Bedste Karrierer For INTP-personligheder

Bedste Karrierer For INTP-personligheder

Myers-Briggs INTP-personligheden er uafhængig og intelligent. Også almindeligt innovative og organiserede INTP'er er højt værdsat i mange karrieretyper. For at føle sig opfyldt klarer INTP'er sig typisk bedst i karrieremuligheder, der tilbyder interessante udfordringer og afsætningsmuligheder for kreativitet. I denne artikel lærer du, hvilke specifikke personlighedstræk og mål, der driver en INTP på arbejdspladsen for at hjælpe dig med at bestemme, hvad du muligvis har brug for i din karriere.

INTP personlighedsoversigt

Personer med en INTP-personlighed er ekstremt opfindsomme. De elsker at skabe nye ting og angribe problemer fra et nyt perspektiv. Hvis du leder efter interessante ideer eller friske og usædvanlige strategier, kan en INTP tilbyde dem. Mange berømte opfindere og videnskabsmænd gennem tiderne har haft INTP-personligheder, men denne unikke stil til problemløsning er nyttig for næsten enhver type industri. Andre INTP-styrker inkluderer:

 • Kritisk tænkning: Yderst intellektuel og meget logisk, INTP'er udmærker sig ved kritisk tænkning.
 • Faktaorienteret: Deres tilgang til en problemstilling vil næsten altid være faktabaseret frem for følelses- eller følelsesbaseret. Denne egenskab kan være en styrke eller et område for forbedring afhængigt af situationen.
 • Opfindsomt: Du vil sandsynligvis ikke se produktet af en INTP's arbejde, før det er komplet og poleret. Resultaterne er dog ventetiden værd, da INTP'er almindeligvis er geniale tænkere.

Karrieretilfredshed for INTP

Der er ingen specifik karrierevej, der er rigtig for hver personlighedstype, men forståelse af din personlighedstype kan frigøre vigtig indsigt i, hvilken karriere der passer bedst til dig. Når du ved, hvilke egenskaber og motivationer du har, er du bedre rustet til at prioritere i din karriere.

Indsigt i karrieretilfredshed for INTP'er

Fælles for INTP'er på arbejdspladsen er, at de:

 • Foretrækker selvstændigt arbejde og undgå at stole på, at andre afslutter arbejdet
 • Trives med at løse komplekse problemer, dykke i dybden og få ny viden
 • Nyd friheden til at skabe nye og opfindsomme løsninger uden at stole på tidligere metoder eller begrænsninger baseret på forældet tænkning
 • Trænger til at arbejde med andre, der værdsætter opfindsomhed frem for sociale konventioner eller for en organisation, der forstyrrer forældede industrier eller ideer

Overvinde almindelige INTP-arbejdspladsudfordringer

Ikke enhver arbejdsplads eller rolle passer til alle. Men med en vis forståelse for, at ikke alt altid kan handle om ideen, kan INTP'er have succes i enhver rolle. Her er nogle ting, som INTP'er kan finde udfordrende på arbejdspladsen og, endnu vigtigere, nye måder at tænke dem igennem på:

Kommunikere ideer uden at støde

Din evne til dybt at forstå kompleksitet og skjulte mønstre gør dig i stand til at se ud over de traditionelle og foreslå løsninger, der giver absolut mening for dig. Du kan blive frustreret, når du arbejder med andre, der er bundet til mere traditionelle systemer og processer og ikke ser behovet for nye løsninger. 'Vær blid' burde være dit mantra her. Fokuser på årsagen til problemet, før du forklarer din løsning. At angribe det nuværende system for at få din pointe igennem, vil ikke konvertere dem, der ikke ser det som et problem i første omgang.

Opbygning af relationer på arbejdet

Hvis INTP'er havde mulighed for at skabe deres ideelle arbejdsmiljø, ville det være bygget fuldstændig op omkring komplekse problemer, tid til at løse dem og lidt eller ingen interaktion med andre. I en forbundet verden kan du finde det udfordrende at finde disse roller. At arbejde med andre og bruge bløde færdigheder er vigtigt i næsten enhver karriere og enhver branche.

INTP'er kan finde forskellige måder at lave disse interaktioner på og overholde sociale normer med en lille smule arbejde. Som INTP holder du af andre, og det kan være et godt sted at starte at finde et fælles grundlag. Start med at deltage i small talk i begyndelsen af ​​møder eller gå til andre med spørgsmål for at lære mere om et problem. Dette vil hjælpe dig med langsomt at udvikle tillid til dine kolleger og deres input og gøre det lettere at samarbejde med andre generelt.

Spørgsmål INTP'er kan stille for at finde karrieretilfredshed

I slutningen af ​​de fleste interviews vil arbejdsgivere ofte spørge, hvis du har spørgsmål. Dette giver arbejdsgiveren mulighed for at måle din interesse og giver dig mulighed for at få værdifuld indsigt i rollen og virksomheden. Ved at formulere spørgsmål i henhold til din personlighedstype, træk, motivationer og mål kan du afdække det meste af det, du har brug for at vide for at afgøre, om denne stilling er den rigtige.

INTP'er har fascinerende og meget aktive sind. Deres dage kan være optaget af teori og forståelse af, hvordan tingene fungerer og foretrækker at arbejde på projekter relateret til komplekse problemstillinger. At skabe deres egen køreplan for at løse disse problemer uden traditionsbegrænsninger vil gøre INTP'ere lykkeligste i deres arbejdsliv. At finde roller med en organisation eller kultur, der hylder denne type tænkning, vil også være nøglen til deres karrieretilfredshed.

Her er nogle spørgsmål, du skal stille, når du skal afgøre, om muligheden matcher din INTP-personlighed:

 • Hvad er de obligatoriske prioriteter eller begrænsninger, jeg skal huske på i denne rolle?
 • Hvad får denne virksomhedskultur til at skille sig ud fra dine tidligere erfaringer i din karriere?
 • Hvordan reagerer dette team/ledelse på utraditionelle løsninger på problemer?
 • Ville du mene, at det er vigtigere at løse problemer med det samme, eller er der nok frihed til at dykke helt ind for at forstå kompleksiteten?
 • (For en direkte vejleder) Er du tilbøjelig til at levere feedback med fokus på et projekt/idé eller leveringsmetoden?

Relateret: Logikeren: Alt om INTP-personlighedstypen

Karrierer for INTP'er

INTP'ens strukturerede og logiske sind er meget eftertragtet i intellektuelle karrierer. Selvom du kan få succes i enhver karriere, kan følgende roller passe naturligt til en INTP-personlighed.

Computer programmør

Computerprogrammører har til opgave at evaluere kode, fejlfinde programmer og strømline teknologiske strukturer for at skabe fungerende projekter.

En INTP vil entusiastisk tilgå nye programmer med øje for effektivitet. Disse personer vil udmærke sig ved at identificere områder til forbedring inden for programmet. Et projekt kan tage længere tid for en INTP at gennemføre på grund af hendes naturlige perfektionisme, men slutresultatet vil sjældent have fejl. INTP'ens opmærksomhed på detaljer er perfekt til denne rolle.

Arkitekt

Et af kaldenavnene for INTP-personligheden er "arkitekten." Omhyggelig udformning af nye strukturer tilbyder en blanding af kreativitet og logik, der er ideel til denne type individ. En INTP vil samtidig kunne vurdere krav og æstetik til at designe bygninger, der er både funktionelle og smukke. Både arkitektur og landskabspleje passer godt til denne personlighedstype.

Informationssikkerhedsanalytiker

Informationssikkerhed er et felt, der altid ændrer sig og byder på nye udfordringer. INTP'er har en naturlig kærlighed til mønstre, systemer og organisation, som er kernen i informationssikkerhedssystemer. Denne type individ vil udmærke sig i reverse-engineering løsninger og identificere svagheder. Hendes opfindsomme natur vil så give adskillige muligheder for at holde data sikre.

Retslæge

INTP'er foretrækker ofte at arbejde alene eller i små grupper. Som retsmediciner vil denne type individ finde autonomi sammen med mange udfordringer. For at blive retsmediciner skal du gennemføre en uddannelse som retsmediciner og læge. INTP'er har ingen problemer med at forfølge dette uddannelsesniveau og vil sandsynligvis lykkes i et akademisk miljø.

INTP-personlighedstypen er vedvarende og vil ikke blive tilfredsstillet, før jobbet er afsluttet så grundigt som muligt, hvilket er afgørende for en retsmediciner, der muligvis skal undersøges for at afdække dødsårsagen og forbrydelsens art.

Business analytiker

En forretningsorienteret INTP vil klare sig godt som forretningsanalytiker. Denne karrierevej involverer dybdegående analyser, som kommer naturligt til INTP-personlighedstypen. At arbejde som forretningsanalytiker giver også muligheder for innovation.

INTP vil sandsynligvis fokusere på måder at strømline produktionen, forbedre den økonomiske styring og holde projekter organiseret. Det er afgørende for jobbet at give mangfoldighed og friske udfordringer, så dem med en INTP-personlighed foretrækker måske at kontrahere deres tjenester til flere virksomheder, der overanstrenger sig inden for en enkelt organisation, hvor arbejdet kan blive for rutinepræget.

Teknisk skribent

Den meget intelligente INTP er dygtig til at undersøge forskellige emner og fordøje ny information hurtigt og effektivt. Denne person har typisk stærk opmærksomhed på detaljer, passer på korrekt grammatik, stavning og struktur.

En INTP-person vil udmærke sig ved at indsamle fakta og statistikker, analysere dem omhyggeligt og præsentere dem på en klar og interessant måde. Som teknisk skribent kan en INTP arbejde alene og omhyggeligt redigere indhold, indtil det færdige stykke opfylder hans standarder for ekspertise.

INTP karriere at undgå

INTP'er klarer sig bedst i karrierer, der tillader autonomi. De er mere komfortable med at arbejde med en lille gruppe og søger normalt ikke job med kundekontakt. Hvis du er en INTP, er disse karrierer muligvis ikke det rigtige for dig.

Marketing specialist

INTP'er nyder typisk ikke at beskæftige sig med popkultur og aktuelle trends. Markedsføring kræver en dybdegående forståelse af kundens personlighed, hvilket kan være frustrerende for INTP'eren, der foretrækker hårde fakta frem for bløde træk og karakteristika. Markedsføring er også ofte subjektiv og har ikke ofte konkrete løsninger og svar, som måske ikke appellerer til INTP'er.

Salgsrepræsentant

Salg er en ekstremt social karrierevej. De bedste sælgere er dem, der kan få en nem snak med enhver og hurtigt vurdere deres behov, ønsker og personlighed. Opbygning af relationer er nøglen i denne branche. Denne udfordring vil være ekstremt vanskelig for den logisk-mindede INTP. Mængden af ​​interaktion, der kræves i dette område, appellerer ikke til denne personlighedstype.

Registreret sygeplejerske

Selvom det videnskabsbaserede aspekt af sygepleje kan appellere til en INTP, vil niveauet af personlig interaktion ikke. Disse personer klarer sig bedre i et laboratoriemiljø med begrænset kontakt med patienter.

Hvis du har en INTP personlighedstype, så søg efter et job, der giver dig mulighed for at udnytte dine naturlige kvaliteter og færdigheder. Mange arbejdsgivere opsøger kandidater med denne personlighedstypes træk. Med flere muligheder vil du være i stand til at finde en karriere, der passer til dine interesser og giver dig mulighed for at udmærke dig.

Arvid Thygesen
Arvid Thygesen Myers-Briggs INTP-personligheden er uafhængig og intelligent. Også almindeligt innovative og organiserede INTP'er er højt værdsat i mange karrieretyper. For at føle sig opfyldt klarer INTP'er sig typisk bedst i karrieremuligheder, der tilbyder interessante udfordringer og afsætningsmuligheder for kreativitet. I denne artikel lærer du, hvilke specifikke personlighedstræk og mål, der driver en INTP på arbejdspladsen for at hjælpe dig med at bestemme, hvad du muligvis har brug for i din karriere.