At Tage Et Job, Du Ikke ønsker: Hvornår Skal Du Gøre Det, Og Hvornår Skal Du Ikke

At Tage Et Job, Du Ikke ønsker: Hvornår Skal Du Gøre Det, Og Hvornår Skal Du Ikke

Selvom jobsøgning er spændende, kan det også være skræmmende på grund af et usikkert arbejdsmarked og en økonomi i konstant forandring. Hver jobsøgende har deres eget sæt af fordele, de leder efter i en stilling, såsom en vis grundløn, fleksible arbejdstider og virksomhedsaktieoptioner, for at nævne nogle få. Det kan være svært at afgøre, hvornår man skal acceptere et jobtilbud, hvis det ikke lever op til dine standarder, og selvom en liste over fordele og ulemper kan hjælpe, viser den måske ikke altid et klart svar.

I denne artikel deler vi nogle grunde til, hvorfor du kan finde på at tage et job, du ikke ønsker, og giver en liste over, hvornår du bør overveje at vente på et job, du er spændt på.

Grunde til at tage et job, du ikke er begejstret for

Her er nogle grunde til, at du måske ønsker at acceptere et job, du ikke er begejstret for:

Du har brug for fordele

Hvis sundhedspleje er et problem, er det en attraktiv mulighed at tage stilling med fordele. Fordelene kan omfatte betalt fri, sundheds-, tand- og synsforsikring, refusion af undervisning og muligheden for at bidrage til en pensionsordning med firmamatch. Disse er vigtige funktioner til enhver stilling, uanset om det er dit drømmejob eller ej. De aktieoptioner, som nogle virksomheder tilbyder, kan være ret lukrative for dig i fremtiden, hvilket gør denne fordel alene attraktiv for mange jobsøgende.

Der er plads til at vokse

Nogle gange skal man starte i en entry-level stilling i en virksomhed for til sidst at kunne tjene det job, man ønsker. Hvis det er tilfældet i en virksomhed, du beundrer og gerne vil arbejde for, kan det være en god idé alligevel at takke ja til en starterstilling. Sørg for at spørge om forfremmelsesmuligheder under jobsamtalen, og lad ansættelseschefen vide om dine intentioner om at vokse med virksomheden. Du burde kunne finde ud af din samtale, om mulighederne alligevel er for dig, hvilket kan hjælpe dig med at træffe din beslutning.

Hvis ansættelseschefen er begejstret for din ansættelse og forklarer, hvordan de forestiller sig, at du vokser med virksomheden, kan du muligvis blive forfremmet efter kort tid, hvilket gør dette til en stilling, der kan blive til en langsigtet karriere. Derudover kan du lære af eksperter i virksomheden og vise din vilje til at arbejde dig op.

Læs mere: 9 tips til, hvordan du bliver forfremmet på arbejdspladsen

Stillingen er fleksibel

Fleksibelt arbejde bliver mere almindeligt, og det kan påvirke dig til at tage et job, der måske ikke er perfekt for dig på nuværende tidspunkt. Men med et fleksibelt miljø kan det give en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Det er vigtigt at beslutte, hvad der er vigtigst for dig, hvis det kommer til det.

Fleksible arbejdsmiljøer kan omfatte ubegrænset betalt fri, evnen til at arbejde uden for en traditionel tidsplan fra 9 til 17 eller give dig ansvaret for opgaver, der ændrer sig fra dag til dag. Hvis stillingen giver dig mulighed for at bruge mere tid med din familie eller tilbyder rejsefordele, kan den udvikle sig til din perfekte rolle over tid, hvilket giver dig noget, du leder efter, som selv stillinger med en højere grundløn måske ikke.

Fjernarbejde er en mulighed

Fjernarbejde er en attraktiv mulighed for mange. Det sparer tid på pendling og kan også hjælpe dig med at spare penge. I stedet for at købe frokost på arbejdet, benzin til brændstof til din bil eller en ny karrieregarderobe, kommer du på arbejde fra det sted, du vælger, og mange virksomheder har også afslappede timer for disse medarbejdere.

En anden fordel ved at have en stilling, der giver mulighed for fjernarbejde, er, at du måske kan strukturere din dag, så du kan påtage dig et sidejob for at tjene ekstra indkomst. Fjernarbejde har mange fordele, der kan opveje en indledende mangel på spænding, du måtte have omkring stillingen.

Læs mere: Fordelene ved at arbejde hjemmefra

Stabilitet er vigtigt

Hvis du har været uden arbejde i en længere periode, er du måske mere villig til at påtage dig jobs, som du ikke ville have overvejet før. Selvom du måske ønsker at holde ud til en stilling, du er begejstret for, så afvej fordele og ulemper ved stillingen foran dig, og du vil måske opleve, at evnen til at leve et mere stabilt liv er et stort træk ved at acceptere rollen. Især hvis din familie er afhængig af din indkomst, er dette noget at overveje uden at tage en forhastet beslutning om at vente på en bedre løsning.

Timerne passer perfekt til dig

Hvis du leder efter et bestemt skift og modtager et tilbud med den tilgængelighed, skal du muligvis takke ja til rollen. Hver virksomhed har forskellige standard åbningstider, så det er ikke garanteret, at en anden stilling med timer, som du har brug for, vil være ledig. Dette kan være endnu mere af en bekymring, hvis du er i skole, tager dig af børn eller medlemmer af din udvidede familie eller har unikke planlægningsproblemer.

Virksomheden er din drømmevirksomhed

Stillingen er måske ikke perfekt, men hvis virksomheden er på din topliste over arbejdsgivere, du gerne vil arbejde for, kan det være bedst bare at tage stilling til at få foden indenfor. Måske drømmer du for eksempel om at arbejde med kommunikation, men får et tilbud om en entry-level administrationsstilling.

Overvej at starte på basisniveauet og brug din tid på at lære alt, hvad du kan om virksomheden, at lære andre medarbejdere og ledere at kende og skygge medarbejdere fra din drømmeafdeling. Om et år kan du være berettiget til at skifte til en ledig stilling i den samme afdeling, og du har allerede oprettet forbindelsen, fra da du skyggede teammedlemmerne der.

Du kan forhandle

Hvis du ved, at stillingen ikke er perfekt for dig på nuværende tidspunkt, så overvej at forhandle for at komme dig tættere på dine mål. Det er okay at være tøvende med at acceptere et tilbud, der er mindre end det, du ønsker eller forventede.

Forhandle i ansættelsesprocessen ved at fortælle ansættelseschefen, hvad der ville gøre dette til en mere perfekt stilling for dig. Du vil måske bede om ting som fjernarbejde, en lønforhøjelse, en bonusstruktur eller yderligere betalte feriedage. Se hvad du kan få, og hvis virksomheden vil have dig, vil de typisk gøre hvad de kan inden for rimelighed og budget for at lukke handlen og byde dig velkommen som det nyeste medlem af teamet.

Læs mere: 21 jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Der er ingen anden mulighed

Selvom der kan være mange ledige stillinger derude, er det muligt at komme til et punkt i din jobjagt, hvor du føler, at der kun er ét job tilgængeligt for dig. Hvis samtalerne er tørret ud, og der er færre ledige stillinger inden for dit felt, skal du muligvis takke ja til et job, du i første omgang ikke er så begejstret for, så du kan forsørge dig selv eller din familie økonomisk.

Du vil måske også acceptere den sidste tilgængelige mulighed for at undgå at have et for stort hul på dit CV under din sektion for ansættelseshistorik. Overvej at acceptere stillingen, mens du holder øjnene åbne for den perfekte rolle.

Hvornår skal du vente på et job, du er spændt på

Det er vigtigt at nyde det job, du har. Hvis du er i den økonomiske position til at gøre det, er her nogle situationer, hvor du bør overveje at vente på et job, du er begejstret for:

Hvis du ved, vil du snart stoppe for noget bedre

Mange jobsøgende venter ikke, til de står uden job, med at begynde at lede efter noget nyt. Det er sandsynligt, at du vil arbejde for en virksomhed, når du beslutter dig for, at du vil have noget bedre for din karriere. Hvis du har været aktivt til samtale og venter på, at der kommer flere beslutninger, er det normalt klogt blot at vente. Den sidste ting, du måske ønsker, er, at dit CV viser en historie med jobhopping, for selvom dette er acceptabelt på en række områder, er det stadig noget, du sandsynligvis skal forklare en ansættelseschef.

Du har brug for mere fleksibilitet til rejser og interviews

Rejseplaner og den tid, det tager at interviewe hos andre virksomheder, er blot to eksempler på, hvornår timingen måske ikke er rigtig til at springe ud i noget nyt. Hvis du accepterer en stilling, som du er mindre end begejstret for, bliver du sandsynligvis nødt til at aflyse eventuelle fremtidige rejseplaner eller samtaler og blive i den stilling i lidt længere tid, før du begiver dig ud på en ny jobjagt. Hvis du har brug for mere tid til at tage på en vigtig rejse, der snart er på vej, eller har planlagt en række interviews, så overvej at afslå stillingen.

Der er ingen fordele

Sundhedspleje, pensionsmuligheder og betalt fri er afgørende fordele for mange medarbejdere. Men i nutidens skiftende økonomi er der virksomheder, der simpelthen ikke har båndbredden til at tilbyde nogen form for fordele, og det er muligt, at du først finder ud af dette i forhandlingsfasen.

Hvis en stilling ikke er perfekt og ikke har nogen fordele, er der muligvis ingen reel grund til at acceptere rollen, medmindre du har brug for en fast lønseddel med det samme. Hvis du kan vente på et job, der tilbyder en fordelspakke, så overvej at gøre det. Du vil føle dig mere stabil, selvsikker og glad for din nye stilling, hvis du gør det.

Lønnen hjælper dig ikke med økonomiske forpligtelser

Mens en løn er vigtig for næsten enhver medarbejder, der har økonomiske forpligtelser, vil der være ledige stillinger, der ikke opfylder dine lønkrav. Hvis du og arbejdsgiveren i løbet af forhandlingsfasen ikke kan blive enige om en passende lønsats, kan du overveje at takke nej til stillingen og vente på, at der kommer noget bedre.

Inden du gør det, skal du dog sørge for at overveje hele kompensationspakken inklusive forsikring, forfremmelsesmuligheder, tilgængeligheden af ​​lønforhøjelser, bonusser og frynsegoder som mobiltelefon- og undervisningsrefusion og aktieoptioner. Afvej disse fordele med din grundløn for at se, om det trods alt er det værd.

Virksomheden er ny og har mindre dokumenteret track record

Mens det at arbejde for en nystartet virksomhed kan komme med sine egne fordele, kan du føle dig usikker på, om du vil acceptere en stilling der eller ej. For at give virksomheden en rimelig overvejelse, slå virksomhedsanmeldelser op fra tidligere og nuværende medarbejdere. Hvis du ikke kan finde mange på grund af hvor nyt det er, så se på kundeanmeldelser. Hvordan en virksomhed behandler sine kunder og klienter kan være vejledende for, hvordan den behandler sine medarbejdere.

Du kan også tjekke virksomhedens historie ved at se på offentligt tilgængelige finansielle dokumenter for at se, om der er en blomstrende fremtid. Mens små virksomheder har deres fordele, tilbyder de nogle gange mindre end stabile karriereudsigter i de første håndfuld år af driften. Før du kommer til nogen konklusioner, skal du lave din research. Så kan du beslutte, om det er værd at prøve, eller om det giver mere mening for dig at vente på noget andet.

Læs mere: Den komplette guide til at undersøge en virksomhed

Du skal flytte

Hvis stillingen ikke er dit drømmejob, og du skal flytte for at tage det, så overvej at afslå tilbuddet indtil videre. Selvom virksomheden tilbyder flyttehjælp, kan det være dyrt at flytte. Derudover efterlader du måske dine kære til en stilling, der er i en by, du ikke er bekendt med, og til et job, som du ikke er så begejstret for. Det er muligt, at du med lidt mere tid ender med at finde en stilling, du ser frem til lige i din nuværende by.

Poul Andresen
Poul Andresen Selvom jobsøgning er spændende, kan det også være skræmmende på grund af et usikkert arbejdsmarked og en økonomi i konstant forandring. Hver jobsøgende har deres eget sæt af fordele, de leder efter i en stilling, såsom en vis grundløn, fleksible arbejdstider og virksomhedsaktieoptioner, for at nævne nogle få. Det kan være svært at afgøre, hvornår man skal acceptere et jobtilbud, hvis det ikke lever op til dine standarder, og selvom en liste over fordele og ulemper kan hjælpe, viser den måske ikke altid et klart svar.