Alt Om Entreprenørens Personlighedstype: ESTP

Alt Om Entreprenørens Personlighedstype: ESTP

At forstå din Myers-Briggs personlighedstypeindikator kan hjælpe dig med at vide, hvordan du anvender naturlige færdigheder i din valgte karriere. Forskellige personlighedstyper kan have forskellige arbejdsstile og karriereværdier. I denne artikel udforsker vi ESTP-personlighedstypen og hvordan den gælder på arbejdspladsen.

Hvad står ESTP for?

ESTP er en Myers-Briggs personlighedstype, der står for udadvendt, sansende, tænkning og perceiving, og det er en af ​​de 16 personlighedstyper, der findes i Myers-Briggs Type Indicator. Dem med denne personlighedstype har en tendens til at være mere interesserede i at fokusere på nuet frem for fremtiden. De kan også være udadvendte, initierende og deltagende i begivenheder. Du kan også høre folk henvise til ESTP-personligheden som iværksætteren. 

Læs mere: Vejledning: 16 personlighedstyper

ESTP egenskaber

Dem med denne personlighedstype har en tendens til at have en stærk indflydelse på deres omgivelser. ESTP'er nyder at underholde andre og placerer sig ofte i centrum af sociale situationer. De er normalt energiske i samtalen, selvom de foretrækker at tale om virkelige situationer frem for abstrakte begreber. 

En ESTP er ofte eventyrlysten og føles tryg ved at tage risici. Yderligere personlighedsegenskaber omfatter evnen til at løse problemer på innovative måder, spontanitet og risikovillighed.

Fælles ESTP styrker og svagheder

Der er nogle styrker og svagheder at forvente i en ESTP, herunder:

Styrker

 • Praktisk: En ESTP foretrækker generelt at lære mere om mulige emner, de kan implementere i handlingsplaner. En ESTP er direkte, logisk og praktisk i deres handlinger og samtaler.

 • Kreativ: ESTP'er er mere impulsive end andre personlighedstyper, hvilket hjælper med at give næring til deres kreativitet. Ved at være villig til at udforske enhver mulighed, der kommer deres vej, kan en ESTP tillade deres kreative side at vise sig.

 • Udadvendt: Et af de vigtigste ESTP personlighedstræk er evnen til at kommunikere godt med andre. Ikke alene kan en ESTP tale med næsten alle, men de nyder at tale med andre mennesker i alle typer situationer. Den udadvendte karakter af en ESTP hjælper dem også til at blive vellidt i sociale sammenhænge.

 • Samarbejde: Da en ESTP er usædvanligt udadvendt, kan de samarbejde og interagere godt med andre mennesker. ESTP'er får energi af at være omkring andre, så en samarbejdsatmosfære er ofte en af ​​de mest tiltalende for dem i denne personlighedsgruppe.

 • Opfattende : Noget unikt ved ESTP-personlighedstypen er evnen til at bemærke små ændringer hos andre. De er mere tilbøjelige til at opfange skjulte motiver og tanker, når de taler med andre.

Svagheder

 • Impulsiv: Da ESTP'er har en tendens til at fokusere på aktuelle projekter, kan de være spontane. De kan træffe beslutninger baseret på, hvad de føler er bedst på det tidspunkt. I mange tilfælde fungerer de bedst med teammedlemmer, som kan hjælpe med langsigtet planlægning.

 • Utålmodig: ESTP'er kan lide at skabe i et tempofyldt miljø. Da de er ledere, kan de blive ængstelige, mens de venter på, at andre skal udføre opgaver. At praktisere mindfulness og følelsesmæssig intelligens kan hjælpe dem til at arbejde godt sammen med andre og sætte sig opnåelige mål. 

 • Ustruktureret: I forhold til deres præference for at arbejde med aktuelle opgaver, mangler nogle ESTP'er det nødvendige fokus for at følge en struktur. Når man arbejder, bør en ESTP give sig selv tid til at sætte langsigtede mål for at skabe en struktur at følge. 

ESTP værdier og motivationer

ESTP'er har flere værdier, der hjælper dem med at lede. De værdsætter objektivitet i deres arbejde, undgår meninger og forslag, de ikke kan kvantificere. På samme måde kan de godt lide at arbejde med fakta, data og statistik så meget som muligt for at skabe solide resultater. ESTP'er værdsætter også magt og respekterer ledere af deres branche. Da de kan lide at lede, foretrækker de for det meste at være i en magtposition.

ESTP'er arbejder for øjeblikkelig udbetaling på grund af deres affinitet til at fokusere på aktuelle begivenheder. De ønsker at se resultaterne af deres arbejde med det samme i stedet for at vente flere uger eller måneder. For eksempel kan en ESTP nyde at arbejde som landskabsarkitekt, hvor de hurtigt kan se deres indsats. 

De finder også som regel motivation i den ros og opmærksomhed, de får fra andre. De arbejder hårdt for resultater, som deres kolleger eller ledere vil bemærke. De kunne finde tilfredsstillelse ved at modtage anerkendelse under et teammøde, opnå en pris som månedens medarbejder eller opnå en forfremmelse til en meget synlig stilling. 

ESTP'er på arbejdspladsen

En ESTP nyder at interagere med andre mennesker, så de kan danne stærke relationer til dem omkring dem på deres arbejdspladser og sociale situationer. For en ESTP er det at gå på arbejde ofte blot endnu et sted at socialisere og give næring til deres udadvendte natur. Som følge heraf er en teambaseret arbejdsatmosfære mest tiltalende. Disse kan være deres præferencer på arbejdspladsen: 

 • Foretrukne arbejdspladsaktiviteter
 • Foretrukken arbejdsmiljø
 • Professionelle relationer

Foretrukne arbejdspladsaktiviteter

Mange ESTP'er er naturlige ledere. De foretrækker at arbejde i ledelses- eller tilsynsstillinger, og selv små lederroller kan være tilfredsstillende. I de fleste tilfælde vil de hellere innovere og skabe deres egne regler frem for at følge andre. Når det er muligt, forsøger ESTP'er at arbejde sammen med andre. De fungerer normalt godt i et team med forskellige fagfolk, hvor de kan interagere ofte. ESTP'er kan typisk fungere godt med en række forskellige personligheder.

Foretrukken arbejdsmiljø

ESTP'er foretrækker at arbejde i situationer, hvor de ikke føler, at de bliver mikrostyret eller tvunget til at følge for mange regler. De nyder også at arbejde i åbne, aktive rum, hvor de kan bevæge sig rundt. Hvis de ikke arbejder på et kontor, kan en ESTP finde et job, der arbejder udendørs, såsom i byggeri eller landskabspleje. ESTP'er fungerer også godt under pres og kan reagere hurtigt i nødstilfælde. Da de fokuserer på kortsigtede mål, kan de håndtere hurtige situationer og stramme deadlines. 

Professionelle relationer

De fleste ESTP'er er fremragende til at opretholde mange relationer med forskellige fagfolk. De interagerer godt med andre og foretrækker at inkludere alle i samtaler. I mange tilfælde har ESTP'er adskillige relationer på overfladeniveau i stedet for at danne nogle få dybe forbindelser. Dette kan hjælpe med at opbygge et ekspansivt professionelt netværk, der giver dem mulighed for at udmærke sig i deres karriere. Med deres overbevisende og engagerende talemåde kan ESTP'er nemt vinde andres tillid og tillid. 

Bedste karrierer for ESTP'er

ESTP'er foretrækker normalt at arbejde i lederroller, hvor de er frie til at skabe. Karrierer, der kunne passe dem, kunne omfatte: 

 • Kreativ direktør
 • Projektleder
 • Regnskabs chef
 • Økonomisk planlægger
 • Arkitekt

Viktor Søndergaard
Viktor Søndergaard At forstå din Myers-Briggs personlighedstypeindikator kan hjælpe dig med at vide, hvordan du anvender naturlige færdigheder i din valgte karriere. Forskellige personlighedstyper kan have forskellige arbejdsstile og karriereværdier. I denne artikel udforsker vi ESTP-personlighedstypen og hvordan den gælder på arbejdspladsen.