Beskæftigelsestest: Hvad De Er, Og Hvordan Man Forbereder Sig

Beskæftigelsestest: Hvad De Er, Og Hvordan Man Forbereder Sig

At søge job kræver meget forberedelse, lige fra at perfektionere dit CV til at vælge den rigtige påklædning. Når du har planlagt en samtale, kan der være yderligere trin, du skal tage for at sikre et jobtilbud. Organisationer bruger ofte beskæftigelsestests til at hjælpe med at vælge den mest passende kandidat til jobbet. I denne artikel diskuterer vi forskellige typer af ansættelsestest, du kan støde på, og giver en vejledning, der hjælper dig med at forberede dig.

Hvad er en beskæftigelsestest?

En beskæftigelsestest er en undersøgelse, som arbejdsgivere bruger til at screene potentielle ansættelser. Disse tests kan variere i, hvad de evaluerer, og hvilken metode de bruger. Nogle prøver er skrevet, mens andre kan være verbale eller endda fysiske. Det ultimative mål for enhver af disse tests er at afgøre, om du har de nødvendige færdigheder og personlighedstræk for at få succes i jobbet.

Beskæftigelsestesttyper falder generelt ind under disse kategorier:

  • Personlighed: Arbejdsgivere udfører ofte tests for at måle din personlighedstype, herunder hvordan du opfører dig i visse situationer, hvilken slags arbejde du nyder, og hvad der motiverer dig. Personlighedstests, som Myers-Briggs Type Indicator eller Hogan Personality Inventory, er baseret på psykologiske principper, som kan give indsigt i personlighed på en måde, som standardinterviewspørgsmål måske ikke.
  • Vurdering af færdigheder: Denne type vurdering evaluerer hårde eller bløde færdigheder. For eksempel ville en vigtig svær færdighed for en computeringeniør være at forstå et computersprog. Bløde færdigheder omfatter typisk ting som kommunikation og tidsstyring. Arbejdsgivere administrerer normalt færdighedsvurderinger senere i ansættelsesprocessen efter at have afgjort, om du opfylder mere grundlæggende kvalifikationer som uddannelse og erfaring.
  • Følelsesmæssig intelligens: Følelsesmæssig intelligenstest måler, hvor godt du genkender og håndterer dine følelser. Ansøgere med højt udviklet følelsesmæssig intelligens er ofte bedre i stand til at opbygge arbejdsrelationer, reducere konflikter og hjælpe andre i tider med stress eller angst. At tage en følelsesmæssig intelligenstest vil måle ting som empati, fleksibilitet og følsomhed.
  • Jobkendskab: Nogle ansættelsestests er specifikke for det job, du søger. For eksempel vil en person, der interviewer til en flyvelederstilling, skulle demonstrere en forståelse af føderale flyveregler, vejrmønstre og eventuelt specialiseret udstyr, de ville bruge på jobbet.
  • Kognitive evner: Kognitive evnetests måler din intellektuelle egnethed til det job, du søger. Arbejdsgivere bruger eksamener som General Aptitude Test (GAT) til at evaluere, hvordan du håndterer komplekse problemer og din overordnede logiske, verbale og numeriske ræsonnement.
  • Fysisk formåen: Til fysisk krævende erhverv skal du muligvis gennemføre en test af dine fysiske evner. For eksempel har en brandmand brug for høje niveauer af fysisk styrke og udholdenhed for at bære deres udstyr, mens han udfører redningsoperationer.
  • Integritet: Det er vigtigt at vide, at enhver kandidat, som en virksomhed ansætter, vil handle ærligt og pålideligt i deres nye rolle. Dette inkluderer deling af arbejdspladsens værdier, demonstration af, hvordan du ville reagere, hvis du stod over for en uetisk eller ulovlig situation og demonstrere den generelle sandsynlighed for, at du fortæller sandheden.

Læs mere: 7 typer før-ansættelsesprøver

Sådan forbereder du dig til ansættelsesprøver

Følg disse trin for at hjælpe med at sikre, at du fuldfører alle test, du møder til ansættelse:

1. Ryd din tidsplan

Uanset om du skal ind på arbejdsgiverens facilitet eller tage en test på afstand, vil du drage fordel af at give dig selv tid nok til at gennemføre testen grundigt. Hvis du har presserende sager at tage sig af, så prøv at afslutte dem før testen eller planlæg dem til en anden dag. Hvis du gør det, kan du fokusere på den aktuelle opgave uden at blive distraheret af andre forpligtelser.

Hvis du tager testen på stedet, så kom tidligt, så du har tid til at slappe af og forberede dig inden eksamen.

2. Skab det rigtige miljø

Hvis du tager en fjerntest, kan det hjælpe med at gøre dit arbejdsområde så professionelt som muligt. Dette inkluderer eliminering af distraktioner som din telefon eller fjernsyn. Hvis du er hjemme og har andre mennesker i huset, så find et isoleret sted at arbejde i.

Selvom du tester på arbejdsgiverens kontor eller et andet sted, kan du stadig udøve en vis kontrol over miljøet ved at slukke din telefon eller sætte den på lydløs.

3. Øv

Selvom du måske ikke er klar over indholdet af hver test, du tager, så prøv at øve dig i det omfang, du er i stand til. For eksempel, hvis du søger en stilling som administrativ assistent, skal du sandsynligvis tage en skrivetest. Så langt i forvejen du kan, skal du begynde at øve dig ved at gennemføre skrivetest derhjemme, indtil du får dit ordtal og nøjagtighed på det ønskede niveau.

Derudover, hvis du kender den type test, du tager, kan du muligvis finde eksempler på spørgsmål online. Dette kan især være nyttigt til verbale eksamener, da du vil være i stand til at øve dig i at give svar på forhånd, hvilket sandsynligvis vil resultere i stærkere testpræstationer.

4. Slap af

Uanset hvilken test du tager, er det at være rolig en af ​​de bedste måder at sikre, at du yder dit bedste. Effektive afslapningsteknikker omfatter dyb vejrtrækning, let fysisk træning, at ringe til en ven eller blot at smile for at hjælpe med at ændre dit humør.

Relateret: Sådan slapper du af før et interview

5. Varm op

Opvarmning kan være gavnligt for mange slags tests. Hvis du for eksempel har en verbal integritetstest på vej, kan du varme op ved at give svar på almindelige integritetsspørgsmål højt. Dette vil hjælpe med at opbygge selvsikkerhed og sikre, at du giver klare, præcise svar.

Hvis du har en fysisk evnetest, såsom en kardiovaskulær udholdenhedstest, kan du lave aerob træning før eksamen for at få din krop i gang.

6. Læs instruktionerne

En af de enkleste måder at sikre, at du gennemfører en test korrekt, er at læse instruktionerne omhyggeligt. At være meget opmærksom på retningslinjer kan sikre, at du giver det svar, du ønsker. For eksempel, hvis et spørgsmål anmoder dig om at vurdere, hvor usandsynligt det er, at du udfører en specifik opgave, kan manglende instruktion få dig til i stedet at markere, hvor sandsynligt det er, at du vil fuldføre opgaven, hvilket vil give det modsatte svar, som det du havde tænkt dig. .

At være meget opmærksom på instruktionerne kan også hjælpe dig med at budgettere tid under testen. For eksempel kan du have 30 minutter til at gennemføre en udfordrende sektion og en lettere sektion. Hvis du kender tidsbegrænsningerne, kan du vælge at fuldføre den nemmere sektion først, så du har mere tid afsat til den udfordrende.

7. Stil spørgsmål

Hvis du nogensinde er usikker på den rigtige måde at fortsætte i en test, så spørg den person, der udfører den, om afklaring. Nogle test kan have specifikke måder, du skal besvare spørgsmålene på. Du kan også stille spørgsmål om, hvordan virksomheden vurderer scorerne, og hvad spørgsmålene måler.

Edvard Koch
Edvard Koch At søge job kræver meget forberedelse, lige fra at perfektionere dit CV til at vælge den rigtige påklædning. Når du har planlagt en samtale, kan der være yderligere trin, du skal tage for at sikre et jobtilbud. Organisationer bruger ofte beskæftigelsestests til at hjælpe med at vælge den mest passende kandidat til jobbet. I denne artikel diskuterer vi forskellige typer af ansættelsestest, du kan støde på, og giver en vejledning, der hjælper dig med at forberede dig.