Alt Om Psykologjob Og Almindelige Karrierer

Alt Om Psykologjob Og Almindelige Karrierer

En karriere inden for psykologi giver værdifuld indsigt i de psykiske lidelser og adfærd, der påvirker menneskers hverdag. Hvis du overvejer denne karrierevej, undrer du dig måske over, hvordan du bedst kan nærme dig en grad i psykologi, og hvilken uddannelse der er nødvendig for specifikke karrierer. I denne artikel diskuterer vi mange aspekter af psykologi, herunder hvordan man får et psykologjob og almindelige karrierer inden for dette felt.

Hvad er psykologi?

Psykologi er studiet af sindet og adfærd, som det relaterer til mange underområder af undersøgelse, herunder kognitive processer, hjernefunktion, menneskelig udvikling, mental sundhed og social adfærd.

Hvorfor arbejde inden for psykologi?

Mennesker, der arbejder inden for psykologiområdet, nyder en givende karriere, der hjælper andre med at lære at håndtere psykiske lidelser og overvinde udfordringer. Afhængigt af deres studieområde kan terapeuter og andre fagfolk inden for psykologiområdet hjælpe enkeltpersoner og familier med at blive stærkere, mere produktive og bedre fungerende. De hjælper også mennesker med en bred vifte af mentale og adfærdsmæssige problemer.

Hvor arbejder psykologer?

Psykologer arbejder i en række forskellige miljøer, der omfatter hospitaler, adfærdscentre, medicinske skoler, ambulatorier, rehabiliteringscentre og inden for deres egne kontorer. Ud over at arbejde med deres patienter og andre læger, bruger psykologer meget af deres tid alene på at undersøge og dokumentere sager.

Relateret: 6 mentale sundhedsjob og måder at få succes i feltet

Sådan får du et psykologjob

Følg disse trin for at få et psykologjob:

  1. Få din bachelorgrad.
  2. Få erfaring.
  3. Se på kandidatuddannelser.
  4. Vælg din grad og speciale.
  5. Få din doktorgrad i psykologi.
  6. Få licens.

1. Få din bachelorgrad

De fleste psykologjob kræver mindst en bachelorgrad inden for området. Når du har modtaget din bachelor i psykologi, vil du være kvalificeret til at søge en række psykologstillinger på indgangsniveau, herunder karriererådgiver, sagsbehandler, børnepasningsmedarbejder, markedsforsker og kriminalforsorgsmedarbejder. Hvis du vælger at fortsætte din uddannelse og blive psykolog, kræves en bachelorgrad for at blive optaget på kandidatuddannelserne.

2. Få erfaring

Afhængigt af dit interesseområde kan du få praktisk erfaring på området for at øge din viden om emnet. De, der er interesseret i eksperimentel psykologi, kan overveje at skygge en professor, der arbejder på et forskningsprojekt. Hvis du forfølger udviklingspsykologi, så se efter muligheder for at arbejde med handicappede børn. Psykiatriske klinikker og hospitaler er store ressourcer til at få erfaring med klinisk psykologi.

3. Se på kandidatuddannelser

Hvis du leder efter en højtlønnet psykologi-karriere, så tag dig tid til at gennemgå de forskellige kandidatprogrammer, der er tilgængelige. Vælg den skole, der bedst opfylder dine karriereinteresser og behov. Nogle programmer er bedre egnet til bestemte specialer, så det er vigtigt at se på professorernes baggrund og college-kurser for at afgøre, om du får den uddannelse, du ønsker. Studerende skal opnå en høj graduate Record Examination (GRE) score, give anbefalingsbreve og have forskningserfaring for at blive accepteret i et kandidatprogram.

4. Vælg din grad og speciale

Når du har undersøgt kandidatuddannelser, skal du beslutte, om du vil forfølge en kandidatuddannelse eller en doktorgrad for dit speciale. Du skal muligvis tjene en PsyD, Ph.D., EdD eller EdS afhængigt af dine karrieremål. Arbejd med skolens karrierevejleder og interview andre psykologer, hvis det er muligt, for at finde ud af, hvilke legitimationsoplysninger der er værd at forfølge. Planlæg at bruge yderligere fire til seks år på college efter at have opnået din bachelorgrad, hvis du beslutter dig for at tage en doktorgrad. Specialitetsområder, du kan vælge, omfatter klinisk, rådgivning og skolepsykologi.

5. Få din doktorgrad i psykologi

For at gennemføre din ph.d.-uddannelse skal du have en kombination af flere ting. For det første skal du fuldføre alle kurser relateret til graden med et acceptabelt karaktergennemsnit (GPA), plus fuldføre en afhandling og et til to år i et praktikophold. Når du har opfyldt alle de nødvendige krav til eksamen, vil du være klar til at tage eksamen for professionel praksis i psykologi (EPPP).

6. Få licens

Psykologer skal have licens for at praktisere, og kravene varierer fra stat til stat. Udsigter skal dimittere fra et akkrediteret doktorgradsprogram, gennemføre to år eller 3.000 timers overvåget erfaring og bestå EPPP. For at bevare din licens skal du gennemføre et vist antal efteruddannelsestimer, som er angivet af din stat.

Relateret: Sådan bliver du psykolog

Fælles karrierer i psykologi

Her er nogle af de mest almindelige karrierer inden for psykologi, med deres primære opgaver og landsgennemsnitsløn:

1. Karriererådgiver

National gennemsnitsløn: $43.776 om året

Primære opgaver: Karriererådgivere hjælper folk med at vælge deres karriereveje. Rådgivere mødes med klienter i alle aldre, i alle faser af livet, for at bestemme deres færdigheder, personlighedstræk og interesser for bedre at forstå, hvilke roller der er bedst for dem. Baseret på en klients profil undersøger karriererådgivere en række forskellige karrieremuligheder og giver ressourcer til at hjælpe klienten med at starte en ny karriere.

2. Terapeut

National gennemsnitsløn: $67.600 om året

Primære opgaver: Terapeuter hjælper patienter med at forbedre deres mentale og adfærdsmæssige sindstilstand. De arbejder gennem diskussioner med klienter for at lindre symptomer på stress, angst, depression, vrede, sorg og en lang række andre følelser, som påvirker en klients dagligdag. Terapeuter diagnosticerer og vurderer ofte klienter for lidelser og foreslår nyttige øvelser designet til at hjælpe dem med at overvinde deres mentale udfordringer.

3. Skolepsykolog

National gennemsnitsløn: $69.537 om året

Primære opgaver: Skolepsykologer arbejder primært med børn og unge voksne, der har adfærdsmæssige og psykiske problemer. De lytter til deres bekymringer vedrørende specifikke problemer og hjælper dem med at finde løsninger på korrekt adfærd. Skolepsykologer arbejder også sammen med forældre og administrativt personale for at diagnosticere og behandle lidelser hos børn, implementere test og individuelle uddannelsesplaner for at understøtte et barns læringserfaringer.

4. Klinisk psykolog

National gennemsnitsløn: $96.204 om året

Primære opgaver: Kliniske psykologer arbejder med patienter, der lider af psykologiske problemer som depression, skizofreni, bipolar lidelse, borderline personlighedsforstyrrelse og andre psykiske lidelser. De arbejder med patienter for at vurdere og behandle lidelserne. Derudover kan de udføre forskningsundersøgelser eller specialisere sig i at arbejde med børn eller ældre. Kliniske psykologer udvikler særlige behandlingsplaner for at adressere specifik adfærd, samt rådgiver patienter og deres familier.

Læs mere: Lær om at være en klinisk psykolog

5. Psykiater

National gennemsnitsløn: $219.482 om året

Læs mere: Lær om at være psykiater

Primære opgaver: Psykiatere er læger, der har specialiseret sig i at diagnosticere og behandle en lang række psykiske lidelser. Deres træning kvalificerer dem til at vurdere både de mentale og fysiske aspekter, der er involveret i psykiske lidelser. Psykiatere har legitimationsoplysninger til at ordinere medicin og behandle patienter med komplekse psykiske problemer. Ud over psykologiske behandlinger kan de udføre elektrokonvulsiv terapi (ECT) for at stimulere hjernens funktion.

Laust Mortensen
Laust Mortensen En karriere inden for psykologi giver værdifuld indsigt i de psykiske lidelser og adfærd, der påvirker menneskers hverdag. Hvis du overvejer denne karrierevej, undrer du dig måske over, hvordan du bedst kan nærme dig en grad i psykologi, og hvilken uddannelse der er nødvendig for specifikke karrierer. I denne artikel diskuterer vi mange aspekter af psykologi, herunder hvordan man får et psykologjob og almindelige karrierer inden for dette felt.