Alt Om Kortdistancetransport: Med Trin

Alt Om Kortdistancetransport: Med Trin

Transportkarrierer kan være meget succesrige og behagelige for dem, der nyder at rejse, især dem, der kan lide at køre bil. Lastbilkørsel kan være særligt tiltalende, hvis den type kørsel, en person udfører, matcher deres personlige præferencer og karrierepræferencer. For eksempel foretrækker nogle mennesker i lastbilbranchen kortdistancetransport frem for langdistancetransport. I denne artikel diskuterer vi betydningen af ​​kortdistance-trucking, hvordan den adskiller sig fra langdistance-trucking, nogle fordele ved denne form for trucking-branchen og nogle trin, du kan bruge til at komme i gang med en kortdistance-trucking-karriere.

Relateret: Rejsejob: Er de rigtige for dig?

Hvad er kortdistancekørsel?

Kortdistancetransport betyder transport af produkter med lastbil inden for en radius på 150 fod fra en chaufførs hjemsted eller virksomhedsbase. Disse ruter er kortere end dem, der køres af langdistancevognmænd eller over-the-road (OTR) truckere. Da deres ruter er relativt korte, kan de ende med at lave flere leveringer hver dag. Kortdistancevognmænd arbejder ofte for enten et regionalt eller lokalt vognmandsfirma. Mens regional lastbilkørsel nogle gange tager længere tid og kan krydse statsgrænser, betjener lokale lastbilfirmaer ofte en bestemt by eller lokalsamfund.

Relateret: Sådan bliver du lastbilchauffør

Hvordan adskiller kortdistancetransport fra langdistancetransport?

Den største forskel mellem kortdistance- og langdistancetransport er afstanden. Mens kortdistance-truckere holder sig inden for 150 miles fra hjemmet, kører langdistance-truckere lange afstande, som ofte spænder over flere stater. Kortdistancevognmænd bruger derfor normalt mere tid derhjemme til måltider og søvn, mens langdistance- eller over-the-road-vognmænd måske bruger uger ad gangen væk.

En anden forskel er ofte den type veje og kørsel, som en lastbilchauffør kan støde på. Mens langdistancevognmænd bruger mange timer på motorvejsterræn med de tilknyttede hastigheder, kan kortdistancevognmænd bruge mere tid på nabolags- eller bygader med de nødvendige langsommere hastigheder, potentielt med flere stop, sving og uventede møder og forhindringer. Kortdistance- og langdistancevognmænd er også normalt forpligtet til at følge forskellige love, især med hensyn til det antal timer, de kan bruge på vejen - kortdistancevognmænd har for eksempel normalt ikke timebegrænsninger på deres køretid, mens lange - Det gør vognmænd som regel.

Relateret: Hvor meget tjener lastbilchauffører? (og andre ofte stillede spørgsmål)

Fordele ved at gå ind i kortdistancekørsel

Hvis du er nysgerrig efter en karriere inden for kortdistancetransport, er her nogle fordele at overveje:

  • Daglig variation: Kortdistancevognmænd kører normalt mere i byer og kvarterer. På grund af dette kan de støde på et større udvalg af seværdigheder undervejs sammenlignet med langdistancevognmænd, der måske mest ser motorvejsudsigter.
  • Ruteforudsigelighed: Selvom aktiviteten i de kvarterer, de besøger, kan give kærkommen variation, er ruterne, som kortdistancechauffører kører, ofte de samme fra dag til dag. Dette kan være en behagelig oplevelse for dem, der nyder en hverdagsrutine.
  • Hyppigere stop: Da kortdistancevognmænd kun rejser nogle få hundrede miles fra deres hjemsted, nyder de normalt relativt hyppige stop. Dette kan give hvile og variation for disse typer chauffører.
  • Balance mellem arbejde og privatliv: Den distance, som kortdistancevognmænd tilbagelægger, kan bidrage til en god balance mellem arbejde og privatliv, da mange af dem er i stand til at spise og sove i deres eget hjem. Kortdistancevognmænd kan også arbejde forudsigelige timer og tidsplaner, hvilket kan bidrage til en behagelig balance mellem arbejde og privatliv.

Relateret: Lastbilkørefærdigheder: Definition og eksempler

Sådan bliver du en kortdistancevognmand

Hvis det appellerer til dig at blive en kortdistancevognmand, er her nogle trin, du kan bruge til at komme i gang:

1. Opfyld minimumskravene

Begynd med at opfylde minimumskravene for at kvalificere sig til en kortdistancevognmandsrolle. I mange stater inkluderer dette et aldersminimum og en klar kørerekord. Hvis du vælger at tage en specifik videregående uddannelse inden for lastbilkørsel, skal du sandsynligvis have et gymnasium eller tilsvarende. Nogle arbejdsgivere kræver også en gymnasieeksamen eller tilsvarende for at overveje kandidater til et job. Forskerskoler, du gerne vil deltage i, og stillinger, der kan appellere til dig, og vær opmærksom på eventuelle minimumskrav, du bemærker til disse muligheder.

2. Følg den nødvendige uddannelse

Dernæst skal du få enhver påkrævet eller nyttig uddannelse, du måtte have brug for for at blive en kvalificeret kortdistancelastbilchauffør. Mange community colleges og faglige-tekniske skoler tilbyder certificeringsprogrammer for lastbilkørsel, så du vil måske begynde med at undersøge disse slags skoler. Du kan også tale med erfarne kortdistancevognmænd om deres uddannelsesbaggrund og besøge en karriererådgiver for at få flere råd. Når du leder efter uddannelsesprogrammer, skal du sørge for at overveje faktorer som placering, undervisning og gebyrer og økonomisk støtte.

Relateret: 10 grunde til, hvorfor en teknisk skole kan være den rigtige for dig

3. Optjen eventuelle nødvendige licenser

Kortdistancevognmænd kræver specifikke licenser i de fleste stater. Undersøg de legitimationsoplysninger, du har brug for på din placering eller på det sted, hvor du gerne vil arbejde. Denne proces kan være indlejret i din karriere og tekniske uddannelse, hvis du forfølger en videregående uddannelse. Afhængigt af det specifikke sted og den type kørsel, du planlægger at køre, har du muligvis brug for yderligere specialiserede certificeringer. Sørg for omhyggeligt at undersøge de krav, der gælder for din specifikke situation, og hold styr på de oplysninger, du finder til yderligere reference.

4. Se efter åbne stillinger

Udforsk derefter åbninger for kortdistancevognmænd på din nuværende placering og andre steder, du er villig til at arbejde. Hvis du er i stand til og villig til at flytte, så overvej også at undersøge åbninger andre steder. Læg mærke til kravene til disse stillinger, og vær sikker på, at din baggrund og legitimationsoplysninger stemmer overens med disse kvalifikationer. Prøv at bruge online jobtavler til at søge efter et job. Sørg også for at udvikle og udnytte dit personlige professionelle netværk i din karrieresøgning.

5. Forbered dine ansøgningsmaterialer

Udvikl et CV og følgebrev, der fremhæver dine bedste kvalifikationer til en rolle som kortdistancevognmand. Du kan for eksempel vælge at fokusere på din erfaring og sikkerhed. Sørg for at inkludere nøgleord fra de jobopslag, du finder, fordi nogle arbejdsgivere bruger software, der scanner ansøgninger for nøgleord, før en ansættelseschef ser dem. Forsøg at tilpasse dit ansøgningsmateriale til hver stilling, du søger, for det kan demonstrere, at du er detaljeorienteret, og at du er fortrolig med hver virksomheds mission og værdier.

6. Interview med succes

Hvis din ansøgning bliver godkendt, kan du blive inviteret til samtale til en stilling som kortdistancevognmand. Hvis du er det, så prøv at forberede dig ved at undersøge potentielle interviewspørgsmål og tænke over, hvad dine svar kan være. Overvej at bruge STAR-metoden til at besvare interviewspørgsmål, hvor du angiver en situation, din opgave i den situation, din handling og resultatet for at hjælpe med at demonstrere dine færdigheder på en håndgribelig måde. Hvis det er muligt, så spørg en betroet ven eller mentor om at hjælpe dig ved at afholde et falsk interview for at forberede dig til den ægte vare.

7. Udvikle og vokse

Når du har opnået din første rolle som kortdistancevognmand, skal du fortsætte med at vokse og udvikle dine færdigheder. Efterhånden som du bliver mere erfaren og kvalificeret, kan du muligvis søge mere avancerede eller tiltalende roller. Prøv at se efter muligheder for avancement inden for din nuværende virksomhed såvel som eksternt, hvis det giver mening for din situation. Sørg for at holde styr på typerne og titlerne for enhver træning og legitimationsoplysninger, du opnår.

Birger Winther
Birger Winther Transportkarrierer kan være meget succesrige og behagelige for dem, der nyder at rejse, især dem, der kan lide at køre bil. Lastbilkørsel kan være særligt tiltalende, hvis den type kørsel, en person udfører, matcher deres personlige præferencer og karrierepræferencer. For eksempel foretrækker nogle mennesker i lastbilbranchen kortdistancetransport frem for langdistancetransport. I denne artikel diskuterer vi betydningen af kortdistance-trucking, hvordan den adskiller sig fra langdistance-trucking, nogle fordele ved denne form for trucking-branchen og nogle trin, du kan bruge til at komme i gang med en kortdistance-trucking-karriere.