Ansættelseschef Vs. Rekrutterer: Hvad Er Forskellen?

Ansættelseschef Vs. Rekrutterer: Hvad Er Forskellen?

At finde og fastholde kvalificerede medarbejdere er en topprioritet for de fleste virksomheder. Rekrutterere og ansættelsesledere deltager begge i ansættelsesprocessen, men deres roller og mål er forskellige. I denne artikel forklarer vi forskellen mellem en ansættelsesleder og en rekrutterer, beskriver ansvaret for begge roller og fremhæver de nødvendige skridt for at blive ansættelsesleder eller rekrutterer.

Relateret: Hvad er rekruttering?

Hvad er forskellen mellem en ansættelseschef og en rekrutterer?

En ansættelseschef er en person, der i sidste ende beslutter, hvilken kandidat der er mest kvalificeret og derefter ansætter den pågældende kandidat til en ledig stilling. En ansættelseschef er involveret i at fastlægge kriterierne for kandidater, interviewe topkandidater og derefter håndtere onboarding af den valgte kandidat. Denne rolle er normalt et medlem af teamansættelsen og bliver ofte kandidatens vejleder, efter at de er blevet ansat. Ansættelsesledere kan fungere alene eller sammen med en ekstern rekrutterer.

En rekrutterer er generelt en person, der har til opgave at hjælpe ansættelseschefen med at finde og screene kvalificerede ansøgere. Rekrutterere hjælper nogle gange en ansættelseschef med at udarbejde en jobbeskrivelse og en liste over færdigheder og erfaring, der er nødvendige for at udføre den åbne rolle. Rekruttererens job er at hjælpe ansættelseschefen ved at kaste et bredt net for kandidater og derefter præsentere de mest kvalificerede personer fra den større pulje.

Ansættelsesleder

Ansættelsesledere er typisk lederen eller lederen på et team, der ønsker at udfylde en åben rolle. De hjælper dyrlæge og interviewer potentielle kandidater til deres afdelinger, når det er nødvendigt, men de bruger normalt størstedelen af ​​deres tid på at lede deres afdeling eller team. For eksempel kan en ingeniørchef opfylde rollen som ansættelseschef, når deres team søger at ansætte flere medlemmer, men i det daglige leder de ingeniørteamet. Normalt kender ansættelsesledere det nøjagtige kvalifikationssæt og den ekspertise, de leder efter i en kandidat, og interviewer ansøgere, der har de specifikke behov, der er nødvendige.

Rekrutterer

Rekrutterere arbejder udelukkende på at finde fremragende kandidater til deres organisation. Nogle rekrutterere leder måske efter ansøgere til at udfylde specifikke roller, mens andre måske leder efter talentfulde mennesker, der vil gavne organisationen generelt i stedet for i en aktuelt ledig stilling. Mange rekrutterere udfører begge funktioner - at identificere kandidater til specifikke roller og på udkig efter gode mennesker til at slutte sig til virksomheden i enhver kapacitet.

Relateret: Hvad er en kandidatprofil ved ansættelse?

Hvad laver en ansættelseschef?

Ansættelseslederens jobopgaver kan variere afhængigt af, om de arbejder alene eller sammen med rekrutterere eller andre personalemedarbejdere. Uanset andre ansvarsområder omfatter almindelige jobopgaver for en ansættelsesleder:

 • Identificer stillinger: Mange ansættelsesledere identificerer nuværende eller fremtidige ledige stillinger for at annoncere efter potentielle kandidater.
 • Opret jobopslag: Når de har identificeret en ledig stilling, skriver de fleste ansættelsesledere en jobbeskrivelse og jobopslag til brug for at finde kvalificerede kandidater.
 • Samarbejd med andre: Nogle ansættelsesledere samarbejder med HR-medarbejdere eller rekrutterere for at finde egnede ansøgere.
 • Gennemgå CV'er: Ansættelsesledere gennemgår normalt CV'er og ansøgninger, efterhånden som de modtager dem fra rekrutterere eller direkte fra ansøgere.
 • Interviewkandidater: En af de primære opgaver for en ansættelsesleder er at udføre interviews og undersøge potentielle medarbejdere til passende åbne roller. - Forhandle kontrakter: Efter at have valgt en kandidat, hjælper nogle ansættelsesledere med kontrakten eller lønforhandlingstrinnet.
 • Assistere med onboarding: De fleste ansættelsesledere vil planlægge orientering, ombord og planlægge træning for den nye ansættelse, især hvis de slutter sig til ansættelseschefens specifikke team.
  Relateret: Rekrutteringskompetencer: Definition og eksempler

Hvad laver en rekrutterer?

Rekrutterere udfører normalt lignende opgaver uanset branche eller type organisation. Fælles jobopgaver for rekrutterere omfatter:

 • Opret en rekrutteringsstrategi: Efter at have rådført sig med en ansættelseschef vil en rekrutterer udvikle en strategi for at finde de bedste kandidater til den ledige stilling. Dette kunne omfatte at nå ud til kontakter online og udvide deres netværk gennem konferencer.
 • Vedligehold stillingsopslag: Rekrutterere lægger deres ledige stillinger online via deres virksomheds hjemmeside, såvel som jobopslagssider, såsom Bonjoures.
 • Screen ansøgninger: Rekrutterere gennemgår ansøgninger og CV'er fra potentielle kandidater og interviewer de mest kvalificerede via en telefonskærm. - Assistere med onboarding: Når virksomheden ansætter en kandidat, kan rekruttereren hjælpe med onboarding af den nye medarbejder.

Læs mere: Lær om at være rekrutterer

Hvordan bliver du rekrutterer?

Hvis du gerne vil have en karriere som rekrutterer, skal du følge disse trin for at finde et passende job:

1. Optjen en grad

Næsten alle rekrutterere har som minimum en bachelorgrad. Mens nogle hovedfag inden for menneskelige ressourcer, forfølger mange andre uddannelser, herunder business, sociologi, marketing og psykologi. Det er muligt at blive rekrutterer med en række forskellige uddannelsesmæssige baggrunde.

2. Udvikl dine færdigheder

Rekrutterere bør besidde en række hårde og bløde færdigheder for at hjælpe dem med at udføre deres job godt. I løbet af din tid i skolen og i din tidlige karriere skal du sikre dig, at du arbejder med:

 • Meddelelse
 • Problemløsning
 • Tidsadministration
 • Aktiv lytning
 • Salgsevner

3. Få erhvervserfaring

Se efter stillinger, der vil hjælpe dig med at opbygge dit rekrutteringsfærdighedssæt og udvide dit professionelle netværk. Mange rekrutterere starter deres karriere i andre afdelinger eller roller, før de forfremmes til rekrutteringsjob. Almindelige indgangsstillinger for rekrutterere omfatter administration, menneskelige ressourcer, salg og drift.

4. Søg certificering

Mange virksomheder kan godt lide at ansætte rekrutterere med certificeringer. Uanset om det er et krav for den virksomhed, du håber at arbejde for, kan en rekrutteringscertificering give dig en konkurrencefordel i forhold til andre kandidater. Der er en række velrenommerede personlige og online certificeringsprogrammer, du kan overveje.

5. Mød op til faglig udvikling

Efterhånden som det digitale ansættelseslandskab fortsætter med at udvikle sig og ændre sig, skal rekrutterere holde sig opdateret om bedste rekrutteringspraksis. Deltag i trænings- og udviklingssessioner for at forblive vidende om rekrutteringstendenser.

6. Se efter stillinger

Søg rekrutteringsstillinger inden for dit professionelle netværk eller gennem jobsites. Med relevant erhvervserfaring, certificering og uddannelse vil du være godt forberedt til et job i rekrutteringssektoren.

Hvordan bliver du ansættelseschef?

For at blive ansættelsesleder skal du typisk forfremmes til en lederrolle på dit team eller i din afdeling. Da ansættelsesledere påtager sig nogle menneskelige ressourcer og ansættelsesrelaterede ansvar som en del af deres større rolle i virksomheden, kan det være nyttigt at have kendskab til ansættelses- og rekrutteringsprocessen. Hvis du er interesseret i at blive ansættelseschef, så overvej nedenstående tips:

1. Overvej en praktikplads

I løbet af din college-karriere eller efter eksamen, skal du lede efter en praktikplads for at udvikle dine færdigheder og udvide dit professionelle netværk. Praktikpladser er en fantastisk måde at finde den branche og de roller, der passer godt til din karrierevej.

2. Søg erhvervserfaring

Når du har fået noget erfaring, skal du kigge efter passende indgangsroller inden for dit karriereområde. Hvis du håber på at udføre nogle ansættelseslederopgaver som afdelingsleder, skal du kigge efter virksomheder, der har tendens til at promovere indefra.

3. Find en lederstilling

Når du har opnået tilstrækkelig erfaring og færdigheder, skal du tale med din vejleder eller chef om forfremmelsesmuligheder, der involverer ansættelsesansvar. Hvis ingen er tilgængelige i din organisation, kan du overveje at søge uden for din virksomhed efter andre åbne roller.

4. Overvej certificering

For at forbedre din konkurrencefordel i forhold til andre kandidater kan du opnå en certificering, der er specifik for ansættelsesledere eller personalemedarbejdere. Society for Human Resources Management tilbyder certificeringer, der er højt anset i branchen.

Nichlas Mouritsen
Nichlas Mouritsen At finde og fastholde kvalificerede medarbejdere er en topprioritet for de fleste virksomheder. Rekrutterere og ansættelsesledere deltager begge i ansættelsesprocessen, men deres roller og mål er forskellige. I denne artikel forklarer vi forskellen mellem en ansættelsesleder og en rekrutterer, beskriver ansvaret for begge roller og fremhæver de nødvendige skridt for at blive ansættelsesleder eller rekrutterer.