Ansøgning Om Flere Job Hos Samme Virksomhed: Hvornår Er Det Okay, Og Hvad Du Skal Gøre I Stedet

Ansøgning Om Flere Job Hos Samme Virksomhed: Hvornår Er Det Okay, Og Hvad Du Skal Gøre I Stedet

Denne artikel er blevet godkendt af en Bonjoures Career Coach


Når en virksomhed opslår flere spændende jobmuligheder, kan det være fristende at søge dem alle i håb om, at det vil føre til en samtale. Der kan være scenarier, hvor denne strategi virker, men det meste af tiden er det bedst kun at søge et enkelt job. I denne artikel forklarer vi, hvordan du beslutter dig for, om du skal søge flere job hos samme virksomhed eller ej, og vi diskuterer alternative strategier, som du i stedet kan bruge til din jobsøgning.

Relateret: Sådan finder du din passion

Sådan beslutter du dig og søger flere job i samme virksomhed

Konventionel visdom antyder, at jo flere ansøgninger du udfylder under en jobsøgning, jo bedre er dine chancer for at finde et job. Selvom dette kan være tilfældet for ansøgninger til flere virksomheder, anbefaler rekrutteringseksperter at begrænse antallet af ansøgninger, du sender til en enkelt virksomhed. Her er trinene til at beslutte, om du skal ansøge om flere stillinger hos én virksomhed, og hvordan du ansøger om flere stillinger hos den pågældende virksomhed:

  1. Bestem, hvad du vil gøre.
  2. Identificer dine kvalifikationer.
  3. Bestem, hvor mange job der passer.
  4. Brug 80%-reglen.
  5. Skræddersy dine applikationer.
  6. Kontakt rekruttereren.
  7. Opfølgning.

1. Bestem, hvad du vil gøre

Jobsøgende i starten af ​​deres karriere ved måske ikke præcis, hvad de vil gøre endnu. Dette kan føre til indsendelse af ansøgninger til ethvert job eller i enhver virksomhed, uanset jobbeskrivelsen eller nødvendige kvalifikationer. Tænk over, hvad der interesserer dig, og hvad du er god til for at hjælpe dig med at vælge den rigtige stilling. Skriv dine resultater ned på en liste.

2. Identificer dine kvalifikationer

Lav en liste over alle kvalifikationer - både i uddannelse og erfaring - som du har til mulige stillinger. Spørg tidligere professorer, lærere, arbejdsgivere eller kolleger, hvad dine stærkeste færdigheder er. Overvej hvilke færdigheder du har. Brug disse oplysninger til at se, hvilken position der giver dig mulighed for at udmærke dig.

3. Bestem, hvor mange job der passer

Tag de lister, du oprettede i trin et og to. Sammenlign dem med de mange jobopslag, du overvejer inden for én virksomhed. Se bort fra de opslag, der ikke matcher dine lister.

4. Anvend 80%-reglen

Hvis du på dette trin stadig har mere end ét jobopslag foran dig, er det tid til at anvende 80 %-reglen. Der står, at hvis du opfylder 80 % af de kvalifikationer, der er anført til stillingen, skal du indsende din ansøgning. Men hvis du ikke opfylder hårde kvalifikationer (ting som sproglig flydende eller statsborgerskab, der ikke kan ændres hurtigt eller nemt), så overvej ikke at søge, selvom du opfylder 80 % af resten af ​​kvalifikationerne.

5. Skræddersy dine applikationer

Skræddersy dit CV, følgebrev og eventuelle andre ansøgningsdokumenter til hver specifik stilling. Medtag relevant uddannelse og erfaring i dit CV. Adresse, at du søger til flere stillinger i virksomheden i dit følgebrev. Forklar, hvorfor du er velkvalificeret til hver enkelt stilling.

6. Kontakt rekruttereren

Kontakt rekruttereren eller personaleafdelingen og forklar, at du indsender flere ansøgninger, og hvorfor. Det er bedst at være på forhånd med at søge flere job. Dette demonstrerer initiativ og viser, at du oprigtigt tror, ​​du ville klare dig godt i en af ​​flere stillinger og ikke bare søger hver stilling, du støder på uanset kvalifikationer.

7. Følg op

Følg op med virksomheden en uge eller deromkring efter indsendelse af dine ansøgninger. Hvis du ikke blev udvalgt til nogen af ​​stillingerne, så bed om en informativ samtale. Under dette møde kan du bede om feedback om dine ansøgninger og generelle kvalifikationer. Hvis det er den virksomhed, du er mest tiltrukket af, så lad rekruttereren vide, at du er interesseret i at arbejde for virksomheden og for at holde dig i tankerne for fremtidige muligheder, der stemmer overens med dine færdigheder og kvalifikationer.

Relateret: Bliv netværksekspert i 7 trin

Alternativer til at søge flere job i samme virksomhed

Hvis du efter at have gennemført de foregående trin beslutter dig for, at det er bedst at prøve et alternativ til at søge flere job hos samme virksomhed, skal du gennemgå følgende scenarier med andre ansøgningsmuligheder:

Scenario 1

En virksomhed, hvor du har ønsket at arbejde, har opslået flere jobåbninger. Du har brugt 80 %-reglen og fundet ud af, at du kun opfylder kvalifikationstærsklen for én stilling. Hvad skulle du gøre?

Søg den enkelte stilling, som du er kvalificeret til. Brug den tid, du ville have brugt på at sende flere CV'er og følgebreve, til at lave stærke og overbevisende ansøgningsdokumenter til denne ene stilling i stedet. Ring derefter til rekruttereren eller personaleafdelingen og bed om et kaffemøde. Forklar under dette møde, hvor interesseret du er i virksomheden, og spørg, om der er andre stillinger, du kan komme i betragtning til.

Relateret: Human Resource Management og deres rolle i din jobsøgning

Scenarie 2

Der er opslået to stillinger for samme virksomhed. Du kan ikke vælge mellem de to, da de begge virker som job, du ville være interesseret i at udføre. Hvad skulle du gøre?

Begynd med at vurdere dine kvalifikationer. Mere end sandsynligt er du mere kvalificeret til den ene stilling end den anden. Søg det job.

Scenario 3

En virksomhed udsender flere jobmuligheder. Du overvejer at søge til dem alle, fordi du ikke er sikker på, hvilken slags job du vil udføre. Hvad skulle du gøre?

Bed om hjælp. Kom i kontakt med tidligere vejledere eller pædagoger. Spørg dem, hvilke færdigheder de tror, ​​du har, og hvilke job der kan passe godt til dig. Brug dit professionelle netværk til at bede om informative interviews hos en række forskellige virksomheder. Stil spørgsmål om forskellige stillingers daglige ansvar. Vær opmærksom på, hvilke stillinger der interesserer dig, og hvilke der ikke gør. Brug alle disse oplysninger til at finpudse din jobsøgning mod et sæt job, som du både er interesseret i, og som du er kvalificeret til.

Lucas Juul
Lucas Juul Denne artikel er blevet godkendt af en Indeed Career Coach