Byg Din Karriere Som Arkitekt: Jobopgaver, Færdigheder Og Lønoplysninger

Byg Din Karriere Som Arkitekt: Jobopgaver, Færdigheder Og Lønoplysninger

En arkitekt designer bygninger og rum inde i dem, som andre kan bruge. Du kan godt lide at arbejde som arkitekt, hvis du kan lide at bruge matematik og samtidig være kreativ i dit job. At kende til processen med at blive arkitekt kan hjælpe dig med at starte din karriere inden for arkitektur ved at lære, hvad du skal gøre, før du kan søge job som arkitekt. I denne artikel undersøger vi, hvad en arkitekt gør, og hvordan du kan starte en karriere inden for arkitektur.

Relateret: Sådan bliver du arkitekt: Trin-for-trin Gudie

Hvad er en arkitekt?

En arkitekt er en fagmand, der designer bygninger til byggeri og laver planer for, hvordan kunder kan bruge forskellige rum inde i bygninger. Arkitekter kan arbejde på bygninger eller strukturer af enhver art, herunder erhvervskontorer, huse, broer, skyskrabere og lejlighedsbygninger. De fleste arkitekter arbejder på en række forskellige typer projekter gennem deres karriere, men nogle kan vælge at specialisere sig i en bestemt type struktur.

Fordi en arkitekt kan arbejde på alle faser af en bygnings design, har de ofte højt udviklede matematiske færdigheder og kreative færdigheder for at sikre, at de korrekt kan udvikle de strukturelle og tekniske aspekter ved at designe en bygning sammen med kreative og visuelle elementer i processen.

Relateret: Lær om at være arkitekt

Hvad laver en arkitekt?

Arkitekter bidrager til de mange faser af design af bygninger og strukturer. En arkitekt, der har specialiseret sig i design, fokuserer på de visuelle aspekter af en bygning, såsom hvordan den kan se ud efter færdiggørelsen. Dette kan involvere at lave skitser i hånden, udvikle præsentationer for kunder eller lave computergenererede billeder eller 3D-modeller af den bygning, de designer. Designarkitekter kan også overveje, hvordan kunder kan bruge de indvendige rum i en bygning og tilpasse designet af hvert værelse, så det passer til deres kunders behov.

Arkitekter kan også specialisere sig i produktion, som fokuserer på de strukturelle og tekniske elementer, der indgår i opførelsen af ​​en bygning eller struktur. Produktionsarkitekter arbejder primært med tegninger og konstruktionstegninger, som de videregiver til entreprenører og byggeteam til brug under en bygnings opførelse.

Relateret: Typer af arkitekter og arkitektjob

Sådan starter du en karriere inden for arkitektur

Sådan kan du begynde en karriere som arkitekt:

1. Optjen en associeret grad eller bachelorgrad i arkitektur

Gennemfør en associeret grad eller en bachelorgrad i arkitektur eller et beslægtet område. Arkitekter, der opnår en associeret grad, kan arbejde i job som tegning og træbearbejdning. Deres grad dækker typisk emner som grundlæggende byggeteknologi og byggematerialer, hvordan man skriver byggedokumenter, og hvad man skal gøre, når projekter kræver omkostnings- eller tidsestimat. Disse programmer inkluderer normalt 60 college-point og involvering i flere projekter før eksamen.

Aspirerende arkitekter, der ønsker at arbejde i mere avancerede eller specialiserede stillinger, kan vælge at forfølge en bachelorgrad i arkitektur. En bachelorgrad i arkitektur underviser i avancerede begreber som fysik og teknik sammen med historien og miljøpåvirkningen af ​​arkitektonisk design. De fleste bacheloruddannelser i arkitektur involverer at gennemføre 150 college-point og arbejde på projekter og på tegnestuer.

2. Få licens eller certificering

Ansøg om alle licenser eller certificeringer, du har brug for for at praktisere arkitektur professionelt. Alle stater kræver, at arkitekter optjener en licens, hvilket involverer at fuldføre feltarbejde og modtage en bestået karakter på arkitektregistreringseksamenen, efter at du er uddannet fra et arkitekturprogram på universitetsniveau. Hvis du ønsker at arbejde i et specialiseret område inden for arkitekturområdet, såsom landskabsarkitektur, skal du muligvis også ansøge om yderligere licens på dette område hos National Council of Architectural Registration Boards.

Mange arkitekter forfølger certificering, efter at de har modtaget licens. Certificering kan forbedre dit omdømme som arkitekt ved at fremhæve din ekspertise og den ekstra tid og arbejde, du lægger i at udvikle dit håndværk. Mange organisationer tilbyder certificering til arkitekturspecialiseringer som American Design Drafting Association, US Green Building Council og American Institute of Constructors. At opnå certificering involverer typisk opbygning af professionel erfaring og beståelse af en eksamen.

3. Fortsæt din uddannelse som arkitekt

Deltag i efteruddannelse gennem hele din arkitektkarriere. Dette kan omfatte tilmelding til avancerede uddannelser, såsom en kandidatgrad i arkitektur, eller at gennemføre yderligere certificering, der kan forbedre dine færdigheder som arkitekt. Ved at fortsætte din uddannelse kan du vise arbejdsgivere, at du er opdateret med arkitektoniske praksisser og procedurer, og at du ofte udvikler dine færdigheder. Du kan også fortsætte din uddannelse ved at tage del i faglige udviklingsmuligheder som at holde foredrag på gymnasier eller udgive videnskabelig eller videnskabelig forskning på arkitekturområdet.

4. Søg arbejde som arkitekt

Se efter jobåbninger inden for arkitekturområdet og søg til enhver stilling, som du tror, ​​du kan være rigtig til. Du kan søge job hos arkitektfirmaer, byggefirmaer eller virksomheder, der ansætter arkitekter i deres virksomhed. Nogle arkitekter etablerer deres egne arkitektfirmaer, som kan tilbyde den ekstra fordel at være din egen chef og vælge, hvilke projekter du vil arbejde på. En arkitekt kan søge arbejde under mange forskellige jobtitler, hvoraf nogle inkluderer:

 • Arkitekt
 • Landskabs arkitekt
 • Industriarkitekt
 • Erhvervsarkitekt
 • Boligdesign arkitekt
 • Grøn designarkitekt
 • Restaureringsarkitekt
 • Arkitekturhistoriker
 • Tegner
 • Landmåler
 • Byplanlægger
 • Grafisk designer
 • Industriel designer
 • Metal designer

5. Deltag i faglige udviklingsarrangementer

Deltag i faglige udviklingsmuligheder som konferencer, udstillinger og andre begivenheder i arkitekturverdenen. Faglig udvikling kan hjælpe din karriere som arkitekt ved at informere dig om ændringer eller udviklinger i arkitekturverdenen og give mulighed for at samarbejde med og lære af andre arkitekter. Dette kan hjælpe dig med at opbygge et netværk af arkitekter, som du kan kontakte og arbejde professionelt med. Du kan også engagere dig i professionel udvikling ved at interagere med medier relateret til arkitektur, såsom publikationer eller websteder, der promoverer arkitektoniske milepæle og populære trends på området.

Hvilke kompetencer har en arkitekt brug for?

At arbejde som arkitekt kræver en række færdigheder, såsom visuelt design og praktisk matematik. Mange færdigheder, der vedrører arkitekturområdet, involverer kritisk tænkning og bevidsthed om designprincipper. Her er nogle færdigheder, du muligvis har brug for for at blive arkitekt:

 • Evne til at kommunikere med kunder
 • Kreativitet i design og anvendelse
 • Kritisk tænkning og problemløsning
 • Ledelse af teams eller grupper af medarbejdere
 • Baggrundskendskab til bygningsreglementer og regler
 • Tegning i hånden eller med computerprogrammer
 • Udarbejdelse og analyse af tegninger og byggeplaner
 • Udførelse af research
 • Vurdering og styring af budgetter

Hvor meget tjener en arkitekt?

Job i arkitektur betaler typisk godt og tilbyder nogle gange yderligere fordele, såsom sygesikring og 401(k)-matching. Ifølge Bonjoures er den nationale gennemsnitlige løn for en arkitekt $110.666 om året. De lister også fordele, som en arkitekt er kvalificeret til, herunder betalt fri, familieorlov og aktieoptioner. Her er nogle yderligere lønoplysninger for andre jobtitler, du kan arbejde under som arkitekt:

 • Tegner: $55.571 om året
 • Arkitektonisk designer: $62.161 om året
 • Byplanlægger: $67.666 om året
 • Landskabsarkitekt: $69.070 om året
 • Bygningsarkitekt: $78.754 om året
 • Projektarkitekt: $81.901 om året

Silas Skovgaard
Silas Skovgaard En arkitekt designer bygninger og rum inde i dem, som andre kan bruge. Du kan godt lide at arbejde som arkitekt, hvis du kan lide at bruge matematik og samtidig være kreativ i dit job. At kende til processen med at blive arkitekt kan hjælpe dig med at starte din karriere inden for arkitektur ved at lære, hvad du skal gøre, før du kan søge job som arkitekt. I denne artikel undersøger vi, hvad en arkitekt gør, og hvordan du kan starte en karriere inden for arkitektur.