingen minimum 15 års erfaring inden for HR, hvoraf mindst fem år i ledende HR-stillinger. Chief people officers kan også forfølge en SHRM Senior Certified Professional Certification for at hjælpe med at forbedre deres ansøgningsproces. SHRM Senior Certified Professional Certification gennemgår HR-principper i vid udstrækning og giver beviser på HR-ledelse fortræffelig til rekrutterere.

Chief talent officers kræver en bachelorgrad og over 15 års erfaring, før de søger. Mange talentchefer har en kandidatgrad i ledelse eller et beslægtet felt. De fokuserer på menneskelige ressourceplanlægning for C-suite, eller ledelsesniveau og derover, stillinger under kurser. Fordi stillingen chief talent officer kræver mange års HR-erfaring, bliver mange håbefulde ansøgere chief people officers først, før de opnår denne stilling.

Myndighed

Chief people officers administrerer kun på et afdelingsniveau, normalt med fokus på en enkelt afdeling frem for flere. De har normalt autoritet til at ændre politikker, erhverve nye ansatte og uddelegere opgaver inden for denne afdeling alene. Chief talent officers har alternativt frihed i de fleste afdelinger i en virksomhed og kan implementere politikker på hvert ledelsesniveau af hensyn til virksomheden.

Fordi talentchefer fokuserer mere på forretningsmål end individuelle afdelinger og medarbejdere, træffer de mere autoritative beslutninger i en virksomhed. Chief people officers, mens de har myndighed over adskillige ledere og tilsynsførende, har begrænset myndighed inden for en virksomhed.

Lars Kirk
Lars Kirk Human resource management er vigtig for nyansættelser, ændringer i politik og effektivitetsudvikling i en virksomhed. Chief people officers og chief talent officers er begge stillinger, der hjælper med at ansætte medarbejdere, strategisere udvikling og justere politiske behov. At forstå mere om disse stillinger kan hjælpe dig med at lære, hvordan hver af dem påvirker din virksomhed. I denne artikel diskuterer vi chefchefer vs talentchefer, herunder deres forskelle og pligter.