Brug Af Farvepsykologitesten Til At Udforske Dine Jobmuligheder

Både arbejdsgivere og kandidater bruger nogle gange forskellige psykologiske test til at bestemme egnethed og egnethed til rollen. Ud over populære psykologiske vurderinger som Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), kan andre metoder som farvepsykologiske test matche individuelle personlighedstræk til komplementære job.

I denne artikel giver vi et overblik over farvepsykologiske tests og viser, hvordan de kan hjælpe dig med at beslutte dig for en karrierevej.

Hvad er en farvepsykologisk test? 

En farvepsykologisk test er en vurdering af dine motivationer, mål og hvordan du sandsynligvis vil handle i visse situationer baseret på farvepræferencer eller svar på personlighedsspørgsmål. Dine valg kan variere baseret på din alder, køn eller kulturelle baggrund, men farvepsykologi siger, at de fleste individer falder ind under disse primære personlighedstyper: orange, gul (eller guld), grøn og blå. Disse tests er tilgængelige online, og du kan gennemføre de fleste af dem på 5 til 20 minutter. Der er også organisationer, der vil komme til et ansættelsessted og teste hvert medlem af et team.

Der er to hovedmetoder til farvepsykologisk test:

Farvepræference

Disse tests viser et panel med otte farver og beder dig om at vælge dem fra mest tiltalende til mindst tiltalende. Efter en forsinkelse på normalt 100 sekunder vælger du farverne igen uden at forsøge at matche dine tidligere svar. Testene tildeler værdier til hver farve, tager gennemsnittet mellem de to testsektioner og giver dig en oversigt over din personlighed. Nogle aspekter inkluderer dine hovedkaraktertræk, dine kilder til stress og dine hovedmål i livet.

Kort svar spørgsmål

Disse test præsenterer dig for en række spørgsmål og opsummerer din personlighed baseret på dine svar. Spørgsmålene spørger, hvordan du tror, ​​at andre opfatter dig, og hvordan du tænker om dig selv. Som med farvepræferencetesten tildeler den korte svarvurdering hvert svar til en farvekategori, stemmer overens med dine svar og giver dig indsigt i din personlighedsfarve.

De fire-farvede personlighedstyper

Ligesom MBTI hjælper farvepsykologi-test dig med at bestemme din personlighedstype, som det vedrører overbevisninger, motivationer og ønsker. Denne proces kan hjælpe din jobsøgning ved at vise dig, hvilke karrierer der tilbyder det bedste arbejdsmiljø, pligter, løn, frynsegoder og avancementmuligheder for din personlighedstype.

Mens farvetesten og andre personlighedstests som den kan være nyttige til at præsentere bestemte muligheder for at udforske, er det vigtigt at forstå, at din tilfredshed med et bestemt job er kompleks. For eksempel, mens orange personlighedstyper kan nyde frihed og spontanitet, fungerer du måske også bedst i strukturerede, men energiske miljøer. Husk at tage højde for nuancer som disse, når du søger job.

Selvom du vil blive præsenteret for en farvetype baseret på dine svar, er det rigtigt, at alle har dele af alle fire farver i deres personlighed - en eller to er sandsynligvis mere dominerende i visse situationer.

Relateret: Sådan finder du din passion

Her er de fire-farvede personlighedstyper og nogle ideelle jobs for hver: 

1. Orange

Hvis du er en orange personlighed, nyder du sandsynligvis friheden og evnen til at være spontan. Du vil generelt have et positivt livssyn og store mængder energi. I din karriere vil du måske værdsætte at tilbyde kreative løsninger på udfordringer på arbejdspladsen.

Overvej disse karrierer, hvis du er en orange personlighed:

Barnepige

National gennemsnitsløn: $15,75 i timen

Primære opgaver: Som barnepige vil du være vicevært for et eller flere børn. Dine ansvarsområder vil sandsynligvis omfatte madlavning og rengøring, samt planlægning af aktiviteter og hjælp til skolearbejde.

Marketing specialist

National gennemsnitsløn: $46.983 om året

Primære opgaver: I denne rolle vil du skabe og implementere planer for at markedsføre produkter og services. Du vil også analysere data, oprette rapporter og komme med anbefalinger til supervisorer om fremtidige marketingplaner.

2. Gul (eller guld)

Som en gul personlighedstype er du sandsynligvis meget organiseret og detaljeorienteret. Du har måske en god hukommelse til fakta, statistikker og deadlines, hvilket kan gøre kolleger mere tilbøjelige til at stole på dig, når de arbejder på projekter.

Her er to eksempler på karrierer, der kan passe til dig som en gul personlighed:

Journalist

National gennemsnitsløn: $35,71 i timen

Primære opgaver: I en journaliststilling vil du berette om forskellige aktuelle begivenheder. Du kan specialisere dig i lokal, national eller global dækning og arbejde i en række trykte eller digitale medier. Som journalist bør du have stærke tale-, skrive- og samarbejdsevner.

Jurist

National gennemsnitsløn: $68.749 om året

Primære opgaver: Advokater kan praktisere inden for en række forskellige områder, herunder familie-, straffe- og erhvervsret. Men inden for ethvert område vil du være ansvarlig for at undersøge retspraksis og repræsentere klienter i retssager. Du skal også føre nøjagtige optegnelser og arkivere papirarbejde til offentlige myndigheder.

3. Grøn

Passer du ind i den grønne kategori, har du sikkert en nysgerrig natur og nyder at stille spørgsmål. Din evne til at tænke på flere sider af et problem kan gøre dig dygtig til problemløsning, især når du arbejder med et team. Som en grøn personlighed sætter du måske stor pris på feedback, fordi det giver dig en chance for at udvikle dine færdigheder.

Her er nogle eksempler på job, som du kan nyde, hvis du er en grøn personlighed:

Forskningsassistent

National gennemsnitsløn: $16,59 i timen

Primære opgaver:  I denne rolle vil du være ansvarlig for at indsamle og analysere data til forskningsstudier, læse litteratur om tidligere undersøgelser, kommunikere med primære forskere og nogle gange diskutere dit arbejde med et organisatorisk review board.

Tekstforfatter

National gennemsnitsløn: $50.149 om året

Primære opgaver: Som tekstforfatter kommer du til at skrive materiale til forskellige medier såsom blogindlæg, nyhedsartikler og annoncer. For at lykkes i denne rolle har du brug for højt udviklede grammatikfærdigheder og forskningsevner. Du vil også arbejde med kunder og marketingdirektører, så det at være i stand til at kommunikere effektivt med andre vil hjælpe dig i denne stilling.

4. Blå

Hvis du er en blå personlighed, værdsætter du sandsynligvis relationer og et tæt samarbejde med andre. Kolleger vil sandsynligvis sætte pris på din medfølelse og oprigtighed, og hvor hurtig du er til at hjælpe under udfordringer. Som en med stærke følelser vil du sandsynligvis trives i et miljø, hvor andre viser dig empati og støtte.

Nogle eksempler på ideelle "blå" job inkluderer:

Mægler

National gennemsnitsløn: $64.625 om året 

Primære opgaver: Som mediator vil du hjælpe modstridende parter til at blive enige i forretnings- eller familiesager. For eksempel kan du være ansvarlig for at hjælpe to forretningspartnere med at beslutte, hvordan de skal dele overskud eller hjælpe forældre med at blive enige om en forældremyndighedsplan for deres barn eller børn.

Sagsbehandler for psykisk sundhed

National gennemsnitsløn: $45.814 om året

Primære opgaver: I en mental sundhed sagsbehandler stilling vil du støtte og rådgive klienter med en række psykiske problemer såsom depression, angst og humørsygdomme. Du kan også koordinere med uddannelses- og statslige organisationer for at yde nødvendig livsstilspleje til dine patienter.

Victor Wulff
Victor Wulff Både arbejdsgivere og kandidater bruger nogle gange forskellige psykologiske test til at bestemme egnethed og egnethed til rollen. Ud over populære psykologiske vurderinger som Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), kan andre metoder som farvepsykologiske test matche individuelle personlighedstræk til komplementære job.