Ansøgning Om Job Online Vs. Personligt: Hvilken Er Bedre?

Teknologien ændrede mange ting, især jobansøgningsprocessen. Mens mange mennesker søger job online, fortsætter nogle mennesker med at søge job personligt. I denne artikel diskuterer vi fordele og ulemper ved at søge job online vs. personligt.

Relateret: Er det bedre at søge job personligt eller online?

Fordele ved at søge job online vs. personligt

At søge job online og personligt tilbyder hver især unikke fordele. Her er nogle fordele ved hver af disse jobansøgningsmetoder:

Fordele ved at søge job online

Her er nogle fordele ved at søge job online:

Demonstrerer computerfærdigheder

Nogle arbejdsgivere bruger en online jobansøgning som en indledende vurdering af din computerfærdighed. Indsendelse af din ansøgning via et websted kan vise din fortrolighed med at bruge online platforme. At sende din ansøgning via e-mail kan vise dine kommunikationsevner og evne til at vedhæfte filer til en e-mail.

Vis, at du kan følge anvisningerne

Virksomheder giver ofte specifikke retningslinjer for, hvordan de ønsker, at kandidater skal søge en stilling. En virksomhed kan specifikke kandidater bør ikke ansøge personligt. Når du ansøger online og giver specifikt det, en virksomhed beder om, viser du, at du kan følge anvisningerne.

Sikrer at den rette person modtager din ansøgning

Mange virksomheder har én bestemt person, som accepterer og gennemgår ansøgninger. Ansøgning online sikrer, at din ansøgning går til den rigtige person. For eksempel deler udfyldelse af en ansøgning via et online jobopslag ofte din profil og information direkte til e-mailen på den ansættelsesansvarlige, hvilket eliminerer chancen for, at den forkerte person modtager dine oplysninger.

Viser din tillid til dine evner

At søge et job online giver din oplevelse mulighed for at tale for dig selv. Dette viser din tillid til dine færdigheder og evner. Overvej at inkludere et følgebrev for yderligere at beskrive dine kvalifikationer, og hvordan de gælder for rollen.

Læs mere: 10 tips til, hvordan du søger job online

Fordele ved at søge job personligt

Her er nogle fordele ved at søge job personligt:

Matcher et ansigt med et navn

At søge et job personligt giver dig mulighed for at oprette din første personlige forbindelse med virksomheden eller ansættelseschefen. Dette giver dig mulighed for at vide, hvordan du ser ud og have en reference til, hvem du er, når de gennemgår ansøgninger. Dette kan hjælpe dig med at skille dig ud i deres hukommelse fra andre kandidater.

Fremhæver din passion for stillingen

At søge et job personligt kan vise din entusiasme for stillingen. Det kan give dig mulighed for bedre at forklare din passion for stillingen, og du har måske mulighed for at dele din interesse med mere end blot én person. Din passion kan være med til at adskille dig fra andre kandidater.

Læs mere: 14 tips til at aflevere et CV personligt

Viser din villighed til at tage en risiko

Nogle mennesker anser det for at være en risiko at søge et job personligt vs. online. Denne risiko kan dog appellere til arbejdsgiveren, da den viser frygtløshed og vilje til at være modig. Det kan også vise dit engagement i det, du tror på.

Giver dig mulighed for at gøre et godt førstehåndsindtryk

Når du søger et job personligt, kan du gøre et godt førstehåndsindtryk på dine potentielle kolleger og den ansættelsesansvarlige. Du kan vise dit niveau af professionalisme, såsom hvordan du handler, og hvordan du klæder dig. Arbejdsgiveren kan reagere positivt på noget unikt ved din tilstedeværelse eller personlighed.

Giver mulighed for at netværke

Hver gang du møder en ny, kan det være en mulighed for at netværke. At ansøge om et job personligt kan give dig mulighed for at skabe flere forbindelser med mennesker, du måske ikke har mødt online. Disse forbindelser kan hjælpe dig på andre punkter i din karriere.

Læs mere: 10 tips til at hjælpe dig med at netværke som en professionel

Skaber mulighed for en samtale på stedet

At ansøge om et job personligt kan fremskynde ansættelsesprocessen. Du kan gøre et stærkt nok indtryk på den ansættelsesansvarlige, de inviterer dig til at gennemføre en indledende samtale på stedet. De kan endda tilbyde dig jobbet.

Ulemper ved at søge job online vs. personligt

At søge job online og personligt har hver især nogle ulemper. Her er nogle ulemper ved hver af disse jobansøgningsmetoder:

Ulemper ved at søge job online

Her er nogle ulemper ved at søge job online:

Kan være tidskrævende og kedeligt

At søge job online kan være en tidskrævende, kedelig proces. Det kan være besværligt at udfylde online ansøgninger. Selve ansættelsesprocessen kan også være langsom, og det kan tage dig et stykke tid at høre mere om din ansøgningsstatus. Nogle jobsider er dog nemme at bruge og giver mulighed for at søge stillinger med blot et klik på en knap.

De fleste ansøger online

Internettet har gjort det mere almindeligt for virksomheder at rekruttere kandidater online frem for personligt. Efterhånden som flere søger online, kan der være flere, der søger en bestemt stilling. Mange mennesker kan indsende lignende ansøgninger og har lignende kvalifikationer. Brug af internettet kan dog give dig flere muligheder, du måske ellers ikke har fundet.

Kan føle sig upersonlig

At søge et job online kan føles upersonligt. Online ansøgningsprocessen involverer ofte ingen personlig interaktion med ansættelseschefen, før du har en samtale. Overvej dog at sende ansættelseslederen en personlig besked for at præsentere dig selv eller inkludere et følgebrev, der indeholder personlige oplysninger om dig selv.

Relateret: Sådan skriver du et følgebrev (plus tips og eksempler)

Kan føles udmattende

Nogle mennesker synes det er udmattende at søge job online. Det kan føles frustrerende at sende mange ansøgninger og vente på svar. Sæt dog grænser for dig selv for, hvor mange job du søger på en uge for at undgå at føle dig udbrændt.

Ulemper ved at søge job personligt

Her er nogle ulemper ved at søge job personligt:

Ansøgningen kan gå tabt

At søge et job personligt i en stor virksomhed kan skabe risiko for, at de mister din ansøgning. En ansøgning kan ligge i en bunke eller ikke nå frem til den rigtige person. Spørg dog om kontaktoplysningerne på den person, du forlod din ansøgning med, og følg op med vedkommende vedrørende din ansøgningsstatus for at hjælpe med at holde dig øverst i sindet.

Nogle arbejdsgivere beder dig om at lade være

Det er vigtigt for dig at respektere en arbejdsgivers ønsker. Nogle arbejdsgivere foretrækker, at du ikke besøger dem personligt. Før du besøger virksomheden personligt, skal du gennemgå stillingsopslaget online eller undersøge virksomheden for at lære mere om dens præferencer.

Du skal have alt med

At søge job personligt kræver, at du medbringer flere ting. Det er vigtigt at medbringe ting som et CV, følgebrev, referencer og arbejdshistorie. Opret dog en tjekliste til dig selv og organiser alle dine genstande i en mappe, før du forlader dit hus for at søge dit job.

Typer af job at søge online

Her er nogle typer job, du kan overveje at søge online:

  • Job uden for byen: Overvej at ansøge online om job, du skal flytte til en ny by for, og tilbud din ledighed til en personlig samtale.
  • Samme stilling med flere arbejdsgivere: Ansøg online, når du søger den samme stilling hos en række forskellige arbejdsgivere, men overvej at inkludere et skræddersyet følgebrev med hver ansøgning.
  • Rigid ansættelsesproces: Mange virksomheder med strenge, stringente ansættelsesprocesser bruger onlineprocesser, og det er vigtigt for dig at følge deres anvisninger.
  • Ikke-kundeserviceroller: Overvej at søge online til kontorjob eller lignende job, hvor du ikke interagerer med kunder ansigt til ansigt.

Typer af job at søge personligt

Her er nogle typer job, du kan overveje at søge personligt:

  • Kundevendte roller: Overvej at søge kundeservicestillinger, såsom at arbejde som bartender eller i detailhandlen, for at gøre et godt første indtryk.
  • Små virksomheder: Små lokale virksomheder foretrækker måske personlige ansøgninger frem for onlineapplikationer, så det kan gavne dig at holde øje med virksomheder med "hjælp ønsket"-skilte.
  • Entry-level-stillinger: Overvej at søge personligt til entry-level-stillinger, især hvis stillingen er hos en lille eller lokal virksomhed.

Katrine Larsen
Katrine Larsen Teknologien ændrede mange ting, især jobansøgningsprocessen. Mens mange mennesker søger job online, fortsætter nogle mennesker med at søge job personligt. I denne artikel diskuterer vi fordele og ulemper ved at søge job online vs. personligt.