Arbejde I Social Retfærdighed: Hvorfor 90 % Af Mennesker Ville Ofre Penge For Mening: Med Eksempler På Karriereveje

Arbejde I Social Retfærdighed: Hvorfor 90 % Af Mennesker Ville Ofre Penge For Mening: Med Eksempler På Karriereveje

En undersøgelse fra 2018 viste, at ni ud af ti mennesker er villige til at tjene færre penge for at udføre mere meningsfuldt arbejde. Derudover fandt Bonjoures Hiring Lab ud af, at dagens nyuddannede universitetsstuderende prioriterer passion frem for en lønseddel.

I en tid, der har givet verdens sociale og økonomiske uretfærdigheder tiltrængt opmærksomhed, undrer du dig måske over, hvordan du kan gøre aktivisme til en karriere. Hvis du har en passion for menneskerettigheder, lighed og at gøre en forskel, kan en karriere inden for social retfærdighed være tiltalende.

I denne artikel sætter vi os ned med Genevieve Rimer, DSW og Manager of Advisory Services hos CEO og Anslem Gardner, MBA og National Director of Programs for Momentum Advisory Collective for at diskutere, hvad der førte dem til karrierer inden for social retfærdighed, fordelene og udfordringerne ved dette type arbejde og rådgivning til jobsøgende, der overvejer social retfærdighed som en karrierevej.

Vi fremhæver også otte eksempler på karrierer inden for social retfærdighed med deres nationale gennemsnitlige løn, primære opgaver og krav.

Hvad er social retfærdighed?

Social retfærdighed er handlingen at kæmpe for etiske relationer mellem individer og samfund. Det er forestillingen om, at alle mennesker fortjener lige rettigheder, muligheder og behandling. Nogle eksempler på årsager til social retfærdighed omfatter:

  • Racelighed
  • LGBTQ+ rettigheder
  • Børneværn
  • Sundhedsydelser til en overkommelig pris
  • Flygtningetjenester

Dette er ikke en udtømmende liste over spørgsmål om social retfærdighed. Foretag din forskning for at opdage andre årsager, der er i overensstemmelse med dine lidenskaber.

Hvordan man beslutter, om en karriere inden for social retfærdighed er noget for mig

At udføre arbejde, der er meningsfuldt for dig, kan hjælpe med at øge dit selvværd, arbejdsglæde, overordnet positivitet, sænke blodtrykket og give en følelse af formål. At påtage sig en karriere inden for social retfærdighed kan dog give nogle udfordringer såsom øget følelsesmæssig byrde og lavere samlet indtjeningspotentiale. Vi satte os ned med Genevieve Rimer, der arbejder for Center for beskæftigelsesmuligheder og Anslem Gardner fra Momentum Advisory Collective for at lære om deres karrierevej og råd til dem, der søger en karriere inden for social retfærdighed.

Genevieve er Manager of Advisory Services hos CEO - en organisation, der hjælper personer, der for nylig er vendt hjem fra fængsling, med at komme ind på arbejdsstyrken igen.

Anslem har fungeret som Site and Program Director hos Genesys Works - en organisation, der træner undertjente personer i færdigheder, der kræves for at få succes i arbejdsstyrken. Han er nu National Director of Programs hos Momentum Advisory Collective, en organisation, der giver unge, der forlader ungdomsfængsling, beskæftigelse, livsfærdighedstræning og omsluttende pleje.

Q: Hvad førte dig til en karriere inden for social retfærdighed?

GR: “Jeg følte et dybt kald til at hjælpe mennesker. Da jeg voksede op, indså jeg, at ikke alle har lige muligheder for at få succes, og det ville jeg gøre noget ved.”

AG: "Jo længere jeg bruger på denne planet, jo mere bliver jeg opmærksom på, at selv som sort mand har jeg mange privilegier. Jeg har også mange ulemper, men det, der er blevet stadig vigtigere, er at ændre og bekæmpe det faktum, at jeg har nogen og så mange andre har flere. Systemisk racisme eksisterer, fordi de mennesker, der udgør eller udgør systemet, navigerer uden nok fokus på at rette op på dets dybe uligheder. Jeg vil gerne tro, at alle, der arbejder med social retfærdighed, eller for det i deres karrierer, er en del af den systemiske forandring, der er nødvendig for at flytte nålen i den modsatte retning – at ændre skibets kurs."

Q: Hvad er mest tilfredsstillende ved din karriere?

AG: "Jeg har lyst til, at mens jeg arbejdede på at lukke mulighederne, specielt inden for udvikling af arbejdsstyrken, har jeg set pæren tænde for så mange arbejdsgivere, når de ser, hvor dygtige vores fagfolk er. Jeg har også set pæren tænde for vores elever, når de selv indser, hvor dygtige de er, og at de lige har gjort det; at de stadig gør det! Det er mest tilfredsstillende."

GR: “Jeg er i stand til at se politikker og praksis ændre sig for at være mere inkluderende med folk, der vender hjem fra fængsling, men lige så vigtigt er jeg i stand til at se fortællinger ændre sig. Et eksempel på dette er at bruge personcentreret sprog. Der er så meget magt i sproget. I min interaktion med andre instanser og mennesker er det meget tilfredsstillende, når de også begynder at bruge personcentreret sprog. Et eksempel på dette er, at i stedet for at kalde nogen en 'eks-fange' eller 'ex-kriminel', begynder de at bruge ord som 'systempåvirket' eller 'en person med en overbevisning' - bare det lille sprogskift kan ændre fortælling om tidligere fængslede mennesker. Det er en kæmpe sejr.”

Spørgsmål: Hvilke udfordringer står denne karriere over for?

AG: "Forlanger konstant respekt fra mine jævnaldrende og kommer væk fra de stereotyper, som arbejde i nonprofit-verdenen bærer på. For eksempel forstår folk, der arbejder for social retfærdighed eller nonprofitorganisationer, ikke forretning. Folk, der arbejder for social retfærdighed eller nonprofitorganisationer, tjener ikke penge. Jeg har været velsignet med at have det godt, men at tale ærligt, det er en anden udfordring – folk, der arbejder for social retfærdighed, bliver ikke værdsat nok, og med det følger mangel på acceptabel kompensation over hele linjen."

Spørgsmål: Hvilket råd vil du give til en, der overvejer en karriere inden for social retfærdighed?

GR: "Vær modig og hav en bred vision. Ofte kender folk ikke til muligheder inden for socialt arbejde, og med en uddannelse i socialt arbejde kan man så mange ting. Det er ikke kun klinisk. Det er vigtigt konsekvent og konstant at udfordre os selv til at tænke dybere over sociale problemer.”

AG: “Hold aldrig op med at lytte og stop aldrig med at lære. Kom aldrig til bordet, hvis du antager, at du forstår, hvordan det hele fungerer, eller at du ved, hvad en befolkning har brug for. Lær, drej, voks, udfordr dig selv, og gør det kun, hvis du er tilfreds med at være en del af at skabe forandring. Vær ikke bange for forandring. Den bedste måde er ikke altid den gamle måde. Og have det sjovt. Og sidst men ikke mindst, pas på dig selv. Traumer, brugte eller ej, er ægte, så sørg for at have en god balance mellem arbejde og privatliv og beskyt dit mentale helbred."

Otte karrierer inden for social retfærdighed

Her er en liste over nogle af de mest almindelige karrierer inden for social retfærdighed. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på hvert lønlink nedenfor:

1. Journalist

National gennemsnitsløn: $31.445

Primære opgaver: En journalists hovedansvar omfatter research, interview, rapportering og skrivning for at informere offentligheden om aktuelle begivenheder. Journalistik har evnen til at bringe bevidsthed og kritisk tænkning til samfundsspørgsmål. Journalister, der fokuserer på social retfærdighed og menneskerettigheder, omfatter efterforsknings-, vagthunde- og onlinejournalistik. Disse journalister deler historier om udsatte befolkningsgrupper, afslører uretfærdigheder og arbejder for at sikre, at samfundsmagter er ansvarlige for deres handlinger.

Krav: Et minimumskrav for de fleste journalister er en grad i journalistik. Nogle arbejdsgivere kan dog acceptere et beslægtet fagområde såsom engelsk, kreativ skrivning eller statskundskab.

Læs mere: Lær om at være journalist

2. Offerets advokat

National gennemsnitsløn: $42.094 om året

Primære pligter: Offerfortalere yder støtte til ofre for vold i hjemmet, menneskerettighedskrænkelser og misbrug eller vidner til kriminalitet. Fortalere tilbyder ofre hjælp følelsesmæssigt, økonomisk og juridisk til at hjælpe med deres beslutningstagning og vende tilbage til det normale liv. Offerfortalere er vidende om ressourcer som bolig, rådgivning, at finde arbejde og indgive juridiske krav.

Krav: Offerfortalere har typisk en bachelorgrad i socialt arbejde, strafferet, psykologi eller viktimologi. Fælles masteruddannelser omfatter socialt arbejde, psykologi eller strafferet.

3. Bevillingsskribent

National gennemsnitsløn: $50.330 om året

Primære opgaver: En bevillingsskribent er ansvarlig for at identificere og skabe forslag til, at en virksomhed eller organisation kan modtage finansiering fra regeringen eller agenturer. Mange nonprofitorganisationer og organisationer er afhængige af finansieringen fra tilskud, de ansøger om. Bevillingsskribenter forventes at forske i bevillinger, gennemgå retningslinjer for bevillinger og skrive forslag, der opfylder kravene.

Krav: Grant forfattere har typisk en bachelorgrad i teknisk skrivning, engelsk, kommunikation eller en beslægtet disciplin. De kan også tage kurser eller tjene deres grad i en disciplin relateret til den organisation eller sektor, de skriver stipendier til, såsom miljø- eller statskundskab.

Læs mere: Sådan bliver du tilskudsforfatter

4. Advokat

National gennemsnitsløn: $51.158 om året

Primære pligter: Der er mange typer advokater, der falder ind under paraplyen social retfærdighed – inkluderet, men ikke begrænset til, menneskerettigheder, social retfærdighed, offentlig interesse, regering, immigration og borgerrettigheder. Advokater bruger det meste af deres tid på at arbejde i hurtige kontorer og retssale under sager. De kan også rejse for at møde klienter, vidner og eksperter i deres hjem, arbejdspladser, fængsler eller hospitaler. Det er typisk for en advokat at arbejde mere end 40 timer om ugen.

Krav: Du skal deltage i tre års jura for at modtage en Juris Doctor (JD) grad og bestå statsadvokateksamenen for at blive advokat. I Virginia, Washington, Vermont og Californien kan advokater tage advokateksamenen uden en JD. Løbende uddannelse og fornyelse er påkrævet for at sikre og vedligeholde din licens.

Læs mere: Lær om at være advokat

5. Socialrådgiver

National gennemsnitsløn: $59.944 om året

Primære opgaver: En socialrådgiver er en professionel, der arbejder med enkeltpersoner og familier med det mål at forbedre deres liv ved at lære mekanismer til at overvinde misbrug, arbejdsløshed, psykisk sygdom, misbrug, afhængighed, traumer og så videre. Der er en række forskellige indstillinger og tilgange, hvor en socialrådgiver kan hjælpe, men normalt sker dette gennem en-til-en rådgivningssessioner, hvor en relation opbygges med klienter.

Krav: En bachelorgrad i socialt arbejde er typisk påkrævet for at begynde denne karriere. Nogle relaterede bachelorgrader kan omfatte psykologi eller sociologi. Afhængigt af den vej, du tager i socialt arbejde, kan det være nødvendigt med en kandidatgrad i socialt arbejde (MSW) med en koncentration. MSW-koncentrationer omfatter, men er ikke begrænset til, skolesocialt arbejde, mental sundhed og samfunds- og sociale systemer. Nogle stater kræver, at du er i besiddelse af en socialarbejderlicens for at kunne levere sociale ydelser eller endda bære en socialrådgivertitel.

Læs mere: Lær om at være socialrådgiver

6. Fællesskabsudvikler

National gennemsnitsløn: $61.835

Primære opgaver: Fællesskabsudviklere arbejder med marginaliserede samfund ved at skabe programmer og projekter, hjælpe med at finansiere distribution og forene medlemmer af samfundet. Ansvaret omfatter vurdering af samfundsbehov, forskning i lokale tendenser, samarbejde med interessenter, forståelse af juridiske regler og udvikling af planer. Arbejde som samfundsudvikler kan udføres hos nonprofitorganisationer, offentlige agenturer og virksomheder.

Krav: Fælles bachelorgrader for en samfundsudvikler omfatter økonomi, socialt arbejde eller samfundsudvikling. Typiske kandidatuddannelser kan være offentlig planlægning, byplanlægning eller økonomisk udvikling.

7. Lobbyist

National gennemsnitsløn: De nøjagtige data om lobbyisters løn er ikke let tilgængelige, men her er stillinger tæt forbundet med lobbyister med national gennemsnitsløn:

Public relations manager: $61.229 om året

Politisk embedsmand: $107.055 om året

Kampagneleder: $63.347 om året

Primære pligter: En lobbyist er en aktivist, der går ind for en specifik holdning til et bestemt emne for at påvirke lovgivere på vegne af enkeltpersoner og organisationer. Målet med deres fortalervirksomhed er at påvirke ny lovgivning eller ændringer af eksisterende love og regler. Lobbyister har typisk brug for en grundig forståelse af den føderale regerings regler, strukturer og processer.

Krav: Lobbyister kommer fra forskellige akademiske baggrunde og har ofte en bachelorgrad. Industrien foretrækker almindeligvis dem med kvalifikationer inden for jura, statskundskab, journalistik, public relations, kommunikation eller økonomi.

Læs mere: Lær om at være lobbyist

8. Politikanalytiker

National gennemsnitsløn: $83.379 om året

Primære opgaver: Politikanalytikere forsker i nationale tendenser, hvad angår sociale, økonomiske, internationale og andre politiske spørgsmål. Gennem denne forskning er de i stand til at øge offentlighedens bevidsthed, påvirke offentlig politik og politiske begivenheder. De evaluerer også nuværende politikker og udkast til rapporter baseret på deres resultater for at hjælpe med politikudvikling og implementering af nye programmer. Politikanalytikere kan have et speciale eller arbejde med flere forskellige problemstillinger.

Krav: Fælles bachelorgrader for politikanalytikere omfatter offentlig politik og statskundskab. En kandidatgrad er typisk påkrævet for politikanalytikere - populære grader omfatter Master of Public Administration, Master of Public Policy og Master of Public Affairs.

Relateret: Master i offentlig politik: definition, elementer og job

Sigurd Ipsen
Sigurd Ipsen En undersøgelse fra 2018 viste, at ni ud af ti mennesker er villige til at tjene færre penge for at udføre mere meningsfuldt arbejde. Derudover fandt Indeed Hiring Lab ud af, at dagens nyuddannede universitetsstuderende prioriterer passion frem for en lønseddel.