BLS Occupational Outlook-håndbog: Definition Og Anvendelser

Uanset om du søger efter specifikke job eller udforsker forskellige karrieremuligheder, er Occupational Outlook Handbook (OOH) en ressource, du kan finde nyttig under jobsøgningen. Med det kan du lære relevant information inden for et felt, herunder gennemsnitsløn, forventet vækst, aktuelle ansættelsestendenser, uddannelseskrav og mere. Oplysningerne i denne vejledning kan give kontekst og støtte til at træffe karrierebeslutninger.

Det er også en fremragende ressource for enkeltpersoner, der er klar til at gå ind i arbejdsstyrken, men som ikke er sikre på, hvilket felt de ønsker at forfølge. Scanning af karrierer anført i OOH kan opmuntre dig til at se nærmere på job, der lyder interessant. I denne artikel vil vi diskutere, hvad Occupational Outlook-håndbogen er med detaljer om, hvordan man får adgang til den og fortolker de angivne oplysninger.

Hvad er Occupational Outlook Handbook?

The Occupational Outlook Handbook (OOH) er en karrieremanual leveret af Bureau of Labor Statistics (BLS) med nyttige oplysninger om en bred vifte af karrierer. Den omfatter statistiske oplysninger for hvert erhverv med hensyn til arbejdsforhold, jobopgaver og ansvar, indtjeningspotentiale og nødvendig træning og uddannelse.

Tilgængelig både online og som en trykt bog, giver OOH en nyttig kontekst for jobbeskrivelser og trends for forskellige erhverv. Når du overvejer mulige karrierer at forfølge, skal du overveje at bruge OOH til at undersøge job inden for feltet, forventninger til personer, der arbejder i disse karrierer og fremskrivninger om fremtidig efterspørgsel efter medarbejdere.

Nyttig information i Occupational Outlook Handbook

Der er et væld af oplysninger leveret af Occupational Outlook Handbook, og der er flere måder at finde disse oplysninger på. AZ-indekset i OOH viser alle de erhverv, du finder indenfor. Ud over specifikke job er der nyttige tabeller, der giver nogle oplysninger på et øjeblik.

1. Jobbeskrivelser

Jobbeskrivelsessektionen i OOH kan være nyttig til at udforske karrierer, du er interesseret i. OOH inkluderer et jobresumé med den nødvendige uddannelse, on-the-job træning, jobudsigter, den forventede ændring i beskæftigelse, antal job, arbejde krævet erfaring og medianløn. At vælge en karriere er en vigtig beslutning - OOH er en stor ressource, når du skal søge efter dit første job eller en ny karriere.

2. Karrierer af interesse

Occupational Outlook Handbook omfatter 25 hovedgrupper af erhverv som identificeret af BLS. Hvert specifikt job, der er opført i OOH, falder ind under en af ​​disse grupper. Tænk over dine personlige styrker, færdigheder og interesser, mens du scanner denne liste. Er der nogen af ​​besættelsesgrupperne, der skiller sig ud?

Hvis du læser OOH online, skal du klikke på en hvilken som helst kategorifane for at vise job, der falder inden for det pågældende interesseområde. Hvert erhverv vil omfatte et kort jobresumé sammen med oplysninger om uddannelseskrav på begynderniveau og medianløn for det foregående år. Hvis du finder en karriere, der ser interessant ud, skal du klikke på besættelseslinket for at finde yderligere information om, hvordan du kommer ind på dette felt, almindelige opgaver og ansvarsområder og andre karrierer, der kan interessere dig.

3. Beskæftigelsesfinderen

Occupation Finder genererer en liste over mulige karrierer ved hjælp af en kombination af fem filtreringsfaktorer. Du kan bruge denne liste til at finde eksempler på job, der kan interessere dig. Tag dig tid til at tænke over, hvad du har brug for i et job. Hvilken medianindkomst har du råd til at tjene og stadig dække alle dine udgifter? Hvilket uddannelsesniveau har du lige nu? Er du villig til at gå tilbage til skolen? Ønsker du træning på arbejdspladsen? Disse er alle spørgsmål, som du bør overveje, når du vælger en karriere. 

4. Hurtigst voksende beskæftigelser vs flest nye job tabeller

Ved at bruge oplysninger produceret af Employment Projections Program udgiver BLS tabeller, der giver oplysninger om hurtigst voksende erhverv og flest nye job. Disse tabeller giver forskellige, men lige så nyttige oplysninger til din jobsøgning.

Tabellen "Hurtigst voksende erhverv" viser job, der har en høj vækstrate. For eksempel kan der være 11.300 ledige job til en bestemt stilling, som vil vokse med yderligere 11.800 job i det næste år. Dette er en høj vækstrate på 105%. Det kan dog ikke betragtes som en karriere med "Mest nye job", fordi det samlede antal ledige job stadig er relativt lille.

5. Højst betalende erhverv

Knappen "højest betalte erhverv" vil producere en liste over 20 job, der har den højeste årlige medianindkomst. Selvom det bestemt er vigtigt at have et godt betalt job, skal du også tage i betragtning, om du vil være glad på det felt, mængden af ​​uddannelse og træning, der kræves og andre faktorer.

For eksempel kan tandlæger stå øverst på listen for de højest betalte erhverv. Denne karriere kræver dog otte eller flere års skolegang sammen med beståelse af statslicensprøver. Denne mængde af skolegang kan resultere i store mængder af studielån, som også skal betales tilbage. OOH giver dig mulighed for at se forskellige jobs i sammenhæng, så du ved alt, hvad det indebærer.

OOH og gymnasieelever

Mens Occupational Outlook Handbook er gavnlig for nuværende jobsøgende, kan gymnasieelever søge i OOH's oplysninger for at guide deres fremtidige veje. Gymnasiet er det perfekte tidspunkt at tage sig tid til at bruge denne ressource, før du forpligter dig til en karrierevej, som måske ikke er noget for dig.

Tag dig tid til at gennemse de erhvervsgrupper, der findes på OOH's hjemmeside, ved at klikke på hver af de 25 kategorier for at finde ud af, hvilken type specifikke karrierer der findes inden for dem. Denne søgning kan introducere dig til en karriere, der virker interessant eller en, som du måske ellers aldrig har kendt til.

Sektionen "Hvordan man bliver" i OOH diskuterer den type klasser, der ville være gavnlige at tage i gymnasiet såvel som enhver post-gymnasial uddannelse, der kræves for et specifikt felt eller rolle. At tage gymnasieklasser på avanceret niveau, såsom calculus, fysik eller kemi, kan give dig mulighed for at teste kurser på universitetsniveau.

OOH kan også forklare, om der kræves yderligere uddannelse til specifikke karrierer, så du kan beslutte, hvilken type eftergymnasial uddannelse du skal planlægge og følge.

Relateret: Gymnasium CV tips og eksempel

De OOH og entry-level jobsøgende

Entry-level jobs er udpeget til personer, der for nylig er færdiguddannet med en specifik grad og ikke kræver omfattende tidligere erfaring i erhvervet. Disse job tilbyder ofte on-the-job træning. Entry-level jobs kan være fuld eller deltid og kan eller kan ikke omfatte fordele. Entry-level job er normalt besat af high school eller college kandidater, afhængigt af uddannelse og uddannelseskrav.

Der er mange højtlønnede entry-level karrierer, du kan vælge imellem, der kræver forskellige uddannelsesniveauer. Et godt sted at starte er med afsnittet "Vælg erhverv efter" på OOH's hjemmeside. Du kan indsnævre din søgning ved at indtaste kvalifikationer som løn og uddannelsesniveau. Denne søgefunktion vil give dig en liste over karrierer, der opfylder dine søgekriterier.

Sig for eksempel, at du vil have en medianløn på mellem $35.000 og $54.999, og du har en associeret grad. Du kan indtaste disse oplysninger, og en liste over karrierer, der opfylder disse retningslinjer, vil blive genereret, inklusive yderligere oplysninger om on-the-job træning, forventet antal nye job og projektvækst. 

Relateret: College CV-tips (med eksempler)

OOH og fagfolk, der søger karriereskift

Der er mange grunde til, at du måske beslutter dig for at skifte karriere midt i dit professionelle liv. Nogle almindelige årsager til at søge et karriereskifte inkluderer penge, branchen er i en nedtur, leder efter mere meningsfuldt arbejde, ændringer i familiesituationer, flytning, behov for fleksibilitet eller et ønske om at starte din egen virksomhed.

Når du søger efter nye muligheder, konkurrerer du mod personer, der allerede har erfaring på området. Potentielle arbejdsgivere kan have specifikke kvalifikationer, når de ansætter kandidater. Occupational Outlook Handbook kan være en nyttig ressource til at optimere, når du skifter karriere.

En måde at bruge OOH i denne situation er at slå dit nuværende erhverv op og klikke på lignende karrierer for at finde, hvilke du kan overføre dit nuværende færdighedssæt. For eksempel, hvis du er en ejendomsmægler, der leder efter noget andet, kan du overveje en karriere som låneansvarlig, salgsingeniør eller personlig økonomimedarbejder, som alle kræver lignende færdigheder, som du allerede har. Hvis du ikke er sikker på præcis, hvad du leder efter, giver værktøjet "Vælg erhverv efter" et bredt udvalg af mulige karrierer at overveje baseret på din nødvendige indkomst og nuværende uddannelsesniveau.

Relateret: Sådan skifter du karriere

Uanset om du lige er på vej ind i arbejdsstyrken, ønsker at avancere inden for din branche eller ændre karriere fuldstændigt, kan det være nyttigt at bevæbne dig med nyttige oplysninger, når du skal træffe disse beslutninger.

Occupational Outlook-håndbogen giver information til forskningserhverv, som du er interesseret i. Bemærk tilgængeligheden af ​​stillinger inden for de områder, du overvejer, og sørg for, at trænings- og uddannelseskvalifikationerne matcher dine nuværende eller fremtidige sysler. Valget af dit næste karrieretræk kan være informeret og grundigt ved hjælp af værktøjer som Occupational Outlook Handbook.

Henrik Kjærsgaard
Henrik Kjærsgaard Uanset om du søger efter specifikke job eller udforsker forskellige karrieremuligheder, er Occupational Outlook Handbook (OOH) en ressource, du kan finde nyttig under jobsøgningen. Med det kan du lære relevant information inden for et felt, herunder gennemsnitsløn, forventet vækst, aktuelle ansættelsestendenser, uddannelseskrav og mere. Oplysningerne i denne vejledning kan give kontekst og støtte til at træffe karrierebeslutninger.