Alt Om ISTP-personlighedstypen

Alt Om ISTP-personlighedstypenAt forstå din Myers-Briggs personlighedstypeindikator kan hjælpe dig med at forstå, hvordan du kan anvende dine naturlige færdigheder i din valgte karriere. Forskellige personlighedstyper kan have forskellige arbejdsstile og karriereværdier. I denne artikel udforsker vi ISTP-eller Virtuoso-personlighedstypen, og hvordan den gælder for arbejdspladsen.

Hvad står ISTP for?

ISTP er et akronym for at beskrive en af ​​de 16 personlighedstyper skabt af Katharine Briggs og Isabel Myers. Det står for indadvendt, sansende, tænkning og perceiving. En ISTP får energi ved at tilbringe tid alene og have kvalitetstid med mennesker, de holder af. De prioriterer typisk fakta og detaljer frem for ideerne og koncepterne for en bestemt opgave eller et bestemt projekt. De træffer valg baseret på logik og fornuft, men de foretrækker at være spontane og fleksible med deadlines på arbejdspladsen frem for at være planlagte eller organiserede. De kan betegnes som en håndværker, fordi de har en naturlig mekanisk evne til at arbejde med værktøj. Den evne gør, at de også bliver beskrevet som virtuose, når værktøjerne er kokkeknive, flykontroller eller redskaberne i et retsmedicinsk laboratorium.

ISTP personlighedsegenskaber

Dem med denne personlighedstype har en tendens til at elske handling, nye oplevelser og friheden og fleksibiliteten til at arbejde i deres eget tempo. ISTP'er nyder også praktiske aktiviteter og adskiller ting bare for at se, hvordan de fungerer. De er logiske og rationelle, men de er også mere interesserede i praktiske anvendelser end abstrakte ideer. De kan ret hurtigt kede sig med rutiner.

En ISTP er ofte eventyrlysten og føler sig tryg ved at tage risici. Yderligere ISTP-personlighedskarakteristika omfatter en præference for at foretage vurderinger baseret på objektive kriterier frem for personlige overbevisninger eller værdier.

Fælles ISTP personligheds styrker og svagheder

ISTP'er betragtes som observante og faglærte arbejdere inden for deres respektive brancher. De har en stor forståelse for mekanik og er interesserede i fejlfinding på vegne af en organisation. De nærmer sig arbejdsmiljøer med fleksibel logik og leder efter praktiske løsninger på deres problemer. Denne personlighedstype er mere almindelig blandt mænd end kvinder, men den består stadig kun af mindre end 10 % af den generelle befolkning.

På arbejdspladsen kan du muligvis afgøre, om din kollega har en ISTP-personlighed, hvis de viser disse styrker eller svagheder:

Styrker

 • Kritisk
 • Uafhængig
 • Ressourcestærke
 • Selvmotiveret
 • Optimistisk
 • Ikke dømmende
 • Berolige

Svagheder

 • Fritliggende
 • Bevogtet
 • Tilbøjelig til stress
 • Manglende sociale kompetencer
 • For følelsesladet
 • Manglende opmærksomhed på følelser
 • Apatisk

ISTP personlighedsværdier og motivationer

Generelt er ISTP'er nysgerrige på verden omkring dem og besidder evnen til at bruge og manipulere værktøjer, hvis det er nødvendigt, for at tilpasse sig deres miljø. Hvis en håndværker inden for et teknisk område arbejder på et projekt, der er relateret til deres it-afdeling, kan de finde på en omvej, der kan hjælpe med at fremskynde en computer, såsom at downloade et softwareprogram, der er kompatibelt med en bestemt type medarbejders computer. Ikke desto mindre kan de hurtigt opnå mestring, som ikke er kendt af den gennemsnitlige bruger eller medarbejder i en organisation, hvilket kan opbygge et langvarigt forhold til den medarbejder, der blev hjulpet.

Alligevel er en ISTP tilbøjelig til at blive knyttet til begreber eller situationer, der involverer mekaniske ting og deres kompleksitet i stedet for nuancer af menneskelige følelser. Således fremhæver deres prioritering i forhold til deres personlige rum deres behov for at lege med værktøjer, være spontane med hensyn til deres dømmekraft og følge deres eget eksempel på projekter, som de tror, ​​de kan udføre med deres færdigheder. Dette gælder også for at være selektive omkring deres forhold, da de har en tendens til at have en højere påskønnelse og dele kammeratskab med personer, der også klassificerer sig selv som ISTP'er.

Relateret: Sæt mål for at forbedre din karriere

ISTP personlighedstyper på arbejdspladsen

På arbejdspladsen er ISTP’ere primært fokuseret internt, hvor de gerne er til stede med deres tanker. De har tendens til at være rationelle og logiske, når det kommer til at træffe beslutninger, der involverer projekter, de arbejder på, og har en tendens til at tænke med alle fem sanser.

Her er en komplet guide til ISTP-personligheden på arbejdspladsen:

Foretrukne arbejdspladsaktiviteter

 • Opfindsomhed : ISTP'er har et imponerende drive til at forstå deres projekters indre funktioner. De kan finde logistiske beslutninger og anvende dem til praktiske forhold på arbejdspladsen. Hvis der er en kompleks organisatorisk bekymring, der kræver konfliktløsning, kan du stole på, at en ISTP har en strategisk plan for at løse den.

 • Resultatorienteret: ISTP'er er kendt for handlingsorienterede resultater og sætter en ære i at gøre ting. At udføre opgaver giver dem en følelse af glæde. De kan bruge deres færdigheder til at give lederskab til folk, der lærer deres tekniske færdigheder. En ledelsesrolle er fordelagtig for en ISTP-personlighedstype afhængigt af kompatibiliteten af ​​en virksomheds arbejdsmiljø.

 • Krisehåndtering: En ISTP kan anvende deres færdigheder til projekter med fastsatte deadlines og bruge deres dygtighed til at opfylde dem og binde løse ender i processen. De sætter også en ære i at rette trin, der er nødvendige for at fuldføre en bestemt opgave for at nå hovedmålet.

Foretrukken arbejdsmiljø

En ISTP-personlighed kan lide at arbejde alene det meste af tiden, fordi de kan opdele og sortere gennem deres sind for at tænke klart over deres følelser og bestemme det næste skridt for deres arbejdsbyrde. En afsidesliggende stilling ville give dem plads til at tænke klart for at udføre opgaver efter behov, mens de tænker over deres strategi i forhold til deres arbejde.

Professionelle relationer

 • Loyalitet: ISTP'er har en fast kerne af overbevisninger, de følger, såsom at tro, at folk skal behandles med retfærdighed og retfærdighed. De er loyale over for dem, de opfatter som familie, så det kan være en fordel at blive ven med en ISTP på arbejdspladsen.

 • Ikke-dømmende: En ISTP-personlighed undgår at dømme baseret på personlige værdier, da de er mere tilbøjelige til at dømme baseret på fakta. Igen hjælper denne færdighed med at løse taktiske løsninger, der hjælper dig med at flytte en strategi fremad og efter planen.

 • Optimisme: En ISTPs optimistiske natur kan motivere en arbejdsplads, hvis de alle arbejder sammen for at nå det samme mål. Et kreativt, men teknisk miljø ville bedst eksemplificere ISTP'ernes optimistiske karakter. Praktikanter kan også nyde at arbejde med en medarbejder med en ISTP-personlighed, som giver dem mindre pres for at få succes fra starten og giver dem mulighed for at arbejde selvstændigt på projekter.

Relateret: Hvad er strategisk planlægning? Definition, teknikker og eksemplerKarriereveje for ISTP personlighedstyper

Fælles erhverv for ISTP'er omfatter faglærte fag, tekniske områder, landbrug, retshåndhævelse og militære erhverv. Her er 10 job for ISTP personlighedstyper. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket for hver stillingsbetegnelse nedenfor:

1. Tekniker

National gennemsnitsløn: $32.438 om året

Primære opgaver: Teknikere udfører test på komplekse systemer og overvåger deres effektivitet baseret på testresultater. De fejlfinder også problemer, der opstår fra den test, de administrerer. De kan arbejde selvstændigt eller som en del af et team afhængigt af den virksomhed, de arbejder for.

2. Pilot

National gennemsnitsløn: $42.051 om året

Primære opgaver: En pilot transporterer mennesker eller forsyninger efter en fast tidsplan med fly. De er også ansvarlige for flyets tilstand. De koordinerer med flyveledere af flyveplaner og har fuld kontrol over et fly fra start til landing.

3. Kok

National gennemsnitsløn: $45.095 om året

Primære opgaver: En kok fører tilsyn med madlavning og planlægning på restauranter udover vedligeholdelse af køkkenet. De hjælper også med at pynte, præsentere og sikre, at maden har den rigtige smag og krydderier. Kokke skal kende offentlige fødevaresikkerhedsregler og tidsstyring for at levere ordrer til tiden.

4. Inspektør

National gennemsnitsløn: $45.729 om året

Primære opgaver: En inspektør er ansat af en kommune til at inspicere bygninger for at se, om de er i overensstemmelse med lokale og statslige regler. De håndhæver koder ved at skrive rapporter om deres forhold og flag overtrædelser vedrørende sikkerhed og infrastruktur.

5. Tømrer

National gennemsnitsløn: $55.315 om året

Primære opgaver: Tømrere varetager typisk projekter, der involverer træ eller andre byggematerialer. De deltager i at bygge, reparere og installere strukturer eller bygninger. Tømrere lærer at betjene og bruge mange værktøjer, herunder håndværktøj såsom målebånd, hammer eller vaterpas. De bruger også større stykker udstyr, såsom rundsave eller kraner.

6. Maskinmester

National gennemsnitsløn: $58.623 om året

Primære opgaver: Maskinmestre arbejder med værktøjsmaskiner for at skabe metalstykker i store mængder. De kan dog også specialisere sig i at producere dele i mindre intervaller. De bliver nødt til at se på tegninger for designspecifikationer, gennemgå de tilgængelige værktøjer til at skære metallet og beslutte, hvor der skal skæres.

7. Retsmediciner

National gennemsnitsløn: $62.086 om året

Primære opgaver: En retsmediciner efterforsker forbrydelser og undersøger beviser vedrørende en forbrydelse. Nogle af deres analyser inkluderer at udføre toksikologiske rapporter, tage billeder på et gerningssted og genskabe gerningssteder. De kan enten arbejde i laboratoriet eller direkte på gerningsstedet, og de forventes at arbejde utraditionelle timer for at udføre videnskabelige analyser.

8. Investeringsbankmand

National gennemsnitsløn: $66.316 om året

Primære opgaver: Investeringsbankfolk hjælper kunder med at generere kapital for at hjælpe med at udvide deres forretning og finansiere forskellige aktiviteter. De hjælper også i processen med fusioner og opkøb ved at give værdien af ​​en virksomhed til kunden for at se, om den stemmer overens med deres forventninger.

9. Historiker

National gennemsnitsløn: $81.653 om året

Primære opgaver: Historikere kan være ansvarlige for en bred vifte af opgaver, afhængigt af deres stilling. De forsker og studerer tidligere begivenheder i menneskets historie, nogle gange anvender de denne information på aktuelle begivenheder. En historiker kan indsamle relevante oplysninger fra en række forskellige kilder, såsom gamle bøger, diagrammer, optegnelser, pjecer eller breve.

10. Ingeniør

National gennemsnitsløn: $102.595 om året

Primære opgaver: En ingeniør producerer omkostningseffektive løsninger til teknisk udstyr, der anvendes af en organisation. De skal løse problemer med eksisterende teknisk udstyr og komme med praktiske applikationer for kunderne til at bruge et produkt. Denne stilling kræver avancerede computerfærdigheder til at gennemgå design og processer for at udvikle ny teknologi.

Storm Jepsen