Chefredaktør: Alt Hvad Du Behøver At Vide Om Rollen

Chefredaktør: Alt Hvad Du Behøver At Vide Om Rollen

At forstå rollen som chefredaktør er vigtig for alle, der har eller begynder en karriere inden for medier og kommunikation. Hvis du overvejer en karriere inden for dette felt, eller hvis du ønsker at tage din karriere til næste niveau, kan det hjælpe dig med at forfølge dine karrieremål at vide, hvad en chefredaktør er, og hvordan du bliver det.

I denne artikel diskuterer vi karriereindsigter for rollen som en chefredaktør, herunder lønoplysninger, chefansvar og de færdigheder og uddannelse, der er nødvendige for at opnå denne stilling.

Hvad er en chefredaktør?

En chefredaktør er det højest rangerende medlem af redaktionen ved en udgivelse. De administrerer holdet af forfattere og redaktører, bestemmer udseendet og følelsen af ​​publikationen, beslutter, hvad der skal udgives, og fører tilsyn med publikationens drift og politikker. En chefredaktør kan arbejde for en avis, et magasin, et bogudgiver eller et akademisk tidsskrift, og de kan administrere både digitale og fysiske trykte publikationer for deres virksomhed. Andre almindelige navne for en chefredaktør er administrerende redaktør, redaktionschef, forlagsdirektør, publikationschef og administrerende redaktør.

Relateret: Sådan bliver du redaktør

Ansvar for chefredaktør

De primære ansvarsområder for en chefredaktør kan variere baseret på den virksomhed, de arbejder for, og det uddannelses- eller erfaringsniveau, de har, men de omfatter typisk:

 • Ansættelse og udvikling af skribenter, juniorredaktører og seniorredaktører
 • Godkendelse af publikationens layout, design, stil og tone
 • Gennemgang af skriftligt indhold for stave- og grammatikfejl
 • Faktatjek information i artikler og historier
 • Giver forslag til redigeringer, når det er nødvendigt
 • At skrive redaktionelle artikler for at bidrage til udgivelsen
 • Udvikling og styring af budgetter for redaktionen
 • Repræsentation af udgivelsens redaktion på sociale funktioner
 • Tager endelige beslutninger om, hvilke historier, artikler og fotografier der skal publiceres
 • Deltagelse i møder med forlaget eller udgivelsesbestyrelsen for at drøfte spørgsmål og planer for udgivelsen

Relateret: Redaktør CV-prøver

Gennemsnitsløn for en chefredaktør

De fleste chefredaktører er fuldtidsansatte, funktionærer, selvom nogle kan arbejde som deltidsansatte eller midlertidigt ansatte. Den gennemsnitlige løn for en chefredaktør i USA er $76.501 om året, med et interval mellem $16.000 og $183.000 om året. Lønninger til en chefredaktør varierer afhængigt af deres uddannelsesniveau og mængden af ​​relevant erhvervserfaring samt arbejdsgiverens branche, størrelse og geografiske placering.

Chefredaktører arbejder normalt med normal arbejdstid, mandag til fredag. Men på grund af deres arbejdsbyrde og ansvar kan en chefredaktør muligvis arbejde overarbejde, når de nærmer sig en udgivelsesfrist eller for at deltage i sociale arrangementer.

Sådan bliver du chefredaktør

Følg disse trin for at blive chefredaktør:

 1. Få en bachelorgrad.
 2. Få relevant erhvervserfaring.
 3. Forfølge professionelle certificeringer.
 4. Optjen forfremmelser for at blive chefredaktør.

1. Få en bachelorgrad

For at blive chefredaktør skal du som minimum have en fireårig bachelorgrad i engelsk, kommunikation, journalistik eller et andet relateret område. Visse arbejdsgivere kan også acceptere kandidater, der har en uddannelse inden for et specialiseret område, der er relevant for publikationens primære indholdsfokus. For eksempel kan en bacheloruddannelse i uddannelse være acceptabel for et magasin, der udgiver indhold til lærere.

Mens du arbejder hen imod din grad, kan du overveje at deltage i et praktikprogram på en lokal avis, et magasin eller et forlag, hvis din skole tilbyder det. Du kan også overveje at arbejde på din skoles avispersonale for at få erfaring. Mange skoler tilbyder også et kopiredigeringsprogram, som kan give dig nyttig viden og erfaring, der kan adskille dig fra andre kandidater, når du ansøger om redigeringsjob efter endt uddannelse.

Relateret: 16 Top Communications Degree job

2. Få relevant erhvervserfaring

Du skal have så meget relevant erhvervserfaring som muligt for at blive chefredaktør. De fleste arbejdsgivere foretrækker kandidater, der har mindst fem års erfaring med at arbejde med udgivelse som redaktør. Visse publikationer foretrækker også kandidater, der har erfaring inden for den specifikke branche for deres publikation. For eksempel kan modemagasiner kræve, at deres chefredaktør har omfattende viden og ekspertise inden for modebranchen.

Du bør begynde at få relevant erhvervserfaring så tidligt som muligt. Hvis din tidsplan tillader det, så få et deltidsjob som tekstforfatter eller redaktionsassistent på en lokal avis, et magasin eller et forlag, mens du er på college. Efter endt uddannelse kan du begynde at søge fuldtidsarbejde som juniorredaktør.

3. Forfølge professionelle certificeringer

Professionelle certificeringer giver dig mulighed for at bevise dine kvalifikationer over for nuværende og fremtidige arbejdsgivere. Redaktører kan opnå professionelle certificeringer inden for kopiredigering for at få avanceret viden om deres rolle, udvikle nye færdigheder, bevise og forbedre eksisterende færdigheder og fremme deres karriere yderligere. Tre af de mest almindelige certificeringer til kopiredigering inkluderer:

Writer's Digest Copyediting Certificering

Dette 10-ugers kursus dækker det grundlæggende i grammatik og tegnsætning samt retningslinjerne for form og komposition, og det lærer dig, hvordan du skriver ved hjælp af stilguider og avancerede kopiredigeringsfærdigheder. Gennem hele kurset gennemfører du kritiserede skriveopgaver og quizzer for at teste din viden. Ved afslutningen af ​​kurset har du yderligere to uger til at forberede dig til og bestå den afsluttende eksamen. Studerende, der gennemfører alle opgaver og består den afsluttende eksamen, modtager dokumentation fra Writer's Digest, der viser færdiggørelse af kurset.

Poynter ACES-certifikat i redigering

American Copy Editors Society (ACES) og Poynter Institutes News University gik sammen om at skabe Poynter ACES Certificate in Editing-programmet. Denne certificering er et seks-kursus program i eget tempo, der dækker standarder, væsentlige færdigheder og bedste praksis for redigering.

Avanceret redigering af certifikatprogram

ACES og Poynter Institute tilbyder også Advanced Editing Certificate Program. Denne avancerede certificering er et todelt program, der inkluderer ACES In-Depth Online Group Seminar og den nøjagtige, publikumsfokuserede redigeringskursuspakke. Den første del af programmet er et fire-ugers fakultetsledet program, der fokuserer på indholdsmæssig redigering og kritisk tænkning, mens anden del af programmet omfatter syv kurser i eget tempo, der hjælper erfarne redaktører med at forfine deres færdigheder.

4. Optjen forfremmelser for at blive chefredaktør

Rollen som chefredaktør er en rolle på ledelsesniveau, der kræver en kombination af formel uddannelse, brancheekspertise og erfaring fra den virkelige verden. Mange chefredaktører begynder deres karriere som tekstforfattere, journalister, juniorredaktører eller redaktionsassistenter. De arbejder sig derefter op til stillingen som chefredaktør ved først at tjene forfremmelser til associeret redaktør, seniorredaktør og stedfortrædende redaktør. Når du har opnået rollen som chefredaktør, bliver du den højest rangerende fagperson i redaktionen.

Vigtige kompetencer og kvalifikationer for en chefredaktør

Chefredaktører kræver flere hårde og bløde færdigheder for at få succes i deres rolle, herunder følgende:

Korrekturlæsning

Korrekturlæsning involverer evnen til at identificere fejl i stavning, grammatik, syntaks, stil og tone, mens du læser skrevet tekst.

Kopiredigering

Kopiredigeringsfærdigheder involverer at revidere skrevet tekst for at forbedre læsbarheden og samtidig sikre, at oplysningerne er nøjagtige, konsistente og fri for udeladelser eller gentagelser.

Kommunikationsegenskaber

Disse færdigheder involverer evnen til klart og professionelt at kommunikere information mundtligt og skriftligt. Chefredaktører har brug for stærke kommunikationsevner for at give feedback til tekstforfattere, journalister og redaktører på en positiv måde, der tilskynder til vækst og forandring, når det er nødvendigt.

Stærk opmærksomhed på detaljer

Opmærksomhed på detaljer involverer evnen til at genkende både små og store detaljer med en høj grad af ensartet nøjagtighed. En chefredaktør skal have stor opmærksomhed på detaljer for at sikre ensartethed i stilen og tonen i deres udgivelser.

Fremragende redaktionel bedømmelse

En chefredaktør skal vide, hvordan man faktatjekker artikler og referencer for nøjagtighed. De skal også identificere, om indholdet er egnet til udgivelse og bestemme det rigtige tidspunkt at udgive indholdet.

Ledelsesevner

Lederevner involverer evnen til at vejlede andre på en måde, der resulterer i succes for hele gruppen. Som den højest placerede position på redaktionen skal chefredaktøren motivere, opmuntre og instruere de øvrige medlemmer af redaktionen for at føre udgivelsen til succes.

Interpersonelle færdigheder

Disse færdigheder involverer evnen til at kommunikere professionelt og opbygge stærke relationer med de mennesker, du møder personligt. En chefredaktør har tilsynsmyndighed over deres team og repræsenterer deres team ved sociale arrangementer og sammenkomster, så de skal have stærke lytteevner, empati og evnen til at opbygge positive professionelle relationer.

Organisation og tidsstyring

En chefredaktør har brug for fremragende organisations- og tidsstyringsevner for at sikre, at de kan prioritere opgaver, planlægge og gennemføre projekter inden for deres deadlines, huske vigtige detaljer og maksimere deres effektivitet og produktivitet.

Gabriel Svenningsen
Gabriel Svenningsen At forstå rollen som chefredaktør er vigtig for alle, der har eller begynder en karriere inden for medier og kommunikation. Hvis du overvejer en karriere inden for dette felt, eller hvis du ønsker at tage din karriere til næste niveau, kan det hjælpe dig med at forfølge dine karrieremål at vide, hvad en chefredaktør er, og hvordan du bliver det.