At Arbejde På Et Kunstgalleri: Fordele, Tips Og Job

At Arbejde På Et Kunstgalleri: Fordele, Tips Og Job

Mange organisationer viser historisk og moderne kunst for at underholde besøgende og tiltrække kunder, der måske ønsker at købe disse kunstværker. Kunstgallerier afholder typisk shows for nye kunstnere og viser de produkter, der passer til galleriejerens æstetiske og aktuelle kunsttendenser. Hvis du er interesseret i galleriarbejde, kan forståelsen af ​​det grundlæggende i denne branche hjælpe dig med at vælge en karriere, der passer til dine behov. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved at arbejde på et kunstgalleri, lister tips til at klare sig godt i denne type karriere og udforsker forskellige roller, du kan overveje.

Relateret: 35 karriereveje, du kan forfølge i kunst

Fordele ved at arbejde på et kunstgalleri

At arbejde på et kunstgalleri er en fantastisk mulighed, hvis du nyder at være omkring og lære om kunst. Jobs på gallerier kan gavne din viden, hjælpe dig med at få erfaring og give dig adgang til aktuelle kunstneriske tendenser. Her er et nærmere kig på nogle af fordelene ved at arbejde i et kunstgalleri for at hjælpe dig med at beslutte, om en karriere i denne branche er det rigtige valg for dig:

 • Bliv en del af dit lokale kunstfællesskab. At arbejde på et galleri giver dig mulighed for at interagere med lokale kunstnere og folk, der værdsætter kunst i dit lokalsamfund. Dette kan hjælpe dig med at etablere dit omdømme som kunstprofessionel og få indsigt i moderne kunsttendenser i dit område, stilarter, der måske passer til æstetikken i det galleri, du arbejder i, og populære lokale kunstnere, der kan præsenteres.

 • Udvid dit netværk af kunstprofessionelle. Når du hjælper med kunstudstillinger på et galleri, kan du ofte møde mange kunstprofessionelle og udvide dit netværk af mennesker, der er interesseret i lignende ting som dig. At have mange typer kunstprofessionelle i dit netværk kan hjælpe dig med at finde nye jobmuligheder i fremtiden eller komme i kontakt med folk, der kan forbedre galleriet, hvor du arbejder.

 • Hjælp med at bevare kunst og skabe ny historie. Mens kunstmuseer typisk har historisk kunst, kan moderne gallerier omfatte stykker fra fortidens berømte kunstnere, som de bevarer og viser på bestemte tidspunkter. At være involveret i galleriarbejde giver dig mulighed for at være en del af denne bevaring og skabe ny kunsthistorie ved at støtte nye kunstnere gennem kunstudstillinger.

 • Få erfaring med kunstvirksomhed og ledelse. Afhængigt af dine karrieremål kan arbejdet på et galleri hjælpe dig med at få nyttig kunstforretning og ledelseserfaring for at forbedre din fremtidige karriere. Oplevelser som denne giver dig mulighed for at bevise dine færdigheder over for professionelle og lære dig, hvordan du driver dit eget galleri eller støtter et i forskellige administrative roller.

 • Lær af kunstkritikere, samlere og kunstnere. Mens du udfører dit arbejde på et galleri, kan du lære om historisk og moderne kunst fra kyndige kritikere, samlere og kunstnere, der besøger. At lære om kunststile, æstetik og visuelle fortælleteknikker kan hjælpe dig med bedre at støtte galleriet, hvor du arbejder, og det kan være nyttigt til fremtidige promoveringer eller nye roller.

Relateret: 12 interessante karrierer for kreative mennesker

Tips til at arbejde på et kunstgalleri

For at hjælpe dig med at forberede dig til et job, der arbejder på et kunstgalleri, skal du overveje følgende tips:

 • Kommuniker godt. Kommunikation hjælper dig med at lære mere om kunst fra din leder eller andre erfarne medarbejdere ved at stille spørgsmål, når du har brug for hjælp og opdatere dem på dit arbejde. Gode ​​kommunikationsevner giver dig også mulighed for at tale med besøgende på dit galleri for at give dem en behagelig oplevelse og opmuntre dem til at vende tilbage til fremtidige kunstudstillinger.

 • Har branchekendskab. At forstå kunstindustrien er vigtig for succes i mange kunstgallerijob, fordi ansatte på gallerier måske skal beskrive baggrunden for kunstværker til besøgende og diskutere teknikker med kunstprofessionelle. At have en solid forståelse af kunstindustrien giver dig mulighed for at skabe dybere forbindelser med besøgende og bevise dine færdigheder over for din arbejdsgiver.

 • Tænk på det høje arbejdstempo. Mange gallerier opererer i et hurtigt tempo, fordi kunstindustrien altid er i forandring, og galleriejere ønsker at skabe nye, trendy udstillinger og shows for deres lånere. Tænk på, hvordan dette hurtige tempo kan påvirke din præstation, og hvad du kan gøre for at arbejde med succes i dette miljø.

 • Forbered dig på mange opgaver. Ofte kan kunstgalleriansatte dele visse ansvarsområder eller påtage sig arbejde fra kolleger, der holder fri. Selvom du måske specialiserer dig i ét område af galleriarbejde, er det vigtigt at forberede dig på mange opgaver som administrative opgaver, hjælpe med at installere kunstværker og kontakte kunstnere eller lånere med presserende oplysninger.

 • Håndter skrøbelige genstande forsigtigt. I en gallerikarriere kan din arbejdsgiver bede dig om at hjælpe med at flytte eller installere skrøbelige og dyre genstande som skulpturer og store lærreder. For at holde disse genstande sikre, tænk over, hvordan du kan håndtere dem skånsomt, og spørg om hjælp eller råd fra mere erfarne medarbejdere, hvis du har brug for det.

 • Overvej en grad. Selvom ikke alle gallerijob kræver en grad, er det ofte nyttigt at forfølge mindst en bachelorgrad i kunst eller kunsthistorie for at hjælpe dig med at få forfremmelser i din karriere. Nogle stillinger i et galleri, der kræver specialiseret viden om kunst og konserveringsteknikker, kan kræve en postgraduate grad i et beslægtet område.

 • Skriv ofte rapporter. Meget galleriarbejde kræver detaljerede skriftlige rapporter, når medarbejdere flytter kunst, opbevarer det eller mærker det, så det ikke bliver væk eller beskadiget. Når du starter en karriere i et kunstgalleri, skal du huske at skrive rapporter ofte, så du hurtigt kan finde vigtige kunstværker og sikre, at dyre stykker forbliver sikre.

Typer af job på et kunstgalleri

Alle typer job på et kunstgalleri hjælper med at støtte og fremme kunstnere og deres unikke stilarter. Hvert job har sit eget unikke sæt af opgaver, men mange af disse opgaver overlapper hinanden for at skabe et sammenhængende og vellykket gallerimiljø. Her er nogle almindelige job, du kan finde på kunstgallerier:

Gallerist eller gallerist

Gallerier eller galleriejere driver gallerier og leder deres medarbejderes arbejde for at skabe en æstetik for deres publikum. Disse er medarbejdere på højeste niveau i et kunstgalleri. De vælger den kunst, der vises i deres galleri, finder nye kunstnere og ansætter medarbejdere til at hjælpe driften med at køre problemfrit.

Relateret: 10 højtbetalende job for kunstfag

Galleri leder

Gallerilederen vejleder medarbejderne og hjælper galleristen med at nå deres mål. Typisk varetager galleriledere forretningsdriften og den daglige pleje af deres galleri. De kan introducere ejeren for kunstnere eller komme med forslag til udstillinger.

Arkivar

Kunstarkivarer er professionelle i at tage sig af skrøbelig kunst, især historisk kunst eller stykker, som de skal opbevare under visse forhold. En arkivars opgaver omfatter at undersøge og registrere information om disse kunstværker, opbevare og håndtere dem sikkert og advare andre medarbejdere om kunstværkernes skrøbelighed. Disse medarbejdere kan have en uddannelse i kunsthistorie eller konservering.

Relateret: Top 9 karrierer, der arbejder i eller med museer

Kunsthåndterer

Kunsthåndtering er en entry-level position i gallerier, som mange kunststuderende og kunstnere opfylder, enten på deltid eller under deres egne udstillinger. Behandlere bruger oplysninger fra arkivarer og direktører til at flytte kunst sikkert og hjælpe med at installere det på steder, som gallerilederen og ejeren har valgt. Dette job kræver fysisk udholdenhed og styrke til at flytte tunge kunstværker sikkert.

Kenneth Buhl
Kenneth Buhl Mange organisationer viser historisk og moderne kunst for at underholde besøgende og tiltrække kunder, der måske ønsker at købe disse kunstværker. Kunstgallerier afholder typisk shows for nye kunstnere og viser de produkter, der passer til galleriejerens æstetiske og aktuelle kunsttendenser. Hvis du er interesseret i galleriarbejde, kan forståelsen af det grundlæggende i denne branche hjælpe dig med at vælge en karriere, der passer til dine behov. I denne artikel diskuterer vi fordelene ved at arbejde på et kunstgalleri, lister tips til at klare sig godt i denne type karriere og udforsker forskellige roller, du kan overveje.