Brudekonsulent Vs. Bryllupskonsulent: Hvad Er Forskellen?

Brudekonsulent Vs. Bryllupskonsulent: Hvad Er Forskellen?

Der er mange jobs i bryllupsbranchen, herunder brude- og bryllupskonsulenter. Begge erhverv hjælper deres kunder med at arrangere forskellige aspekter af deres bryllup. Hvis du er interesseret i en karriere som bryllupsprofessionel, er det vigtigt at kende de afgørende forskelle mellem brude- og bryllupskonsulenter. I denne artikel diskuterer vi definitionerne af brude- og bryllupskonsulenter, forklarer lighederne mellem disse erhverv og lister 10 forskelle mellem en brudekonsulent versus bryllupskonsulent.

Relateret: Mest interessante job i bryllupsbranchen

Hvad er en brudekonsulent?

En brudekonsulent er en professionel, der hjælper par med at arrangere visse aspekter af deres bryllup. Brudekonsulenter specialiserer sig ofte i en type bryllupsansvar, såsom bryllupstøj, blomsterarrangementer eller registre. For eksempel kan en brudekonsulent, der har specialiseret sig i bryllupstøj, hjælpe kunder med at vælge outfits, udføre ændringer og koordinere tilbehør, såsom sko. Mens nogle brudekonsulenter er selvstændige, finder mange job gennem detailbutikker eller virksomheder.

Hvad er en bryllupskonsulent?

En bryllupskonsulent er en type begivenhedsplanlægger, der har specialiseret sig i bryllupper. Bryllupskonsulenter hjælper typisk deres kunder med alle aspekter af deres bryllup, inklusive mad, musik og spillested. En bryllupskonsulent håndterer ofte at lave aftaler med disse eller andre leverandører, forhandle leverandørkontrakter og hjælpe par med at vælge deres overordnede bryllupsstil. Bryllupskonsulenter kan arbejde uafhængigt eller gennem et eventplanlægningsfirma.

Relateret: Sådan bliver du bryllupsplanlægger i 6 trin

Ligheder mellem brude- vs. bryllupskonsulenter

Da brude- og bryllupskonsulenter er lignende erhverv, kan nogle få forskellene mellem dem forvirret. Her er de vigtigste fællestræk mellem bryllups- og brudekonsulenter:

Hjælp til planlægning af bryllup

Det primære mål for både brude- og bryllupskonsulenter er at administrere eller assistere med nogle af et pars ansvar i planlægningen af ​​deres bryllup. Bryllups- og brudekonsulenter bestræber sig på at aflaste deres kunder for bryllupsrelateret stress ved at håndtere en række opgaver. En brude- eller bryllupskonsulent mødes regelmæssigt med deres kunder for at diskutere kundernes præferencer og behov om forskellige spørgsmål relateret til deres bryllup.

Entreprenør muligheder

Både bryllups- og brudekonsulenter kan vælge at arbejde som selvstændige entreprenører eller freelancere. Det betyder, at de er selvstændige og vælger de kunder, de vil arbejde med. En bryllups- eller brudekonsulent, der arbejder som selvstændig entreprenør eller freelancer, arbejder typisk med en klient i et bestemt tidsrum, såsom seks måneder eller 10 uger. I løbet af den tid kan brude- eller bryllupskonsulenten hjælpe deres kunder med specifikke bryllupsplanlægningsopgaver eller arrangementer.

Relateret: Sådan bliver du en entreprenør

Fremragende kundeserviceevner

Bryllups- og brudekonsulenter besidder gode kundeserviceevner. Både bryllups- og brudekonsulenter interagerer regelmæssigt med deres kunder og sigter efter at gøre dem tilfredse med deres tjenester. En brude- eller bryllupskonsulents evner til kundeservice omfatter ofte kommunikation, tålmodighed, tilpasningsevne og åbenhed.

Kvalifikationer

Hverken brude- eller bryllupskonsulenter har brug for nogen formel træning, uddannelse, certificering eller licens. Men mange bryllups- eller brudekonsulenter vælger at forfølge uddannelse eller certificering for at få branchekendskab, netværke med fagfolk i bryllupsbranchen og opbygge deres færdigheder. En bryllups- eller brudekonsulent kan forfølge en certificering, der er specielt designet til deres erhverv, såsom i bryllupsplanlægning. Brude- eller bryllupskonsulenter kan også vælge at få en grad eller et certifikat relateret til deres felt, som inden for marketing, eventplanlægning, gæstfrihed eller virksomhedsledelse.

Relateret: Ofte stillede spørgsmål: Kan jeg overveje bryllupsplanlægning?

Branchekendskab

Både brude- og bryllupskonsulenter har ekspertviden om bryllupsbranchen. En bryllups- eller brudekonsulent skal fortsætte med at holde sig opdateret om de seneste bryllupstrends eller -udviklinger gennem hele deres karriere. Denne brancheviden kan hjælpe brude- og bryllupskonsulenter samtidig med at opfylde deres kunders forventninger og samtidig følge med i de seneste bryllupstendenser.

Brudekonsulent vs. bryllupskonsulent

Her er 10 forskelle mellem en brude- og en bryllupskonsulent:

Bryllupstøj

Mange brudekonsulenter finder arbejde gennem en brudebutik. Disse brudekonsulenter specialiserer sig i opgaver relateret til brudebryllupspåklædning, såsom at hjælpe bruden med at vælge en kjole, vælge outfits til hendes brudepiger og udføre eller arrangere kjoleændringer. En bryllupskonsulent hjælper dog sjældent bruden med at vælge specifik påklædning eller udføre ændringer. Bryllupskonsulenter er mere tilbøjelige til at hjælpe med overordnet farvekoordinering til bryllupstøj eller komme med anbefalinger til bestemte bryllupstøjsbutikker.

musik

Bryllupskonsulenter hjælper ofte deres kunder med at vælge bandet eller playlisten til deres bryllup. De håndterer også planlægningen og forhandlingerne med musikere, der er hyret til at spille live musik ved brylluppet. En brudekonsulent, i mellemtiden, normalt ikke arrangere eller indgå kontrakt med musikere. Brudekonsulenter er mere tilbøjelige til at hjælpe med musikarrangementer, der er specifikke for bruden, såsom at vælge den musik, som bruden går ned ad gangen til, eller musikken til en far-datter-dans.

Type af ansættelse

Detailhandlere beskæftiger mange brudekonsulenter. En brudekonsulent kan finde arbejde i forskellige typer detailvirksomheder, herunder brude-, blomster-, almindelige merchandise- eller boligindretningsbutikker. Bryllupskonsulenter, der leder efter fuldtidsbeskæftigelse, finder dog typisk job gennem en eventplanlægningsvirksomhed.

Relateret: Sådan får du erfaring med eventplanlægning (med tips)

Bryllupsregistre

Brudekonsulenter ansat af almindelige varer eller boligindretningsbutikker specialiserer sig i at hjælpe par med at oprette bryllupsregistre gennem deres specifikke forhandler. Bryllupskonsulenter har typisk ikke tilknytning til en bestemt forhandler eller butiks bryllupsregister. De kan i stedet hjælpe et par med at vælge et register og sætte det op, mens de overvejer deres overordnede ønsker.

Menu

Bryllupskonsulenter hjælper ofte deres kunder med maden, der serveres til deres bryllup. Dette kan omfatte at hjælpe deres kunder med at vælge en cateringfirma eller menu, planlægge smagsprøver, booke et cateringfirma og forhandle catererens kontrakt. De fleste brudekonsulenter hjælper dog ikke deres kunder med at planlægge eller vælge deres bryllupsmenu.

Fotografering

Bryllupskonsulenter kan hjælpe deres kunder med at vælge, bestille og forhandle kontrakter med en fotograf. En bryllupskonsulent kan tilbyde deres kunder råd om stilen på fotoshootet, såsom udendørs eller i et studie, baseret på parrets præferencer. En brudekonsulent hjælper sjældent par med at planlægge eller lave kontrakter med en fotograf. En brudekonsulent kan dog give bruden råd på forhånd om den bedste type fotoshoot til hendes bryllupstøj. Brudekonsulenter kan også være til stede under fotoshootet for at hjælpe bruden med at tilpasse sin makeup, slør eller hårstil.

Relateret: Fotografifærdigheder: Definitioner, tips og eksempler

Løn

Brudekonsulenter kan have et højere indtjeningspotentiale end bryllupskonsulenter. Den gennemsnitlige løn for bryllupskonsulenter er $28.311 om året. Derimod er gennemsnitslønnen for brudekonsulenter $30.171 om året. Forskellene i gennemsnitslønninger kan skyldes, at brudekonsulenter er mere tilbøjelige til at modtage fuldtidsansættelsesmuligheder gennem en forhandler, mens en bryllupskonsulent primært arbejder på freelance- eller kommissionsbasis. Husk dog, at individuelle lønninger for både bryllups- og brudekonsulenter kan variere baseret på mange faktorer, herunder placering, års erfaring og certificering eller uddannelse.

Udnævnelser og kontrakter

Bryllupskonsulenter hjælper ofte deres kunder med at planlægge og koordinere med andre firmaer, der er nødvendige for brylluppet, såsom cateringfirmaet, spillestedet, musikere og blomsterhandlere. De fleste bryllupskonsulenter forstår, hvordan kontrakter fungerer og kan hjælpe med at sikre, at deres kunder får det arbejde, de ønsker fra disse leverandører. En bryllupskonsulent har også typisk et netværk af bryllupsprofessionelle, de arbejder med regelmæssigt, så de kan komme med personlige forslag til, hvilke leverandører deres kunder måske foretrækker. En brudekonsulent håndterer i mellemtiden sjældent aftaleplaner eller kontrakter med bryllupsleverandører.

Blomsterarrangementer

Brudekonsulenter ansat af almindelige varer eller blomsterhandlere kan hjælpe med alle aspekter af blomsterarrangementerne for deres kunder. Blomsteransvar kan omfatte at hjælpe kunder med at vælge et farveskema og stil til deres blomsterarrangementer, at bestemme et budget og sørge for at få blomsterne leveret til bryllupsstedet. En bryllupskonsulent kan tilbyde råd til par om deres blomsterarrangementer, såsom at give dem anbefalinger til blomsterhandlere eller rådgive dem om det overordnede farveskema for deres bryllup. Men bryllupskonsulenter har muligvis ikke ekspertviden om blomsterarrangementer.

Relateret: 12 job, der involverer arbejde med blomster

Forretningsfærdigheder

Bryllupskonsulenter har ofte brug for flere forretningskompetencer end brudekonsulenter. Forretningsfærdigheder omfatter fortolkning af juridiske kontrakter, opretholdelse af positive relationer med leverandører og koordinering af flere tidsplaner. Da mange brudekonsulenter arbejder gennem forhandlere, har de ofte brug for flere salgsevner, såsom markedsføring, pitching og viden om specifikke bryllupsrelaterede produkter som brudekjoler.

Arvid Thygesen
Arvid Thygesen Der er mange jobs i bryllupsbranchen, herunder brude- og bryllupskonsulenter. Begge erhverv hjælper deres kunder med at arrangere forskellige aspekter af deres bryllup. Hvis du er interesseret i en karriere som bryllupsprofessionel, er det vigtigt at kende de afgørende forskelle mellem brude- og bryllupskonsulenter. I denne artikel diskuterer vi definitionerne af brude- og bryllupskonsulenter, forklarer lighederne mellem disse erhverv og lister 10 forskelle mellem en brudekonsulent versus bryllupskonsulent.