Alt Om ESTJ-personlighedstypen

Alt Om ESTJ-personlighedstypen

ESTJ, en af ​​de 16 typer på Myers-Briggs Type Indicator, inkluderer mennesker, der typisk er traditionelle, drevet af regler og fokuseret på ydre motivationer. Visse egenskaber af denne personlighedstype kan påvirke den overordnede succes i visse karriereveje og relationer. Faktisk bliver ESTJ'er nogle gange omtalt som at have en supervisor-personlighed, så det er vigtigt at vide, hvor du passer ind.

I denne artikel forklarer vi nogle fælles træk ved ESTJ-personligheden, der gør dem i denne gruppe til at passe godt til bestemte arbejdspladsatmosfærer og karriereveje.

Hvad står ESTJ for?

ESTJ, som står for Extroverted, Sensing, Thinking, Judging, er den "udøvende" Myers-Briggs Type Indicator. Denne person fokuserer på konkrete behov og fakta. De er også mere tilbøjelige til at koncentrere sig om nuværende mål frem for langsigtede mål. ESTJ'er kender til deres omgivelser og gennemgår ofte deres miljøer for at sikre, at driften kører systematisk og problemfrit. ESTJ'er er typisk traditionalister, der foretrækker etablerede standarder og stabilitet.

Relateret: Vejledning: 16 personlighedstyper

Fælles ESTJ styrker og svagheder

Med alle personligheder er der nogle styrker og svagheder at forvente i en ESTJ. Her er nogle af de fælles træk:

Styrker

ESTJ'er har flere styrker, der gør dem til fremragende ledere:

 • Organiseret: ESTJ'er har en stærk følelse af organisation. De kan bestille deres arbejdsområde for at maksimere effektiviteten, herunder organisering af værktøjer, filer og udstyr. Deres organisationsevner giver dem mulighed for at være effektive, når de arbejder.

 • Pålidelig: Hvis en ESTJ modtager en opgave, fuldfører de den. Kolleger og medarbejdere kan stole på, at de overholder deadlines, kommer til møder til tiden og afslutter anmodninger.

 • Metodisk: En ESTJ har sandsynligvis talent for at udtænke et system til at udføre opgaver og tage handling. De kan udvikle alle de nødvendige skridt for at nå slutmålet.

 • Dedikeret: Når en ESTJ skal nå et mål, stopper de sandsynligvis ikke med at arbejde, før de når det. De er dedikerede til deres værdier og arbejder hårdt for at gøre fremskridt.

Relateret: Sådan opmuntrer du til deltagelse i teammøder

Svagheder

Personlighedstræk, som ESTJ'er kan søge at forbedre omfatter disse udfordringer:

 • Ufleksibel: Når en ESTJ tjener i en lederrolle, kan det virke krævende eller kritisk, fordi de forventer meget af andre. De kunne projicere en ufleksibel måde, når de har en vision, de ønsker at opnå.

 • Fordømmende: Hvis en ESTJ har høje standarder for visse emner, kan de virke fordømmende over for andre, der ikke opfylder dem. Når en ESTJ har en overbevisning, kan de forvente, at deres teammedlemmer deler den.

 • Rigide overbevisninger: ESTJ'er holder sig til en høj standard, ofte påvirket af deres egen overbevisning. Høje standarder kan nogle gange resultere i, at en ESTJ overanstrenger sig selv.

ESTJ værdier og motivationer

ESTJs værdsætter etablerede metoder, standarder og regler. De tror ofte, at hvis processen fungerer som den er, behøver de ikke at ændre den. Regler hjælper dem med at holde orden på arbejdspladsen, og de opfordrer normalt andre til at følge retningslinjer for at øge produktiviteten. Hvis de finder ud af, at de skal ændre en metode, er de omhyggelige med at undersøge hver del af processen for at sikre perfektion. De vil dokumentere alt og skabe et nyt sæt regler, som andre kan følge.

Motivationer for en ESTJ omfatter opnåelse af mål og målsætninger. De opnår tilfredshed ved at overskride en kvote, forbedre kundetilfredsheden eller omorganisere et fælles rum for at maksimere effektiviteten. Da de fleste ESTJ'er foretrækker at lede frem for at følge, stræber de efter at overgå forventningerne for at modtage forfremmelser til lederstillinger.

I en lederrolle kan ESTJ sætte svære, men realistiske mål for deres team at nå, og vil let rose dem, der arbejder hårdt.

ESTJ på arbejdspladsen

ESTJ'er kan udmærke sig under visse arbejdsforhold. En ESTJ kan lære mere om de aktiviteter, miljø og samarbejdsrelationer, de foretrækker for at vælge en karriere, der passer dem bedst:

Foretrukne arbejdspladsaktiviteter

ESTJ'er udmærker sig mest i en lederrolle. De foretrækker at vejlede andre til at nå et fælles mål, da de ofte føler, at deres ideer fungerer bedst. Tidsstyring og organisering er to færdigheder, som en ESTJ er dygtig til, hvilket betyder, at de kan lave planer og detaljere grundige trin til at fuldføre projekter. En ESTJ kan bruge kalendere, projektstyringssoftware og dokumentationssystemer, mens de arbejder. De kommunikerer typisk konstant med teammedlemmer for at sikre, at de udfører opgaver inden for deadlines.

Foretrukken arbejdsmiljø

Da ESTJ'er trives på arbejdspladser med specifikke regler og retningslinjer, foretrækker de måske at arbejde for en etableret virksomhed med mere traditionel praksis. Da de fungerer godt i organiserede miljøer, kan de typisk godt lide virksomheder med et defineret hierarki, hvor der er lag af medarbejdere, ledere og ledere. Et hierarki kunne hjælpe dem til at føle sig mere trygge ved at vide, hvem de rapporterer til, og hvem der rapporterer til dem.

ESTJ'er foretrækker normalt et stabilt miljø. Hvis en virksomhed har udviklet et sæt retningslinjer, ønsker de at følge dem uden at opleve ændringer. Selvom de kan være fokuserede på karriereudvikling og gerne accepterer forfremmelser med nye ansvarsområder, ønsker de at arbejde med én virksomhed på lang sigt i stedet for at søge en ny rolle hvert par år.

Professionelle relationer

ESTJ'er er normalt fremragende ledere. De udmærker sig ved at lede andre og håndhæve virksomhedens retningslinjer. Deres organisationsevner hjælper dem med at planlægge og vedtage direktiver. Med deres autoritative personligheder kan de engagere andre og motivere dem til at gennemføre projekter.

Kommunikation fra en ESTJ er direkte. Når de arbejder sammen med andre, er de normalt ligetil og foretrækker at holde konstant kommunikation. I lederroller beder de om regelmæssige opdateringer for teammedlemmer for at sikre, og de er komfortable med at give specifikke anvisninger, hvis der opstår spørgsmål.

Bedste karrierer for ESTJ'er

ESTJ'er foretrækker normalt at arbejde i ordnede, organiserede miljøer. At søge en karriere, hvor de kan lede, er bedst for disse ledere. De bør overveje følgende karrierer:

 • Læge
 • Salgsleder
 • Systemingeniør
 • Hotelbestyrer
 • Projektleder

Gustav Fischer
Gustav Fischer ESTJ, en af de 16 typer på Myers-Briggs Type Indicator, inkluderer mennesker, der typisk er traditionelle, drevet af regler og fokuseret på ydre motivationer. Visse egenskaber af denne personlighedstype kan påvirke den overordnede succes i visse karriereveje og relationer. Faktisk bliver ESTJ'er nogle gange omtalt som at have en supervisor-personlighed, så det er vigtigt at vide, hvor du passer ind.