Bedste Måder At Finde Et Job På: Seks Metoder, Der Virkelig Virker

Bedste Måder At Finde Et Job På: Seks Metoder, Der Virkelig Virker

Uanset om du leder efter dit første job efter endt uddannelse fra college eller gymnasiet, eller du ønsker at skifte virksomhed eller gøre fremskridt i din karriere, er det vigtigt at vide, hvordan du søger et job. Selvom det kan virke udfordrende at finde et nyt job, er der mange forskellige metoder til at finde et effektivt og effektivt. I denne artikel giver vi dig seks effektive måder at finde et job, der passer til dig.

Relateret: The Essential Job Search Guide

Bedste måder at finde et job på

Der er mange forskellige måder at finde et job på, lige fra at søge i branchepublikationer og surfe på internettet til at abonnere på jobsøgningsmails. Her er seks forskellige tilgange, du kan tage for at øge din jobsøgning:

1. Bed dit netværk om henvisninger.

Hvis du leder efter et job, bør du fortælle alle dine kontakter for at hjælpe dem med at finde fælles karrierekontakter. Netværk er en effektiv måde at finde et nyt job på, og arbejdsgivere foretrækker at modtage en henvisning fra et betroet medlem af deres personale. Mange job besættes internt fra henvisninger, før de overhovedet bliver annonceret, så det er vigtigt at tale med de rigtige personer for at få så mange henvisninger fra dit netværk, som du kan.

Start med at lave en liste over alle, du kender, og find ud af, hvilke personer der måske kender til ledige stillinger i din branche. Derefter når du ud til disse mennesker og tilbyder måske at få kaffe eller frokost for at diskutere dine interesser og mål yderligere.

Sigt efter at opbygge tættere relationer med personerne i dit netværk, så de tænker på dig først, når de hører om jobåbninger. Nogle job kan besættes hurtigt, så du vil gerne sikre dig, at du strategisk netværker med indflydelsesrige mennesker, når det er muligt.

Relateret: 10 samtalestartere til netværk og relationsopbygning

Netværksarrangementer

Når du kan, bør du deltage i specifikke netværksarrangementer i din branche. Arrangementer som konferencer, udstillinger og efteruddannelsesfora er ideelle steder at møde andre, der kan hjælpe i din jobsøgning. Sørg for at forberede dig ordentligt til disse begivenheder ved at få lavet professionelle visitkort og kopier af dit CV, for at have klar, når du møder jobrepræsentanter.

Hvis du gik på college, så kontakt karriere- eller alumni-netværket og se, hvilke arrangementer de har for deres kandidater. Selvom disse netværksbegivenheder ikke er specifikke for din branche, kan du måske møde nogen, der kunne henvise dig til en person inden for dit felt.

Relateret: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

2. Kontakt virksomheder direkte.

Jobsøgning er meget mere ligetil, nu hvor de fleste virksomheder har hjemmesider, som du kan målrette direkte mod. Du vil være i stand til at søge direkte til ledige stillinger, der er opført via deres hjemmeside.

Hvis en virksomhed, du er interesseret i, ikke har nogen relevante job udgivet på deres hjemmeside, kan du kontakte dem via e-mail eller telefon for at se, om de søger at ansætte en person med dine kvalifikationer og erfaring. Hvis en virksomhed ikke aktivt rekrutterer til din rolle, hører du muligvis ikke tilbage fra dem, men de kan holde dig registreret, hvis en stilling bliver ledig i fremtiden.

Rekrutteringsprocessen koster et betydeligt beløb, så hvis en arbejdsgiver hører fra en egnet kandidat direkte før opslået job, vil de måske foretrække at ansætte dig frem for at bruge tid og penge på at søge efter andre kandidater. Hvis en virksomhed oplever hurtig vækst, kan de også være særligt åbne over for at høre fra kvalificerede folk, selvom de ikke har opslået en stilling. Det gælder nystartede virksomheder, der endnu ikke helt har overvejet deres personalebehov.

Lav en liste over virksomheder, som du er interesseret i at arbejde for, og hvordan du kan kontakte dem. Bemærk også deres aktuelle ledige stillinger på din liste. Tænk grundigt over, når du finder ud af, hvad du vil sige til hver virksomhed, og overvej at skrive et formelt følgebrev for at formidle, at du er fortrolig med dem, og for at forklare, hvorfor du ville være en ideel medarbejder.

3. Brug jobsøgningsplatforme.

Hvis du vil søge et stort antal job hurtigt og effektivt, så brug jobsøgningsplatforme til at styrke din søgning. De fleste topjobsøgemaskiner giver dig mulighed for at søge job efter placering, løn og nøgleord. Upload også, hvis det er muligt, et CV og følgebrev, som du kan tilpasse til hver ansøgning.

Jobsøgningsplatforme er fantastiske, fordi de giver dig mulighed for at bortfiltrere jobsøgningsresultater, der ikke gælder for dig, samtidig med at de giver dig mulighed for at oprette tilpassede jobsøgningsadvarsler for at advare dig, når et job bliver slået op, der opfylder dine kriterier.

4. Gå til jobmesser.

En job- eller karrieremesse er en særlig begivenhed, der har til formål at få virksomheder og potentielle medarbejdere sammen for at netværke og dele information. Disse begivenheder frekventeres af store virksomheder, der søger at rekruttere et stort antal medarbejdere såvel som nyuddannede til træningsprogrammer. Du vil finde organisationer af alle størrelser, rekrutterere og muligvis endda gymnasier og universiteter ved disse arrangementer.

Jobmesser er en fantastisk mulighed for at netværke og distribuere dit CV til potentielle arbejdsgivere. Det er en god idé at undersøge en kommende messe på forhånd for at finde ud af, hvilke virksomheder der deltager, så når du taler med deres rekrutterere, vil du gøre et godt og vidende indtryk. Husk at tage dine visitkort og masser af CV'er med dig. Afhængigt af hvilken type job du søger, skal du muligvis også tage prøver af dit arbejde, en portefølje og/eller referencer fra tidligere arbejdsgivere.

Da du vil møde potentielle nye arbejdsgivere for første gang, skal du forsøge at gøre et godt første indtryk og bære passende, professionelt tøj. Det er også en god idé at lave en liste over spørgsmål, som du vil stille rekrutteringsmedarbejderne. Du vil gøre et mindeværdigt indtryk, hvis du fremstår oprigtigt interesseret i en virksomhed. Sørg også for, at du er venlig og personlig, når du taler med potentielle arbejdsgivere, og at du lyder selvsikker og bevarer øjenkontakt, når du taler.

I ugen efter jobmessen skal du sørge for at følge op med de personer, du har forbindelse med. Selvom du har besluttet dig for, at virksomheden ikke passer bedst til dig, er det høfligt at takke den enkelte og tilføje dem til dit netværk. Du ved aldrig, hvornår en kontakt vil være nyttig i din fremtidige jobjagt.

5. Udnyt sociale medier.

Der er mange forskellige sociale medieplatforme, du kan bruge til at søge job og interagere med virksomheder, du gerne vil arbejde for. Du kan søge efter virksomhedssider på sider som Facebook og Instagram og følge dem, uanset hvor de befinder sig i verden. Ved at holde dig ajour med en virksomheds sociale mediesider kan du få værdifuld indsigt i deres tone, interesser og arbejdsstil. Du kan også kommentere deres opslag og begynde at opbygge et forhold til dem. Du kan endda høre om jobåbninger, de har gennem disse kanaler.

Hvis du bruger sociale medier til professionelle formål, er det vigtigt at gøre dine egne profiler egnede. De skal formidle et godt billede af dig, selvom du bruger platformene til personlige snarere end professionelle formål. Brug dit rigtige navn og publicer kun passende billeder og indlæg.

Hvis du bruger denne tilgang, er det en god idé at gå tilbage gennem det indhold, du har postet, og sikre dig, at alt, hvad du har på din profil, er egnet for en potentiel arbejdsgiver at se. Spørg dig selv, om dine profiler på sociale medier viser dig og din livsstil passende og professionelt.

6. Forespørg på personalebureauer.

At tilmelde sig et personale- eller rekrutteringsbureau kan være værd at overveje, hvis du ønsker at finde job mere effektivt. De fleste byer har flere vikarbureauer, som du kan tilmelde dig. Nogle er branchespecifikke og andre omhandler mange forskellige brancher. Du bliver sandsynligvis nødt til at give et CV samt kopier af dine certificeringer og kvalifikationer, og du skal muligvis deltage i tests såsom skrivehastighed eller viden om specifikke brancher.

Nogle bureauer beskæftiger sig muligvis kun med kortvarige og midlertidige kontrakter i starten. Det er måske ikke lige det, du håbede på, men hvis du får midlertidig ansættelse i en virksomhed og imponerer dem med dit arbejde, kan det føre til et fast job. Det giver dig også chancen for at møde mennesker, der arbejder i din branche, hvilket kan føre til andre netværks- eller henvisningsmuligheder.

En korttidskontrakt kan også give dig yderligere erfaring for at finde ud af, om du faktisk er egnet til rollen. Dette er nyttigt, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken slags job du vil udføre.

Et bureau har et ry at værne om, så hvis du reflekterer godt over dem, så får du en positiv oplevelse, der kan føre til stadig bedre muligheder.

Astrid Michaelsen
Astrid Michaelsen Uanset om du leder efter dit første job efter endt uddannelse fra college eller gymnasiet, eller du ønsker at skifte virksomhed eller gøre fremskridt i din karriere, er det vigtigt at vide, hvordan du søger et job. Selvom det kan virke udfordrende at finde et nyt job, er der mange forskellige metoder til at finde et effektivt og effektivt. I denne artikel giver vi dig seks effektive måder at finde et job, der passer til dig.