Chef For Nyhedsbureau Vs. Redaktør: Hvad Er Forskellen?

Chef For Nyhedsbureau Vs. Redaktør: Hvad Er Forskellen?

En karriere inden for journalistik kan være en yderst tilfredsstillende satsning, der giver fagfolk en følelse af pligt og formål. Der er en række roller til rådighed for kandidater, der søger en karriere inden for journalistik, herunder lederstillinger som bureauchef og redaktør. Mens kandidater ofte forveksler disse roller, udfører bureauchefer og redaktører forskellige opgaver og arbejder hen imod forskellige mål. I denne artikel skitserer vi, hvad en bureauchef er, hvad en redaktør er og de vigtigste forskelle mellem disse to typer fagfolk for at hjælpe dig med at få en bedre forståelse af dem og indsnævre din jobsøgning.

Relateret: 6 typer journalistjob at udforske

Hvad er en bureauchef?

En bureauchef er en journalistisk professionel, der typisk arbejder i en seniorkapacitet på et specifikt nyhedsbureau - en type mediekontor til at indsamle og formidle nyheder, der nogle gange er specialiseret på grund af geografisk placering eller emne. Disse fagfolk fører typisk tilsyn med rapporterings- og produktionsteammedlemmer som journalister, redaktører, producenter, fotografer og videografer og koordinerer deres indsats. Bureauchefer udfører ofte opgaver, der ligner journalister, såsom at undersøge kundeemner, udføre interviews, undersøge emner, skrive nyhedsartikler og redigere stykker, oven i deres tilsynsmæssige og administrative opgaver.

Ud over at overholde forretningsspecifikke retningslinjer, når de koordinerer dækningen, har bureauchefer ansvaret for at generere nyhedsdækning, der opretholder journalistisk integritet og giver nøjagtig information til offentligheden. Derfor skal disse fagfolk være i stand til at udvikle et netværk af pålidelige kontakter som embedsmænd, forskere og specialister, der kan tilbyde den bedst mulige information. Med disse forskellige opgaver i tankerne fungerer bureauchefer ofte som redaktionschefer og tilbyder et højt niveau af erfaring med rapportering, korrespondance, ledelse og produktion, der giver dem mulighed for at organisere nyhedsdækningen effektivt.

Relateret: Lær om de bedste muligheder for journalistiske karrierer

Hvad er en redaktør?

Inden for journalistik er redaktører fagfolk, der bidrager til produktionen af ​​nyhedshistorier. Redaktører giver typisk input til, hvilke historier en forretning skal inkludere i sin dækning og kan tildele journalister eller andre teammedlemmer til at dække specifikke nyhedshistorier. Derudover udfører disse fagfolk ofte anmeldelser, der undersøger en nyhedshistories nøjagtighed og integritet for at sikre, at en forretning udgiver nyheder af høj kvalitet. Redaktører kan arbejde i forskellige kapaciteter afhængigt af deres baggrund, faglige interesser og størrelsen af ​​den forretning, de arbejder for. Her er et par roller, som redaktører kan påtage sig inden for journalistikområdet:

 • Chefredaktør: Disse fagfolk tjener typisk i en lederskabskapacitet og overvåger større aspekter af nyhedsoperationer. De kan vejlede et outlets indhold, træffe beslutninger om nyhedsudvælgelse, ansætte personale og administrere budgetter.

 • * *Administrerende redaktør:** En administrerende redaktør overvåger typisk den daglige drift af et nyhedsrum og udfører en række opgaver for at sikre, at en forretning producerer sit indhold regelmæssigt og i overensstemmelse med specifikke standarder.

 • Opgaveredaktør: Disse fagfolk overvåger typisk indholdet og retningen af ​​en specifik nyhedssektion, såsom lokale nyheder, politik, erhvervsliv, sport eller funktioner. De tildeler historier, arbejder sammen med journalister og udfører en indledende redigering af deres arbejde.

 • Kopiredaktør: Kopiredaktører er fagfolk, der gennemgår journalisters historier og undersøger deres arbejde for skrive-, grammatiske, stave-, syntaks- eller stilfejl. Disse redaktører kan også sikre, at historier er godt understøttet, og at deres kontekst giver mening.

Relateret: Chefredaktør: Alt hvad du behøver at vide om rollen

Bureauchef vs. redaktør

Der er forskellige faktorer, der adskiller bureauchefer og redaktører fra hinanden. Her er et par af disse forskelle forklaret for at hjælpe dig med bedre at forstå hver af disse roller:

Pligter

Bureauchefer og redaktører har nogle overlappende opgaver, men udfører ofte forskellige, især da de nogle gange arbejder side om side. Da bureauchefer typisk arbejder i en ledelseskapacitet og overvåger forskellige teammedlemmer for at koordinere nyhedsproduktion, udfører de mange opgaver på daglig basis, herunder:

 • Supervision af et team af journalister og produktionsprofessionelle
 • Uddannelse, ansættelse og ledelse af medarbejdere
 • Opstilling og styring af budgetter
 • Udvælgelse og indsamling af nyheder
 • Oprettelse af forbindelser med kilder på et specifikt sted eller indholdsområde
 • Koordinering med redaktører om nyhedsemner
 • Tildeling af historier til teammedlemmer
 • Oversættelse eller transmission af historier fra en satellitplacering
 • Udførelse af administrative opgaver

Forholdsvis, afhængigt af deres specifikke rolle, kan redaktører udføre et meget snævrere sæt af ansvar på daglig basis, herunder:

 • Gennemgang af nyhedshistorier og træffer beslutninger om indhold
 • Overvåge den daglige drift af et nyhedsrum
 • Sikring af regelmæssig offentliggørelse af indhold fra en stikkontakt
 • Arbejder sammen med journalister for at sikre produktivitet
 • Gennemgang af indhold for fejl og relevans
 • Ansættelse og uddannelse af produktionsmedarbejdere

Relateret: 16 job for journalister

Arbejdsmiljø

Nyhedsbureauer specialiserer sig ofte i at producere nyhedsdækning for bestemte steder eller om bestemte emner. Selvom dette ikke altid er tilfældet, arbejder mange bureauchefer i en fjern kapacitet eller på satellitsteder på vegne af en avis eller publikation. Disse fagfolk kan arbejde på steder over hele kloden og overvåge nyhedsproduktionen for en bestemt by, land eller region, afhængigt af deres nøjagtige rolle. Herfra kan de kuratere og tilbyde et udvalg af historier til publikationens operationelle base.

Til sammenligning, i modsætning til bureauchefer, arbejder redaktører ofte internt på redaktioner og outlet-hovedkvarterer for at hjælpe med at koordinere dækningen. Det er dog vigtigt at bemærke, at redaktører kan tjene i roller for specifikke bureauer afhængigt af deres professionelle interesser og derfor kan arbejde i et miljø, der ligner bureauchefer.

Relateret: Sådan får du et jobredigering: 6 trin

Løn

Bureauchefer og redaktører adskiller sig lidt i deres indtjeningspotentiale. Den nationale gennemsnitlige løn for nyhedskorrespondenter, en ansættelseskategori, der omfatter bureauchefer, er $52.099 om året med potentiale til at tjene forskellige arbejdsgiver-sponsorerede fordele. Med dette kan den nøjagtige løn for en bureauchef være væsentligt højere på grund af den lederskabskapacitet, som sådanne fagfolk tjener og det høje erfaringsniveau, som denne stilling kræver.

Den nationale gennemsnitlige løn for redaktører er $50.149 om året og giver også mulighed for at tjene forskellige fordele som sundhedsforsikring, fleksible planlægningsmuligheder og pendlerhjælp. Dette løntal kan stige eller falde afhængigt af en redaktørs nøjagtige rolle. For eksempel kan en chefredaktør eller ledende redaktør tjene betydeligt mere end en kopiredaktør eller tilknyttende redaktør. Den nationale gennemsnitlige løn for en kopiredaktør er $33.386 om året, mens den for en chefredaktør er $57.747 om året.

Agnete Kirkegaard
Agnete Kirkegaard En karriere inden for journalistik kan være en yderst tilfredsstillende satsning, der giver fagfolk en følelse af pligt og formål. Der er en række roller til rådighed for kandidater, der søger en karriere inden for journalistik, herunder lederstillinger som bureauchef og redaktør. Mens kandidater ofte forveksler disse roller, udfører bureauchefer og redaktører forskellige opgaver og arbejder hen imod forskellige mål. I denne artikel skitserer vi, hvad en bureauchef er, hvad en redaktør er og de vigtigste forskelle mellem disse to typer fagfolk for at hjælpe dig med at få en bedre forståelse af dem og indsnævre din jobsøgning.