Alternative Job For Softwareingeniører, Der ønsker Et Karriereskift

Alternative Job For Softwareingeniører, Der ønsker Et Karriereskift

Hvis du i øjeblikket er softwareingeniør på udkig efter et karriereskifte, er der adskillige job tilgængelige for dig i flere brancher, som kan drage fordel af din viden og erfaring inden for softwareingeniør. At lære om de forskellige job, du kan få, der udnytter din softwareingeniørbaggrund, kan hjælpe dig med at finde en meningsfuld ny karriere. I denne artikel diskuterer vi en række alternative karrierer for softwareingeniører for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken vej du skal tage næste gang.

Hvad laver en softwareingeniør?

En softwareingeniør er en professionel datalogi, der udvikler, bygger og administrerer software til computersystemer og applikationer. Her er nogle af de opgaver, som en softwareingeniør udfører på daglig basis:

 • Rådgivning med brugere for at lære deres softwarebehov at kende
 • Installation af software i en brugers computersystem
 • Reparation og vedligeholdelse af softwareapplikationer
 • Opdatering af software til den nyeste tilgængelige version
 • Dokumentation af ændringer i software
 • Anbefaling af teknologiopgraderinger baseret på brugerens behov
 • Samarbejde med andre softwareingeniører for at udvikle software

Relateret: Softwareingeniørfærdigheder: Definition og eksempler

Alternative jobs for softwareingeniører

Her er 20 alternative job, som du kan forfølge ved at bruge dine relevante færdigheder og den erfaring, du har fået i din softwareingeniørkarriere:

1. Teknisk supportmedarbejder

National gennemsnitsløn: $42.891 om året

Primære opgaver: Tekniske supportmedarbejdere er ansvarlige for at yde support til kunder, der oplever problemer med deres teknologi. De kører test for at diagnosticere problemerne, stiller kunder spørgsmål om deres software, samarbejder med andre tekniske supportmedarbejdere for at finde løsninger og dokumenterer løsninger for at hjælpe fremtidige tekniske supportmedarbejdere med at løse lignende tekniske problemer.

2. Grafisk designer

National gennemsnitsløn: $47.656 om året

Primære opgaver: Grafiske designere er ansvarlige for at bruge computerprogrammer og designsoftware til at skabe projekter, skabeloner og layouts til forskellige typer medier. De laver ofte designs til hjemmesider, magasiner og annoncer. De planlægger, skaber og producerer kunstneriske billeder og logoer baseret på deres kunders behov for grafisk design.

Relateret: Lær om at være grafisk designer

3. Software træner

National gennemsnitsløn: $51.826 om året

Primære opgaver: Softwaretrænere er ansvarlige for at forberede lektioner og uddanne enkeltpersoner i, hvordan man bruger forskellige typer software. De udfører grundlæggende softwarefunktioner for studerende for at demonstrere, hvordan man bruger bestemt teknologi, vurdere en persons fremskridt, gennemføre gruppetræningssessioner og udvikle læringsaktiviteter for at hjælpe med træning.

4. Underviser

National gennemsnitsløn: $54.656 om året

Primære pligter: Undervisere er ansvarlige for at hjælpe eleverne med at lære om et komplekst emne, som kan være svært at forstå. Undervisere evaluerer ofte, hvordan en elev lærer bedst, før de opretter lektioner for at gennemgå materialer. De besvarer også alle spørgsmål, en studerende måtte have, mens de giver ekspertise i det emne, de underviser.

Relateret: Lær om at være underviser

5. Teknisk skribent

National gennemsnitsløn: $58.328 om året

Primære opgaver: Tekniske forfattere er ansvarlige for at skabe og forberede kopi, der indeholder information om komplekse emner, ofte relateret til teknologi, softwaresystemer, softwareudvikling og systemdrift. De kan udføre forskning i tekniske emner for at sikre, at de oplysninger, de skriver om, er nøjagtige.

Relateret: Lær om at være en teknisk forfatter

6. Videospil designer

National gennemsnitsløn: $61.301 om året

Primære pligter: Videospildesignere er ansvarlige for at skabe spil, som folk kan spille ved hjælp af teknologi, såsom computerprogrammer eller software. De designer koncepterne til spil og udvikler reglerne, karaktererne og niveauerne, mens de sikrer, at spillet er interaktivt og brugervenligt.

7. Computerlærer

National gennemsnitsløn: $62.515 om året

Primære opgaver: Computerlærere er ansvarlige for at uddanne eleverne i, hvordan man bruger computerprogrammer og software. De skaber klassematerialer, der kan hjælpe eleverne med at lære, såsom lektier, kurser, eksamener og spil. De sporer også elevernes fremskridt for at forstå, hvor godt hver elev forstår computersystemer og teknologi.

8. IT-tekniker

National gennemsnitsløn: $74.384 om året

Primære opgaver: IT-teknikere er ansvarlige for at installere hardware, udføre rutinevedligeholdelse, sikre privatlivets fred og sikkerhed for virksomhedens software og reparere eventuelle problemer eller fejl i softwaren. De kører typisk tests for at diagnosticere problemer og arbejder derefter på at finde løsninger.

Relateret: Lær om at være IT-tekniker

9. Systemadministrator

National gennemsnitsløn: $79.992 om året

Primære opgaver: Systemadministratorer er ansvarlige for at vedligeholde og overvåge software for en virksomhed. De leder typisk et team af fagfolk, der reparerer og vedligeholder softwaresystemer, og de sikrer nøjagtigheden og effektiviteten af ​​en virksomheds informationsteknologi (IT) systemer. Systemadministratorer er typisk roller på lederniveau, der begynder som it-medarbejdere.

Relateret: Lær om at være systemadministrator

10. Kvalitetssikringsingeniør

National gennemsnitsløn: $80.239 om året

Primære opgaver: Kvalitetssikringsingeniører er ansvarlige for at sikre, at softwareudvikling lever op til vigtige specifikationer og regler. De analyserer og overvåger softwareydelsen, kører test for at diagnosticere eventuelle problemer og udfører inspektioner af produkter, processer og materialer, der bruges i softwareudvikling.

11. Teknisk salgsingeniør

National gennemsnitsløn: $84.754 om året

Primære opgaver: Tekniske salgsingeniører er ansvarlige for at sælge teknisk værktøj og udstyr til kunder, herunder ingeniørudstyr og computersoftware. De udfører salgspræsentationer, mødes med potentielle kunder og opretholder en dyb forståelse for forskellige tekniske produkter, der skal sælges.

12. IT-chef

National gennemsnitsløn: $85.371 om året

Primære opgaver: IT-chefer er ansvarlige for at føre tilsyn med den daglige drift af en virksomheds IT-afdeling, hvilket involverer organisering af opgaver relateret til softwareudvikling, oprettelse af IT-projekter, overholdelse af deadlines og samarbejde med andre IT-professionelle.

Relateret: Lær om at være IT-chef

13. Risikoanalytiker

National gennemsnitsløn: $88.837 om året

Primære opgaver: Risikoanalytikere er ansvarlige for at bestemme og evaluere risici for kunder for at hjælpe dem med at maksimere økonomisk overskud og minimere tab. De bruger matematiske formler til at analysere flere risikofaktorer, der viser, hvilke investeringer en kunde bør foretage. De bruger også computersoftware til at udarbejde rapporter, rådføre sig med kunder og komme med økonomiske anbefalinger baseret på deres forudsigelser.

14. Informationssikkerhedsanalytiker

National gennemsnitsløn: $91.435 om året

Primære opgaver: Informationssikkerhedsanalytikere er ansvarlige for at overvåge en virksomheds software for at beskytte den mod cybertrusler. De kører test på software for at sikre, at der ikke er potentielle trusler, installerer sikkerhedsprogrammer for at beskytte firmaets software og overvåger alle brugere, der har adgang til firmaets computere.

Relateret: Lær om at være informationssikkerhedsanalytiker

15. Teknisk konsulent

National gennemsnitsløn: $97.370 om året

Primære opgaver: Tekniske konsulenter er ansvarlige for at yde support og rådgivning til kunder i forbindelse med teknologiproblemer. De kan mødes med kunder for at reparere deres computere, løse softwareproblemer, forbedre computerens ydeevne og downloade brugervenlige systemer.

16. Forsknings- og udviklingsingeniør

National gennemsnitsløn: $97.928 om året

Primære opgaver: Forsknings- og udviklingsingeniører er ansvarlige for at designe og udvikle produktkoncepter og teste disse produkter for at se, hvor godt de klarer sig kommercielt ved hjælp af statistiske data og markedstendenser. De udfører forskning for at afgøre, hvilke produkter der er populære på markedet, samarbejder med andre ingeniører om at skabe koncepter og designe planer for at fuldføre projekter.

17. Hardwareingeniør

National gennemsnitsløn: $108.636 om året

Primære opgaver: Hardwareingeniører er ansvarlige for forskning, udvikling og reparation af computersystemer og deres komponenter, såsom printkort, harddiske og tastaturer. De tester også måder at forbedre hardware på for at gøre den mere brugervenlig og mindre tilbøjelig til at blive beskadiget.

18. Produktdesigner

National gennemsnitsløn: $118.706 om året

Primære opgaver: Produktdesignere er ansvarlige for at planlægge og skabe et produkt, der er brugervenligt og kan give fordele for forbrugerne. Produktdesignere bruger deres forståelse af forbrugernes behov til at udvikle produkter, der kan forbedre deres liv og give dem lyst til at købe produkterne. De bruger typisk grafisk design og ingeniørsoftware til at hjælpe dem med at udvikle forskellige produkter.

19. Dataforsker

National gennemsnitsløn: $121.340 om året

Primære opgaver: Dataforskere er ansvarlige for at indsamle data for at hjælpe organisationer med at løse komplekse problemer. De bruger software til at hjælpe dem med at sortere i data, så de kan analysere store mængder information. De kan også bygge modeller og diagrammer for at vise resultaterne af de data, de har indsamlet.

Relateret: Lær om at være dataforsker

20. Softwarearkitekt

National gennemsnitsløn: $135.523 om året

Primære opgaver: En softwarearkitekt er en softwareudviklingsprofessionel, der er ansvarlig for at designe computersoftware til kunder, der opfylder nødvendige retningslinjer og standarder. De bruger designværktøjer og digitalt udstyr til at lave software baseret på hver enkelt kundes særlige behov.

Relateret: Lær om at være softwarearkitekt

Yderligere job relateret til software engineering

Her er nogle ekstra job, som du kan forfølge som softwareingeniør, hvis du er klar til at skifte til en ny karriere:

 • Medicinsk faktureringstekniker
 • Professor i informationsteknologi
 • Projektleder
 • Kodningsspecialist
 • Projektudvikler
 • Kunderelationsrepræsentant
 • Lyddesigner
 • Marketingdirektør
 • Teknisk rekrutterer
 • Chief technology officer
 • Database Administrator
 • Web tester
 • Cybersikkerhedsspecialist
 • Klinisk dataansvarlig
 • Corporate rekrutterer

Richard Kirkegaard
Richard Kirkegaard Hvis du i øjeblikket er softwareingeniør på udkig efter et karriereskifte, er der adskillige job tilgængelige for dig i flere brancher, som kan drage fordel af din viden og erfaring inden for softwareingeniør. At lære om de forskellige job, du kan få, der udnytter din softwareingeniørbaggrund, kan hjælpe dig med at finde en meningsfuld ny karriere. I denne artikel diskuterer vi en række alternative karrierer for softwareingeniører for at hjælpe dig med at beslutte, hvilken vej du skal tage næste gang.