Alt Hvad Du Behøver At Vide Om Deltidsmedarbejderfordele

Alt Hvad Du Behøver At Vide Om Deltidsmedarbejderfordele

Uanset om du beskæftiger alle deltidsansatte eller en blanding af fuld tid og deltid, kan du overveje at tilbyde deltidsydelser. At tilbyde fordele til medarbejdere, der arbejder færre timer end en almindelig arbejdsuge, kan hjælpe dit personale til at føle sig mere investeret i deres job, hvilket kan føre til mere tilfredshed og produktivitet.

Da deltidsydelser er valgfrie, har du stor fleksibilitet i, hvilke muligheder du skal tilbyde. I denne artikel diskuterer vi en liste over deltidsfordele, og hvordan de kan hjælpe dine medarbejdere og din virksomhed samt besvare nogle almindelige spørgsmål, du måtte have.

Hvad er deltid?

Deltid er en arbejdsplan, hvor medarbejdere arbejder mindre end 30-40 timer om ugen, afhængig af arbejdsgiver. Forskellige statslige organisationer har forskellige klassifikationer for deltids- vs. fuldtidsarbejde. For eksempel overvejer Bureau of Labor Statistics deltid på eller under 35 timer om ugen, men IRS klassificerer deltid på eller under 30 timer.

Deltidstimer er typisk mere fleksible end fuldtidstimer, hvilket ofte fører til, at personer har mere end ét deltidsjob. Mange brancher ansætter medarbejdere til deltidsarbejde, især inden for foodservice og detailhandel.

Relateret: Hvad er fuldtidstimer?

Hvad er deltidsydelser?

Deltidsydelser er ofte de samme som dem, der tilbydes fuldtidsansatte, som de tjener ved at arbejde færre timer. Virksomheder reserverer typisk almindelige fordele som sundheds- og tandforsikring og pensionsfinansiering til fuldtidsansatte. Du kan dog stadig vælge at tilbyde nogle eller alle af disse til deltidsansatte.

Relateret: Guide til People Management: Definition, tips og færdigheder

Fælles deltidsydelser

Ud over fleksibel planlægning kan du vælge at tilbyde nogle af følgende fordele til deltidsansatte:

Sundheds-, tand- og synsforsikring

Du kan tilbyde en eller flere af disse medicinske fordele til deltidsansatte. Sygeforsikringen dækker typisk læge- og hospitalsbesøg, receptpligtig medicin, årlige fysiske undersøgelser og meget mere. Med tandforsikring får medarbejderne eksamener, almindeligt tandarbejde som rengøring og udtrækninger samt reparationer som kroner og broer. Synsforsikring dækker normalt undersøgelser, briller og kontakter, men det kan også give fordele ved laserreparationsoperationer.

Sygeforsikring er typisk den dyreste af disse, med tandbehandling og syn kommer i faldende pris.

Undervisningshjælp/refusion

Mange virksomheder er investeret i deres ansattes intellektuelle vækst og kan tilbyde økonomisk hjælp med college-undervisning. Med undervisningshjælp betaler organisationer for en del af medarbejdernes uddannelse, mens de er i skole. Mange virksomheder kan også godtgøre for undervisning, ansatte allerede har betalt, enten med direkte betaling til ansættelsen eller deres studielånsudbyder.

Selskabets aktie

At tilbyde dine medarbejdere aktieoptioner gør dem til delejere af din virksomhed. Ved at gøre det kan dit personale føle sig mere forpligtet til deres produktivitet, da virksomhedens succes direkte bidrager til deres indtjening.

Betalt fri

Betalt afspadsering kan have en række forskellige former, herunder et fast antal dage, som medarbejderne kan tage af personlige årsager ud over de angivne ferieperioder, eller et bestemt antal dage, som medarbejderne kan bruge, som de ønsker. Når medarbejdere har denne fordel, kan de sandsynligvis opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv, hvilket kan være med til at øge arbejdsglæden og arbejdsmoralen.

Livsforsikring

Livsforsikring er en økonomisk ydelse, der betaler medarbejderes familier ved medarbejderens død. Medarbejdere vil sandsynligvis sætte pris på at vide, at deres kære vil modtage en fordel i det uheldige tilfælde af medarbejderens bortgang.

Invalideforsikring

Invaliditet udbetaler en del af eller hele en medarbejders tabte løn i tilfælde af, at vedkommende bliver skadet, syg eller på anden måde ude af stand til at arbejde. Denne forsikring adskiller sig fra arbejdsskadeerstatning ved, at den udbetaler ydelser, uanset om medarbejderen kommer til skade på jobbet eller ej. Disse planer kan dække kort- eller langsigtet handicap eller en kombination af begge.

Invaliditetsbetalinger klassificeres som "egen virksomhed", hvilket betyder, at medarbejderen modtager betaling, hvis de ikke er i stand til at udføre deres eget arbejde, eller "enhver virksomhed", hvilket betyder, at medarbejderen slet ikke er i stand til at arbejde.

Pensionsordninger

Pensionsordninger, typisk 401(k)s, er kilder til finansiering, efter at en medarbejder går på pension fra arbejdsstyrken. IRS fastsætter de maksimale beløb, som medarbejdere kan bidrage med. Medarbejdere under 50 år kan bidrage med 19.500 USD om året, mens medarbejdere over 50 kan bidrage med 26.500 USD. Hvis du vælger at bidrage til en pensionsordning, kan du overveje at matche en del eller en del af medarbejderens bidrag. Når medarbejderne ved, at du er investeret i deres liv efter ansættelsen, viser de muligvis mere engagement i din organisation.

Ofte stillede spørgsmål om deltidsydelser

Her er nogle almindelige spørgsmål om at tilbyde fordele til deltidsansatte:

Skal medarbejdere arbejde i min virksomhed i et vist tidsrum, før de modtager deltidsydelser?

Som med de fleste spørgsmål relateret til deltidsydelser, har du stor fleksibilitet med dine krav til optjening af ydelser. At tilbyde fordele til deltidsansatte umiddelbart efter ansættelse kan være en effektiv måde at trække et stort antal ansøgere at vælge imellem, hvilket kan sikre, at du ansætter toptalenter.

At kræve, at medarbejderne bliver om bord i et vist tidsrum, f.eks. 90 dage, kan dog reducere omsætningen og sikre, at dine medarbejdere er engagerede i din organisation, før du tilbyder dem fordele.

Hvordan kan det hjælpe min virksomhed at tilbyde deltidsfordele?

Begrundelsen for at tilbyde deltidsydelser er meget det samme som at tilbyde dem til fuldtidsansatte. Det er en måde at belønne hårdt arbejde og hjælpe medarbejderne med at bevare tilfredsheden i deres roller og en forpligtelse til at være vitale bidragydere til din virksomheds mission.

Der er også praktiske fordele, da opretholdelse af medarbejdernes helbred vil reducere sygefraværet. Derudover kan tilbud om undervisningsassistance uddanne medarbejderne om emner, der vedrører din virksomhed, hvilket kan hjælpe dem med at komme videre i rækkerne og give dig konsekvent og pålidelig ekspertise.

Hvis jeg tilbyder undervisningshjælp, skal medarbejdere så gå på et bestemt program eller en bestemt skole?

Dette afhænger også af dine personlige præferencer. Hvis du er en ingeniørvirksomhed, vil det være mere praktisk kun at betale for ingeniørcertifikater eller avancerede grader inden for området. Men hvis du ønsker, at dine medarbejdere skal forfølge deres lidenskaber, uanset hvordan de bidrager til din virksomhed, så overvej at betale for alle uddannelsesmæssige oplevelser.

Nogle arbejdsgivere har særlige aftaler med visse skoler, som kan give arbejdsgiverne rabat på undervisningen til gengæld for udelukkende at sende deres ansatte til disse skoler. At give dine medarbejdere deres valg af skole kan dog sikre, at de vælger et program, der passer bedre til deres intellektuelle og karrieremæssige mål.

Stefan Bjerg
Stefan Bjerg Uanset om du beskæftiger alle deltidsansatte eller en blanding af fuld tid og deltid, kan du overveje at tilbyde deltidsydelser. At tilbyde fordele til medarbejdere, der arbejder færre timer end en almindelig arbejdsuge, kan hjælpe dit personale til at føle sig mere investeret i deres job, hvilket kan føre til mere tilfredshed og produktivitet.