Chefredaktør Vs. Administrerende Redaktør: Hvad Er Forskellen?

Chefredaktør Vs. Administrerende Redaktør: Hvad Er Forskellen?

Selvom rollerne som chefredaktør og administrerende redaktør kan virke ens, har de vidt forskellige opgaver. Mens en chefredaktør i det væsentlige fungerer som en virksomheds administrerende direktør, relaterer en administrerende redaktør til en administrerende direktør-rolle. At forstå, hvordan rollerne adskiller sig, kan hjælpe dig med at bestemme, hvilke du skal forfølge. I denne artikel definerer vi rollen som en chefredaktør og administrerende redaktør og lister forskellene mellem disse to journalistfag.

Relateret: 16 job for journalister

Hvad er en chefredaktør?

En chefredaktør er hovedredaktør på en avis eller et magasin. Ofte omtalt som en udøvende redaktør, de er ansvarlige for den publikation, deres virksomhed producerer. De har det sidste ord i, hvad der udgives og leder publikationens team af redaktører, journalister, forfattere, fotografer, designere og multimediejournalister. En chefredaktør sætter tonen for redaktionen og sikrer overholdelse af virksomhedens redaktionelle politikker. Ud over deres lederrolle fungerer de også som repræsentant for udgivelsen og kan skrive redaktionelle artikler eller klummer fra virksomhedens synspunkt.

Læs mere: Chefredaktør: Alt hvad du behøver at vide om rollen

Hvad er en administrerende redaktør?

En administrerende redaktør er et højtstående medlem af en avis eller et blads ledelsesteam. De refererer til publikationens chefredaktør og fører tilsyn med flere redaktører, associerede redaktører og assisterende redaktører. Ud over deres ledelsesopgaver kan de også redigere artikler og lejlighedsvis skrive en klumme eller leder til publikationen. Ledende redaktører sikrer også, at personalet holder tidsplanen og bestemmer, hvad der skal på forsiden af ​​publikationen.

Relateret: Sådan bliver du administrerende redaktør

Chefredaktør vs. administrerende redaktør

Når du fremmer din journalistiske karriere, er det vigtigt at forstå de forskellige roller, der er tilgængelige. Hvis du ønsker at arbejde i en lederskabskapacitet, kan det bedre forberede dig på din fremtidige karriere at vide, hvordan man adskiller rollen som chefredaktør og administrerende redaktør. Her er nogle ligheder og forskelle mellem en chefredaktør og en administrerende redaktør:

Uddannelseskrav

Chefredaktører og ledende redaktører har lignende uddannelseskrav. Begge job kræver minimum en bachelorgrad i journalistik, engelsk, kommunikation eller et lignende område. Nogle arbejdsgivere kan acceptere kandidater med grader inden for specialiserede områder, så længe de vedrører publikationens fokus. For eksempel kan en politisk publikation ansætte en kandidat med en statskundskabsuddannelse.

Selvom det ikke er påkrævet, videreuddanner nogle chefredaktører og ledende redaktører deres uddannelse med en kandidatgrad i journalistik. De kan også tage kurser i onlinerapportering, sociale medier eller videorapportering, eller de kan deltage i konferencer og netværke med branchefolk for at hjælpe dem med at komme videre i deres karriere.

Karriereveje

Da både administrerende redaktører og chefredaktører er medlemmer af en publikations ledergruppe, følger de typisk den samme karrierevej. Mange får erhvervserfaring i løbet af college, hvad enten det er gennem deres studenteravis eller et praktikophold på deres lokale avis. Nogle starter måske en blog for at udvikle deres skrivefærdigheder og vise deres skriveevner inden for forskellige fagområder.

Efter college får kommende chefredaktører og administrerende redaktører erhvervserfaring på begynderniveau. De starter ofte som journalister eller skribenter for forskellige medier, såsom et tv-netværk eller en online- eller trykt publikation. Derfra fortsætter de med at få erfaring og udvikle deres skrive- og redigeringsevner, indtil de bliver forfremmet til en rolle som chefredaktør eller administrerende redaktør. For eksempel starter en kommende chefredaktør ofte som reporter og får en forfremmelse til associeret redaktør, seniorredaktør og stedfortrædende redaktør, før han opnår stillingen som chefredaktør.

Relateret: Sådan bryder du ind i journalistik

Arbejdsopgaver

Chefredaktører og ledende redaktører arbejder sammen for at sikre en kvalitetsudgivelse. Mens begge roller arbejder i en lederskabskapacitet, varierer deres opgaver. For eksempel, da chefredaktører har en højere stilling i en organisation, har de flere opgaver på ledelsesniveau. Her er nogle af de primære opgaver for en chefredaktør:

 • Administrer den daglige drift af en publikation
 • Sikre publikationens sammenhæng med hensyn til redaktionel retning, tone og politikker
 • Hjælp til budgettering og strategiske planlægningsbeslutninger
 • Repræsentere udgivelsen ved både sociale og erhvervsmæssige arrangementer
 • Gennemgå artikler og fotografier inden udgivelse
 • Skriv lejlighedsvise klummer eller lederartikler fra virksomhedens synspunkt

I modsætning til en chefredaktør arbejder en administrerende redaktør tættere sammen med en publikations redaktører, journalister, fotografer og designere. Her er nogle af en administrerende redaktørs vigtigste opgaver:

 • Rapporter til chefredaktøren
 • Opret indholdsstrategier og overvåg deres implementering
 • Lej og overvåg udgivelsens redaktører, journalister, designere og fotografer
 • Analyser og gennemgå resultaterne af indholdskampagner
 • Tildel artikler til et team af forfattere eller journalister
 • Håndter interne problemer såsom reporterkonflikter
 • Sørg for, at udgivelsespersonalet overholder deadlines
 • Rediger reporter- eller forfatterartikler i henhold til korrekte tone- og stilguider
 • Skriv af og til en klumme eller leder

Lønninger

Chefredaktører tjener en national gennemsnitsløn på $61.133 om året, mens ledende redaktører tjener en national gennemsnitsløn på $59.788 om året. Din løn i en af ​​disse stillinger kan variere afhængigt af din erfaring, geografiske placering og arbejdsgiver. Bortset fra en lukrativ løn kan disse stillinger også modtage personalegoder som sygesikring, refusion af undervisning og en fleksibel udgiftskonto. Ligesom med din løn afhænger de personalegoder, du modtager, af din arbejdsgiver.

Relateret: 14 velbetalte job for journalister

Arbejdsmiljøer

Chefredaktører og ledende redaktører arbejder i et tempofyldt miljø. De arbejder typisk på et kontor og bruger en række forskellige teknologier, herunder computere, udgivelsessoftware og printere.

Både chefredaktører og administrerende redaktører følger en traditionel forretningsplan, der arbejder mandag til fredag. På grund af deres ansvar kan de arbejde overarbejde – især når de nærmer sig deres udgivelsesdeadline. De kan også arbejde længere timer for at deltage i forretnings- eller sociale arrangementer på vegne af deres virksomhed.

Johan Albertsen
Johan Albertsen Selvom rollerne som chefredaktør og administrerende redaktør kan virke ens, har de vidt forskellige opgaver. Mens en chefredaktør i det væsentlige fungerer som en virksomheds administrerende direktør, relaterer en administrerende redaktør til en administrerende direktør-rolle. At forstå, hvordan rollerne adskiller sig, kan hjælpe dig med at bestemme, hvilke du skal forfølge. I denne artikel definerer vi rollen som en chefredaktør og administrerende redaktør og lister forskellene mellem disse to journalistfag.