At Blive Brandinspektør: Med Trin

Brandsikkerhed og forebyggelse er et vigtigt felt, og branchen omfatter mange karrierer udover brandmandsrollen. Brandinspektører hjælper for eksempel med at overvåge bygninger for brandsikkerhedsrisici og kan forhindre farlige brande, før de opstår. I denne karriere kan du hjælpe med at støtte dit samfunds sikkerhed, mens du fortsætter med at vokse som en nødhjælpsmedarbejder. I denne artikel diskuterer vi en brandinspektørs vigtige rolle, færdigheder til at hjælpe en brandinspektør med at få succes og trin, du kan bruge, hvis denne karriere appellerer til dig.

Hvad er en brandinspektør?

En brandinspektør er en redningsmand, der samarbejder med lokale myndigheder for at sikre, at bygninger som skoler, hospitaler og virksomheder er i sikker driftstilstand i forhold til brandfare. De er eksperter i brandsikkerhed og byggeregler, og de bruger denne ekspertise til at vurdere, hvor sikker en bygning er, og om den sikkert kan åbne sine døre for beboerne. Brandinspektører kan arbejde for by-, amts- eller landbrandvæsener, eller de kan arbejde for andre offentlige afdelinger eller endda eksterne virksomheder med interesse i brandsikkerhed, såsom forsikringsagenturer og advokatfirmaer.

Relateret: Sådan bliver du brandsikkerhedsdirektør: 4 trin

Hvad laver en brandinspektør?

En brandinspektør undersøger offentlige bygninger for at sikre, at de overholder brandsikkerhedsregler og love. Dette er vigtigt, fordi det kan hjælpe med at forhindre brande, før de begynder, og muligvis redde liv og forhindre skade på ejendom. De går ind i disse faciliteter og tjekker mange forskellige funktioner i bygningen, såsom vinduer og udgange, ledninger og varmesystemer. Disse fagfolk kan også samarbejde med byggelove og entreprenører for at sikre overholdelse af brandsikkerhed under byggeriet. Brandinspektører er normalt også erfarne brandmænd, der også kan udføre opgaver i denne rolle og endda udføre brandsikkerhedsuddannelse i lokalsamfundet.

Relateret: Sådan bliver du brandmarskal

Brandinspektørens færdigheder

Da brandinspektører udfører arbejde, der hjælper med at holde mennesker og lokalsamfund sikre, er det vigtigt for dem at være højt kvalificerede inden for deres felt. Her er nogle færdigheder, som kan være vigtige for en brandinspektør at demonstrere:

Detaljeorienteret

Brandinspektører er ansvarlige for at forstå de indviklede brandsikkerhedsregler og -love og for at bemærke overholdelse eller mangel på samme i de bygninger, de inspicerer. Omhyggelig opmærksomhed på detaljer kan være en vigtig del af at opfylde disse pligter effektivt, hvilket også kan være med til at sikre sikkerheden for en bygnings beboere.

Meddelelse

Brandinspektører skal indhente information for at evaluere brandsikkerheden i en bygning, ofte i samtale med en bygningsleder, beboer eller ejer. De kommunikerer også ofte nødvendige sikkerhedsoplysninger til disse personer, såsom ændringer eller justeringer, de skal foretage for at bringe en bygning i overensstemmelse med brandsikkerhedskoden. Brandinspektører koordinerer også med deres egen afdeling og team som en del af deres job. For at gøre disse ting effektivt skal de normalt udvise stærke kommunikationsevner.

Relateret: 14 kommunikationsstrategier til at overvinde kommunikationsbarrierer på arbejdspladsen

Samarbejde

Brandinspektører arbejder normalt sammen med et brandvæsen og et team af sikkerhedsfolk. De samarbejder også ofte med lokale, statslige og føderale regeringsorganer samt byggeentreprenører. Disse teamwork og samarbejdsevner kan hjælpe dem med at få succes på jobbet.

Ledelse

Brandinspektører er ofte ansvarlige for at levere vigtig information til fællesskabsmedlemmer og sikre overholdelse af regler og love, såsom brandsikkerhedsregler. Som sådan skal de demonstrere stærke lederevner for at hjælpe med at opnå tillid og forståelse hos bygningsejere og -beboere, så de kan være mere tilbøjelige til at overholde disse regler og forskrifter. Brandinspektører kan også opkræve disciplinære foranstaltninger såsom bøder, når folk overtræder brandloven, hvilket også kræver lederevner.

Relateret: Begrebet ledelse forklaret: At dyrke effektivt lederskab

Kritisk tænkning

Brandinspektører skal udvise god dømmekraft og bruge kritisk tænkning til at udføre deres arbejde godt. Det skyldes, at menneskers og bygningers sikkerhed og trivsel ofte afhænger af de valg, de træffer med hensyn til brandsikkerhed. De skal forstå mange forskellige stykker information, forstå gyldigheden og relevansen af ​​disse oplysninger og derefter beslutte, hvilke detaljer der er vigtigst i forhold til deres inspektionsopgaver.

Sådan bliver du brandinspektør

Hvis en karriere som brandinspektør ser ud til at passe godt til dig, er her nogle trin, du kan bruge:

1. Optjen et diplom

De fleste brandinspektører har opnået mindst en gymnasieeksamen, og sandsynligvis en to-årig grad eller mere. Hvis du går i gymnasiet, så afslut dine studier så effektivt som du kan. Overvej at forfølge muligheder og træning, der vil understøtte dit mål om at blive brandinspektør, såsom CPR og førstehjælpscertificering eller arbejde på et frivilligt brandvæsen uden for din skoletid. Hvis du har brug for en alternativ certificering, forskningsprogrammer og kurser, der kan hjælpe dig med at få den legitimation, du har brug for. Overvej at undersøge gymnasier, du måtte deltage i, og bestemme deres krav til et eksamensbevis eller tilsvarende.

2. Fortsæt med videregående uddannelse

Mange brandinspektører har også mindst en toårig uddannelse. Forskning programmer i dit område eller på steder, hvor du kunne være interesseret i at studere, eller endda online kurser, for at finde en, der fungerer for dig. Se efter information om større studier, undervisning og gebyrer og økonomisk støtte for at hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger. Overvej at udforske jobopslag for brandinspektører og være opmærksom på den uddannelse, de har brug for, og bruge disse oplysninger til at vejlede dine uddannelsesbeslutninger.

3. Få erfaring som brandmand

De fleste brandinspektører har også erfaring som brandmand. Prøv at få erfaring i brandsikkerhedsindustrien ved at arbejde som brandmand for at opbygge dine færdigheder og udvikle dit CV. Overvej at tale med en mentor eller erfaren brandsikkerhedsmedarbejder for at finde den bedste vej til dette felt for dig. For eksempel kan du se efter muligheder for frivillige eller lærepladser eller programmer gennem dit college som et første skridt til at arbejde som brandmand og i sidste ende brandinspektør.

4. Opnå yderligere legitimationsoplysninger

På grund af den høje indsats i deres arbejde, skal brandinspektører have specialiserede legitimationsoplysninger, der bekræfter dem til at udføre deres arbejde. Søg efter certificeringsprogrammer, der giver dig mulighed for at opfylde de lovmæssige krav til en brandinspektørrolle. Overvej at spørge din arbejdsgiver om sponsorerede uddannelsesmuligheder, da regeringer, brandvæsener og private virksomheder kan være villige til at overveje at uddanne lovende brandinspektører til disse roller.

5. Specialiser dit CV og følgebrev

Gennemgå dit CV og følgebrev, og foretag eventuelle justeringer, du måtte have brug for for at understrege dine evner som brandsikkerhedsprofessionel. Prøv at fremhæve de færdigheder, der er vigtigst for en brandinspektør, samt enhver relevant uddannelse og certificeringer, du måtte have. Overvej at bede en betroet kollega eller mentor om at gennemgå dine dokumenter og foreslå ændringer, der kan hjælpe dig med at ansøge om brandinspektørroller.

6. Ansøg og interview

Udforsk endelig åbninger for brandinspektører i dit område såvel som andre steder, hvor du kan være villig til at arbejde. Læg mærke til industrisøgeord i hver stilling, og medtag disse i dit CV og følgebrev, når du indsender dem til specifikke roller. Dette kan hjælpe dit CV med at komme igennem den automatiserede screeningssoftware, som mange arbejdsgivere bruger. Hvis du bliver inviteret til et interview til en brandinspektørrolle, så prøv at forberede dig ved at undersøge mulige interviewspørgsmål og afholde et falsk interview med en kollega eller ven. Prøv at inkludere specifikke eksempler i dine interviewsvar for at demonstrere fordelene ved dine færdigheder i brandsikkerhedsindustrien.

Lauritz Jensen
Lauritz Jensen Brandsikkerhed og forebyggelse er et vigtigt felt, og branchen omfatter mange karrierer udover brandmandsrollen. Brandinspektører hjælper for eksempel med at overvåge bygninger for brandsikkerhedsrisici og kan forhindre farlige brande, før de opstår. I denne karriere kan du hjælpe med at støtte dit samfunds sikkerhed, mens du fortsætter med at vokse som en nødhjælpsmedarbejder. I denne artikel diskuterer vi en brandinspektørs vigtige rolle, færdigheder til at hjælpe en brandinspektør med at få succes og trin, du kan bruge, hvis denne karriere appellerer til dig.