Alt Om Generation X

Alt Om Generation X

Generation X er en generation af fagfolk, der former den nuværende arbejdsstyrke. Mange Gen Xere deler de samme værdier og egenskaber på arbejdspladsen. At lære mere om Generation X, og hvordan de fungerer, kan hjælpe dig med at arbejde bedre med dem. I denne artikel vil vi se på Generation X, denne generations fælles egenskaber og de fælles job, de forfølger. 

Hvad er generation X?

Generation X-demografien spænder fra 1965 til 1980. Men dem, der er født i 1960'erne, deler måske flere værdier med babyboomere, mens Gen Xere, der voksede op tættere på 1980, nogle gange forbinder mere med millennials af Generation Y. 

Medlemmer af generation X-demografien spiller en afgørende rolle på arbejdspladsen. De fleste Gen Xere har mindst 20 års erhvervserfaring og er klar til at tage imod udfordringen med lederskab, når babyboomere begynder at gå på pension. Deres opvækst og værdier kan præge den måde, de arbejder på, og hvordan de leder andre.

Sammenligning af generationerne

Her er en generel oversigt, der sammenligner de grundlæggende beskrivelser af hver generation:

Den tavse generation/traditionalister

  • Født før 1946
  • Traditionel, loyal, søg trøst

Baby boomere

  • Født 1946-1964
  • Fokuseret, målrettet, disciplineret

Generation X

  • Født 1965-1980
  • Uafhængig, værdsætter balance mellem arbejde og privatliv, iværksætter

Generation Y/Millennials

  • Født 1981-1994
  • Tillidsfuld, resultatorienteret, samarbejdende

Generation Z

  • Født efter 1994
  • Konkurrencedygtig, teknisk kyndig, uafhængig

Fælles karakteristika for generation X-individer

Der er nogle få personlighedstræk og adfærd, som denne generation deler. Selvom ikke alle Gen Xer har disse egenskaber eller værdier, kan du typisk forvente følgende:

Gen X værdsætter autonomi

Generation X børn voksede typisk op med to arbejdende forældre. Nogle gange refereret til som "latchkey kids", ville Gen X børn nogle gange udføre grundlæggende funktioner på egen hånd uden forældres opsyn. I løbet af denne tid blev de fleste Gen Xere uafhængige og lærte at løse problemer på egen hånd. 

Som følge heraf værdsætter mange Gen Xere uafhængighed i deres arbejde. Mange foretrækker at modtage et grundlæggende mål og finde deres egen måde at nå det på. Da de ofte har lederroller, tilbyder de også den samme slags autonomi til deres teammedlemmer. 

Gen X forventer fleksibilitet

For Generation Xere betyder fleksibilitet at kunne udføre opgaver, hvordan og hvornår de vil. Disse medarbejdere vil arbejde hårdt for at overholde deres deadlines og fuldføre deres arbejde, så længe de har frihed til at bestemme de processer og tid, der kræves for at nå deres mål. 

Mange medlemmer af Generation X har trives i takt med, at arbejdspladserne er blevet mere fleksible og fjerne. Evnen til at komme tidligt ind og gå tidligt, eller komme sent ind og blive sent, giver dem den fleksibilitet, de søger. På samme måde bliver medlemmer af Generation X ofte begejstrede over udsigten til at arbejde hjemmefra eller eksternt for at bruge mere tid på personlige sysler. 

Gen X forventer klare mål og leverancer

Generation Xers kan lide at arbejde hen imod et klart mål og forventninger. At opfylde et bestemt mål kan få dem til at føle sig gennemførte og hjælpe dem med at forblive motiverede på arbejdspladsen. Når de starter et projekt, kan de stille flere spørgsmål for at samle alle kravene og derefter udvikle deres egen plan for at fuldføre det. Når de arbejder som ledere, tilbyder Gen Xere ofte grundlæggende krav til deres teammedlemmer og er komfortable med at tilbyde vejledning efter behov. 

Gen X værdsætter en balance mellem arbejde og privatliv

Generation X værdsætter balance mellem arbejde og privatliv. De arbejder stadig normalt hårdt og sætter en ære i deres arbejde, men foretrækker at skabe en klar adskillelse mellem deres arbejdsplads og privatliv. Af denne grund værdsætter Gen Xere fleksibilitet i deres arbejde for at forfølge personlige interesser efter behov. Som ledere forsøger Gen Xere at give deres teammedlemmer de samme muligheder for at sikre, at de undgår udbrændthed.

Gen X værdsætter uddannelse

For mange Gen Xere er en universitetsuddannelse en forventning snarere end en luksus. Fremkomsten af ​​generation X, der forlod universitetet, faldt sammen med faldet i produktionsjob i arbejdsstyrken. Denne generation brugte college som et middel til professionel avancement. 

På arbejdspladsen tvinger denne vægt på uddannelse Gen Xere til at søge yderligere uddannelse for at fremme deres karriere. Som ledere og ledere kan de være mere tilbøjelige til at søge kandidater med højere grader og investere mere i træningsprogrammer for medarbejdere. 

Gen X er fortrolig med teknologi

Denne generation er direkte ansvarlig for fremkomsten af ​​moderne teknologi. Mange Gen Xere er meget komfortable med teknologi som computere eller smartphones, sammen med at lære ny software eller programmer. De kan bruge teknologi til at hjælpe med at gøre deres job lettere, og mange forfølger job i it-branchen. 

Fælles Generation X jobs

Medlemmer af Generation X er utroligt forskellige og passer ind i næsten ethvert job. De mest fremtrædende områder, som Gen Xere tiltrækkes af, er dog computere, ledelse, byggeri og transport. Omvendt er medlemmer af generation X betydeligt mindre tilbøjelige til at gå ind på områder relateret til landbrug, personlig pleje eller uddannelse.

Ifølge Bonjoures's Hiring Lab Chartbook har Gen Xers haft tid til at vokse deres karriere, og det er derfor, de er førende inden for ledelse. De har lært af tidligere generationer og påtager sig lederroller på egen hånd.

Her er nogle almindelige job, en Gen Xer kunne forfølge. For de mest opdaterede lønoplysninger fra Bonjoures, klik på lønlinket for hver stillingsbetegnelse nedenfor:

Diesel mekaniker

National gennemsnitsløn: $23,20 i timen

Primære opgaver: En dieselmekaniker udfører arbejde på lastbiler og trailere. De kan udføre forebyggende vedligeholdelse, såsom olieskift og batteritest, eller foretage reparationer på visse dele. Dieselmekanikere kunne arbejde i en butik eller rejse til placeringen af ​​lastbilen eller traileren. I butikker og garager udfører dieselmekanikere rengøringsopgaver og vedligeholder reservedels- og værktøjsbeholdning.

Varehusbestyrer

National gennemsnitsløn: $52.343 om året

Primære opgaver: En lagerchef koordinerer alle aktiviteter på et lager. De udvikler lager- og forsendelseslogistik, gennemgår lagerbeholdning og sikrer, at medarbejderne følger sikkerhedsprocedurer. Lagerchefer kan også planlægge tidsplaner for medarbejdere og føre tilsyn med deres arbejde. I nogle tilfælde kan de have brug for at kommunikere med kunder og leverandører. 

Personaledirektør

National gennemsnitsløn: $95.110 om året

Primære opgaver: En HR-direktør fører tilsyn med en hel personaleafdeling. De udvikler ansættelses- og uddannelsesplaner, overvåger medarbejderforhold og sikrer, at afdelinger følger ansættelseslovgivningen. HR-direktører kunne også administrere løn og personalegoder, såsom pensions- og sundhedsordninger.

Software arkitekt

National gennemsnitsløn: $138.545 om året

Primære opgaver: En softwarearkitekt udvikler hele omfanget af et program og fører tilsyn med dets udførelse. De hjælper med at udvikle tidslinjer, træffe beslutninger om, hvilke programmeringssprog der skal bruges og administrere udviklingsteams. I de fleste tilfælde er softwarearkitekter involveret i at træffe beslutninger på højt niveau, mens resten af ​​deres team implementerer deres planer.

Dan Larsen
Dan Larsen Generation X er en generation af fagfolk, der former den nuværende arbejdsstyrke. Mange Gen Xere deler de samme værdier og egenskaber på arbejdspladsen. At lære mere om Generation X, og hvordan de fungerer, kan hjælpe dig med at arbejde bedre med dem. I denne artikel vil vi se på Generation X, denne generations fælles egenskaber og de fælles job, de forfølger.