Arbejde Som Linjemand: Definition Og Eksempler

Arbejde Som Linjemand: Definition Og Eksempler

Linjebetjente udfører afgørende el-opgaver, herunder installation og vedligeholdelse af el-ledninger. De arbejder på både over- og underjordiske elledninger for at forbinde eller genoprette elektricitet til enkeltpersoner, husholdninger og virksomheder. At lære om de færdigheder og den træning, der er nødvendig for at blive linjemand, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er den rigtige karriere for dig. I denne artikel lister vi færdighederne og kvalifikationerne for at blive linjemand, lønforventninger og fordele og ulemper ved denne karriere.

Relateret: Specialiteter og stater med højeste løn for elektrikere

Hvad er en linjemand?

Linemen er bygningsfagfolk, der installerer, vedligeholder og reparerer højspændingsledninger og andre elektriske systemer. De arbejder normalt for transmissions-, telekommunikations- og elproduktionsselskaber. Det meste af deres arbejde er udenfor, og linjebetjente kan nogle gange arbejde i hårdt vejr, da de ofte er nogle af de første mennesker, der bliver kaldt i tider med magtkriser eller naturkatastrofer. En linjemands arbejde er normalt højrisiko og arbejdskrævende, så de samarbejder med deres teammedlemmer for at sikre alles sikkerhed og tryghed.

Relateret: Typer af elektrikere

Hvad laver en linjemand?

Hvis du er tryg ved højder, kan lide at arbejde med dine hænder og leder efter et job, der ikke kræver en universitetsgrad, kan du overveje at blive linjemand. Her er en liste over opgaver og pligter for en linjemand:

 • Klatring: For at installere og reparere overjordiske elledninger klatrer linemen op til hundredvis af fod i luften.

 • Tekniske opgaver: Linjebetjente udfører ofte tekniske opgaver, herunder installation af transformere og afbrydere.

 • Manuelle opgaver: Manuelle opgaver kan omfatte at bære og trække strømkabler mellem bygninger eller pæle for at sætte dem op.

 • Kørsel: Linjebetjente kører en række forskellige forsyningskøretøjer til og fra deres arbejdspladser.

 • Installation og vedligeholdelse: Linjebetjente installerer og vedligeholder ledninger og hardware til telefonlinjer, trafiklys, gadelys og konduktører.

 • Ledelse og supervision: Linjemænd kan fungere som projektledere eller overvåge groundsmen og lærlinge under deres uddannelse.

Relateret: Sådan bliver du linjemand (7 trin)

Egenskaber og færdigheder for linjemænd

Selvom det ikke kræver et universitetseksamen at blive linjemand, er der særlige kvaliteter og færdigheder, der kræves til denne branche. Udover at få dit GED- eller gymnasieeksamen, er et gyldigt kørekort og en linjemandslærling et krav for at blive linjemand. I denne serie af elektrisk arbejde installerer og fejlfinder linjemænd elektrisk udstyr samt bestemmer, hvornår strømkabler skal udskiftes eller repareres. Med disse pligter i tankerne skal linjemænd have en grundig forståelse af el og elværktøj. Nedenfor er en liste over kvaliteter og færdigheder, der er nødvendige for at blive linjemand.

 • Fysisk og mental kondition: At blive linjemand kræver typisk at tage en fysisk og mental konditionstest. Fysisk styrke er nødvendig for linjemænd til at bære deres tunge udstyr, når de klatrer for at nå elektriske elledninger.

 • Komfort med højder: Linemen arbejder ofte på overjordiske elektriske ledninger, som kan eksistere i højder fra 40 til hundredvis af fod i luften, og klatrer rutinemæssigt op og ned af metaltårne, træstænger og andre strukturer, mens de håndterer tungt udstyr.

 • Karriereforpligtelse: Linjebetjente og deres familier skal forstå, at arbejdet som linjemand kræver mange timer for at få opgaven løst og udført med fortræffelighed. Dette omfatter en forståelse af elektrisk udstyr til installation og servicering af elledninger.

 • Stærke kommunikationsevner: Kommunikationsevner er afgørende, da en linjemand kommunikerer med ledelsen eller andre entreprenører, der kan bede en linjemand om at skrive rapporter for deres egen virksomhed.

 • Praktisk indlæringsevne: At blive linjemand kræver en fireårig linjemandslærling. Dette indebærer en del læring i klasseværelset, men linjeledere underviser primært vigtige færdigheder til lærlinge på området, hvor praktisk læring er den vigtigste undervisningsmetode.

 • Matematik og læsefærdigheder: Færdighed i både matematik og læsning er et krav for at bestå svendeprøven, samt løse hverdagsproblemer og fortolke ledningsdiagrammer.

 • Villighed til at rejse: Linjebetjente kaldes ofte til at arbejde, hvor katastrofen rammer, og nogle gange kræver det, at de rejser og arbejder eller bor væk fra hjemmet. Journey linemen kan endda bede en linjemand om at rejse som en del af deres læretid.

 • Tidsstyring: Entreprenører og projektledere kræver, at linjemænd overholder projektdeadlines og udfører deres opgaver inden for en bestemt tidsramme, især når de reparerer ting som telefonlinjer eller returnerer strøm til en by efter en naturkatastrofe.

Relateret: Elektrikerfærdigheder: Definition og eksempler

Fordele og ulemper ved at arbejde som linjemand:

Her er nogle fordele og ulemper ved at arbejde som linjemand nedenfor.

Fordelene ved at arbejde som linjemand inkluderer:

 • En universitetsgrad er ikke et krav: I stedet for en universitetsgrad, træner linjedommere potentielle linjemænd i feltet som en del af en læreplads. En linjemandslærling kan tage mellem 3 til 5 år, før kandidater kan arbejde selvstændigt.

 • Højt lønpotentiale: At arbejde som kraftlinjemand kan give dig mulighed for at tjene en høj løn, selv i mere landlige områder. I USA tjener linjemænd i gennemsnit $22,80 i timen og en gennemsnitlig årsløn på $53.248 om året, med lønninger fra $38.810 til $94.880.

 • Kompensation under uddannelse : Lærlingeuddannelser kompenserer potentielle linjemænd for deres tid under deres uddannelse.

 • Dit arbejde hjælper andre: Linjebetjente hjælper med at genoprette magten til enkeltpersoner, deres familier og virksomheder. Dette kan efterlade dig med en følelse af præstation og stolthed ved at vide, at dit arbejde hjælper med at levere vigtige elektriske tjenester, der gør det muligt for lokalsamfund at trives.

De potentielle ulemper ved at arbejde som linjemand omfatter:

 • Alvorligt vejr: Linemen kan arbejde i hårdt vejr og på alle tidspunkter af natten eller dagen. Dette omfatter arbejde midt om natten, hvis der er strømafbrydelse eller kraftig vind, regn, frostgrader og ekstrem varme.

 • jobvækst: Som linjemand er der begrænsede muligheder for karrierevækst eller avancement. Selvom fortsat vækst i ekspanderende byer og forstæder viser, at linjemænd vil være efterspurgte til at installere og reparere elledninger og andre elektriske fornødenheder.

 • Erhvervsmæssig risiko: En linjemand kan være en af ​​de mere fysisk udfordrende karrierer at forfølge, da det involverer arbejde i ekstreme højder og i forskellige vejr- og naturkatastrofer samt den ekstra risiko for eksponering for højspændingselektricitet.

Emil Borg
Emil Borg Linjebetjente udfører afgørende el-opgaver, herunder installation og vedligeholdelse af el-ledninger. De arbejder på både over- og underjordiske elledninger for at forbinde eller genoprette elektricitet til enkeltpersoner, husholdninger og virksomheder. At lære om de færdigheder og den træning, der er nødvendig for at blive linjemand, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er den rigtige karriere for dig. I denne artikel lister vi færdighederne og kvalifikationerne for at blive linjemand, lønforventninger og fordele og ulemper ved denne karriere.