CCNA Vs. CCNP: Hvad Er Forskellen?

It-professionelle kan modtage flere typer certificering gennem deres karriere, herunder en Cisco Certified Network Associate (CCNA)-licens og en Cisco Certified Network Professionals (CCNP)-licens. Hvis du er interesseret i at fremme dine karrieremuligheder som it-professionel, kan du være nysgerrig efter at lære om forskellene mellem CCNA- og CCNP-certificeringerne. I denne artikel diskuterer vi, hvad hver af disse certificeringer er, fremhæver forskellene mellem CCNA- og CCNP-certificeringer og deler nogle job, som du kan forfølge, når du har gennemført dit CCNA- eller CCNP-program.

Relateret: Tekniske færdigheder: Liste, definitioner og eksempler

Hvad er en CCNA?

En Cisco Certified Network Associate (CCNA) er en entry-level certificering, der kan være et krav for en IT-rolle. CCNA forbereder it-professionelle ved at lære dem det grundlæggende i netværk. Når du begynder din CCNA-certificeringsproces, kan du vælge mellem flere tilgængelige specialiseringer, herunder:

 • Routing og skift
 • Sikkerhed
 • Samarbejde
 • Sky
 • Cyberdrift
 • Data
 • Industriel
 • Service udbyder
 • Trådløs

Relateret: 50 CCNA-interviewspørgsmål til at hjælpe dig med at forberede dig til før dit næste interview

Hvad er en CCNP?

En Cisco Certified Network Professional (CCNP) hjælper it-professionelle med at bygge videre på de grundlæggende færdigheder, de lærte under CCNA. Denne certificering giver videre uddannelse og træning om emner som lokalnetværk, wide area networks og fjernadgang. I lighed med CCNA kan du vælge mellem flere specialiseringer, når du tilmelder dig et CCNP-program, herunder:

 • Routing og skift
 • Sikkerhed
 • Data
 • Samarbejde
 • Service udbyder
 • Trådløs

Hvorfor er Cisco-certificeringer vigtige?

At udfylde en Cisco-certificering kan hjælpe dig:

 • Udvikl de grundlæggende færdigheder, du har brug for som IT-professionel
 • Forøg dine chancer for at blive ansat
 • Vis dine færdigheder til rekrutterere og potentielle arbejdsgivere
 • Bliv specialiseret i din rolle
 • Forøg dit indtjeningspotentiale
 • Hold dig opdateret om de nyeste teknologitrends

Relateret: 16 begynderniveaucertificeringer for it-professionelle

CCNA vs. CCNP

En CCNA og en CCNP er begge certificeringer, som it-professionelle kan tjene for at komme videre i deres karriere. Der er dog nogle forskelle i uddannelseskravene, træningsmaterialet og jobmulighederne forbundet med hver af disse certificeringer. Her er, hvordan de sammenligner sig på et par nøgleområder:

Forudsætninger

Mens CCNA-programmet og CCNP-programmet fokuserer på lignende emner, har hvert program forskellige forudsætninger, du skal opfylde, før du tilmelder dig. For at tilmelde dig et CCNA-certificeringsprogram skal du muligvis først gennemføre en Cisco Certified Entry Networking Technician (CCENT)-certificering afhængigt af hvilken specialitet du vælger. Nogle CCNA-specialiteter kræver ikke, at du har en CCENT-certificering, før du tilmelder dig. I dette tilfælde kan en stærk forståelse af informationsteknologi og et ønske om at fortsætte med at lære være tilstrækkeligt.

Da CCNP-programmet er mere avanceret, skal it-professionelle modtage CCNA-certifikatet, der svarer til deres valgte CCNP-speciale, før de kan tilmelde sig. Du skal muligvis også opnå en gymnasiegrad eller GED for at kvalificere dig til et CCNP-program. Overvej at undersøge dit ideelle program for at lære mere om forudsætningerne.

Træning og færdigheder

Mens både CCNA-programmer og CCNP-programmer giver uddannelse til it-professionelle, er uddannelsen forskellig i hvert program. Hvis du tilmelder dig et CCNA-program, kan du lære, hvordan du installerer, konfigurerer og kører små til mellemstore routing- og switching-netværk. Du kan også lære, hvordan du fejlfinder problemer og eliminerer private sikkerhedstrusler. Endelig kan et CCNA-program lære dig, hvordan du etablerer forbindelser med fjerntliggende websteder.

Hvis du tilmelder dig et CCNP-program, kan du videreudvikle de færdigheder, du har lært under din CCNA-uddannelse. I dit CCNP-program kan du fokusere på, hvordan du installerer, fejlfinder og konfigurerer netværk. Du kan også lære at administrere routere og switches, der udgør kernen af ​​netværket. Endelig kan et CCNP-program lære dig, hvordan du vedligeholder edge-applikationer, hvor tale, trådløs og sikkerhedsintegrering i netværket.

Relateret: 17 færdigheder, du har brug for til et it-job

Uddannelseskrav

En anden forskel mellem CCNA-programmet og CCNP-programmet er antallet af eksamener, it-professionelle skal bestå, før de kan modtage deres certificering. De fleste CCNA-programmer kræver kun, at du består én eksamen for at modtage din certificering.

Da CCNP-certificeringen er mere avanceret end CCNA-certificeringen, kræver den flere tests. For at opnå din CCNP-certificering skal du muligvis bestå tre til fire eksamener afhængigt af det område, du vælger at specialisere dig i.

Løn

Da CCNA-programmer og CCNP-programmer involverer forskellige uddannelses- og træningsniveauer, tjener it-professionelle med hver af disse certificeringer normalt forskellige kompensationsbeløb. It-professionelle, der har gennemført deres CCNP-certificering, har en tendens til at tjene mere end it-professionelle, der kun har gennemført deres CCNA-certificering.

Lønnen til it-professionelle kan dog også variere afhængigt af erhvervserfaring, størrelsen af ​​arbejdsgiveren og geografisk placering. For eksempel kan en it-professionel med en CCNA og 10 års erfaring, der arbejder for en stor virksomhed, tjene mere end en entry-level CCNP, der arbejder for en lille virksomhed.

Relateret: 20 efterspurgte informationsteknologijob, der betaler godt

CCNA niveau jobmuligheder og lønninger

Mens it-professionelle, der har gennemført enten en CCNA-certificering eller en CCNP-certificering, begge kan arbejde inden for teknologiområdet, har CCNA-indehavere en tendens til at være berettiget til flere jobroller på entry-level baseret på deres uddannelse og erfaring. Her er nogle populære karrieremuligheder for it-professionelle med en CCNA-certificering:

1. Helpdesk-ingeniør

National gennemsnitsløn: $39.960 om året

Primære opgaver: En helpdesk-ingeniør yder teknisk support for at hjælpe kunder med at løse computerrelaterede problemer. De kan fejlfinde problemer, opdatere supportbilletter og installere hardware eller software for brugere. Helpdesk-ingeniører kommunikerer normalt med kunder over telefonen eller via e-mail.

2. Netværkstekniker

National gennemsnitsløn: $57.384 om året

Primære opgaver: En netværkstekniker implementerer, vedligeholder og reparerer netværkssystemer. De er også ansvarlige for at vurdere virksomhedens behov og sikre, at systemet er veloptimeret. Netværksteknikere kan uddanne medarbejdere i, hvordan de bruger netværket, give opdateringer til den øverste ledelse og udføre planlagte opdateringer.

Relateret: Lær om at være netværkstekniker

3. Systemadministrator

National gennemsnitsløn: $79.819 om året

Primære opgaver: Systemadministratorer, også kendt som serveradministratorer, overvåger netværk for at sikre, at systemet kører effektivt. De kan installere hardware- og softwareopdateringer, implementere sikkerhedssystemer og hjælpe med at gendanne oplysninger i tilfælde af et cyberangreb eller systemfejl.

4. IT-sikkerhedsspecialist

National gennemsnitsløn: $80.804 om året

Primære opgaver: IT-sikkerhedsspecialister hjælper med at beskytte en virksomheds data. De arbejder for at minimere risikoen ved at undersøge tendenser inden for datasikkerhed og implementere nye systemer. De kan også oprette adgang og tilladelser for nye brugere på netværket og uddanne medarbejdere.

5. VOIP-ingeniør

National gennemsnitsløn: $81.877 om året

Primære opgaver: VOIP-ingeniører arbejder med voice over internet-protokolnetværk, som bruges til at foretage opkald via internettet i stedet for en fastnettelefon. De kan designe, installere og vedligeholde VOIP-systemer. VOIP-ingeniører kan også fejlfinde problemer med netværkskapacitet for at sikre høj ydeevne, implementere netværkshardwaremoduler og træne personalet i systemprotokoller.

CCNP niveau jobmuligheder og lønninger

En CCNP kan være kvalificeret til at ansøge om alle de job, der er anført ovenfor ud over mere avancerede roller inden for teknologiområdet. Nogle populære karrieremuligheder for CCNP'er inkluderer:

1. Netværksanalytiker

National gennemsnitsløn: $73.785 om året

Primære opgaver: Netværksanalytikere overvåger kommunikationsprotokoller, evaluerer routerens ydeevne, sporer dataoverførselshastigheder og optimerer netværkets lagringskapacitet for at sikre effektivitet. De kan også yde it-support og arbejder ofte tæt sammen med et team af programmører, designere og it-ledere. Netværksanalytikere skal holde sig orienteret om ny hardware, software og programmeringsværktøjer, så de kan anbefale de mest effektive systemer til deres virksomhed.

2. IT-chef

National gennemsnitsløn: $85.676 om året

Primære opgaver: En it-chef hjælper organisationer med at implementere den mest opdaterede teknologi, der passer til deres behov. De kan også forhandle kontrakter med leverandører, udvikle planer, der opfylder virksomhedens langsigtede mål og forbedre cybersikkerheden. IT-chefer kan også kommunikere teknologirelaterede spørgsmål med ledere fra deres virksomhed for at koordinere de bedste løsninger til løbende vedligeholdelse og sikkerhed.

3. Systemingeniør

National gennemsnitsløn: $99.139 om året

Primære opgaver: En systemingeniør overvåger ydeevnen af ​​en organisations systemer for at forbedre effektiviteten. Systemingeniører kan arbejde i en bred vifte af industrier, herunder softwareudvikling, nanoteknologi, robotteknologi og civilingeniør. De kan også hjælpe med at designe informations- og driftsstøttesystemer baseret på deres virksomheds behov.

Relateret: Lær om at være systemingeniør

4. Netværksingeniør

National gennemsnitsløn: $99.818 om året

Primære opgaver: En netværksingeniør implementerer og vedligeholder en organisations computernetværk. De vurderer netværksproblemer og udvikler løsninger. Netværkssupportingeniører arbejder normalt sammen med netværksteknikere og rapporterer til en systemingeniør. Ud over at vedligeholde en virksomheds computernetværk, kan de også vedligeholde deres telefonsystem og sikkerhedssystem.

Relateret: Lær om at være netværksingeniør

5. Infrastrukturingeniør

National gennemsnitsløn: $112.174 om året

Primære opgaver: En infrastrukturingeniør bygger og vedligeholder en virksomheds IT-infrastruktur. De arbejder for at sikre, at alle de teknologiske operationer kører problemfrit og hjælper med at fejlfinde problemer, når de opstår. De kan også vedligeholde virtuelle private netværk (VPN'er) og installere komponenter på servere. Infrastrukturingeniører kan arbejde på et kontor eller hjemmefra.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Helge Mouritsen
Helge Mouritsen It-professionelle kan modtage flere typer certificering gennem deres karriere, herunder en Cisco Certified Network Associate (CCNA)-licens og en Cisco Certified Network Professionals (CCNP)-licens. Hvis du er interesseret i at fremme dine karrieremuligheder som it-professionel, kan du være nysgerrig efter at lære om forskellene mellem CCNA- og CCNP-certificeringerne. I denne artikel diskuterer vi, hvad hver af disse certificeringer er, fremhæver forskellene mellem CCNA- og CCNP-certificeringer og deler nogle job, som du kan forfølge, når du har gennemført dit CCNA- eller CCNP-program.