Apotekerlærling: Definition, Ansvar Og Vejledning

Apotekerlærling: Definition, Ansvar Og Vejledning

Hvis du kan lide at hjælpe folk og lære om videnskab, kan du måske lide en karriere som apotekstekniker. En måde at blive apotekstekniker på er ved først at gennemføre en læreplads. Apotekerlærlingeuddannelser kan hjælpe dig med at lære færdigheder på jobbet, netværke med potentielle arbejdsgivere og bestemme, hvilken type apoteksarbejdsmiljø, der passer bedst til dig. I denne artikel diskuterer vi apotekslærlinges ansvar, de fem trin til at blive apotekerlærling og kompetencer, som apotekerlærlinge kan have gavn af at udvikle.

Hvad er en apotekerlærling?

En apotekerlærling er et program, der lærer dig, hvordan du bliver apotekstekniker. Apotekerlærlinge giver praktisk træning til lærlinge i et egentligt apotek under direkte tilsyn af både autoriserede farmaceuter og certificerede apoteksteknikere. Kandidater, der fuldfører deres farmaceutlærlingeuddannelse, kan derefter tage den nationale apotekerteknologicertificeringseksamen.

En apotekerlærling er en lønnet arbejdsstilling, der giver praktik på arbejdspladsen. Nogle farmaceutlærlingeprogrammer kan dog kræve, at eleverne først arbejder med et ulønnet eksternship. Nogle lærlingeprogrammer inkluderer også en del af klasseundervisningen, uanset om det er før eller under lærlingestillingen.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvad er en apotekstekniker?

Hvad laver en apotekerlærling?

En apotekerlærling udfører ansvaret for en apotekstekniker under direkte tilsyn af enten en apotekstekniker eller en farmaceut. Apoteksteknikere hjælper farmaceuter med at tilberede medicin til kunder, såsom ved at måle, blande eller mærke recepter. Apoteksteknikere kan også udføre kundeserviceopgaver, såsom at håndtere telefoner, administrere kasseapparater og besvare grundlæggende kundespørgsmål.

En apoteklærlings opgaver og ansvar kan omfatte:

 • Hjælper med at måle, blande eller sammensætte receptpligtig medicin
 • Kontakt forsikringsselskaber eller patienthjælpsprogrammer om en patients dækning
 • Sikre apotekshylderne er velassorterede og organiserede
 • Behandling af en kundes betaling
 • Besvarelse af telefoner og mails
 • Mærkning af receptflasker med kundens navn, receptdosis og udstedelsesdato
 • Overførsel af recepter fra andre apoteker
 • Opdatering og vedligeholdelse af kunderegistre
 • Ringer til læger for at bekræfte deres tilladelse til en receptpåfyldning

Relateret: Jobbeskrivelse for en apotekstekniker: Primære opgaver

Sådan får du en apotekerlæreplads

Her er fem trin til at hjælpe dig med at få en læreplads på et apotek:

1. Optjen et gymnasieeksamen eller GED

Få dit gymnasieeksamen eller GED. Næsten alle apotekerlærlingeprogrammer kræver, at kandidater har afsluttet gymnasiet eller et tilsvarende program.

2. Beslut dig for, om du vil tage en videregående uddannelse

Bestem, om du vil opnå en associeret grad i farmaciteknologi. En apotekerlærling kræver ikke, at kandidater først opnår en grad. Men håbefulde apoteksteknikere, der får en grad, kan have lettere ved at skelne sig ud under ansættelsesprocessen.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvor lang tid tager det at blive apotekstekniker?

3. Vælg typen af ​​lærlingeuddannelse

Find ud af, hvilken type lærlingeuddannelse du ønsker. Apotekkæder, sundhedsorganisationer og community colleges kan alle have apotekerlærlingeprogrammer. En apotekerlærling, der tilbydes af et community college, kan tilbyde flere undervisningsmuligheder i klasseværelset end en, der udføres af en apotekskæde. Overvej også andre faktorer ved programmerne, såsom om de holder klasser før eller under din læretid. Vælg det program, der passer bedst til dine præferencer og tidsplan.

4. Udfyld din ansøgning

Afslut og indsend din apotekslærlingeansøgning. Ansøgningsmateriale varierer afhængigt af det program, du har valgt. Dine ansøgningskrav kan omfatte indsendelse af:

 • Nuværende CV
 • Udskrift fra dit gymnasium eller tilsvarende GED-kurser
 • Anbefalingsbrev
 • Personlig erklæring

5. Fuldfør præ-lærlingekravene

Hvis det kræves til dit lærlingeprogram, skal du udfylde forudsætningerne. Før du får en læreplads, kan dit program kræve, at kandidater først afslutter apoteksteknologikurser for at hjælpe dem med at få succes med deres træning på jobbet. Dit program kan også bede dig om at gennemføre et ulønnet eksternship på et apotek, inden du får din betalte læreplads.

Relateret: Kan du få et apoteksteknologijob uden at være certificeret?

Apotek lærlinge færdigheder

Her er seks færdigheder, som apotekerlærlinge kan have gavn af at udvikle:

Meddelelse

Apotekslærlinge interagerer med mange mennesker, herunder apoteksteknikere, kunder, farmaceuter, sygeforsikringsrepræsentanter og læger. En apotekerlærling kan have behov for ofte at forhandle, samarbejde eller koordinere med kunder og sundhedspersonale. Apoteklærlinge skal også sikre, at al deres kommunikation forbliver professionel, selv under udfordrende eller stressende situationer.

Fleksibilitet

En apotekerlærling arbejder i et miljø med en vis uforudsigelighed. Apotekslærlinge bør lære at tilpasse sig en række forskellige situationer hurtigt, såsom at besvare patientspørgsmål, udfylde ordrer til medicinske nødsituationer eller forhandle med forsikringsselskaber. En apotekerlærling kan drage fordel af at udvikle færdigheder relateret til deres tilpasningsevne, såsom observation og analyse af forskellige situationer.

Udholdenhed

Apotekslærlinge kan arbejde lange skift og tilbringe det meste af den tid på fødderne. En apotekerlærling har brug for den fysiske udholdenhed til at udføre en stor del af deres arbejdsopgaver stående. Apotekslærlinge kan også have brug for at udføre opgaver, der kræver en vis fysisk fingerfærdighed eller styrke, såsom genopfyldning af hylder.

Medicinsk og videnskabelig terminologi

En apotekerlærling skal lære termer relateret til farmakologi. For eksempel bør apotekerlærlinge lære videnskabelige ord og sætninger relateret til lægemiddelforbindelser eller -blandinger. Forståelse af videnskabelig og medicinsk terminologi kan hjælpe apotekerlærlinge med at kommunikere effektivt og udfylde recepter korrekt.

Relateret: Apotekfærdigheder: Hvad leder arbejdsgiverne efter?

Empati

En apotekerlærling kan støde på kunder med en bred vifte af medicinske behov. Apotekslærlinge bør gøre deres bedste for at føle empati med hver patients unikke bekymringer og forhold. En apotekerlærling bør lære, hvordan man tilbyder patienter sympati og sundhedsrådgivning, samt hvilke slags kundespørgsmål, der skal omdirigeres til en farmaceut.

Grundlæggende matematik

Apotekslærlinge skal udføre grundlæggende matematiske beregninger, når de måler, blander eller blander medicin. En apoteklærling bør forstå, hvordan man laver simple ligninger i hovedet, og hvordan man bruger apoteksværktøjer relateret til matematik, såsom laboratoriebalancer. Da apotekslærlinge også nogle gange modtager kundebetalinger, bør de være i stand til at lave matematik relateret til penge, såsom at afbalancere kasseapparatet eller tælle vekslepenge for kunder.

Arbejdsmiljø for apotekerlærlinge

En apotekerlærlings arbejdsmiljø afhænger af mange faktorer, herunder hvilken type apoteklærlingeuddannelse, de vælger. For eksempel placerer et apotekerlærlingeprogram, der drives af et apotek, studerende på steder i den pågældende apotekskæde. Et program, der køres gennem et community college eller et erhvervsuddannelsesprogram, kan tilbyde en bredere vifte af mulige arbejdsmiljøer for sine apotekerlærlinge.

Apoteklærlinge kan arbejde på steder som:

 • Apoteker
 • Hospitaler
 • Supermarked
 • Klinikker
 • Hjemmeplejeapoteker, der har specialiseret sig i at levere medicin
 • Laboratorier
 • Sundhedsorganisationer
 • Bistandsapoteker
 • Universiteter
 • Sammensatte apoteker, eller apoteker, der laver skræddersyet medicin
 • Forskningsfaciliteter

En apotekerlærling kan også arbejde på utraditionel arbejdstid. Mange apoteker har lange timer eller endda 24 timer i døgnet åbent for at sikre, at kunderne altid har adgang til deres medicin. En apotekerlærling kan arbejde usædvanlige vagttimer, såsom fra 15 til 23, nætter eller helligdage. Afhængigt af deres læreprogram og arbejdssted, kan lærlinge vælge deres arbejdsplan.

Relateret: Spørgsmål og svar: Hvordan er det at arbejde på et apotek?

Løn og jobudsigt for apoteksteknikere

Apotekerteknikere i USA tjener en gennemsnitlig løn på $30.144 om året. En apoteksteknikers individuelle løn varierer baseret på mange faktorer, herunder deres uddannelsesniveau, års erfaring og geografiske placering. Apoteksteknikere med associerede grader kan have et højere indtjeningspotentiale.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) regner med, at beskæftigelsesmulighederne for apoteksteknikere vil vokse med 4 % frem til 2029. BLS forudser denne stigning i apoteksteknikerjob til dels på grund af en aldrende amerikansk befolkning og en stigning i kroniske sygdomme, som f.eks. kræft eller diabetes. Derudover har farmaceuter øget deres patientplejeansvar, såsom at give vaccinationer eller overvåge en klients blodtryk. Efterhånden som patientplejeopgaver for farmaceuter stiger, forudser BLS, at apoteker i stigende grad kan ansætte apoteksteknikere til at måle, blande og udfylde recepter.

Relateret: Hvor meget tjener apoteksteknikere?

Ofte stillede spørgsmål om apotekerlærlinge

Her er nogle ofte stillede spørgsmål om apotekerlærlinge og apoteksteknikere:

Hvad er forskellen mellem en apotekstekniker og en farmaceut?

En farmaceut skal have en videregående uddannelse. Før man bliver farmaceut, skal kandidater have en bachelorgrad efterfulgt af en doktorgrad i farmaci. Farmaceuter skal også typisk gennemføre enten on-the-job træning eller et opholdsprogram. For at modtage licens i deres stat skal farmaceuter gennemføre både en national eksamen om farmakologi og en statsspecifik eksamen. En farmaceuts avancerede uddannelse og krav giver dem mulighed for at udføre flere farmaceutiske opgaver end apoteksteknikere, såsom at rådgive kunder om potentielle medicinbivirkninger, give immuniseringer og rådgive læger om medicindoser eller -typer.

Apoteksteknikere behøver derimod ikke at modtage en videregående uddannelse, selvom de kan vælge at forfølge en associeret grad. En apotekstekniker skal som minimum have gennemført et lærlingeprogram, opnået et certifikat og bestået deres nationale eksamen, før han praktiserer i deres stat. En apotekstekniker skal også have alle recepter, de udarbejder, gennemgået og godkendt af en farmaceut, før de gives til kunderne.

Hvad er forskellen mellem en apotekstekniker og en apoteksassistent?

Apoteksteknikere og apoteksassistenter udfører ofte mange lignende administrative opgaver, såsom at besvare telefoner, kontrollere lagerniveauer eller vedligeholde kundejournaler. Men apoteksteknikere har en mere omfattende uddannelse og ofte licens, som giver dem mulighed for at løse flere opgaver end apoteksassistenter. For eksempel kan apoteksteknikere blande og sammensætte recepter.

En apoteksassistent behøver ikke at gennemføre nogen specialiseret uddannelse eller modtage licens, før han bliver ansat. Apoteksassistenter udfører flere kontoropgaver end apoteksteknikere, herunder at organisere hylder eller pakke postordre-recepter.

Læs mere: Forskelle mellem en apoteksassistent og apotekstekniker

Hvordan kan jeg øge min løn som apotekstekniker?

En apotekstekniker kan øge deres indtjeningspotentiale ved at:

 • Specialisering: Apoteksteknikere kan udvikle eller finpudse visse jobfærdigheder, såsom at håndtere farlige lægemidler eller levere telesundhedstjenester. En apotekstekniker kan også specialisere sig i en bestemt type apotek, såsom laboratorie-apotekteknik.

 • Flytning til et andet sted: Regioner eller stater med højere leveomkostninger kan give højere lønninger til deres apoteksteknikere. Hvis du ønsker at øge din apoteksteknikerløn, skal du undersøge de gennemsnitlige lønninger andre geografiske steder.

 • Få lederroller eller -ansvar: Efterhånden som du får mere erfaring som apotekstekniker, skal du kigge efter muligheder for at påtage dig lederopgaver eller stillinger. En apotekstekniker, der udfører flere ledelses- eller senioropgaver, kan få en højere løn.

 • Avanceret til en beslægtet rolle: Nogle apoteksteknikere beslutter at fortsætte deres videnskabelige eller medicinske uddannelse med det mål at gå over til en højere betalende karriere. Apoteksteknikere kan vende tilbage til skolen for at blive farmaceut, sygeplejerske, læge eller anden sundhedsperson.

Hvad skal jeg ellers bruge for at blive apotekstekniker?

Udover at fuldføre din apotekerlærling, skal du tage en national eksamen udført af Pharmacy Technician Certification Board. Afhængigt af den stat, du bor i, skal du muligvis også modtage en apoteksteknikerlicens. Licenskravene varierer fra stat til stat, men kan omfatte bevis på dit apoteks tekniske legitimationsoplysninger eller certifikat, et baggrundstjek og et ansøgningsgebyr.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Bjørn Munch
Bjørn Munch Hvis du kan lide at hjælpe folk og lære om videnskab, kan du måske lide en karriere som apotekstekniker. En måde at blive apotekstekniker på er ved først at gennemføre en læreplads. Apotekerlærlingeuddannelser kan hjælpe dig med at lære færdigheder på jobbet, netværke med potentielle arbejdsgivere og bestemme, hvilken type apoteksarbejdsmiljø, der passer bedst til dig. I denne artikel diskuterer vi apotekslærlinges ansvar, de fem trin til at blive apotekerlærling og kompetencer, som apotekerlærlinge kan have gavn af at udvikle.