Beslutningstagere: Definition Og Hvorfor De Er Vigtige

Beslutningstagere: Definition Og Hvorfor De Er Vigtige

Når der sker ændringer, har en virksomhed brug for ledere til at træffe effektive forretningsbeslutninger. Disse beslutningstagere arbejder på at bestemme de bedste løsninger for deres virksomhed for at hjælpe vækst og overordnet succes. I denne artikel forklarer vi, hvem beslutningstagere er i en virksomhed, og hvorfor de er vigtige, de tre typer beslutningstagere og de skridt, de tager for at træffe de bedste forretningsvalg.

Hvem er beslutningstagere i en virksomhed?

En beslutningstager er en medarbejder, som regel i ledelse, der træffer udfordrende beslutninger, der har indflydelse på, hvordan virksomheden fungerer. Medarbejdere, der er stærke beslutningstagere, ved, hvordan man effektivt løser problemer og bruger kritiske tænkeevner, der hjælper med at finde løsninger på problemer. De kan effektivt afveje mulige muligheder og beslutte det resultat, der bedst gavner virksomheden og dens medarbejdere.

Relateret: Sådan bliver du en bedre beslutningstager

Hvorfor er beslutningstagere vigtige i en virksomhed?

Beslutningstagere er vigtige, fordi deres hovedmål typisk er at holde virksomheden fungerende effektivt og træffe beslutninger, der hjælper den med at fortsætte med at vokse. Beslutningstagere bestemmer større virksomhedsbeslutninger og arbejder for at holde det effektivt kørende, så andre medarbejdere kan fokusere primært på deres daglige projekter.

Fælles fordele, stærke beslutningstagere bringer til virksomheder, omfatter:

  • Sørge for, at virksomheden træffer de rigtige beslutninger i det store billede for at holde virksomheden i vækst
  • Hjælper virksomheder med at vælge effektive forretningspartnere, der finansierer virksomheden og hjælper med at skabe mere overskud
  • Oprettelse af effektive forretnings- og salgsstrategier for succesfuldt at sælge deres produkter og tjenester til kvalitetskunder og -klienter
  • Opbygning af marketing- og salgsfremmende strategier, der hjælper virksomheden med at generere nye kundeemner og opbygge deres brands bevidsthed
  • Planlægningspolitikker, der sikrer, at virksomheden forbliver succesfuld, og at medarbejderne føler sig trygge og komfortable i deres arbejdsmiljø

Relateret: Vigtigheden af ​​selvsikker beslutningstagning

Typer af beslutningstagere

Der er forskellige typer beslutningstagere afhængigt af den branche, virksomhed og rolle, de arbejder i. Disse kan omfatte:

Brand-centreret

Denne type beslutningstagere fokuserer stærkt på deres virksomheds brand, og hvordan de kan forbedre det. Et flertal af deres beslutninger drejer sig om, hvordan beslutningen kan påvirke deres image og brand. De fokuserer også i høj grad på deres virksomheds kernekompetencer og arbejder for løbende at opretholde dem. Brand-centrerede beslutningstagere overvejer, hvordan deres beslutninger påvirker deres kunder, og hvordan disse kunder opfatter virksomheden og brandet.

Når beslutningstagere vælger væsentlige beslutninger, præsenterer de disse beslutninger for deres medarbejdere som kulturelle overgange og arbejder på at gøre disse overgange positive og gavnlige for både kunder og teammedlemmer.

Multifokal

Multifokale, strategiske beslutningstagere sigter mod at fokusere på flere resultater og mål, når de træffer vigtige forretningsbeslutninger. De fokuserer både på at skabe større overskud og den måde, deres beslutninger påvirker deres kultur og brand. Multifokale beslutningstagere bruger trial-and-error-tilgange til at prøve nye strategier, som kan gavne deres virksomhed. De er åbne for at lære om nye færdigheder, indtægtsstrømme og forretningsmodeller, der kan forbedre virksomhedens effektivitet.

Aggregator

Aggregatorer bygger normalt deres beslutninger omkring økonomisk vækst og forandring. Mange af deres beslutninger fokuserer i høj grad på at skabe strategier for at hjælpe virksomheden med at få nye erhvervelser. De fokuserer ofte mindre på valg, der påvirker deres virksomhedskultur og mere på økonomiske resultater. Mange aggregatorer rådfører sig med analytikere, investorer og teknologiske systemer for at hjælpe dem med at træffe endelige forretningsbeslutninger.

Hvordan bestemmer beslutningstagere det bedste forretningsvalg?

At træffe beslutninger på højt niveau for en virksomhed kan være udfordrende og involverer en strategisk proces for at sikre, at det er den bedste løsning for virksomheden. Her er de trin, som en beslutningstager bestemmer, hvilket valg der skal træffes:

1. Definer, hvad beslutningen er

Stærke beslutningstagere analyserer omhyggeligt problemet eller årsagen til, at de skal træffe en beslutning. De kan identificere beslutningen på egen hånd eller henvende sig til andre medlemmer af ledergruppen for at analysere og diskutere det problem, de skal løse.

2. Indsaml vigtig information

Når de ved, hvilken beslutning de skal træffe, indsamler de information både internt og eksternt om det problem, de forsøger at løse. Disse oplysninger er en blanding af, hvad de allerede ved om problemet og fra at udføre forskning ved hjælp af bøger eller onlinekilder. De kan også få viden fra andre erhvervsfolk eller kolleger for at hjælpe med beslutningen.

3. Bestem, hvad alternativerne kunne være

Efter at have undersøgt problemet og bedre forstået det, kan beslutningstageren nu afdække mulige løsninger på problemet. De bruger denne tid til at liste alle de løsninger, de mener, kunne være ideelle til effektivt at løse problemet.

4. Forestil dig resultatet for hver mulighed

Når de opstiller alle mulighederne, kan beslutningstageren analysere dem yderligere for at forudsige det resultat, hver enkelt kan bringe. De tænker over mulige scenarier og bestemmer, hvor godt hver enkelt løser problemet og opfylder virksomhedens overordnede mål. Dette hjælper beslutningstageren med at indse, hvilke de mener er de bedste beslutninger og kan angive hver mulig beslutning baseret på, hvilken de foretrækker mest.

5. Beslut, hvilken mulighed der vil være den mest effektive

Efter at de har vejet alle beviserne, vælger de den løsning, der bringer de fleste fordele for virksomheden. De kan endda beslutte, at en kombination af de mulige muligheder fra det foregående trin kan være den mest effektive strategi.

6. Følg op ved at handle

Når de har taget beslutningen, kan de følge med. Beslutningstageren bestemmer, hvad de skal gøre for at udføre beslutningen, og vil begynde at handle og implementere ændringen eller transformationen for virksomheden.

7. Sørg for, at beslutningen er den mest effektive

Beslutningstageren kan nu se, hvordan beslutningen udspiller sig, og se ændringerne træde i kraft. Dette vil også være et vigtigt øjeblik for dem at være vidne til reaktionerne fra andre i virksomheden og de økonomiske ændringer, der kan opstå. De skal muligvis foretage konsekvente ændringer for at reagere på de virkninger, den overordnede beslutning kan forårsage.

Relateret: Optimering af din arbejdspladsbeslutningsproces i 7 trin

Faktorer, der påvirker beslutningstagere

Når du træffer en vigtig forretningsbeslutning, er der forskellige faktorer, der kan påvirke det valg, en beslutningstager vælger. Følgende faktorer kan påvirke, hvordan beslutningstagere bestemmer deres valg:

Gruppestørrelse

Hvis beslutningstagere samarbejder i en gruppe for at træffe væsentlige valg for en virksomhed, kan størrelsen af ​​deres gruppe være afgørende. Mindre grupper giver ofte hvert medlem en bedre chance for at blive hørt og kan give gruppen mulighed for at have diskussioner i et mere intimt miljø. Dette kan lettere hjælpe dem alle med at træffe en mere effektiv og velinformeret beslutning.

Fysisk og mental sundhed

Når de træffer vigtige beslutninger, bør beslutningstagere sikre, at de tager sig ordentligt af både deres hjerne og krop. Et sundt sind tillader hjernen at tænke lettere, og en sund krop får energiniveauet til at flyde godt, så kreativ problemløsning kan finde sted. Beslutningstagere kan praktisere stærk mental og fysisk sundhed ved at spise sund mad hver dag og få cirka seks til otte timers søvn hver nat.

Paul Dinesen
Paul Dinesen Når der sker ændringer, har en virksomhed brug for ledere til at træffe effektive forretningsbeslutninger. Disse beslutningstagere arbejder på at bestemme de bedste løsninger for deres virksomhed for at hjælpe vækst og overordnet succes. I denne artikel forklarer vi, hvem beslutningstagere er i en virksomhed, og hvorfor de er vigtige, de tre typer beslutningstagere og de skridt, de tager for at træffe de bedste forretningsvalg.