At Blive Rådgiver For Stofmisbrug Og Adfærdsforstyrrelser

At Blive Rådgiver For Stofmisbrug Og Adfærdsforstyrrelser

Sundhedsjob er normalt i høj efterspørgsel, og det gælder ofte også for mentale sundhedskarrierer. En vigtig mental sundhed rolle, du måske overveje, er en stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser rådgiver. Disse dygtige fagfolk er ofte medvirkende til at hjælpe patienter med at opnå velvære og leve deres eget bedste liv, hvilket kan være en givende oplevelse for mange. I denne artikel diskuterer vi rollen som en rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser med et overblik over deres færdigheder, potentielle løn og skridt til at forfølge denne vigtige og potentielt tilfredsstillende karriere.

Hvad er en stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgiver?

En stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgiver er en mental sundhedsprofessionel, der tager sig af patienter i forbindelse med afhængighedsrådgivning og adfærdsforstyrrelser. De arbejder ofte for sundhedsfaciliteter såsom hospitaler, klinikker og indlæggelser, og de arbejder måske også selvstændigt i privat praksis. Stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgivere er ofte eksperter i at diagnosticere og behandle disse tilstande ved hjælp af terapeutiske teknikker.

Relateret: Sådan bliver du rådgiver

Hvad gør en misbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgiver?

En stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgiver diagnosticerer og behandler tilstande, der involverer afhængighed og adfærdsmæssige udfald. Her er nogle af de specifikke opgaver, som en rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser kan opfylde:

  • Evaluer patientens velvære i sammenhæng med stofmisbrug og adfærdsproblemer
  • Opret og implementer behandlingsmål og -planer med patienter og deres familier
  • Hjælp med at uddanne patienter og deres familier om deres specifikke psykiske udfordringer
  • Forbind patienter med andre ressourcer til mental sundhed og livsstil
  • Udfør opsøgende og uddannelse i samfundets sundhed
  • Udvikle og vedligeholde patientjournaler
  • Overhold alle nødvendige fortrolighedsbestemmelser

Relateret: Karrierer for mentale sundhedsrådgivere

Rusmiddel- og adfærdsforstyrrelsesrådgiver arbejdsmiljø

Rådgivere om stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser arbejder ofte i et normalt psykisk sundhedsmiljø, såsom et hospital eller en klinik. De arbejder ofte individuelt med patienter og i grupper og er stærkt afhængige af deres kommunikative færdigheder i løbet af dagen. Rådgivere om stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser kan arbejde almindeligt på hverdage, eller de kan arbejde med varierende timer eller aftener afhængigt af den type institution, de arbejder for. Privatpraktiserende rådgivere arbejder ofte på et kontor efter eget valg og kan også bestemme deres egne timer.

Relateret: 18 typer terapeuter at udforske som en karriere

Stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser rådgiver færdigheder

Her er nogle færdigheder, der kan være vigtige for at få succes som stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgiver:

Tålmodighed

Stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsesrådgivere arbejder ofte med patienter, der er midt i udfordrende oplevelser, hvis adfærd kan afspejle disse kampe. Rådgivere i denne stilling skal udvise tålmodighed for at give dem den bedst mulige pleje.

Meddelelse

Verbal og skriftlig kommunikation er en integreret del af stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelsers succes. De skal kommunikere tydeligt med andre sundhedsprofessionelle såvel som patienter og deres familier i et klinisk miljø. Rusmiddel- og adfærdsforstyrrelsesrådgivere klarer sig også normalt bedst, når de praktiserer aktiv lytning som en del af deres repertoire af færdigheder.

Relateret: Guide til kommunikationens 7 C'er

Empati

Varme, medfølelse og empati kan hjælpe en rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser med at få succes ved at give dem mulighed for at udvikle tillidsfulde relationer med deres klienter. Empati kan også hjælpe disse fagfolk med at overveje deres kunders bedste interesser og opføre sig på måder, der vil være til gavn for dem.

Organisation

Stofmisbrugs- og adfærdsforstyrrelser kan ofte drage fordel af stærke organisatoriske færdigheder. De kan udnytte disse færdigheder i deres journalføring og planlægningsaktiviteter samt holde styr på patientoplysninger under rådgivningssessioner.

Psykisk ekspertise

De fleste succesrige rådgivere for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser er eksperter inden for deres praksisfelt. De er ofte højtuddannede og har erfaring med de typer tilstande, deres patienter oplever.

Stofmisbrug og adfærdsforstyrrelse rådgiver løn

Afhængigt af konteksten kan rådgivere for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser tjene til livets ophold og nyde stabile jobmuligheder. Stofmisbrugsrådgivere tjener for eksempel en national gennemsnitsløn på $59.007 om året. Generelle adfærdsfaglige sundhedsprofessionelle tjener en national gennemsnitsløn på $44.760 om året. Ifølge US Bureau of Labor Statistics (BLS), et regeringsagentur, der samler og analyserer beskæftigelsesdata, forventes stofmisbrug, adfærdsforstyrrelser og mental sundhed rådgivning at vokse med 25 % mellem 2019 og 2029 og tilføje 79.000 job.

Løn- og karrieresøgningsresultater vil sandsynligvis variere afhængigt af faktorer såsom placering, facilitetstype og udbyderspecialitet. Sørg for at undersøge specifikke oplysninger for det sted, hvor du planlægger at arbejde som en del af din forberedelsesproces for karrieresøgning.

Sådan bliver du rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser

Hvis en karriere som rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser lyder som et godt valg for dig, er her nogle trin, du kan bruge:

1. Afslut dit eksamensbevis

Som specialiserede sundhedsudbydere skal rådgivere for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser normalt have mindst en bachelorgrad til de fleste job. Det betyder, at du sandsynligvis også har brug for en gymnasial eksamen eller tilsvarende for at blive optaget på de fleste postsekundære institutioner. Hvis du stadig går i gymnasiet, så fuldfør dine studier så succesfuldt som muligt med opmærksomhed på klasser, der sandsynligvis vil hjælpe dig med at få succes på det mentale sundhedsområde.

Hvis du har brug for en alternativ legitimation, så prøv at undersøge mulighederne for både online og personlige kurser og test, der kan give dig den certificering, du har brug for. Sørg for at bestemme, hvilken type legitimation, der kræves for at blive optaget på det kollegium eller universitet, du vælger.

Relateret: GED vs. High School Diploma: Forskelle, ligheder og hvordan man vælger

2. Få en bachelorgrad

Dernæst skal du tjene en bachelorgrad i den koncentration, du vælger. Sørg for at undersøge specifikke uddannelsestilbud, når du vælger hvilket college eller universitet du vil deltage i. Visse faglige legitimationsoplysninger og licenser kan være forbundet med bestemte typer grader, så inkorporer også disse oplysninger i din beslutningsproces. Sørg for at overveje faktorer som undervisning, placering og økonomisk støtte.

3. Overvej efterskole

Nogle succesrige stofmisbrugs- og adfærdsmæssige sundhedsrådgivere opnår en mastergrad, og nogle job kan kræve det. Overvej at opnå en kandidatgrad inden for dit specialeområde, hvis det giver mening for din situation og for dine personlige og karrieremæssige mål.

4. Udforsk jobåbninger

Når du har opnået den passende grad og tilhørende licens, og selv når du er tæt på at afslutte din uddannelse, kan du søge efter jobs, du ønsker. Vær opmærksom på kravene til roller, der interesserer dig, såvel som foretrukne kvalifikationer, og overvej at optjene eventuelle yderligere certificeringer, der kan understøtte dit kandidatur. Vær meget opmærksom på nøgleord i hver liste, fordi disse kan hjælpe dig med at forberede dit ansøgningsmateriale.

5. Forbered dit følgebrev og CV

Brug de oplysninger, du finder i opslag for åbne job, til at udvikle et CV og følgebrev, der fremhæver dine mest overbevisende kvalifikationer. Sørg for at bruge søgeord fra hver stilling, du søger, for mange arbejdsgivere bruger softwareteknologi til at screene applikationer, før de bliver set af en ansættelseschef. Prøv at skræddersy dine materialer til hver stilling, du søger for at vise interesse for rollen og sans for detaljer.

Relateret: Sådan skriver du et ATS-venligt CV

6. Interview med succes

Når dit ansøgningsmateriale lykkes, kan du blive inviteret til samtale til roller som rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser. Du kan forberede dig ved at undersøge mulige interviewspørgsmål og brainstorme mulige svar på forhånd. Du kan også bede en betroet ven eller mentor om at hjælpe dig ved at holde et falsk interview og give feedback på dine svar. Sørg for at følge op korrekt med en takbesked i de fleste situationer.

7. Udvikle og vokse

Før og under din første indgangsstilling skal du fortsætte med at udvikle og udvikle dine færdigheder som rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser. Overvej at melde dig ind i professionelle organisationer og foreninger, der kan give mulighed for yderligere træning og netværk. Søg professionelt mentorskab, hvis og når du kan, og hold øje med mulighederne for at komme videre hos din arbejdsgiver eller en anden, hvis det er rimeligt at gøre det.

Nanny Korsgaard
Nanny Korsgaard Sundhedsjob er normalt i høj efterspørgsel, og det gælder ofte også for mentale sundhedskarrierer. En vigtig mental sundhed rolle, du måske overveje, er en stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser rådgiver. Disse dygtige fagfolk er ofte medvirkende til at hjælpe patienter med at opnå velvære og leve deres eget bedste liv, hvilket kan være en givende oplevelse for mange. I denne artikel diskuterer vi rollen som en rådgiver for stofmisbrug og adfærdsforstyrrelser med et overblik over deres færdigheder, potentielle løn og skridt til at forfølge denne vigtige og potentielt tilfredsstillende karriere.