Bliv Netværksekspert I 7 Trin

Bliv Netværksekspert I 7 Trin

Det kan være svært at finde dit næste job. I vores teknologidrevne verden er det en bekvemmelighed at søge job online, mens du er i dine PJ'er, som er svær at modstå. Men en afgørende komponent i en vellykket jobsøgning involverer netværk: at komme derud for at udvide dine professionelle kontakter og opdage muligheder.

Find og søg de job, der passer til dig. Vi har tilføjet 9,8 nye job hvert sekund.¹

Sådan netværker du effektivt

Netværksfærdigheder er let for nogle, men det er sjældent. For de fleste af os er de et erhvervet talent og kræver øvelse over tid. Og den praksis er besværet værd: forskningen viser konsekvent, at interne henvisninger er den største kilde til ansættelser, hvilket betyder, at disse personlige forhold kan have betydelige gevinster.

1. Start med at bestemme dine mål

Spørg dig selv, hvad du leder efter fra de relationer, du håber at udvikle. Forventer du at tage kontakt til en bestemt fremtidig arbejdsgiver? Møder du en ny mentor, der kan give karrierevejledning eller brancheekspertise? Møde nye mennesker i din branche? Måske alle disse? Forsætlig identifikation af dine netværksmål vil hjælpe dig med at strukturere de spørgsmål, du vil stille, forberede din elevatorpitch og afgøre, hvilke anmodninger du har til dine kontakter.

2. Tal med dine venner

Venner kan spille en værdifuld rolle i din netværksindsats. Uanset om du er en introvert, ny til netværk eller har problemer med at fokusere på dine mål, så start med folk, du allerede kender. Tag dem med til kaffe eller frokost og lær historien om deres karriereveje og valg. At fokusere din samtale på deres professionelle erfaringer vil afsløre nye perspektiver og ideer, selvom I har kendt hinanden i lang tid. Spørg, om de kan forbinde dig med nogen inden for dit felt eller hos en af ​​dine drømmevirksomheder, og byg derfra.

3. Deltag i begivenheder for at møde nye mennesker

Gå væk fra computerskærmen og ryst nogle hænder. Online netværk er et kraftfuldt værktøj, men der er intet som ansigt til ansigt interaktion. Hvis beskæftigelse er dit mål, er de netværksbegivenheder, du finder de mest produktive, dem, der omfatter en mangfoldig blanding af jobsøgende, brancherepræsentanter, rekrutteringspersonale og virksomheder, der søger talent. Hvis du ønsker at møde jævnaldrende i din branche eller lære mere om et nyt felt, kan du nemt finde branche- eller karrierefokuserede grupper og møder i dit lokalområde ved at søge på sociale mediekanaler.

Du kan bruge disse netværksbegivenheder til at skabe nye forbindelser, og så vil du være i stand til at følge op og dyrke disse relationer med meningsfulde en-til-en samtaler.

Pro tip: Tænk kvalitet frem for kvantitet. Netværk handler ikke om at prøve at møde så mange mennesker som muligt. Det er ikke et talspil. Søg efter mennesker, der vil gøre en forskel i dit liv – og dem, du også kan inspirere.

4. Bed om at forstå

Midt i stressen ved jobsøgningen er det nemt at blive så fokuseret på dig selv, at du glemmer virkelig at være opmærksom på andre. Når du netværker, uanset om det er til et arrangement eller en en-til-en-kaffe, så stil folk ægte spørgsmål baseret på dine mål og lyt nøje til deres svar.

Ryd dit sind og fokuser på at lytte empatisk og med nysgerrighed frem for med egeninteresse. Du lærer meget i processen og gør indtryk med din opmærksomhed. Aktiv lytning er en færdighed, vi alle bør øve os på, og netværksarrangementer er den ideelle mulighed.

5. Byg en netværksmatrix

Målret de virksomheder, du er interesseret i, og opsøg personer, der arbejder for hver virksomhed, eller som kender nogen der. Byg en "Hvem + Hvor"-matrix, der matcher, hvem du kender med, hvor de arbejder, og brug deres navn som henvisninger, når du søger stillinger hos disse virksomheder (sørg for at spørge deres tilladelse først). En kontakt, der kan give indsigt i ansættelseslederens personlighed eller præferencer, er et reelt aktiv. Hos nogle virksomheder får medarbejderne en bonus, hvis deres henvisning er ansat; hvis din ven er så heldig at arbejde for en virksomhed, der belønner henvisninger, har I begge noget at fejre.

Nedenfor er blot en af ​​måderne at organisere din netværksmatrix på. Dette eksempel fremhæver en person, der fokuserer på job i teknologiindustrien, fordi de omfatter flere kontakter fra virksomheder inden for dette område. Som dette eksempel viser, kan du også organisere dine netværkskontakter efter forhold og hvor godt du kender hver enkelt person (i dette tilfælde efter niveau) for at forstå og prioritere, hvordan dine kontakter kan hjælpe.

6. Vær frivillig i dit samfund

Hvis du kan, doner din tid til en god sag og bland dig med folk, der ikke er i din branche. Det føles godt at give sin tid til andre i nød, og hvis man er arbejdsløs, er det klogt at komme ud af huset og ikke bruge for meget tid i isolation. Vælg en sag eller gruppe, der stemmer overens med dine værdier, og doner et par timer hver måned.

Frivilligt arbejde kan hjælpe dig med at vokse dit sociale netværk ved at udsætte dig for mennesker, der deler dine passioner og personlige værdier. Du kan også melde dig frivilligt til en professionel forening for også at udvikle karriererelaterede kontakter. Undervejs kan du møde mentorer og nye venner med nye job leads.

7. Følg op og glem ikke det grundlæggende.

Efter en begivenhed skal du sende opfølgende e-mails til dine kontakter, takke alle, du har talt med, og fuldføre alle lovede opgaver. Selvom du ikke har givet tilsagn, så forbliv aktiv og udvikle dine nye relationer. Og glem ikke altid at medbringe en trykt version af dit CV og visitkort, hvis du har dem. Hvis du inviterer folk i dit netværk ud på kaffe eller frokost, så tilbud altid at betale for måltidet og send en takkebesked efter samtalen.

At øge din synlighed som jobkandidat er den primære fordel ved netværk, men det er også kun begyndelsen. Opbygning af relationer med mennesker, som du føler er vidende og pålidelige, kan give vejledning og hjælpe dig med at komme derhen, hvor du vil hen. Og disse forhold er ikke en ensrettet gade: Du vil også møde mennesker, der kan drage fordel af din støtte. På denne måde vil du opbygge en professionel cirkel over tid, baseret på ideen om, at goodwill skal betales frem. Ved at koble netværk med din online jobsøgningsstrategi vil du eksponentielt øge dine muligheder for succes.

¹ Faktisk data (verdensomspændende)

Monica Lorenzen
Monica Lorenzen Det kan være svært at finde dit næste job. I vores teknologidrevne verden er det en bekvemmelighed at søge job online, mens du er i dine PJ'er, som er svær at modstå. Men en afgørende komponent i en vellykket jobsøgning involverer netværk: at komme derud for at udvide dine professionelle kontakter og opdage muligheder.