BSN Vs. ADN: Hvad De Er, Og Hvordan Deres Programmer Adskiller Sig

BSN Vs. ADN: Hvad De Er, Og Hvordan Deres Programmer Adskiller Sig

At blive en registreret sygeplejerske (RN) kræver fuldførelse af et bachelorprogram, der tjener enten en associeret eller bachelorgrad. Hver grad tilbyder dog forskellige ting med hensyn til uddannelse og erfaring. Hvis du forsøger at beslutte dig for, hvilket program der er bedst for dig, kan det være vigtigt at forstå forskellene mellem de to grader, og hvordan de kan gavne din sygeplejekarriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en Bachelor of Science i sygepleje (BSN) er, hvad en Associate Degree in Nursing (ADN) er, og giver dig en liste over de største forskelle mellem de to programmer.

Relateret: Sådan bliver du en registreret sygeplejerske: Karrierevejledning og krav

Hvad er et BSN?

En Bachelor of Science i sygepleje er en bachelorgrad, der giver personer en imponerende træning og viden, der er nødvendig for at forfølge en sygeplejekarriere. Oftest tilbydes en BSN gennem et akkrediteret universitet eller college og tager omkring tre til fire år at gennemføre. Programmet kræver ofte, at studerende udfører arbejde i et kollegialt miljø såvel som et klinisk miljø, og får praktisk erfaring på en sundhedsfacilitet. For at blive en registreret sygeplejerske skal BSN-indehavere bestå National Council Licensure Examination for Registered Nurses (NCLEX-RN) for at modtage deres certificering.

Læs mere: BSN-grad: Definition og programtyper

Hvad er et ADN?

En Associate Degree i sygepleje er en bachelorgrad, der lærer enkeltpersoner vigtig viden og færdigheder for at hjælpe dem med at forfølge en sygeplejekarriere. Oftest tilbydes en ADN gennem universiteter eller community colleges og tager omkring to år at gennemføre. Programmet kræver ofte, at studerende udfører arbejde i et kollegialt miljø, men i modsætning til BSN-programmer kræver ikke alle skoler færdiggørelsen af ​​klinisk erfaring, især hvis programmet er online. Ligesom en BSN, når en studerende har gennemført et ADN-program, skal de bestå NCLEX-RN for at blive en registreret sygeplejerske.

Relateret: Hvad kan du gøre med en associeret grad i sygepleje?

Forskelle mellem et BSN og et ADN

Her er de største forskelle og ligheder mellem et BSN og et ADN-program:

Programlængde

Oftest tager det at få en associeret grad til sygepleje ofte kortere tid end at forfølge en bachelorgrad. Forskellen er et til to år ekstra. Der er dog nogle uddannelser, der tilbyder et accelereret studieforløb, afhængigt af institutionen og hvilke akkreditiver den enkelte allerede har optjent.

For eksempel kan nogle online colleges tilbyde en bacheloruddannelse, som kan afsluttes på et til to år, men den tilbydes kun til personer, der allerede har en anden bachelorgrad. Dette kan hjælpe dem med at fokusere på de klasser, de har brug for for at opnå deres grad på samme tid som et associeret program.

Mulighed for beskæftigelse

Selvom personer med en ADN og BSN kan forfølge beskæftigelse i lignende områder, foretrækker nogle hospitaler og sundhedsfaciliteter måske personer med en bachelorgrad frem for en associeret virksomhed. Dette skyldes primært den mere omfattende uddannelsesbaggrund, som BSN-studerende modtager. Deres omfattende uddannelse giver dem også mulighed for at forfølge andre job uden for hospitaler, herunder sygeplejersker og skolesygeplejersker. Sygeplejersker med ADN har dog ofte lettere ved at finde arbejde i andre sundhedsfaciliteter, såsom plejehjem og plejehjem.

Løn

Selvom uddannelsen og erfaringen fra uddannelserne kan variere, afhænger forskellen, sygeplejersker får i løn, ofte af deres titel og stilling. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) tjener registrerede sygeplejersker 75.330 $ om året i gennemsnit. Men dem, der arbejder på hospitaler, kan tjene næsten 10.000 $ mere i gennemsnit sammenlignet med dem, der arbejder på plejehjem. BLS forudsiger også, at registrerede sygeplejerskestillinger som helhed vil stige med 7% mellem 2019 og 2029, hvilket skaber yderligere 175.900 om året.

Læreplan

Selvom personer, der forfølger en ADN- og en BSN-grad, ofte modtager en lignende uddannelse, er der nogle forskelle i typen af ​​uddannelse. Under en associeret grad fokuserer studerende ofte primært på kliniske færdigheder ved hjælp af laboratorietræning og kurser for at udvikle deres erhvervsmæssige viden. Studerende på bacheloruddannelsen lærer det samme sæt færdigheder og viden, dog er deres uddannelse ofte mere dybdegående, da den fokuserer på forskningskompetencer, lederevner og en stærk forståelse af forskellige sygeplejerske roller og ansvar.

BSN-programmet på de fleste universiteter og gymnasier er ofte mere omfattende i dets læseplan, da det giver håbefulde sygeplejersker en bedre forståelse af national sundhedspolitik, mental sundhedspraksis og mere for at hjælpe dem med at levere velafrundet pleje til patienterne. Selvom ADN-programmer ikke tilbyder så meget information, lærer det stadig sygeplejerskestuderende de grundlæggende principper i praksis, hvilket giver dem mulighed for at forfølge jobbet hurtigere.

Typer af roller

Selvom ADN-studerende og BSN-studerende begge kan få en registreret sygeplejerskestilling, kan forskellen i deres gradsniveauer påvirke de typer roller, de kan forfølge. Det kan også påvirke deres evne til at fokusere deres arbejde på specialpraksis, såsom onkologi eller neonatal, hvilket ofte kun er tilladt for indehavere af bachelorgrad.

Selvom det ikke altid er et krav, kan sygeplejersker, der har en bachelorgrad, sammenlignet med nogen, der har en associeret grad, have lettere ved at komme videre til stillinger som en sygeplejeleder eller direktør. Dette skyldes, at BSN-studerende ofte får en mere grundig uddannelse, der giver dem en bedre forståelse af sygeplejepraksis og ledelse. Det er stadig muligt for ADN-sygeplejersker at forfølge avancerede stillinger på et hospital eller en sundhedsfacilitet, men uden de ekstra års uddannelse og erfaring kan det tage dem længere tid at tjene disse roller sammenlignet med BSN-personer.

Relateret: 20 bedste sygeplejespecialiteter (med karrierebeskrivelser og gennemsnitlige lønninger)

Uddannelsesmæssige fremskridt

Sygeplejersker har evnen til at forfølge stillinger på endnu højere niveau, såsom en Advanced Practice Registered Nurse (APRN), gennem færdiggørelsen af ​​et kandidatuddannelsesprogram. Personer med en BSN har mulighed for at forfølge en Master of Science i sygepleje efter et par års erfaring for at hjælpe dem med at komme videre til andre roller, såsom en sygeplejerske eller anæstesilæge. Sygeplejersker med et ADN skal generelt først opnå en bachelorgrad, før de begynder på en kandidatuddannelse.

Der er dog programmer, som personer med en associeret grad kan forfølge for at opnå deres bachelorgrad hurtigere. Disse programmer giver dem mulighed for at tage de ekstra kurser, der udgør pensum, der er inkluderet i en bacheloruddannelse. Dette kan give sygeplejersker med et ADN mulighed for at modtage deres bachelorgrad hurtigere og give dem mulighed for at forfølge en kandidatuddannelse.

Kasper Juhl
Kasper Juhl At blive en registreret sygeplejerske (RN) kræver fuldførelse af et bachelorprogram, der tjener enten en associeret eller bachelorgrad. Hver grad tilbyder dog forskellige ting med hensyn til uddannelse og erfaring. Hvis du forsøger at beslutte dig for, hvilket program der er bedst for dig, kan det være vigtigt at forstå forskellene mellem de to grader, og hvordan de kan gavne din sygeplejekarriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en Bachelor of Science i sygepleje (BSN) er, hvad en Associate Degree in Nursing (ADN) er, og giver dig en liste over de største forskelle mellem de to programmer.