BBA Vs. MBA: Hvilken Business Degree Er Den Rigtige For Mig?

BBA Vs. MBA: Hvilken Business Degree Er Den Rigtige For Mig?

Mange job kræver eller foretrækker, at du har en bestemt type uddannelse. For forretningsrelaterede stillinger er to almindeligt opførte grader en BBA og en MBA. At vide mere om disse to grader kan hjælpe dig med at beslutte, om forfølgelse af en kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi BBA'er og MBA'er og udforsker lighederne og forskellene mellem de to grader.

Hvad er en BBA?

En BBA er en bachelorgrad i business administration. Denne grad giver de studerende en grundlæggende viden om virksomhedernes grundlæggende principper, og hvordan det gælder for miljøer i den virkelige verden. Studerende vælger typisk denne grad, hvis de ønsker at forfølge en forretningsadministrationsrolle efter eksamen. At opnå denne grad tager normalt fire år, selvom nogle universiteter tilbyder treårige programmer.

Relateret: Sådan opretter du et CV til en college-ansøgning

Hvad er en MBA?

En MBA er en Master of Business Administration-grad. Det er en avanceret graduate-niveau grad forfulgt af dem, der ønsker at få ekspertviden og færdigheder inden for business administration, typisk med henblik på karriereudvikling. Når den tages på fuld tid, tager en traditionel MBA to år at fuldføre, selvom mange studerende forfølger det på deltid, mens de arbejder.

Relateret: Sådan får du en MBA: En trin-for-trin guide

BBA vs. MBA

Der er flere områder, hvor en BBA og en MMA er forskellige, såsom:

Adgangskrav

En bachelorgrad i business administration og en MBA har forskellige krav til optagelse. Fordi den første er en bachelorgrad, har den typisk de samme krav som enhver anden bacheloruddannelse. Du skal opfylde en uddannelsesinstitutions krav for at blive optaget og derefter vælge at læse på dens erhvervsøkonomiske uddannelse. Gymnasier og universiteter ser typisk på gymnasieudskrifter, SAT-resultater og dit personlige CV for at bestemme berettigelse til deres bacheloruddannelser.

For at tilmelde sig et MBA-program skal studerende først modtage en bachelorgrad og derefter opfylde de øvrige krav fra den pågældende institution. Fælles krav omfatter fremragende standardiserede testresultater, såsom GRE, anbefalingsbreve, en positiv akademisk rekord på college, tidligere erhvervsrelateret erhvervserfaring og et essay. Derudover kan uddannelsen ønske, at studerende i øjeblikket har erhvervsrelateret beskæftigelse.

Gradkrav

De fleste bacheloruddannelser i erhvervsøkonomi varer i fire år, selvom nogle skoler giver dig mulighed for at gennemføre dem på tre. I begge tilfælde afslutter den studerende 120 point for at opnå deres grad. Under dette program tager studerende typisk også liberale kunstkurser ud over deres forretningsrelaterede kurser.

MBA-uddannelser er typisk kortere end en bacheloruddannelse og kræver kun 30 til 60 point. Fuldtidsstuderende gennemfører normalt en MBA på to år. Under et MBA-program fokuserer de studerende udelukkende på avancerede forretningsrelaterede kurser.

Kursusformater

Under en bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi tager de studerende løbende kurser, der undervises gennem forelæsninger, hvor en professor præsenterer information for klassen. Disse kurser kræver ofte studerendes deltagelse, men denne involvering er kun en del af kursusmaterialerne.

Dette er anderledes end MBA-programmer, hvor der er et meget stærkere fokus på samarbejde og diskussion. I et MBA-program tjener professorer til at vejlede diskussioner og give indsigt i stedet for blot at holde foredrag. Fordelen ved at fokusere mere på gruppediskussioner på MBA-niveau er, at det giver de studerende mulighed for at drage fordel af deres medstuderendes faglige erfaring.

Grad specialiseringer

På de fleste bacheloruddannelser lærer de studerende grundlæggende erhvervsemner og vælger derefter en specialisering, hvor de får mere avancerede instruktioner. Dette giver eleverne mulighed for at vælge en vej, der er mere i overensstemmelse med deres interesser og karrieremål. Populære specialiseringsområder omfatter:

  • Regnskab: Dækker emner som regnskabsprincipper og regulatoriske love

  • Entrepreneurship: Fokuserer på at starte en ny virksomhed, herunder hvordan man laver en forretningsplan og sikrer finansiering

  • Finans: Udforsker emner som investering og finansiel analyse

  • Human resource management: Dækker emner som medarbejderudvikling, fordelsprogrammer og arbejdsforhold

  • Ledelse: Hjælper eleverne med at udvikle lederevner og hvordan man træffer kritiske beslutninger

  • Marketing: Giver instruktion om emner som annoncering, sociale medier og hvordan man laver en effektiv marketingplan

  • Projektledelse: Lærer eleverne om projektets livscyklus og hvordan man tager et projekt fra start til afslutning

  • Teknologistyring: Dækker de forskellige teknologier, der almindeligvis anvendes af virksomheder, og hvordan man vurderer en virksomheds teknologiske behov

Studerende i MBA-programmer er ofte enten prækvalificerede deres karriere, i øjeblikket ansat og søger at fremme deres karriere eller etablerede professionelt, men søger avancerede færdigheder. At vide, hvilket forretningsområde du planlægger at arbejde i eller i øjeblikket arbejder i, kan sikre, at du opnår den mest anvendelige ekspertise fra din MBA. Den specialisering eller koncentration, du vælger, skal opfylde dine karrieremål. Koncentrationer kan omfatte marketing, økonomi, HR, driftsledelse og international forretning.

Relateret: Business Degree Guide: 10 typer af business majors og forskellene mellem dem

Fordele

At få en BBA kan hjælpe nyuddannede med at få deres første virksomhedsrelaterede stilling. Det giver dem også grundlæggende viden, der kan hjælpe dem med at få succes på disse entry-level positioner. Selvom det ikke er alle stillinger, der kræver en bachelorgrad i forretningsadministration, demonstrerer en sådan dit vidensniveau for potentielle arbejdsgivere.

Mange forretningsroller på højt niveau kræver eller foretrækker stærkt en person med en MBA. Udover at hjælpe modtagere i deres nuværende stilling, giver det at have en MBA også nye karrieremuligheder. For eksempel kan MBA-modtagere undervise i business-klasser på lokale gymnasier. Endelig kan det at tjene en MBA føre til en stigning i indkomsten, da MBA-indehavere i gennemsnit tjener mere end dem med blot en bachelorgrad.

Relateret: Hvad kan du gøre med en MBA? Med eksempler på karrierer

Tips til at vælge mellem en BBA og en MBA

Hvis du prøver at vælge mellem en BBA og en MBA, er her et par tips, du kan bruge:

Overvej din ønskede karrierevej

Tænk over, hvor du vil være om 10 år. Spørg dig selv, hvilken position du i sidste ende vil have, og hvilken vej du skal følge for at opnå den. For nogle stillinger på øverste niveau skal du muligvis optjene en MBA. Andre stillinger fokuserer dog mere på kandidatens tidligere erhvervserfaring. Undersøg dit ønskede karrieremål, og find ud af, om dem i den position normalt har en MBA.

Tænk på din ledige tid

At gennemføre en hvilken som helst uddannelse tager tid. Tænk på, hvor meget tid du har i dit daglige liv, sammen med hvor hurtigt du vil nå dine karrieremål. Hvis du allerede arbejder mange timer og har andre forpligtelser, kan det være svært at finde tid til at gennemføre et MBA-program. Hvis du derudover skal have en indkomst umiddelbart efter at have afsluttet gymnasiet, har du muligvis ikke tid til at gennemføre en bacheloruddannelse.

Overvej omkostningerne

Udover at tage tid, koster det også penge at tilmelde sig uddannelser. Overvej omkostningerne ved ting som undervisning og bøger for at hjælpe dig med at beslutte, om et af programmerne er det rigtige for dig. Afvej disse omkostninger mod din potentielle stigning i indtjeningen, hvis du opnår graden. At gennemføre en af ​​disse uddannelser er en investering i din fremtid, men det er vigtigt at sikre, at du har råd til satsningen.

Felix Winther
Felix Winther Mange job kræver eller foretrækker, at du har en bestemt type uddannelse. For forretningsrelaterede stillinger er to almindeligt opførte grader en BBA og en MBA. At vide mere om disse to grader kan hjælpe dig med at beslutte, om forfølgelse af en kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. I denne artikel diskuterer vi BBA'er og MBA'er og udforsker lighederne og forskellene mellem de to grader.