Arbejde I Et Bageri: En Endelig Guide

Arbejde I Et Bageri: En Endelig Guide

At lære, hvordan det er at arbejde i et bageri, kan hjælpe dig med at beslutte, om rollen er den rigtige for dig. Uanset din faglige og uddannelsesmæssige baggrund, kan arbejde i et bageri være et nyttigt karrieretrin og en værdifuld personlig oplevelse. At arbejde som bager med succes kan være et godt karrieretræk, men det kræver viden og beslutsomhed. I denne artikel diskuterer vi, hvordan det er at arbejde i et bageri, hvorfor folk vælger at gøre det, udfordringerne ved jobbet og giver nogle tips til dem, der overvejer at arbejde i et bageri.

Hvordan er det at arbejde i et bageri?

Oplevelsen af ​​at arbejde i et bageri varierer lidt afhængigt af din præcise rolle. Nogle af de oftest stødte bagerjobs er:

Produktionsbager

Det er arbejderne, der rent faktisk laver de bagværk, der så sælges. Nystartede bagerier har som regel en enkelt bager, der har andre opgaver, såsom at samle penge ind hos kunder eller gøre rent i køkkenet. Større bagerier har dog normalt brug for flere produktionsbagere for at imødekomme efterspørgslen, levere et forskelligartet sæt færdigheder og give bageriet mulighed for at drive længere timer.

Når et bageri ønsker at skille sig ud fra konkurrenterne, kan de beslutte sig for at ansætte en specialiseret bager, som normalt til en overlegen løn skaber unikke produkter, såsom specielle kager, håndværksbrød og specielle wienerbrødsprodukter. Men bortset fra højere lønninger involverer specialiseret bagning også specialudstyr, så det er normalt kun investeringen værd, hvis der er et klart og veldefineret marked for specialprodukterne.

Relateret: Sådan bliver du bager

Skranke personale

De personer, der arbejder ved bageriets frontdisk, har som regel en meget vigtig rolle, da de lader resten af ​​personalet fokusere på bagningen. De, der direkte sælger bagværket til kunderne, er en direkte repræsentation af virksomheden, så de er typisk naturligt karismatiske, venlige og optimistiske. De skal også lære at håndtere madvarer sikkert og omhyggeligt.

Køkkenhjælp

Mange opgaver omkring køkkenet skal udføres, og de fleste bagerier hyrer ekstra køkkenhjælp til at assistere bagerne. Nogle af disse opgaver inkluderer at vaske op, feje gulve, bære forskellige ingredienser og andre lignende. Udover at forbedre produktiviteten kan køkkenhjælpepersonale også efterhånden uddanne sig til at blive bagere.

Relateret: Sådan bliver du konditor

Hvorfor arbejde i et bageri?

Der er mange grunde til at arbejde i et bageri kan være en positiv karriereoplevelse, herunder:

  • Det kan holde dig fysisk i form. Selvom bagning ikke nødvendigvis kræver særlige fysiske egenskaber, flytter de fleste mennesker, der arbejder i bagerier, konstant. Aktiviteter som at lægge varer i ovne, tage dem ud, interagere med kunder, gøre køkkenet rent og dekorere bagværket betyder, at du sandsynligvis flytter rundt i hele dit skift.

  • Det kan føre til en succesfuld karriere. Uanset din præcise rolle i et bageri, dukker der hele tiden muligheder for at lære nyt op. Den viden, du kan få, mens du arbejder i et bageri og ser mere erfarne bagere udføre deres job, kan senere hjælpe dig med at vokse professionelt og lære nye kulinariske færdigheder.

  • Det kan være givende. Mange mennesker nyder at spise bagværk og slik, så du vil sandsynligvis få en følelse af personlig glæde og stolthed, mens du ser tilfredse kunder forlade bageriet.

  • Det kan give en kundevendt oplevelse. Som bager eller skrankemedarbejder møder du som regel nye kunder dagligt, og mange af dem kræver personlig opmærksomhed. At arbejde med kunder for at forstå deres behov og derefter opfylde disse behov er den mest essentielle del af enhver kundevendt rolle, så arbejdet i et bageri kan give dig overførbare færdigheder.

  • Det kan give dig mere tid i løbet af dagen. De fleste bagerier starter deres arbejdsdag meget tidligt om morgenen. Det betyder normalt, at jobbet slutter relativt tidligt på dagen, hvilket giver dig mere fritid om eftermiddagen end de fleste andre medarbejdere, der arbejder på faste vagter.

Relateret: Sådan skriver du et Baker følgebrev

Udfordringer ved at arbejde i et bageri

Nogle af de mere udfordrende aspekter ved at arbejde i et bageri er:

  • Det kan være fysisk krævende. Selvom den konstante bevægelse forbundet med at arbejde i et bageri kan holde dig fysisk i form og sund, kan det nogle gange gøre dig udmattet i slutningen af ​​dit skift. De fleste aktiviteter relateret til bagning, såsom at røre ingredienser, skære forskellige genstande, blande dejen og dekorere kager er fysisk krævende.

  • Det kan påvirke dit humør. Som med mange kundevendte virksomheder, vil du sandsynligvis interagere med en bred vifte af enkeltpersoner, og nogle af dem kan have en negativ holdning. Deres antal har dog en tendens til at være betydeligt lavere end dem, der sætter pris på dit arbejde og kommer ind med en positiv indstilling.

  • Det kan være udfordrende at balancere dit arbejde og dit privatliv. Selvom det giver dig ekstra tid i løbet af dagen at afslutte arbejdet tidligere end de fleste, vågner du også tidligere. Det betyder normalt, at du skal gå tidligere i seng, så du kan hvile nok.

  • Det kan være udfordrende at komme videre i denne karriere. Selvom arbejde i et bageri kan lære dig overførbare færdigheder, giver det normalt ikke en klar vej til avancement, som andre karrierer gør. Du kan dog fremme din karriere på dette felt enten ved at gå på kulinarisk skole eller bruge dine akkumulerede færdigheder og erfaring til at åbne dit eget bageri.

Relateret: Sådan får du en konditorlærling

Ofte stillede spørgsmål om at arbejde i et bageri

Dette er nogle af de oftest stillede spørgsmål om at arbejde i et bageri:

Hvilken uddannelse skal du bruge for at arbejde i et bageri?

Der er ingen specifikke uddannelseskrav for at arbejde i et bageri, men mange bagervirksomhedsejere foretrækker at ansætte kandidater med en gymnasial eksamen eller tilsvarende. Selvom de fleste procedurer læres på jobbet, vil det sandsynligvis forbedre dine chancer for at få et bagerjob, hvis du har tidligere erfaring med madlavning eller madproduktion.

Hvad er de gennemsnitlige løn- og karrieremuligheder for bagere?

Ifølge Bonjoures er en bagers gennemsnitlige løn i USA $40.789 om året, og den har en tendens til at stige over $50.000 om året efter ti års erfaring. Bureau of Labor Statistics nævner, at antallet af bagerjob sandsynligvis vil stige med 5% gennem år 2029, hvilket er hurtigere end den gennemsnitlige jobvækstprocent.

Hvad skal jeg have på til en bagersamtale?

Når du skal til samtale til en bagerstilling, bør du undgå at være enten for formel eller for uformel. At bære et jakkesæt er typisk for formelt til sådan et interview, selvom det også kan vise, at du virkelig er interesseret i rollen, hvorimod afslappet tøj som jeans og en T-shirt har en tendens til at påvirke dine chancer. Et rimeligt formelt sæt tøj, som ikke er for hårdt eller afslørende, burde være passende til interviewet.

Jannik Dam
Jannik Dam At lære, hvordan det er at arbejde i et bageri, kan hjælpe dig med at beslutte, om rollen er den rigtige for dig. Uanset din faglige og uddannelsesmæssige baggrund, kan arbejde i et bageri være et nyttigt karrieretrin og en værdifuld personlig oplevelse. At arbejde som bager med succes kan være et godt karrieretræk, men det kræver viden og beslutsomhed. I denne artikel diskuterer vi, hvordan det er at arbejde i et bageri, hvorfor folk vælger at gøre det, udfordringerne ved jobbet og giver nogle tips til dem, der overvejer at arbejde i et bageri.